May 30, 20197 yr comment_253454 si eu m-am reapucat de essentrics si vad o diferenta mare de la zi la zice inseamna asta?essentrics este alt nume al programului pe care il fac si pe care il mai cheama si classical stretch, the esmonde technique avem un subiect pe forum despre streciuiala asta intebare de baraj numarul unu, voi cind va intindeti, va pocnesc urechile?Mie nu-mi pocnesc. Intrebarea numarul 2 ? Report
May 30, 20197 yr comment_253456 numarul 2 - nu pocnit asa tot timpul, mai ales la stretch cu miinile deasupra capului Report
May 30, 20197 yr Author comment_253457 numarul 2 - nu pocnit asa tot timpul, mai ales la stretch cu miinile deasupra capului Hai zi drept pe unde ai tras tu cu urechea Iti pocnesc cel mai probabil pentru ca s-a acumulat ceara care nu se elimina si cand faci miscari/intinderi, se misca. Am primit un pont de la o englezoaica: ear wax candles. Verificata metoda de ea personal , zice ea:) Du-te la un control la ORL. Edited May 30, 20197 yr by Lapona Enigel Report
May 30, 20197 yr comment_253458 numarul 2 - nu pocnit asa tot timpul, mai ales la stretch cu miinile deasupra capuluiAm primit un pont de la o englezoaica: ear wax candles. Verificata metoda de ea personal , zice ea:) Du-te la un control la ORL. Nu m-as risca la folosit ear wax candles. Cel mai sigur la doctor! Report
May 30, 20197 yr comment_253459 unicat mi-s, am pus urechile unde nu trebuie cum sa se miste presupusa ceara cind ridic miinilesi si le intind, nu misc si restul am observat ca daca conditia fizica e buna, nu mai pocneste nica' , deci continui sa ma stretchui si sa pocnesc ear wax candle este exclus sa adopt, mi-e frica de chestii din astea care aduc a shamanism Report
May 31, 20197 yr Author comment_253464 Nu m-as risca la folosit ear wax candles. Cel mai sigur la doctor!Corect! Si eu recomand acelasi lucru. unicat mi-s, am pus urechile unde nu trebuie cum sa se miste presupusa ceara cind ridic miinilesi si le intind, nu misc si restul Pai si cand ridici mainile, ia gandeste-te cati muschi din sistem incep sa se miste/traga in sus? am observat ca daca conditia fizica e buna, nu mai pocneste nica' , deci continui sa ma stretchui si sa pocnesc Da, cand esti total relaxat, banuiesc ca nu se mai creeaza presiune acolo. ear wax candle este exclus sa adopt, mi-e frica de chestii din astea care aduc a shamanism Si tu tot asa curajos ca si mine, nu? Am un respect deosebit pentru cei care au asemenea curaj...stiu chiar de pe forum pe cineva care a facut practici cu Ayahuasca in Costa Rica. Acuma fara gluma, poti incerca un spray special, se gaseste peste tot, de sprayat in ureche. Sunt tot felul de optiuni , da si tu un google cu audispray, ear spray, etc. Ori, daca ai apa oxigenata si un spray , pune in el si da-ti seara, in special. Sa nu folosesti in nici un caz Q-tips, sunt murder pentru sanatatea aparatului auditiv. Poti, la fel de bine, sa pui ulei cald (nu fierbinte!) cu pipeta in ureche. Stai intins dupa aia cate 5 minute dupa ce ai pus, ca sa actioneze. Altfel curge din ureche. Sfaturi de la un Stan patitul care si-a spart timpanul cu o andrea in copilarie si care a stat sub supraveghere medicala ORL aproape doua luni...ca sa nu mai zic ce cur ciuruit de penicilina aveam... Uite aici, un exemplu: Incearca intai cu ce ti-am spus mai sus. Daca dupa o saptamana nu a disparut , atunci neaparat la medic cu tine. Ce va ziceam? Report
