Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alearga, Lola, alearga!

Featured Replies

chestie de-aia de apăsat cu picioarele și mișcat din mînă, ca la schiat,

eliptica

Astă noapte m-am întors de cîteva ori de pe o parte pe alta și simțeam că mă cam țin mușchii, m-am gîndit că azi n-o să mă mai pot mișca de febră musculară, dar cînd m-am trezit am constatat că m-am speriat degeaba, mă simt perfect! E o mică senzație de tensiune în mușchi, dar doar cît să știi că încă îi ai ;)

cam a doua zi se intampla febra

azi cred că mă duc la zumba sau aerobic,

zumba sa alegi!

cat e abonamentul la voi? dar antrenorul personal.

la sala la mine vad ca l-a facut 160lei/luna, 60lei/ora cu antrenor personal :)

bafta, sa ai spor si rezultate!

• Author

Nu am mai scris, pentru că o oră pe zi pe care o petreceam pe net, acum e investită în sport ;) n-aș fi crezut nici eu cu juma de lună în urmă, dar dacă m-a apucat, m-a apucat, și îmi pare foarte bine.

Am fost în fiecare seară la alergat, am mai combinat și cu activități practice, de pildă dus ceva la socri în ritm de mers, întors în alergare, sau alergat pînă la un magazin, întors în ritm de mers cu o cioco și o apă minerală spre casă. Nu mai puțin de o oră pe seară, în fiecare seară. Alaltăieri am fost la o sală de sport unde lucrează o prietenă, ea mi-a recomandat un antrenor personal pentru o lună, am vorbit, ieri am fost prima dată la oră organizată după mult, muuult timp. A fost foarte bine, m-a luat ușor, dar ferm, am făcut 50 de minute de exerciții variate, și fără nimic, și la aparate de tras, de împins, gantere, chestie de-aia de apăsat cu picioarele și mișcat din mînă, ca la schiat, nu am simțit deloc că ar fi fost ceva prea greu. Astă noapte m-am întors de cîteva ori de pe o parte pe alta și simțeam că mă cam țin mușchii, m-am gîndit că azi n-o să mă mai pot mișca de febră musculară, dar cînd m-am trezit am constatat că m-am speriat degeaba, mă simt perfect! E o mică senzație de tensiune în mușchi, dar doar cît să știi că încă îi ai ;) azi cred că mă duc la zumba sau aerobic, cu antrenorul mă mai văd luni, cred. Am și realizări cu cîntarul, dar le țin pentru mine :)

Excelent! Ma inspiri !

Aparatul pe care te misti ca la ski este crosstrainer ori ergometru si este foarte bland cu incheieturile, desi faci un cardio maxim pe el.

Tine-o tot asa! Bravo!

Daca vrei sa fentezi febra, ia cate o aspirina pe zi pana ti-ai intrat in ritm cum trebuie.

chestie de-aia de apăsat cu picioarele și mișcat din mînă, ca la schiat,

eliptica

Astă noapte m-am întors de cîteva ori de pe o parte pe alta și simțeam că mă cam țin mușchii, m-am gîndit că azi n-o să mă mai pot mișca de febră musculară, dar cînd m-am trezit am constatat că m-am speriat degeaba, mă simt perfect! E o mică senzație de tensiune în mușchi, dar doar cît să știi că încă îi ai :)

cam a doua zi se intampla febra

azi cred că mă duc la zumba sau aerobic,

zumba sa alegi!

cat e abonamentul la voi? dar antrenorul personal.

la sala la mine vad ca l-a facut 160lei/luna, 60lei/ora cu antrenor personal ;)

bafta, sa ai spor si rezultate!

Am fost la zumba, excelent! Deși mă mișc într-un contratimp maxim cu ceilalți, că sînt mult mai lentă și cu reacții întîrziate :) dar m-am ținut tare să o duc pînă la final ;)

E 140 lei/lună abonament nelimitat, la orice oră, inclus aerobic sau zumba sau alte specialități de-astea. Antrenorul e 50 lei /ședință, minim 12 ședințe la început, deci încă 600 prima lună, dup-aia faci și singur. Mi-a povestit și niște chestii de nutriție, că probabil așa face cu toți și nu m-am opus.

