March 27, 201016 yr comment_29968 eu mi-am luat o carte despre otet! da, otet.cum sa-l folosim in casa, bucatarie, etc, intrebuintari, proprietati de curatire, etco sa pun si poza si daca aveti intrebari din ea, cu placere Report
March 27, 201016 yr comment_29982 Abia acum am rasfoit topicul asta. Eu sunt o mare bolnava cu cartile in general si din fericire nu am timp sa le cumpar. Apoi...mai am un problem: de cand sunt in Germania nu mai cumpar, pentru ca sunt definitiv indragostita de librariile si cartile din U.S. si Franta. Mdap, fiecare cu pasaricile lui. Dar: petrec oreeeee intregi in librarie cand am timp-mai bine zis cand aveam timp. Am si o colectie, in generla cunpar ce mi se pare extrem de atragator sau deosebit. Apoi am asa de multe retete colectate si nici un pic de timp, ca as fi fericita macar sa am doua zile sa mai experimentez ceva pe la bucatarie. In orice caz, doream sa mai spun ca: Mecicopski ala il stiu de vreo doi ani cand am vazut un interviu la TV cu el. Mi se pare un om informat si am apreciat interventia lui in ale alminetarii intr-o Romanie care mcdonaldizata. Apoi: Adriana: din toate cartile pe care le ai, la una mi s-au oprit ochii: la cea care e veeeecheeee si are format de biblie. Mi-ar placea sa o ating, sa o rasfoiesc si sa o miros. Felicitari la toti pentru colectiile foarte frumoase si pentru noile achizitii! Report
March 27, 201016 yr Author comment_29983 Apoi: Adriana: din toate cartile pe care le ai, la una mi s-au oprit ochii: la cea care e veeeecheeee si are format de biblie. Mi-ar placea sa o ating, sa o rasfoiesc si sa o miros. Pentru aceea te astept in loco sa o rasfoiesti Report
March 27, 201016 yr comment_29996 Multumesc de invitatie! Intr-o zi, cand se hotaraste soarele ala sa iasa si pe strada mea, o sa plec in voiaj si sigur Torina va fi pe ruta mea Report
April 24, 201016 yr comment_33939 Astea doua: Prima, nu-mi dau seama ce-i cu ea, dar a doua....... Report
April 24, 201016 yr comment_33944 Prima e bucataria regionala din zona Piemonte si Val D'Aosta! Report
April 28, 201016 yr Author comment_34811 Prima e bucataria regionala din zona Piemonte si Val D'Aosta!Pai hai cu retetele. Report
April 28, 201016 yr comment_34851 Prima e bucataria regionala din zona Piemonte si Val D'Aosta! Suna interesant! Si io, ca si Adriana: asteptam retetele! Report
April 29, 201016 yr comment_35109 Ce de carti aveti!La mine,nu s-a transformat cumpararea cartilor într-o "boala".Cred ca în primul rînd datorita faptului ca nu stiu unde as putea sa le tin.Nu le-am numarat,dar nu cred ca detin mai mult de 25-30 de carti+cîteva scoase la imprimanta,pe care nu le folosesc ca nu îmi place sa rasfoiesc hîrtii De ziua mea,am primit de la Denise doua carti d'a lu' Jamie. Report
April 29, 201016 yr Author comment_35118 La mine,nu s-a transformat cumpararea cartilor într-o "boala".La mine da, dar e o boala veche, de carti in general, nu neaparat de bucatareala.Reviste nu mai cumpar pentru ca sunt 2-3 de calitate, iar la carti le studiez bine inainte de a le lua si iau numai ce stiu ca e bun. Report
May 6, 201016 yr comment_36141 Dragos, credeam ca mie imi ziceai, am citit aiurea, de Escoffier daca vrei am ceva electronic, ma uit acasa si-ti zic ce ca nu tin minte acu.Adriana , ai putea sa imi trimiti si mie cartea lui Escoffier?Te rog..... Report
May 14, 201016 yr comment_37115 ma gasit ceva care nu va tine cu buzunarele noastre un site din UK cu livrare free worlwide....cu carti...au chestii faine...preturile nu stiu ce sa zic...dar oricum e ceva sa fie cu livrere gratuita...bineinteles cartile sunt in engleza...dar oricum merita macar vazut... http://www.bookdepository.co.uk/ Report
May 20, 201016 yr Author comment_38262 Nu are retete adica are putine de tot dar e foarte interesanta, e scrisa de un chimist si explica o multime de chestii, prin asta facind sa cada multe "mituri" dictate doar de trecerea timpului si fara nici o logica stiintifica Report
May 21, 201016 yr comment_38315 Interesanta carte, Adriana... sa ne impartasesti si noua ce-i povestea Einstein bucatarului sau... Report
