Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce carti de bucatarie noi v-ati cumparat?

Featured Replies

acuma am vazut ca sunt diferite cartile :scratch:

E aceeasi carte in principiu, da aia care ai aratat-o tu e la ed. Cartex, nu stiu din ce an si asta care am aratat-o eu e la ed. Trei, tiparita in 2009. Continutul e cam acelasi, acuma depinde numai ce schimbari/modificari/adnotari au facut editorii...

eu imi iau cartile astea ale lui jamie de la jurnalul,cateodata reviste ,in rest internetul sa traiasca si jurcovan si sanda marin.si mai am cateva carti englezesti foarte frumoase,albume de arta sunt, nu alta, pentru alte tipuri de bucatareala.

eu imi iau cartile astea ale lui jamie de la jurnalul,cateodata reviste ,in rest internetul sa traiasca si jurcovan si sanda marin.si mai am cateva carti englezesti foarte frumoase,albume de arta sunt, nu alta, pentru alte tipuri de bucatareala.

De niste ani incoace, cu cateva exceptii mai... tehnice, am cautat mereu sa-mi iau carte de bucatareala care povesteste ci nu care "tranteste" retete, carte care n-are "limbaj de lemn".

Retetele care mi-au iesit din prima si cel mai bine au fost alea povestite cu suflet si entuziasm.

Mi-am cumparat de curand asta:

Tine-mi pumnii ca am "comandat-o" :angryfire:

si eu am primito azi dar pe cea maro pt ca cea roz costa 50 lei in librarie iar sotul meu a zis ca e momentul sa fie econom :headbang: (tocma cand era vb de cartea mea)

a economisit 10 lei si mandru a aparut cu cartea :pupic:

si a inceput sa imi povesteasca ce frumos era copertata cealalta dar problema era ca era prea roz si de aia a cumparato pe asta plus ca e mai eftina

oricum eu ma bucur ca o am

nu mai conteaza pe care

Si eu...cu ale mele!

Da, stiu, ar trebui sa ma tratez! :scratch:

post-32-12669516081_thumb.jpg

mama mia, dneee, toate cartile astea sunt de bucatareala? Irina, sa le folosesti cu muuult muult spor!

in curand pun si eu achizitiile mele!=))

mama mia, dneee, toate cartile astea sunt de bucatareala? Irina, sa le folosesti cu muuult muult spor!

in curand pun si eu achizitiile mele!:hello:

Da. =)) =)) =))

Si...inca nu le-am pus pe toate! Le mai ascund prin biblioteca, prin bucatarie. :beer2:

Stella, ce sa mai zic? M-am linistit, nu sunt singura!

Am vazut 2-3 pe care le am, 2-3 (sau mai multe :pupic: ) pe care mi le-as dori....

Adriana, eu astept!

Stella, ce sa mai zic? M-am linistit, nu sunt singura!

Am vazut 2-3 pe care le am, 2-3 (sau mai multe :) ) pe care mi le-as dori....

Adriana, eu astept!

Pe care le-ai dori??

poate gasesc ........... :pupic:

btw , nu ai drum prin satul meu ??

ca stai in franta , din cate imi aduc aminte.

Stella, nu pot, multumesc frumos! :floare:

Dar poate o sa te intreb daca ai facut retete din cea de la Lenotre?

E prima care mi-a atras privirea :pupic: , acum cativa ani am facut un curs de patiserie la ei si mi-a placut!

Sau mai bine facem schimb! Fiecare da altcuiva o carte pentru cateva saptamani! Cooptam pe Adriana, Diamond si pe celelalte fanatice si cream cea mai MARE biblioteca culinara din lume! :toothy9; Mdaaaa, tot bolnava sunt!

Scuza-ma ca te intreb, stai in Franta?