May 31, 20197 yr comment_253476 Nu am probleme cu urechile ultimul control nu a ratat nimic si urechile tot pacaneau. De fapt nu pocnesc ca in avion, pacanesc e mai aproape de ce se intimpla la anumite stretchuri. Poate miscarile alea antreneaza urechile si le fac mai suple, asta-i de bine Report
May 31, 20197 yr comment_253477 Probabil ca asa functioneaza la tine in anumite pozitii cand faci stretching.Urechea este un organ complex si este conectata cu sinusurile. O fi o diferenta de presiune in urechea interna iar pocnitura care o auzi este sunetul care se produce cand se elibereaza presiunea. Tăt nărmal si cum trebui... cred Am mai gasit si asta " Mușchiul stapedius se află în urechea medie (sau mijlocie) și este inervat de mușchiul vag și mușchiul facial. Mușchiul stapedius se contractă și atenuează vibrațiile în fereastra ovală. Prin mecanismul său poate reduce simțul auzului, permite adaptarea sensibilității auzului. Mușchiul stapedius din urechea mijlocie este cel mai mic mușchi din corpul uman." Edited May 31, 20197 yr by Wowerful Report
May 31, 20197 yr Author comment_253479 Nu am probleme cu urechile ultimul control nu a ratat nimic si urechile tot pacaneau. De fapt nu pocnesc ca in avion, pacanesc e mai aproape de ce se intimpla la anumite stretchuri. Poate miscarile alea antreneaza urechile si le fac mai suple, asta-i de bine Cum spui tu, acum nu stiu cum face medicul tau controlul ORL, daca e la orelist. Cand l-ai facut pe ultimul? Eu de cand am avut patania cu timpanul stiu totul despre anatomia si complexitatea urechii si cat de sensibil raspunde acest organ la orice stres/neregularitate, cum spune si Wowerful. Un control amanuntit la ORL presupune nu doar introducerea lampii aceleia speciale ca sa se uite ci si o palnie prin care se patrunde mai adanc cu lampa aceea sa se poata verifica, plus teste cu diapazonul, etc. Dar ti-au pocnit din prima de cand ai inceput cu stretchingul sau a aparut mai tarziu? Report
May 31, 20197 yr comment_253482 dintotdeauna au troznit la anumite miscari, Dex are urechi unice Report
June 1, 20197 yr Author comment_253485 dintotdeauna au troznit la anumite miscari, Dex are urechi unice Si nu stiai cum sa ne spui Oricum, stiam ca esti unic . Daca nu te doare nimic, nu iti pierzi echilibrul ori ai vertigo, nu simti presiune, nu iti bazaie nimic in urechi, da-i mai departe linistit cu essentrics. Report
September 10, 20197 yr Author comment_255658 I need my runnin'!E cineva interesat de o incercare? Hai ca e mai simplu in doi Report
January 11, 20206 yr comment_258956 În atingerea scopului meu de a ajunge la X- 5 pînă la 11 kg, X fiind greutatea mea de acum, am decis să fac și mișcare mai intensă. Mi-am propus inițial să merg la sală, m-am interesat, am găsit, dar urmărind puțin pe fb stilul de lucru al antrenorilor mi-am dat seama că cel puțin o lună de-acum încolo dau banii degeaba și mă fac și de rușine dacă mă duc și nu pot să fac nimic din ce îmi dă ăla de făcut acolo, pentru că am o condiție fizică sub nivelul mării. Așa că vreau întîi să-mi recapăt puțin suflul și rezistența prin alergare. Azi mi-am luat echipament complet, mîine mă duc la o întîlnire cu un grup de alergare care se adună săptămînal duminica și aleargă pe plajă, fac exerciții de stretching dinamic, indiferent de vreme sau de cîți participanți sînt. Am fost și în seara asta la o scurtă alergare prin cartier, cu echipamentul nou, ca să văd dacă e în regulă cu el dpdv al temperaturii, dar cred că trebuie să-mi mai pun ceva pe dedesubt, nu doar un hanoracul luat special. Din cauza alergiilor mi-e cam frică să îmi pun ceva sintetic, cel puțin în partea de sus a corpului, dar mă gîndesc că și dacă transpir o să înghețe chestia aia pe mine și-o să-mi fie cam frig. În fine, văd eu mîine, sînt și mulți pricepuți acolo care dau sfaturi începătorilor, văd eu ce fac. Vă țin la curent cu noutățile Report
