December 18, 200916 yr comment_10607 Eu azi am intrat dupa o carte pe care o comandasem, si mi-au sarit in minuta si astea doua Report
December 19, 200916 yr comment_10785 foarte faine Eu mi-am luat colectia din tara de la jurnalul national a lui Jamie Oliver...ma rog o sa o am in Ianuarie cand plec in tara .. Am mai comandat o carte cu ciocolata in engleza desi am luat-o de pe un site de licitatii roman, si o carte in greaca (prima de altfel ) despre paine. n-am poza decat cu aia de ciocolata Report
December 20, 200916 yr comment_11022 Horia Varlan, "Bucatele noastre. Carte cu preparate mai mult sau mai putin romanesti". Retete ok, conditii grafice bune, fotografiile...puteau fi mult mai bune, cred ca se poate mai bine de atat. Pretul ok -50 RON, dar asta presupun ca e din cauza ca e plina de reclama la diverse produse. Per ansamblu e o carte interesanta, eu am facut aseara din ea paste cu nuca si scortisoara (asta nu pentru ca nu as fi stiut reteta , ci pentru ca mi-a adus aminte de ea si mi-a facut pofta. Report
December 25, 200916 yr comment_12012 Horia Varlan, "Bucatele noastre. Carte cu preparate mai mult sau mai putin romanesti". . Mi-a adus-o Moşu', se pare c-am fost cuminte N-am uitat foarte puţin prin ea, dar reţetele mi se par foarte clare şi precise. Report
December 25, 200916 yr comment_12034 Horia Varlan, "Bucatele noastre. Carte cu preparate mai mult sau mai putin romanesti". . Mi-a adus-o Moşu', se pare c-am fost cuminte N-am uitat foarte puţin prin ea, dar reţetele mi se par foarte clare şi precise. Sa o stapaniti sanatos, domnule Puiu Si mie mi s-au parut la fel retetele, o sa o studiez mai in amanunt dupa Sarbatori Report
December 27, 200916 yr Author comment_12269 Un Mos Craciun mi-a adus a treia carte a surorilor Simili pe care le ador si pe care inca n-o aveam. Report
December 28, 200916 yr comment_12489 Un Mos Craciun mi-a adus a treia carte a surorilor Simili pe care le ador si pe care inca n-o aveam. Uite ca n-am stiut sa-i cer!Eu mai nou cumpar(iar) reviste! Report
January 7, 201016 yr comment_14186 Ultima carte de bucatarie cumparata, si de care sunt incantata, esteAnne Sheasby,"Cartea sosurilor".Poza nu am dar cand ii fac o atasez aici. Adriana pentru cartea surorilor Simili , te invidiez , sa faci numai bunatati din ea Report
January 7, 201016 yr Author comment_14191 Adriana pentru cartea surorilor Simili , te invidiez , sa faci numai bunatati din ea Fac si scriu aici ca sa nu ma mai invidiezi Report
January 7, 201016 yr comment_14195 Horia Varlan, "Bucatele noastre. Carte cu preparate mai mult sau mai putin romanesti". . Mi-a adus-o Moşu', se pare c-am fost cuminte N-am uitat foarte puţin prin ea, dar reţetele mi se par foarte clare şi precise.si mamei tot cartea asta i-a adus-o mosu'! :mrgreen: Report
January 25, 201016 yr comment_17133 NU e o adevarata carte de bucate, nici nu am luat-o de curind, dar imi face o mare placere sa vorbesc despre "Pedantul in bucatarie". Am ris cu mare pofta cind am inceput s-o citesc, mi-am adus aminte de inceputurile mele de bucatareasa amatoare, cind citeam o carte veche de bucate si ma intrigau cantitatile imprecise, timpii relativi, prea marea libertate de alegere a ingredientelor. Eram convinsa ca niciodata n-o sa-mi iasa o ciorba daca nu stiu marimea cepei care trebuie tocata acolo, ca sigur nu o sa se lege ceva si-o sa trebuiasca sa o arunc Mi-au trecut repede fricile astea, am vazut ca in 99% dintre cazuri orice se poate repara cu putina imaginatie, in schimb autorul cartii, Julian Barnes, a ramas toata viata un pedant in domeniul gatitului, suparat foc pe autorii de carti de bucate care lasa sa planeze mereu incertitudinea asupra a ce / cit / cind / cum se pune intr-un fel de mincare E amuzanta, usor de citit si incurajatoare pentru toti cei care vor sa patrunda tainele gatitului si a ceea ce e dincolo de actiunea propriu-zisa, asa ca v-o recomand calduros. Si ca tot e subiectul aici si se leaga cu ce scrie Barnes in cartea lui, eu carti de bucate am foarte putine, putine-putine, de gatit efectiv ma consult cu Sanda Marin, in majoritatea cazurilor ma uit in cartile de bucate "ca sa imi vina idei" Ei bine, fraza asta il aduce pe Barnes la paroxism, zice "v-ati duce la un avocat care ar spune m-am uitat prin codul penal asa, ca sa imi vina idei?" Report
February 6, 201016 yr comment_19112 Sa Săru' mîna Bunny. Am mai luat asta: http://i9.photobucket.com/albums/a57/n_puiu/diverse/AnNou027.jpg Doar am răsfoit-o, mi se pare foarte interesantă şi bine scrisă.Abordează şi alimentele bio şi E-urile, oarece tehnologie de preparare, moduri de falsificare a alimentelor, cum să citim etichetele, etc. Report
