December 27, 200916 yr comment_12287 [align=center]Terina de somon 250g fileu de somon crud500g somon afumat40g icre de manciuria (facultativ)100ml smîntîna1-2 foi de gelatinamarar, patrunjel, piper alb Supa:300 ml apa1 morcov1 ceapa mica50ml vermut (facultativ)cimbru, foaie de dafin, cozi de patrunjel si de leustean.sare, piper[/align] Se prepara supa cu toate ingredientele indicate, se lasa sa dea cîteva clocote. Se pune fileul de somon crud în supa, se stinge focul, se acopera si se lasa sa se raceasca. Se scurge somonul, supa se repune la încalzit.Se înmoaie foaia de gelatina în apa rece, se scurge bine, se dizolva în supa, zeama se filtreaza si se pastreaza deoparte.Se umezeste interiorul unei terine cu apa si se captuseste cu film alimentar, lasînd sa depaseasca generos marginile.Se tapeteaza cu felii de somon afumat, lasînd ce depaseste sa atîrne împrejur.Restul de somon afumat se toaca, de preferinta cu cutitul, se amesteca cu smîntîna si cu o parte din aspicul rezultat din supa+gelatina pîna la obtinerea unui amestec cremos dar nu prea lichid.Se depune în terina un strat de amestec (2/5 din cantitatea totala), se presara cu marar tocat.Deasupra se depune mic strat de icre de manciuria, fileul de somon taiat în bucati lungi, se completeaza la nivel cu un pic de amestec.Se depune un al doilea strat de icre de manciuria, se presara cu marar.Se acopera totul cu restul de amestec, se aduc partile de felii de somon afumat care depaseau împrejur catre centru.Se aduce excedentul de film pe deasupra, catre mijloc, se preseaza usor si se da la frigider, de preferinta 24h.Se rastoarna si se taie felii cu un cutit bine ascutit, fara a scoate filmul alimentar (se scoate de pe felii dupa taiere, filmul faciliteaza operatia). Report
December 27, 200916 yr Author comment_12362 Natur, cu aspicul care ramîne, taiat aschii. Dar un sos de vin alb se poate ajusta si el cu mare precizie. Report
January 1, 201016 yr comment_13095 [align=center]n-am stiut de reteta asta, dar am facut ceva asemanator ieri - mousse de somon afumat http://img200.imageshack.us/img200/1797/moussedesomon.jpg[/align] Report
January 1, 201016 yr comment_13141 n-am stiut de reteta asta, dar am facut ceva asemanator ieri - mousse de somon afumat La classe non è acqua! Ma bucur sa te vad aici! Report
January 1, 201016 yr comment_13155 M-am prins mai tarziu , dar m-am prins! %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif<" title="arms" /> Report
January 1, 201016 yr Author comment_13162 [align=center]n-am stiut de reteta asta, dar am facut ceva asemanator ieri - mousse de somon afumat Superb realizat, felicitari!Am servit terina cu un sos facut dintr-o infuzie de frunze de ceai Lapsang Souchong în smîntîna lichida, la care am mai adaugat sare, piper si cîteva picaturi de zeama de lamîie. Din pacate a fost consumata integral si prea repede ca sa mai am timp sa fac poze Report
January 1, 201016 yr comment_13180 Alex, si eu am facut terina ta, e super si se va mai face, am sarit icrele, in rest te-am urmat la litera Mutumesc pentru reteta! Report
January 1, 201016 yr comment_13228 n-am stiut de reteta asta, dar am facut ceva asemanator ieri - mousse de somon afumat La classe non è acqua! Ma bucur sa te vad aici! Adriana, macar la botez, ca impliniti o luna, trebuia sa fiu prezenta cu ceva bun, nu ? (acu' spune-mi cum il bag pe ton cher cu capul in cristelnita ? ) M-am prins mai tarziu , dar m-am prins! %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif<" title="arms" /> (... dupa cita gelatina ? ) %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif<" title="arms" /> Report