N-am mai scris, dar am fost în mod constant la sală, am început ușooor, dar mi le-a făcut din ce în ce mai complexe exercițiile, legate între ele niște serii, pe la finalul uneia deja zici că nu mai poți, adică în capul tău, că antrenorului nu-i zici nimic, dar tot le faci :lol: sînt foarte încîntată, mai ales că nici nu știi cînd trece o oră, deși acasă după 5 minute de frecții de-alea de exerciții ești sfîrșită.

Alt motiv de bucurie e că am descoperit că au și saună! Care mie îmi place teribil :pupic: e chiar la dușuri unde nu am intrat pînă acum, că preferam doar să îmi schimb tricoul transpirat, să îmi pun pufoaica pe mine și să fac 5 minute cu mașina pînă la mine acasă unde pot să fac duș mai comod. Sinceră să fiu după 50 de minute de exerciții cu antrenorul și 10 minute de cardio (eliptică îi zice ăleia de care fac eu), sînt la cap cam ca după o sticlă de vin, cam atît trebuie să beau ca să mă apuce mica amețeală care îți spune că stop! Nu vă îngrijorați, nu ajung decît rar de tot în punctul ăsta, de obicei beau mult mai puțin. De altfel de cînd am început cu sportul nu am băut decît un pahar de vin alaltăieri, la ziua cuiva. Azi am intrat și la saună 5 minute, e așa de mișto! Data viitoare mă duc pregătit@ să stau mai mult ;) din păcate nu au și piscină, dar vis a vis de sală e scoala de scafandri, mai la primăvară mă duc și acolo după antrenamentele astea, pînă la vară cînd se face de plajă. La mine a funcționat foarte bine să le combin, pentru că am o predispoziție ereditară să fac mușchi foarte proeminenți cînd fac activitate fizică intensă, ceea ce pe de o parte e bine, pe de alta, estetic nu e chiar foarte feminin. Iar la înot se întind mușchii ăștia, adică nu stau contractați așa tot timpul. Mă refer în special la cei de la gambe. Cam asta deocamdată. Voi? :beer2:

Bravo Carmella! Sper sa imi revin cu astmul/brondiya si sa incep si eu miscarea. Mie dor de sala si gasca de acolo!

Azi al șaptelea antrenament, deja mi-am intrat într-un ritm mișto de tot, abia aștept să vină ziua și ora antrenamentului :love7: ieri m-am întîlnit cu 2 foste colege din echipa de baschet și am aflat că una dintre ele este antrenoare, drept pentru care din cînd în cînd mai organizează cîte o miuță cu fetele, m-am băgat și eu la viitorul, cînd o să fie. Ultima dată am jucat baschet acum vreo 20 de ani, dar de cîte ori merg la Decathlon iau o minge și o bat de cîteva ori, mi se face poftă teribilă de un meci :D

Și ce-ar mersul la sală fără o poză? De obicei e plin vestiarul, iar sălile pe unde fac la fel, azi m-am trezit că eram singură la venire, ora 9, sîmbătă, deci voila!

20200201_090419_copy_756x1008.jpg

• Author
Super! M-ai impulsionat si am mers si eu saptamana asta la trei antrenamente cardio si sauna...greu cu cardio, trebuie sa fiu foarte atenta, sa vad ce mai zice si doc. Sambata am fost prea lenesa ca sa merg la yoga, dar sper sa ma motivez saptamana viitoare.

Super! M-ai impulsionat si am mers si eu saptamana asta la trei antrenamente cardio si sauna...greu cu cardio, trebuie sa fiu foarte atenta, sa vad ce mai zice si doc. Sambata am fost prea lenesa ca sa merg la yoga, dar sper sa ma motivez saptamana viitoare.

Bravo, bravo!!! :love7: Credeam că tocmai acum, că m-am apucat eu, s-a lăsat toată lumea de sport :D Eu la cardio abia aștept să ajung, față de ce crime de exerciții îmi dă antrenorul!!! Mi-a crescut și numărul de repetări, și numărul de serii, dar foarte bine echilibrate, chiar nu mă doare nimic după, deși ridic greutăți, fac abdomene cu capul în jos, genuflexiuni cu haltere în spate, mi se pare foarte bun antrenorul, față de alții pe care îi văd pe acolo, vă mai povestesc eu... Ieri am făcut și o saună prelungită, duș cald și rece după, parcă eram nou născută după asta :D

• Author

In nici un caz, sunt dependenta de asta. Am vorbit cu doc, o tipa care e joggerita si a spus ca ma intelege perfect si ca nici nu e nevoie sa ii mai explic de ce trebuie sa ies, dar sa o dau pe walking pe o perioada plus crosstrainer la sala pana ma restabilizez si voi putea iarasi sa alerg. M-a si avertizat ca e oribil la inceput sa te tii in frau, mai ales daca ai facut jogging regulat , si ca trebuie sa te obisnuiesti intai...greu , nenica, greu...eu nici sa alerg incet nu stiu, mereu ma suprasolicit, ceea ce e o prostie in cazul meu.