February 6, 201016 yr comment_19114 Am mai luat asta: Doar am răsfoit-o, mi se pare foarte interesantă şi bine scrisă.Abordează şi alimentele bio şi E-urile, oarece tehnologie de preparare, moduri de falsificare a alimentelor, cum să citim etichetele, etc. cand ai timp, poti sa scrii si aici cate ceva despre modurile de falsificare si e-uri? dupa ce citesti, evidentmultumesc Report
February 6, 201016 yr comment_19122 Io n-am mai cumparat demult carti ca am destule deocamdata. Dintre cartile pe care eu le consider "serioase"... Ultima pe care am luat-o e a lu' Locatelli, "Made in Italy". Mai am cartea mea de suflet "Passione" a lu' Contaldo, mai am cateva ale lu' Carluccio... astea de le-am cumparat io. In rest, am mai primit cateva ale lu' Geimi si mai am cateva diverse de bucatarie toscana, mediteraniana, portugheza, ungureasca... Si, evident, nu-mi lipseste "Larousse Gastronomique". Am si romanesti... Sanda Marin editia dinainte de comunisti, Radu Anton Roman, Negruzzi, Pastorel si... bucate boieresti cu retete din vremea lu' brancoveanu. Ah, si mai am cateva cacaturi pe care nu stiu cum de nu le-am aruncat inca. Cartile pe care le folosesc cel mai putin sunt alea romanesti. Report
February 6, 201016 yr comment_19140 Io n-am mai cumparat demult carti ca am destule deocamdata. Dintre cartile pe care eu le consider "serioase"... Ultima pe care am luat-o e a lu' Locatelli, "Made in Italy". Mai am cartea mea de suflet "Passione" a lu' Contaldo, mai am cateva ale lu' Carluccio... astea de le-am cumparat io. In rest, am mai primit cateva ale lu' Geimi si mai am cateva diverse de bucatarie toscana, mediteraniana, portugheza, ungureasca... Si, evident, nu-mi lipseste "Larousse Gastronomique". Am si romanesti... Sanda Marin editia dinainte de comunisti, Radu Anton Roman, Negruzzi, Pastorel si... bucate boieresti cu retete din vremea lu' brancoveanu. Ah, si mai am cateva cacaturi pe care nu stiu cum de nu le-am aruncat inca. Cartile pe care le folosesc cel mai putin sunt alea romanesti. Da Silvia Jurcovan ai ? Sa nu zici ceva rau de ea.! Pe mine ea m-a invatat sa fac preparatele de baza,pentru ca are la fiecare capitol important ,explicatii pentru prosti,cum eram eu cand am luat cartea.A fost ABC-ul meu gastronomic.Editia din 1987.Dupa ABC,pot citi si carti mai speciale. Report
February 6, 201016 yr comment_19141 Da Silvia Jurcovan ai ? Sa nu zici ceva rau de ea.! :D N-am, nu stiu cine e, asa ca nu poci zice nika de dansa. Insa pot zice de Chisu daca ma provoci Report
February 6, 201016 yr comment_19143 Ah, urmatoarea carte pe care o voi cumpara este a lui Escoffier http://imagecache2.allposters.com/images/MEPOD/10014088.jpgr. Report
February 6, 201016 yr comment_19146 Da Silvia Jurcovan ai ? Sa nu zici ceva rau de ea.! :D N-am, nu stiu cine e, asa ca nu poci zice nika de dansa. Insa pot zice de Chisu daca ma provoci Chisu?Fitze.....BLEAH !Na ,nu mai tre sa zici nic,ca am zis eu. Report
February 6, 201016 yr comment_19321 Am mai luat asta: aoleu, da' ce scumpa e si e doar volumul 1, cica. Report
February 7, 201016 yr comment_19457 si eu miam luat azi 2 carti vechi preparate culinare reci -N.Olexiuccartea dulciurilor-Irina Dordea tot caut silvia jurcovan da nu am gasit inca Report
February 8, 201016 yr comment_19693 Mi-am cumparat de curand asta: O ador...eu am o mare simpatie pentru perioada interbelica, iar aceasta carte recreaza perfect admosfera restaurantelor si carciumilor acelei vremi. oricum, cert e ca se manca foarte bine si pe alese. In curand sper sa vin cu niste retete in imaginihttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif Report
February 8, 201016 yr Author comment_19773 O ador...eu am o mare simpatie pentru perioada interbelica, iar aceasta carte recreaza perfect admosfera restaurantelor si carciumilor acelei vremi. oricum, cert e ca se manca foarte bine si pe alese. In curand sper sa vin cu niste retete in imaginihttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gifFoarte interesanta, te astept cu retetele Report
February 9, 201016 yr comment_19821 Chiar ieri am primit cadou o carte de retete de dulciuri de la un prieten de-al sotului meu.Cartea imi place tare mult,contine retete traditionale italiene simple si cu ingrediente genuine ,fiind in italiana sotia lui nu are ce face cu ea,mi-a promis ca se uita si daca mai are de-astea imi mai trimite(da doamne )Si ilustratiile sunt de exceptie: Report
February 9, 201016 yr comment_19867 HANA cartea ce tiai luato tu este aceeasi cu asta de aici: http://www.librariileonline.ro/articol/dictatura-gastronomica-cea-mai-spectaculoasa-carte-de-bucate-a-romaniei-interbelice--i10 ?doar coperta difera oare? Report