January 1, 201016 yr comment_13232 [align=center]n-am stiut de reteta asta, dar am facut ceva asemanator ieri - mousse de somon afumat [/align] Superb realizat, felicitari!Am servit terina cu un sos facut dintr-o infuzie de frunze de ceai Lapsang Souchong în smîntîna lichida, la care am mai adaugat sare, piper si cîteva picaturi de zeama de lamîie. Din pacate a fost consumata integral si prea repede ca sa mai am timp sa fac poze Merci de apreciere. Ideea de ceai cu smintina lichida nu ma prea incinta, dar sa va fie de bine. Btw, de ce nu folosesti in terina si morcovul fiert taiat betisoare ? (daca as fi refacut terina de-acum 10 ani, cre' ca o serveam tot cu salata verde si eventual cu un sos de remoulade ) [align=center]http://img686.imageshack.us/img686/7026/terrinedesomon.jpg[/align] Report
January 1, 201016 yr comment_13241 Alex, si eu am facut terina ta, e super si se va mai face, am sarit icrele, in rest te-am urmat la litera Raluco, sa va fie de bine terina ! Ca ai sarit coarda peste icre am inteles, dar sa arunci si morcovul din supa ? Pentru un contrast misto, eu cre' ca mai puneam in terina si niste frunze fierte de spanac. Report
January 2, 201016 yr Author comment_13277 ...Ideea de ceai cu smintina lichida nu ma prea incinta, dar sa va fie de bine... Just try! Lapsang Souchong nu este un ceai oarecare Report
January 2, 201016 yr comment_13379 (acu' spune-mi cum il bag pe ton cher cu capul in cristelnita ? Il imbatam si apoi il bagam cu capul in cristelnita Report
January 2, 201016 yr comment_13394 ...Ideea de ceai cu smintina lichida nu ma prea incinta, dar sa va fie de bine... Just try! Lapsang Souchong nu este un ceai oarecare Okay, m-ai convins sa-l caut. Dar acum sper ca nu tre' sa ghicesc in frunzele de ceai care sint proportiile de infuzie si smintina ce trebuiesc combinate. 'ai ca-ti dau si eu reteta mea de mousse pt. un "tort aperitiv": pt. blat 200 g piine prajita (sau crutoane de-ale voastre)75 g unt topit pt. mousse de somon afumat - 300 g somon afumat- 2 dl creme faiche sau 250 g brinza Philadelphia - 2 dl smintina lichida- 4 folii de gelatina- 1 1/2 Lg marar verde tocat (optional, 1 lg chives) - 2 lg zeama de lamiie- piper dupa gust Pt. amestecul de blat se macina fin piinea prajita si se amesteca cu untul topit. Se ung peretii laterali ai unei forme de tort (24 cm diam.) si se imbraca cu hirtie de copt fundul detasabil al acesteia. Apoi se preseaza bine amestecul de blat si se da forma la frigider pt. 15'. Intre timp se pregateste mousse-ul de somon la fel ca si terina ta. Se toarna amestecul in forma de tort, se acopera cu o folie pt. a nu prinde alte mirosuri si se da la rece pt. 3h. Se orneaza: cu icre de manciuria, trandafiri facuti din felii subtiri de somon afumat, feliute subtiri de castraveti, de lamiie sau cu ce-ti zburda fantazicul ... [align=center](eu am facut-o pe 1/2, ca am preparat minitorturi si-am imbracat formele cu 2 felii de somon) http://img514.imageshack.us/img514/4881/mousseformele.jpg[/align] Report
January 2, 201016 yr comment_13395 (acu' spune-mi cum il bag pe ton cher cu capul in cristelnita ? Il imbatam si apoi il bagam cu capul in cristelnita Adriana, am zis sa-l botezam, nu sa-l inecam ! (mai avem nevoie de el, la o terina, la o maslina umpluta ... ) Report
January 2, 201016 yr Author comment_13412 Okay, m-ai convins sa-l caut. Dar acum sper ca nu tre' sa ghicesc in frunzele de ceai care sint proportiile de infuzie si smintina ce trebuiesc combinate. 20cl smîntîna lichida clocotita1.5 lingurite vîrfuite de lapsang souchong3 minute de infuziesare, piperstrecuratoare Report