Irina , stau la Geneva. Lenôtre nu m-am aruncat sa fac. am citit ceva retete, dar eu nu-s o mare migaloasa ( deja macaronsii sunt maximul de rabdare) . eu fac retete usoare si rapide :toothy9;
  • Author

Mi-am cumparat de curand asta:

O ador...eu am o mare simpatie pentru perioada interbelica, iar aceasta carte recreaza perfect admosfera restaurantelor si carciumilor acelei vremi. oricum, cert e ca se manca foarte bine si pe alese. In curand sper sa vin cu niste retete in imaginihttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

A ajuns azi, uite-o :unsure:

post-4-12672005411_thumb.jpg

Am rasfoit-o rapidulescu si am fost placut surprinsa sa constat ca in acea vreme se cunoasteau andivele, sparanghelul, anghinarea, risotto si parmezanul :drool:

• Author

Sau mai bine facem schimb! Fiecare da altcuiva o carte pentru cateva saptamani! Cooptam pe Adriana, Diamond si pe celelalte fanatice si cream cea mai MARE biblioteca culinara din lume! :unsure: Mdaaaa, tot bolnava sunt!

Sunt de acord, pe timpul cit una dintre noi are cartea in imprumut, ii poate face poze de exemplu si in felul asta are retetele mereu.

Si rafturile mele:

jumatate din raftul cel lung din bucatarie

post-4-126720228411_thumb.jpg

cealalta jumatate

post-4-126720230973_thumb.jpg

lectiile lui chef simon de explicatiile caruia m-am indragostit cind i-am descoperit siteul si mi le-am scos la imprimanta, colectia unei reviste splendide, singura pe care am pastrat-o

post-4-126720281672_thumb.jpg

impreuna cu astea care sunt culegeri monotematice ale unor reviste (etichetele au ramas cele vechi, nu reflecta continutul =)) ), plus reviste in franceza si retete scoase la imprimanta

post-4-126720245877_thumb.jpg

si nemaiavind loc am invadat biblioteca din sufragerie, coloana de foi scoase la imprimanta sunt cartile scanerizate cu care ma aprovizioneaza danielaC :drool: majoritatea in franceza, cea in picioare e cadoul pentru cei 40 de ani de la o prietena foarte buna, e o carte de retete in engleza din 1901

post-4-126720257723_thumb.jpg

si coltul Slowfood in care momentan se odihneste cartea primita azi

post-4-126720269235_thumb.jpg

dupa ce am vazut filmul "julie and julia" pot sa spun cu mana pe inima ca m-am indragostit cu tot de julia child si stilul ei de a gati. Daca inaninte de a vedea filmul nici nu stiam de existenta ei, acum lectura carti Mastering the Art of French Cookin, a devenit un ritual zilnic.A doua zi dupa ce am vazut filmul am si dat un search pe google si am download-at cartea ei. Acum incep practica. Am facut qouiche lorraine si placinta cu mere.

O minunatie!!! Saptamana viitoare urmeaza Beef Bourginon. Promit ca o sa vin si cu poze.

post-603-126742859809_thumb.jpg

Am rasfoit-o rapidulescu si am fost placut surprinsa sa constat ca in acea vreme se cunoasteau andivele, sparanghelul, anghinarea, risotto si parmezanul :toothy9;

He he... erau astea cunoscute din vechime.

• Author

dupa ce am vazut filmul "julie and julia" pot sa spun cu mana pe inima ca m-am indragostit cu tot de julia child si stilul ei de a gati. Daca inaninte de a vedea filmul nici nu stiam de existenta ei, acum lectura carti Mastering the Art of French Cookin, a devenit un ritual zilnic.A doua zi dupa ce am vazut filmul am si dat un search pe google si am download-at cartea ei. Acum incep practica. Am facut qouiche lorraine si placinta cu mere.

O minunatie!!! Saptamana viitoare urmeaza Beef Bourginon. Promit ca o sa vin si cu poze.

Beef Bourguignon avem deja postat de Silvia, te asteptam cu celelalte retete.

He he... erau astea cunoscute din vechime.

da, dar s-au pierdut mai tirziu :tongue3:

Adriana, felicitari, sa-ti fie de folos! Si eu am ramas masca cand am vazut toata lista cu ingrediente https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/blink.gif. In "epoca de aur", Romania a pierdut toate notiunile de elitism socio-cultural, inclusiv cel gastronomic https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/sad.gif

P.S. Moama, da ce biblioteca aihttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif, si ai mei cred ca eu sunt maniacahttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif, tre sa le arat colectia ta! Cartea aceea frumoasa, copertata cu bucataria din toate regiunile Italiei o am si eu, mi-am luat-o cand am fost acolo in vacanta, pacat ca n-o folosesc prea mult https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/075.gif

alina, nu-mi spui si mie de unde ti-ai scos cartea?

edit: lasa, am gasit pe torrents