March 18, 201313 yr comment_189962 O valida alternativa a tominilor cu speck .Am gasit in acest topic al Chefei un link catre o bunatate de reteta.Link-ul este acesta . Buuun, si acum sa va fac cunostinta cu ce m-a impresionat pe mine (poza de pe net) Nu am putut rezista, asa ca sambata la cumparaturi am agatat din zbor cateva roteline de brie. Ce am gasit eu avea fiecare bucatica cate 170g. Cum mi s-a parut ca foamea-i mare am trecut la atac cu doua bucati.Va zic ca nu am putut termina decat una, restul a atacat soata din dotare. Ingrediente: - brie- fistic... eu, aici, nu gasesc decat deja prajit si sarat- migdale crude (le-am adaugat cu de la mine putere, pt a balansa saratul fisticului)- caise uscate- coacaze uscate (nu am pus ca nu gasesc sa cumpar decat cu zahar; voi daca aveti folositi cu incredere)-in reteta este prezenta si mierea. Noi am putea folosi sirop de agave. Eu nu am crezut necesar sa folosesc. E alegera voastra. Dupa ce deja pregatisem piadinele pt sot si Giulia si tomini cu speck pt Mara, mi se lungisera urechile de foame, asa ca nu am reusit sa fac decat 3 poze. Imi pare rau! Dar nu va preocupati, ca sigur sambata le fac din nou si sper sa pot sa-mi scot parleala atunci. Pana una alta sa va zic cum se face chestiunea asta.Rotelinele de brie se aseaza frumusel pe o tigaie/piastra antiaderenta si se invart de cateva ori. Si gata munca grea. Intre timp ce brie-ul e pe foc, se pregateste amestecul de fistic, migdale si caise.Se scot, frumusel, rotelinele pe farfurie, se inunda cu amestecul preparat intre timp si pofta buna! .In cazul in care doriti sa stropiti toata aceasta minunatie cu sirop de agave, acum ar fi momentul ideal. Report
March 18, 201313 yr comment_189977 Sorinaaaaaaaaaaa, Ma leg la ochi Arata de nu stiu exact cum ar trebuii sa scriu aci. Si eu le prajesc in tigaie in hartie de copt cam 1 min pe o parte si 1 pe cealalta nu in cuptor si nu am facut cu fistic si caise dar sunt sigura ca a iesit un deliciu. Report
March 18, 201313 yr Author comment_189978 Arata bine si branzica dumitale! Sper sa fi scris bine, totul pe aragaz, nu la cuptor. Report
March 18, 201313 yr comment_189979 Super reteta! Si poze!! Zi-mi, te rog, daca ai "despicat" in vreun fel branza, sau "umplutura" vine pur si simplu peste bucata intreaga de Brie? Din poze nu-mi dau seama.. Saru' mana! Report
March 18, 201313 yr comment_189980 Arata bine si branzica dumitale! Sper sa fi scris bine, totul pe aragaz, nu la cuptor. Am pus la ce gatim ca a mea este sarata. Da, eu tai un patrat de hartie de copt, pun branza in hartie si strang putinel capetii si o pun in tigaia incinsa, apoi o intorc dupa un minut. Report
March 18, 201313 yr comment_189982 Super reteta! Si poze!! Zi-mi, te rog, daca ai "despicat" in vreun fel branza, sau "umplutura" vine pur si simplu peste bucata intreaga de Brie? Din poze nu-mi dau seama.. Saru' mana! Sa nu se supere Sorina pe mine. Este rotitza de brie mica si este rumenita asa frumos de la tigaie si umplutura se pune deasupra. Report
March 18, 201313 yr Author comment_189986 Da, Foxxy, ti-a spus bine Cerra.Rotita intreaga (170g, a mea) se pune la incins (fara nici un fel de grasime) intr-o chestie antiaderenta. Ce ai matale, tigaie, tigaita, piastra. Doar sa fie antiaderenta.Cand se pun rotitele de brie in farfurie se pune deasupra amestecul de fructe uscate si se trece direct la papat.Simplu! Cerra, puteai lasa poza linistita, pt ca si aici este vorba de sarat, doar ca e in combinatie cu un pic de dulce. Report