January 2, 201016 yr comment_13417 Okay, m-ai convins sa-l caut. Dar acum sper ca nu tre' sa ghicesc in frunzele de ceai care sint proportiile de infuzie si smintina ce trebuiesc combinate. 20cl smîntîna lichida clocotita1.5 lingurite vîrfuite de lapsang souchong3 minute de infuziesare, piperstrecuratoare S-a notat, merci ! (acum tine-mi pumnii sa gasesc ceaiul ... ) Report
January 2, 201016 yr comment_13421 Adriana, am zis sa-l botezam, nu sa-l inecam ! (mai avem nevoie de el, la o terina, la o maslina umpluta ... )Nu, nu-l inecam ca ne mai trebuie Report
January 3, 201016 yr comment_13492 Interesanta ideea cu infuzie de lapsang ( fu ceaiul meu preferat multi ani ).mvaiiiiiiiiiiiii , nu stiu cand, da musai s-o fac ...terina . cu sosul infuzat , ma mai gandesc .bun venit uptown girl Report
January 3, 201016 yr comment_13538 Interesanta ideea cu infuzie de lapsang ( fu ceaiul meu preferat multi ani ).mvaiiiiiiiiiiiii , nu stiu cand, da musai s-o fac ...terina . cu sosul infuzat , ma mai gandesc .bun venit uptown girl bine te-am regasit, Stella ! %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif<" title="arms" /> vad ca stai pe ginduri la infuzat. ia mai povesteste-ne cite ceva despre ceaiul asta, sa nu ma trezesc cumva ca are efectele ceaiului de crusin. Da' minunea asta de ceai unde se poate gasi? In ceainarii? Adriana, daca nu gasesc lapsangu' la un magazin specializat - gen plafar, eu m-am gindit sa-l caut la un magazin al unor pekinezi de pe aici. http://img215.imageshack.us/img215/4359/chinese.png Report
January 3, 201016 yr comment_13545 Deci lapsang este un ceai cu gust afumat . acum jdemii de ani, venise orchestra filarmonica G.E.la mine-n sat, si invitasem 2 colegi la masa. au venit si cu un tovaras coleg , usor mai tuciuriu...care la gustarea acestui ceai , a zis " bine stelutzo, imi dai ceai cu sunca afumata ??"...si a preferat un ceva mai consistent, si mai alcolizat.mie imi placea , si inca imi place, dar iau mai rar, am dat-o pe tisane mai mult http://images.google.ch/images?hl=fr&so ... a=N&tab=wi http://images.google.ch/images?hl=fr&q= ... a=N&tab=wi Report
January 3, 201016 yr comment_13561 Adriana, daca nu gasesc lapsangu' la un magazin specializat - gen plafar, eu m-am gindit sa-l caut la un magazin al unor pekinezi de pe aici. M-am dus eu aici odata intr-un magazin de-asta, tot de mon cher trimisa, intr-o zona nu prea bine frecventat, a doua oara nu ma mai duc decit doar daca gasesc unu' normal ca cel pe care l-am vazut si vizitat in Franta. Report
January 3, 201016 yr Author comment_13568 Deci lapsang este un ceai cu gust afumat . acum jdemii de ani, venise orchestra filarmonica G.E.la mine-n sat, si invitasem 2 colegi la masa. au venit si cu un tovaras coleg , usor mai tuciuriu...care la gustarea acestui ceai , a zis " bine stelutzo, imi dai ceai cu sunca afumata ??"...si a preferat un ceva mai consistent, si mai alcolizat.mie imi placea , si inca imi place, dar iau mai rar, am dat-o pe tisane mai mult http://images.google.ch/images?hl=fr&so ... a=N&tab=wi http://images.google.ch/images?hl=fr&q= ... a=N&tab=wi Stella, ca de obicei, mes respects Practic rezultatul infuziei este o smîntîna cu parfum de afumat si foarte-foarte vag de cedru, fara nici un pic de gust amar, cum te-ai astepta de la orice alt ceai.Acidulata cu un pic de zeama de lamîie, usor sarata si piperata, mi se pare ca face un mariaj perfect cu somonul, ca e afumat sau ba.Din pacate, dupa infuzare nu am mai reusit sa o bat în frisca, asa cum doream initial Report