January 11, 20206 yr Author comment_258957 Carmella! Spor mare la sport! Daca citesti primele pagini ale threadului vei gasi multe informatii in legatura cu tehnica, timpii de alergat si vestimentatia in functie de sezon. Sper sa iti faca placere sa alergi! Ocazie cu care am recitit si eu primele pagini si abia dupa 11 ani am sesizat ca e o greseala in primul post Eh, macar am remarcat-o Report
January 11, 20206 yr comment_258958 Carmella! Spor mare la sport! Daca citesti primele pagini ale threadului vei gasi multe informatii in legatura cu tehnica, timpii de alergat si vestimentatia in functie de sezon. Sper sa iti faca placere sa alergi! Ocazie cu care am recitit si eu primele pagini si abia dupa 11 ani am sesizat ca e o greseala in primul post Eh, macar am remarcat-o Mulțumesc! Am citit deja cîte ceva acolo. Mie îmi place tare mult să merg pe jos, poate părea plictisitor, dar pe mine mă relaxează foarte mult, mai ales că toate drumurile mele duc la mare, cobor pe plajă și alerg foarte puțin acolo, apoi urc niște scări și din nou mers. Asta făceam timp de o oră. Acum sper și eu să pot să alerg mai mult de 100 m fără să simt că mor de oboseală și să trebuiască să mă opresc. Adică să schimb încet-încet mersul cu alergarea. Report
January 12, 20206 yr Author comment_258963 Cum spuneam, la inceputul topicului sunt descrise cateva tehnici de alergat pentru incepatori, alternare mers-jogging. Este vital sa nu te epuizezi de la prima sedinta ori sa iti provoci febra musculara ca sa te automotivezi sa continui. Sper ca a fost ok azi Si da, la un moment dat poate deveni plictisitor daca stii si ultima pietricica de pe traseu dar, chiar si asa, eu tot am avut satisfactii enorme dupa ce am terminat acelasi traseu pe care il stiu deja de ani de zile Este totusi mai fain sa ai unul sau doua trasee alternative. Dexule, ce-ti mai fac urechili? Mai arunca bombe? Report
January 12, 20206 yr comment_258968 urechili-s tot acolo si troznesc cind fac miscari prin părți ale corpului mai neexersate. me special am reinceput classical strech si nu am pierdut nici un antrenament in ultimele 3 saptamini, nu va spun ce diferenta mare simt in mobilitate, energie si forta, plus ca ma incap niste pantaloni cu o masura mai mica, cu toate ca kg nu s-au schimbat motto la fitness s-a schimbat in 2020 de la "no pain, no gain" care este cel mai gresit concept posibil la "relaxation is the new strengthening" adica exercitiile sunt facute dintr-o pozitie relaxata a muschilor, nu incordata. Report
January 12, 20206 yr comment_258971 Am fost și mi-a plăcut foarte mult. Am făcut exerciții de încălzire, apoi am alergat /mers/alergat /mers timp de o oră pe malul mării, pe nisip umed, prin scoici, pe nisip uscat, adică în condiții mai grele decît asfalt, dar mai frumos. Mă mai duc, dar alergarea asta în Mamaia e doar duminica, de mîine alerg pe-aici, prin Constanța.Iaca și poze, că nu pot fără ele Report
January 13, 20206 yr comment_258977 Ce frumos Carmella si ce te invidiez ca ai marea aproape! Cand merg la mare si eu stau mult pe malul marii si dimineata si seara. Nu alerg, dar savurez fiecare minut petrecut acolo. Mult succes in tot ce ti-ai propus! Report