March 18, 201313 yr comment_189990 Va foarte multumesc pentru raspunsuri. Ma gandeam eu... dar am zis sa-ntreb, ca-ntrebatul nu costa! Report
March 18, 201313 yr comment_189991 Sorina, am zis ca in ultima vreme prestezi doar minunatii! Excelent, multe, multe felicitari! Report
March 18, 201313 yr Author comment_189997 Va foarte multumesc pentru raspunsuri. Ma gandeam eu... dar am zis sa-ntreb, ca-ntrebatul nu costa! Garantat, intrebatul nu costa!De cate ori am intrebat eu... Sorina, am zis ca in ultima vreme prestezi doar minunatii! Excelent, multe, multe felicitari! Multumesc, Daniella!Lasa minunatiile, important sa fie buuuunuuuu buuuunuuuuu. Report
March 18, 201313 yr comment_190002 Vai, Sorina, n-am timp mai de nimic, da' nu puteam să nu-ţi zic că m-ai omorât!!! Noi am început postul dar nu prea-s pregătită psihic. Şi m-ai destabilizat. Măcar de făceam sâmbătă varianta mea, că aveam poftă. Aşa am rămas cu pofta în gât şi cu ochii la tine. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/wacko.gif Şi off-topic, mă bucur că a trecut ziua cea cumplită cu Giulia. Report
March 18, 201313 yr Author comment_190018 Of, Boni! Iarta-ma!Eu nu le am cu postul. Tot respectul pt tine si cine poate tine!Hai, lasa, ca-ti faci pofta peste un pic de timp. Nu mai e mult pana departe. Multam mult, pt Giulietta! Lasa, bine ca a trecut! Report
March 19, 201313 yr comment_190115 Eu sunt in total acord cu Boni, adica ma bucur ca totul e bine cu Giulia si mor de ciuda ca n-am apucat sa vad si sa fac reteta sambata sau duminica (exact la asta m-am gandit cand am vazut reteta ta).Edit: Sorina, ai facut niste poze superbe (prima e belea)! Report
March 19, 201313 yr comment_190134 Şi off-topic, mă bucur că a trecut ziua cea cumplită cu Giulia. Si eu ma bucur pre Giulia Report
March 19, 201313 yr Author comment_190218 Eu sunt in total acord cu Boni, adica ma bucur ca totul e bine cu Giulia si mor de ciuda ca n-am apucat sa vad si sa fac reteta sambata sau duminica (exact la asta m-am gandit cand am vazut reteta ta).Edit: Sorina, ai facut niste poze superbe (prima e belea)! Și tu suferi.... Of! Şi off-topic, mă bucur că a trecut ziua cea cumplită cu Giulia. Si eu ma bucur pre Giulia Vă mulțumesc, fetelor! Report
March 19, 201313 yr comment_190232 Am stiut eu ca o sa mi-o iei inaine. Arata super si cred ca e foarte buna. Eu am mai amanat pana o sa gasesc iar placi sau poate le comand pe net ca am vazut ca sunt ieftine. Report
March 20, 201313 yr Author comment_190312 Iti multumesc, din nou, pt link. Nu am putut rezista... si bine am facut! O bunatate!Tu esti norocoasa cu placutele. Pe aici nu am vazut. Bine, banuiesc, ca pe net as putea gasi. Parca Lili zicea ca ar fi vazut ceva de genul asta.Pana una alta si tigaita mea antiaderenta merge, fara fum, dar merge si asa. Report
March 29, 201313 yr comment_191771 Draga mea, Azi am venit rupta de foame acasa si asta a fost cel mai rapid de facut. eu am sa ii zic (nu am gasit brie mic) Camembert cu fructe uscate si scortisoara.scoasa din tigaie(din hartia de copt ca eu asa o fac) Multumesc ptr ideea minunata! Multumesc si tie si La-Chef-A Report
March 30, 201313 yr Author comment_191838 Waw, Cerra, ce bine arata! Ma bucur ca ai incercat.Intr-adevar e o reteta pe moment. De ajuns sa ai in casa necesarul.Ma bucur ca a fost pe placul tau! Report
