Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

...Stilton, Apple and Walnut Croûtes

Featured Replies

[center]Astazi se împlinesc 6 ani de la nastrea blogului meu asa ca va invit la un mic snack.

Mic, dar atît de buuun!

La multi ani, Maya's World!

Reteta, de fapt doar o parte din reteta, provine din categoria vegetariana - Jamie's 15 Minute Meals, by Jamie Oliver.

Eu am facut doar crustele (Stilton, Apple and Walnut Croûtes) si le-am servit ca atare, deci fara supa crema de ciuperci,

care este servita alaturi . Toata afacerea o gasiti aici : Mushroom soup with stilton, apple & walnut croûtes .

Cum ai mei nu le au cu combinatiile astea, am facut doar pentru mine.

post-5-13628656586818_thumb.jpg

post-5-13628656702884_thumb.jpg[/center]

Ingrediente pentru patru portii :

(eu am facut 3 felioare)

4 felii de ciabatta
8 ciuperci chestnut, îndepartati piciorusul
1/2 catel de usturoi
1 mar, taiat betigase
1/2 legatura de patrunjel cret, proaspat
1 lamîie, doar putin azeama
50 g brînza Stilton
1 mînuta miez de nuca

[center]

Materia prima.

post-5-13628656885363_thumb.jpg

Se grileaza ciupercile, iar cînd acestea sînt aproape gata, si feliile de ciabatta (n-am avut originala).

post-5-13628656998978_thumb.jpg

Dupa ce feliile sînt rumenite pe ambele parti, se freaca cu o jumatate de catel de usturoi.

post-5-13628657095665_thumb.jpg

Marul se rade grob sau se taie betigase si se amesteca

cu patrunjelul tocat grob si putina zeama de lamîie.

post-5-13628657252763_thumb.jpg

Se aseaza ciupercile pe feliile de pîine, deasupra se farîmiteaza Stiltonul si miezul de nuca,

si se dau la cuptor pîna se topeste brînza.

post-5-13628657376682_thumb.jpg

Asezati feliile direct sub gratarul cuptorului încalzit în prealabil. Merge rapid.

post-5-13628657500072_thumb.jpg

Se servesc cu "salatica" de mere deasupra.

Un deliciu... delicios! :sad3:

post-5-13628657604107_thumb.jpg

Pofta buna![/center]

La multi blogului, dar mai ales "blogaritei" care il mentine cu atata pasiune si inspiratie!

Maya, chapeau post-257-13628673352675_thumb.gif

Multi ani blogului tau, Maya, si felicitari ptr eleganta care respira din toate pregatelile tale! O incantare!
Maya baby...Stilton, nuca si mar...si ce pot spune :sad3::lol: Pupam si la mai mare!

As manca crostini astia sase ani fara sa ma opresc. :sad3:

Sa ne incanti privirile, papilele si corzile sufletesti pentru inca minim 600 de ani. :lol:

:71:

Si emoticonul asta nu e doar o figura de stil e chiar o plecaciune. ^_^

[center]Astazi se împlinesc 6 ani de la nastrea blogului meu asa ca va invit la un mic snack.

[i]La multi ani inainte! Iar tu sa fii sanatoasa,caci inspirata esti mereu ! :lol:

[/i]

Cum ai mei nu le au cu combinatiile astea, am facut doar pentru mine.

Las' daca tot e ziua ta privata oarecum,meriti un rasfat privat ,din cand in cand! :sad3:

• Author

Carmella, Adriana, Ria, Moatza, Uma, Eataly, Ellani, multumesc fetelor! :lol:

Crustele astea vor fi repetate, repetate si repetate. Mi-au placut tare mult!

Sincera sa fiu, înainte de a le face, adica a servi mai bine zis, chiar ma intriga putin combinatia. Mai ales mar-ciuperca. Daaar, e fantastica amestecatura :D

La cat mai multi ani si cat mai multe retete. Blogul tau este o incantare, o sursa de inspiratie si si un loc pe care il vizitez des cu foarte multa placere. Te pup si la multi ani! :lol:
La Multi Ani blogului tau Maya! Si la cat mai multe retete delicioase, asa cum ne-ai obisnuit deja!
La multi ani inainte blogului tau, Maya, imi place si reteta asta si prezentarea, ca de obicei!

Eu intru mai rarut si era sa-mi scape festinul asta.

Data viitoare,da o strigare (si dupa cum ne potrivim la gusturi),o iau si pe Lilly si aterizam direct la tine.

Tu dai Traminerul ,eu vin cu Palinca si Lilly cu cafeaua .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif

Dupa cum am spus-o cred ca se face coada dupa noi .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif

La Multi Ani blogului, Maya! multi ani inainte cu incantatoare retete, cu preparate elegante si delicioase, cu decoruri rafinate!
  • Author

La cat mai multi ani si cat mai multe retete. Blogul tau este o incantare, o sursa de inspiratie si si un loc pe care il vizitez des cu foarte multa placere. Te pup si la multi ani! :71:

Merci, Gabita!

La Multi Ani blogului tau Maya! Si la cat mai multe retete delicioase, asa cum ne-ai obisnuit deja!

Merci, draguta : )

Maya, îţi doresc mulţi ani înainte, cu aceeaşi eleganţă =))

Merci =))

La multi ani inainte blogului tau, Maya, imi place si reteta asta si prezentarea, ca de obicei!

Multumesc, Bia :-*

Eu intru mai rarut si era sa-mi scape festinul asta.

Data viitoare,da o strigare (si dupa cum ne potrivim la gusturi),o iau si pe Lilly si aterizam direct la tine.

Tu dai Traminerul ,eu vin cu Palinca si Lilly cu cafeaua .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif

Dupa cum am spus-o cred ca se face coada dupa noi .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif

Sa fie! Hai tzurai tza! : D

La Multi Ani blogului, Maya! multi ani inainte cu incantatoare retete, cu preparate elegante si delicioase, cu decoruri rafinate!

Merci, Daniella :)

La multi ani blogului tau, Maya! :lol: Sa ne incanti inca muuuuulti ani de acum inainte cu retete la fel de bune si cu poze la fel de spectaculoase! =))

Vin cu o intrebare: ce-s alea ciuperci chestnut? :notworthy:

Mai, sînt champignoane maro :D

Aici le gasesc sub denumirea de Egerlinge, iar prin alte parti le zice ciuperci chestnut/castana. Sînt maro si mult mai aromate comparativ cu champignoanele albe.

Mai, sînt champignoane maro :lol:

Aici le gasesc sub denumirea de Egerlinge, iar prin alte parti le zice ciuperci chestnut/castana. Sînt maro si mult mai aromate comparativ cu champignoanele albe.

Am inteles. Multumesc pentru lamuriri! :notworthy:

Felicitari pentru blog Maya!!

Eu te inteleg perfect de multe ori ard de nerabdare sa incerc ceva si pana la urma incerc doar pentru mine :notworthy: ca sunt multi care se uita ciudat!

Acum ma gandesc cum merge marul cu ciuperca...la fel ca tine!!