Videm...deocamdata ii bag crosstrainer si da, sauna cat incape! Am fost duminica seara, am inceput in sfarsit sa imi intru in ritm cu sauna, am stat sus de tot, doua sedinte de aproape 15 minute. Inca nu pot sa dau imediat cu jetul de apa pe tot corpul ca simt ca mi se opreste inima :toothy9;))) Ajung eu iar acolo .

• 1 month later...

Azi trebuia să am ultimul antrenament din a doua serie de 12 antrenamente, deci al 24-lea, pe lîngă cîteva pe care le-am făcut singură. Am început pe 17 ianuarie, deci am aproape 2 luni. Marți a fost ultima zi cînd am fost la sală în seara aia a început nebunia mare cu izolarea, pe care altfel o văd corectă, utilă, chiar vitală. Astăzi, așadar, am cerut antrenorului indicații ce ar trebui să fac, avînd în vedere că am căpătat încredere maximă în el, are un stil de lucru foarte, foarte mișto, pe lîngă plăcerea de a face exercițiul fizic în sine, s-au văzut și rezultate în scăderea în greutate și în centimetri care m-au motivat în plus. Practic din 27 decembrie de cînd mi-am notat greutatea, am scăzut 7 kg, în cm nu știu, că nu m-am măsurat înainte, dar blugii mei favoriți, care erau ficși, acum curg de pe mine fără curea, mai exact trebuie să-i schimb =)) Ce senzație mai mișto poate să existe?! :lol: Azi am făcut 20 de minute de exerciții dimineață în casă, apoi am ieșit pe plajă și am continuat și a fost superb! A fost o săptămînă extrem de stresantă pe toate planurile, cu o oră de plimbare pe malul mării m-am întors pregătită să dau de pămînt cu toate problemele =))

și niște poze de la ”sală”

89837911_10206575711828011_4532334758172033024_n.jpg

89814714_10206575712028016_2733518887428554752_n.jpg

89630779_10206575712548029_5806190490156007424_n.jpg

89844618_10206575713028041_3816376534701178880_n.jpg

Sper să revenim la normal curînd și să-mi pot relua antrenamentele :lol:

• Author

Cool, Carmella! Keep going!

La noi sunt inchise salile si afara ma termina polenul. Astept...

Wowerful, tu cum rezolvi problema?

Am primit vești bune de la antrenor, așa că de săptămîna viitoare sper să mă pot reapuca.

Screenshot_20200319-204739_Messages_copy_359x579.jpg

Chiar e greu de unul singur să faci acasă, chiar dacă ești motivat, te plictisești. Alaltăieri am făcut vreo 20 de minute în casă, mi s-a părut o veșnicie, la sală nici nu îmi dădeam seama cînd treceau 50 de minute. În plus îmi nenorocesc și toate oasele, deja mă doare gîtul/coloana cervicală, nu știu ce i-am făcut.

Am primit vești bune de la antrenor, așa că de săptămîna viitoare sper să mă pot reapuca.

post-233-0-83311300-1584649646_thumb.jpg

Chiar e greu de unul singur să faci acasă, chiar dacă ești motivat, te plictisești. Alaltăieri am făcut vreo 20 de minute în casă, mi s-a părut o veșnicie, la sală nici nu îmi dădeam seama cînd treceau 50 de minute. În plus îmi nenorocesc și toate oasele, deja mă doare gîtul/coloana cervicală, nu știu ce i-am făcut.

Acolo inca se mai poate asa ceva? Aici poti iesi la plimbare dar doar membrii unei familii care traiesc in aceeasi casa. Nu ai voie clar sa te intalnesti cu prieteni nici afara din casa, cand te intersectezi cu cineva la plimbare trebuie sa pastrazi distanta de 2 m . Sau poate asta vrea sa faca antrenorul? Sa fiti pe plaja la distanta mare intre voi? Interesanta idee. Aici nu cred ca ar merge, azi o cunostinta a luat amenda 140 de euro pentru ca isi conducea prietena de la munca acasa cu masina, pentru ca nu stau in aceeasi casa, deci interzis prin legea de urgenta.