March 30, 201313 yr comment_191840 Waw, Cerra, ce bine arata! Ma bucur ca ai incercat.Intr-adevar e o reteta pe moment. De ajuns sa ai in casa necesarul.Ma bucur ca a fost pe placul tau! Da, a fost pe placul meu! Ma bucur ca ai postat`o, ptr ca mie nu mi`a venit ideea sa fac fara aluat (aici ma refer la Brie en croute) tot de la Chef-A reteta. Report
March 30, 201313 yr Author comment_191843 Sa stii ca si pe mine ma omora reteta cu aluat. Era de revista si tare mi-as fi dorit sa o pot face.Asa ca, atunci cand vei fi inspirata, adapteaza si un aluat de genul asta, ca tare ii duc dorul!Sa te gandesti si la mine, poate asa ti se face pofta mai repede si te apuci de experimentat. Report
March 30, 201313 yr comment_191853 Sa stii ca si pe mine ma omora reteta cu aluat. Era de revista si tare mi-as fi dorit sa o pot face.Asa ca, atunci cand vei fi inspirata, adapteaza si un aluat de genul asta, ca tare ii duc dorul!Sa te gandesti si la mine, poate asa ti se face pofta mai repede si te apuci de experimentat. Sa sti ca am si eu visuri cu aluatul ala foios dar, promit ca o sa fac aluatul si pun si aici nu doar pe blog.Trebuie sa imi dau silinta sa fac acel aluat, ptr ca ai mei sunt obisnuiti cu multe chestii, placintele,etc in aluat foios si ma seaca ca ma tot intreaba: da cand o sa putem minca placinta de aia sau de aia ca a trecut mult timp si tot asa o tin.. Report
March 30, 201313 yr Author comment_191856 Cunoastem... asa ce pt ei fac nemonti mereu cand e vorba de aluaturi de genul asta. Pana la urma ei nu au nici o vina.Eu m-am educat sa nu mai salivez, si gata, am rezolvat problema. Eu si cainele lu' Pavlov! Report
May 3, 201313 yr comment_196498 Doamne, ce bunatate!!!!!!Ma bate gandul sa o incerc de cand am vazut reteta.Si cum intentionam sa o fac la masa de Paste ( poate imi spuneti unde s-ar potrivi, teoretic cred ca la sfarsit, dar ar fi pacat ca toata lumea sa fie deja satula si sa nu se bucure cum se cuvine de un asemenea deliciu...), trebuia sa o testez inainte, pentru ca trebuie sa recunoastem nu e tocmai o combinatie conventionala... Am gasit rotite mici si plate de Brie, dar testul l-am facut cu jumatate de triunghi de 125 g(cealalta jumatate, cea cu varful, am mancat-o eu aseara goala ca nu aveam toate ingredientele), care a fost incalzit in tigaie aseara, azi l-am asezat cu partea taiata in sus si l-am bagat 20 de secunde la microunde.Am luat si sirop de agave (vroiam de mult sa iau pt pancakes, dar am tot citit ca e amarui, ca are un gust ciudat-alt mit desfiintat, e foarte bun!) si am cladit edificiul. Incredibil de bun!!Am pus nuci, migdale fulgi, fistic, caise si smochine.Sorina...no comments... http://i185.photobucket.com/albums/x90/nicollecc/photo85_zps71c33838.jpg Report
May 4, 201313 yr comment_196573 Doamne, ce bunatate!!!!!!microunde.Am luat si sirop de agave (vroiam de mult sa iau pt pancakes, dar am tot citit ca e amarui, ca are un gust ciudat-alt mit desfiintat, e foarte bun!) si am cladit edificiul. Foarte bine ai facut ca ai incercat si varianta asta asa! Cine ti`a spus despre siropul de agave, acea pers cred ca nici nu a gustat vreodata.Imi pare rau ca trebuie sa spun asa, dar nu se compara cu stevia etc, sa zici ca o pers simte ceva si alta nu prea. Siropul de agave, este inconfundabil si are gust de miere(de fapt este o miere din agava).Nu te mai lua dupa tot ce spune lumea. Sa iti fie de bine! Eu zic, ca merge asa la o vorba sa zicem, o cina usoara. Sa nu servesti brie in varianta asta dupa masa in loc de desert. Report