January 13, 20206 yr comment_258996 Ce frumos Carmella si ce te invidiez ca ai marea aproape! Cand merg la mare si eu stau mult pe malul marii si dimineata si seara. Nu alerg, dar savurez fiecare minut petrecut acolo. Mult succes in tot ce ti-ai propus! Iubesc sa aud valul lovindu-se de mal! De multe ori, cand am avut perioade de stres, am mers pe plaja sa ascult marea. Report
January 13, 20206 yr comment_258998 Ce frumos Carmella si ce te invidiez ca ai marea aproape! Cand merg la mare si eu stau mult pe malul marii si dimineata si seara. Nu alerg, dar savurez fiecare minut petrecut acolo. Mult succes in tot ce ti-ai propus! Iubesc sa aud valul lovindu-se de mal! De multe ori, cand am avut perioade de stres, am mers pe plaja sa ascult marea. Te înțeleg perfect, iar daca e cald si mai mergi in picioarele goale pe mal si te mangaie valurile, deja este extaz pentru mine :) Report
January 13, 20206 yr comment_259009 Vă mulțumesc frumos pentru încurajări! Azi dimineață a sunat ceasul cu o oră mai devreme decît de obicei, în ideea că voi alerga. Numai că am avut senzația că sînt lipită de pat cu super glue, așa imposibil mi-a fost să mă ridic am fost însă acum, seara, chiar dacă eram foarte obosită, dar cînd am ieșit mi-a trecut starea aia. Am mers/alergat pe o rută istorică, să zic așa, care trece prin centrul vechi al orașului, dar care acum e cam golaș, ajunge la Cazino, și m-am întors pe lîngă port, tot cam pustiu la ora aia, adică 20-21, pe lîngă niște ruine. Cam 5 km în total, probabil că vreo 2 km din ăștia i-am alergat, restul mers vioi. Și, din nou, și poze Ovidius și muzeul de istorie și arheologie. Moscheea Carol I Cazinoul - cică se va renova, lasă că vedem noi, că de 15 ani tot aud asta. Eminescu și muza lui, că tot mai sînt 2 zile pînă la ziua lui Și o umbră Report
January 15, 20206 yr Author comment_259046 Eu in viata asta clar nu voi fi alergator de dimineata. Cand plec la 7 si ii vad pe unii cum isi termina runda, deja ma ia cu fiori pe sina. Sunt oameni care se trezesc la 4, la 5 ... ca vorba ceea : trezeste-te de dimineata si baga un jogging. Asa stii ca ziua ta nu are cum deveni mai naspa de atat. Asadar, daca preferi sa o faci la finalul zilei, fa-o. Fa-o oricand iti este tie bine, doar fa-o Report
January 18, 20206 yr comment_259146 Nu am mai scris, pentru că o oră pe zi pe care o petreceam pe net, acum e investită în sport n-aș fi crezut nici eu cu juma de lună în urmă, dar dacă m-a apucat, m-a apucat, și îmi pare foarte bine.Am fost în fiecare seară la alergat, am mai combinat și cu activități practice, de pildă dus ceva la socri în ritm de mers, întors în alergare, sau alergat pînă la un magazin, întors în ritm de mers cu o cioco și o apă minerală spre casă. Nu mai puțin de o oră pe seară, în fiecare seară. Alaltăieri am fost la o sală de sport unde lucrează o prietenă, ea mi-a recomandat un antrenor personal pentru o lună, am vorbit, ieri am fost prima dată la oră organizată după mult, muuult timp. A fost foarte bine, m-a luat ușor, dar ferm, am făcut 50 de minute de exerciții variate, și fără nimic, și la aparate de tras, de împins, gantere, chestie de-aia de apăsat cu picioarele și mișcat din mînă, ca la schiat, nu am simțit deloc că ar fi fost ceva prea greu. Astă noapte m-am întors de cîteva ori de pe o parte pe alta și simțeam că mă cam țin mușchii, m-am gîndit că azi n-o să mă mai pot mișca de febră musculară, dar cînd m-am trezit am constatat că m-am speriat degeaba, mă simt perfect! E o mică senzație de tensiune în mușchi, dar doar cît să știi că încă îi ai azi cred că mă duc la zumba sau aerobic, cu antrenorul mă mai văd luni, cred. Am și realizări cu cîntarul, dar le țin pentru mine Report