May 21, 201016 yr Author comment_38335 Asta e doar titlul, n-are nici o treaba cu Einstein, am vazut ca tipului ii place fraza asta si si-a numit si alte carti in mod asemanator. Prima chestie pe care am citit-o rasfoind-o a fost cu saratul apei pentru paste, unii tin mortis ca se sareaza cind incepe sa fiarba (in felul asta colega mea s-a si oparit ) altii cind e rece, fiecare insista pe metoda lui cu justificarea pe care obisnuieste si maica-mea sa o dea: Asa trebuie sau Asa se face El zice ca n-are nici o importanta momentul in care se sareaza, nu schimba cu nimic procesul de fierbere al apei si implicit al pastei, se foloseste doar pentru a da gust pastelor (idem pentru fiertul cartofilor). Tot in ceea ce priveste sarea zice ca nu foloseste absolut la nimic sa o macini, cum e la moda acum, pe moment, la nimic din punct de vedere al calitatii sale (ca in cazul piperului) ci serveste doar la a avea granule mai fine. Hai ca daca te intereseaza mai recitesc si fac rezumat la chestiile care ma atrag Report
May 22, 201016 yr comment_38419 Mi-am dat eu seama ca e doar un titlu... Si, da, de-abia astept sa 'vad' ce te atrage... cand poti fa-ne si noua cate un rezumat. Multumesc! Sorina Report
June 3, 201016 yr comment_40477 [center]De prin decembrie incerc sa invat limba germana. Misiune imposibila, din cate incep sa-mi dau seama.De Rusalii am fost in vizita prin Germanica. Am intrat intr-o librarie cu scopul de a cumpara ceva carticele de copii care sa ma ajute sa mai sprahuiesc putin . Mi-au facut cu ochiul astea doua carti, oferta speciala 2.99 euro bucata, si ce m-am gandit: sunt eu de carti cu povesti? Mai bine le iau pe astea, ma mai uit si la poze si sa vezi ce o sa mai gatesc italieneste in limba germana. Ajunsa acasa mi-am dat seama ca raman nemancata cu cartile astea, mai nimic nu priceeeep : Cartile mi se par super misto, daca as mai si stii ce scrie in ele...[/center] Report
June 3, 201016 yr comment_40479 [center]De prin decembrie incerc sa invat limba germana. Misiune imposibila, din cate incep sa-mi dau seama.De Rusalii am fost in vizita prin Germanica. Am intrat intr-o librarie cu scopul de a cumpara ceva carticele de copii care sa ma ajute sa mai sprahuiesc putin . Mi-au facut cu ochiul astea doua carti, oferta speciala 2.99 euro bucata, si ce m-am gandit: sunt eu de carti cu povesti? Mai bine le iau pe astea, ma mai uit si la poze si sa vezi ce o sa mai gatesc italieneste in limba germana. Ajunsa acasa mi-am dat seama ca raman nemancata cu cartile astea, mai nimic nu priceeeep :Cartile mi se par super misto, daca as mai si stii ce scrie in ele...[/center] Pai, baga-le pe aici pe undeva si poate s-o gasi careva sa te-ajute cu traducerea! Report
June 3, 201016 yr comment_40481 [center]De prin decembrie incerc sa invat limba germana. Misiune imposibila, din cate incep sa-mi dau seama.De Rusalii am fost in vizita prin Germanica. Am intrat intr-o librarie cu scopul de a cumpara ceva carticele de copii care sa ma ajute sa mai sprahuiesc putin . Mi-au facut cu ochiul astea doua carti, oferta speciala 2.99 euro bucata, si ce m-am gandit: sunt eu de carti cu povesti? Mai bine le iau pe astea, ma mai uit si la poze si sa vezi ce o sa mai gatesc italieneste in limba germana. Ajunsa acasa mi-am dat seama ca raman nemancata cu cartile astea, mai nimic nu priceeeep :Cartile mi se par super misto, daca as mai si stii ce scrie in ele...[/center] Pai, baga-le pe aici pe undeva si poate s-o gasi careva sa te-ajute cu traducerea! [center]Cum sa fac? Trebuie sa le scanez? Cu poze nu merge, nu se vede scrisul... Can voi avea timp o sa incerc sa le scanez, macar retetele care-mi fac cu ochiul (aproape toate...).[/center] Report
June 3, 201016 yr comment_40482 [center]Cum sa fac? Trebuie sa le scanez? Cu poze nu merge, nu se vede scrisul... Can voi avea timp o sa incerc sa le scanez, macar retetele care-mi fac cu ochiul (aproape toate...).[/center] Incearca sa le scanezi, ca sa fie mai usor de citit si de tradus. Report
June 18, 201016 yr Author comment_43137 Cumpar un fel de hirtie de bucatarie, cea absorbanta care imi place pentru ca e rezistenta, se numeste Foxy, am trimis talonul pentru un concurs si am cistigat cartea asta Report
June 18, 201016 yr comment_43139 Eu am intrat sambata la Mondadori, m-am pierdut printre carti, am stat o gramada si tot le-am studiat, rasfoit (o parte din ele, binenteles), la final era tarziu si cum nu ma puteam hotari, am plecat fara sa cumpar nimic ! Report