February 25, 201313 yr comment_187280 Giorgi...cu mare drag, doar ca eu aici nu gasesc gogosari.Lorica, Bonicelul ii cumpara de la o tanti care-i face ...asa ca nu cred ca are reteta. Report
February 25, 201313 yr comment_187300 Giorgi...cu mare drag, doar ca eu aici nu gasesc gogosari.Lorica, Bonicelul ii cumpara de la o tanti care-i face ...asa ca nu cred ca are reteta. Daca as avea cum sa-ti trimit...!!!! Ca avem inca. Report
February 26, 201313 yr comment_187484 Mamaligodependenta la apel Arata tare bine Maya, costita de deasupra mi-o imaginez crocantica si aromata Recunosc cu mana pe inima ca, de cand ai postat mamaliga la MO, eu asa o fac.E rapida metoda si pot face si portii mici, cantitatea de care am nevoie atunci, asaca eu iti multumesc inca odata aici pentru reteta.Pentru cea de acum iti multumesc ca mi-ai dat idee ce sa mananc azi la pranz Report
February 26, 201313 yr comment_187496 Si eu la fel, am spalat la vase prinse toata copilaria de nu mai vreau una singura cat mai am de trait! Se face foarte repede si bine la MO. Carmen, am primit marfa de contrabanda, merge si in mamaliga pe paturi, deci nu suntem off topic! Report
February 26, 201313 yr comment_187498 Si eu la fel, am spalat la vase prinse toata copilaria de nu mai vreau una singura cat mai am de trait! Se face foarte repede si bine la MO. Carmen, am primit marfa de contrabanda, merge si in mamaliga pe paturi, deci nu suntem off topic! Ma bucur ca gandim la fel sa-ti priasca marfa de contrabanda Maya nu da, cand fac mama in straturi pun poza sa ma revansez. Report
February 26, 201313 yr comment_187614 Eu am facut straturile si apoi am rasturnat-o cu fundul in sus si taiat felii, am pus scamorza afumata rasa, foarte buna, grazie sorella Report
March 2, 201313 yr comment_188063 Sa mai zica cineva ca mamaliga nu explodeaza... Saptamana aceasta:Lu' Ala "Micu" nu-i place carnatul prajit(doar crud), dar am rezolvat cumva sa am gustul de afumatura in mamaliga in straturi.In apa de mamaliga am fiert 10 minute o bucata de carnat afumat de casa - productie proprie. L-am scos si l-am prajit separat pentru restul lumii.In timpul acesta in tigaie incinsa uscata, fara ulei, am rumenit faina de malai pana cand aromele minunate "de ceaun" mi-au dat stire olfactiva.In apa "afumata" cu carnat am fiert mamaliga pret de 20 de minute. Pentru mine mamaliga pripita e ceva din categoria piciorului de sarpe...Am pus de-o salteluta din mamaliga, un cearsaf gros de branza de burduf usturoaie veche (la noi mai e numita "de munte" ), o paturica de mamaliga, o ninsoare de parmezan si am dat la cuptor. Report
March 2, 201313 yr comment_188090 am facut si eu mamaliga in straturi. In plus am pus si un strat de sos (ceapa, morcovi, telina, rosii). Minunata! Report
March 2, 201313 yr comment_188125 am facut si eu mamaliga in straturi. In plus am pus si un strat de sos (ceapa, morcovi, telina, rosii). Minunata! Imi place mult ideea unui strat de sos :lol: Report
April 12, 201313 yr comment_193774 iubesc mamaliga!!! De aceea aproape saptamanal imi satisfac papilele cu finetea ei. Secretul unei mamaligi fine, cremoasa: se fiebe in lapte cu putina sare. Deliciu!!1 Mamaligareasa din mine iti multumeste pt sfat!Am facut si eu in seara asta mamaliga monti (facuta cu lapte monti) impaturita.Am folosit ca branza: scarmoza afumata si telemea. Carnita de porcusor am facut-o la piastra, dupa care am taiat-o cubulete.O bunatate! Dupa cum ziceam si la monti, ma doare burta de cat am mancat.Yoyo si Maya, va multumesc la amandoua! Report
April 25, 201313 yr comment_195350 Trebuie sa fac si eu minunatie din asta. Jupanu' o sa se bucure precis! Mai ales daca pun si ceapa!!!! Am o vaga banuiala ca si copilotului o sa-i placa, dar asta o voi verifica abia peste cateva zile... Super toate ideile, am bagat la cheliuta si de lapte si de carnat fiert in apa..... Sa vedem ce varianta aleg. Report
March 13, 20215 yr comment_265948 Dacă tot e frig afara si omul are pofte, am facut o mămăligă in straturi, tot cam la fel doar cu mici, mari modificări! Eu am pus strat de mamaliga cu bacon prăjit!Am pus telemea!Încă un strat de mamaliga cu telemea si niste mozarella rasa si două ouă si am băgat la cuptor pana s-a rumenit! Pofta buna! Report
March 13, 20215 yr comment_265951 Ce bunatate ... Buna ideea cu ouale! Musai sa fac si eu mamaliga zilele astea. Report
March 13, 20215 yr comment_265954 Ce bunatate ... Buna ideea cu ouale! Musai sa fac si eu mamaliga zilele astea. Pai faci un bulz. Pui si bucatele de bacon, pui si branza de burduf, pui si oo... Razi branza pe deasupra, pui ceva cubulete de unt pe deasupra... bagi la cuptor... mananci. Oolele le pui fie la mijloc, fie deasupra, cum ai chef. Report