Noi am scos bicicletele la plimbare azi si am scos stepperul pe balcon, tot in incercarea de a nu ma plictisi cand fac exercotiu.

La noi Legea de urgenta se aplica romaneste, multi spun ca ar tb interzise iesirile, pe model Italia, cu politie si armata pe strada.

Toata lumea la tv, la radio, recomanda si indeamna la izolare, practic face fiecare ce-l taie capul.

N-am citit toată legea dată pentru starea de urgență, dar nu cred să fie interzisă întîlnire pe plajă la distanța legală de 2-3 m, că nici înainte nu stăteam foarte aproape. Îmi arată ce să fac, numără, zice "pauză", "începem", "bine", "nu e bine" etc. Plaja e un mediu foarte aerisit și destul de pustiu, pînă acolo fiecare ar ajunge cu mașina proprie, nu văd ce rău putem face comunității, nu facem în parc sau piețe deschise din oraș. Mai degrabă aș zice că mersul la biserică, care nu s-a închis, face mai rău, chiar dacă slujbele se țin în curte, iar oamenii se înghesuie ca tîmpiții pe acolo. Nu știu cum se face în alte părți, dar aici a devenit un act de mîndrie să afirmi că pe tine n-o să te îndepărteze de Dumnezeu așa o chestie, iar popii continuă să le dea să bea cu aceeași linguriță. Iar măsurile rămîn foarte laxe, după mine slujbele la biserică erau primele care trebuiau sistate. Eu aș încuraja plimbările și activitățile făcute în aer liber în perioada asta, avînd în vedere că presiunea emoțională va crește foarte mult în perioada următoare. Nu în aglomerații, nu în grupuri diverse, dar să ieși cu familia pe plajă sau pe munte, să faci drumeții fiecare pe cărările lui, nu văd cu ce ar dăuna.

Am gandit eu gresit, eu ma gandeam la o clasa intreaga de antrenament, nu antrenament 1 la 1 cu antrenor personal.

Asa este si la noi legea, aceleasi prevederi insa cu precizarea clara ca membrii familiei care traiesc in aceeasi casa au voie sa iasa imreuna la plimbari aproape de casa, adica sot-sotie-copii.

Carmella, e oficial? nu apare pe stiri oficiale

m-as bucura, abia ii mai potoleste pe nesimtitii astia...niste tigani s-au gandit si au facut chiar nunta

Edited by moatza

• 2 weeks later...
  • Author

Aici lumea iese la sport si la plimbare. Pe unele portiuni era inghesuit de-a binelea, deh, lumea e ahtiata dupa vreme buna.

In unele locuri se respecta distanta, in altele , gen magazin turcesc, nici vorba...

Am facut si eu doua ture saptamana asta.

90789560_682426459235791_8356496831630278656_n.jpg

N-am prea făcut sport nici singură, că am avut și încă am un junghi intercostal care abia mă lasă să respir, dar mă bucur și mă laud că am mai slăbit 1 kil și mi-a scăzut burta, drept pentru care mi-am mai făcut niște poze :love7: bine, cu 10 ani în urmă aș fi ascuns pozele astea să nu le vadă nimeni, dar acum mi se pare că chiar am o mare realizare că nu mai am burta aia mai ales în partea de jos, unde din cauză de 2 operații n-aș mai fi crezut că voi scăpa de ea vreodată. Încă mai e de dat jos... Diseară trec din nou la saltea, la ce-oi putea să fac :)

PhotoPictureResizer_200401_163122192-802x1279.jpg

PhotoPictureResizer_200401_163315368-1047x1649.jpg

Is sa mai dau și eu cu subsemnatul pe aici.

De la 1 Aprilie m-am apucat iarăși de treaba- acasă, ca asa-i in carantina.

Fac diverse chestii de pe YouTube. Astăzi am dat peste tinerelul asta. Nu pot tine pasul cu el, de fapt nici nu am cum dar... m-as apuca mai serios parca:

https://m.youtube.com/watch?v=0OLiAtvhmpo

Edited by Wowerful