March 13, 20197 yr comment_250944 daca va intereseaza sa vedeti subiectele date la simularea evaluarii la matematica clasa a VIII-a, ca tot vorbeam de invatamantul romanesc Simularea de evaluare, are rol de....? Adica e examen sfarsit de clasa 8-a?Determina inscrierea la liceu? Report
March 13, 20197 yr comment_250955 Nu, nici macar nu se trec in catalog notele.Vor sa-i obisnuiasca cu atmosfera de examen, sa le testeze un pic cunostintele in speranta ca mai invata ceva pana la examen, eventual sa vada si parintii nivelul progeniturilor...de-astea. Simulare. Report
March 13, 20197 yr comment_250963 Fiica-mea e in cala a II -a si tocmai a avut st de jumate de an. Au 3 examinari pe an. Asta a avut 40 de exercitii... Report
March 13, 20197 yr comment_250964 eu mergeam la plimbare cu prietena mea sau stateam impreuna si dupa ce ajungeam acasa ne sunam imediat ca sa ne mai spunem cevasi tatii nostri se minunau ca nu pricepeau ce mai aveam a ne spune dupa ce abia ne despartisem si statusem toata ziulica impreuna si oricum daca ati fi in locul lor ati face exact la fel asa ca nu mai certati copiii decit doar daca il butoneaza cind stati la masa Decît sau doar? Eu mă recunosc în orice copil distras de orice în afară de învățat continuu. Cînd n-aveam aparate de-alea de muzică, adică casetofon, citeam. Apoi stăteam la telefon cu colega de bancă cu care mă vedeam la prînz la școală și vorbeam non stop pînă ne dădeau afară și profesorii, dar numai pe una dintre noi, că dacă ne dădeau pe amîndouă știau că vorbeam în continuare și pe hol, așa încît deranjam și mai multe ore, nu numai pe-a clasei noastre După școală mergeam împreună spre casă și întîrziam pentru că... stăteam de vorbă. Ajungeam, ne sunam, dimineața ne sunam iarăși că erau părinții și frații plecați și noi puteam să vorbim cît voiam. Mama mai avea prostul obicei și mai dădea o tură pe-acasă, normal că mă prindea vorbind la telefon și urma un scandal. Chiar dacă eu o asiguram că doar decît uitasem ce temă am Citit, vorbit, ascultat muzică, pe toate le făceam, spre disperarea părinților. Și fecior-miu la fel, în plus el mai și scria povești sau desena, dar parcă nu m-a deranjat așa de tare, sau m-am sclerozat și-am uitat. Dar nu cred că m-am dus cu temele nefăcute în școala generală niciodată, sau cu lecția neînvățată. Cred că aveam timp suficient să le facem pe toate. Report
March 13, 20197 yr comment_250965 daca ar vorbi cu cineva la telefon!!când suna telefonul, odata pe luna, se uita la el de parca o musca si nu raspunde! cica ei nu vorbesc la telefon, daca e important ii lasa mesaj pe whatsapp, pe unul din grupuri .... sta pe instagram, joaca jocuri, face si editeaza poze, asculta muzica, se uita la anime-uri, citeste manga, urmareste divesti vlog-ari, youtube-ari, tutoriale de make-up, etc ( abia acum când scriu toate astea imi dau seama ce polivalent e telefonul asta mobil). de cateva luni a inceput sa comunice real cu cativa tineri pe un forum de suport. rade de se prapadeste si e tare galagioasa ca vorbesc toti odata, ii aud si eu, mai ales noaptea când incerc sa dorm , dar macar vorbeste.nu vreau sa invete tot timpul, nu sunt absurda. ma rog de ea sa deseneze, sa citeasca, sa se uite la un film, sa iasa afara cu colegii, da numai sa lase telefonul din mana. nu vorbeam la telefon la varsta ei pt. ca nu aveam. primul tel. fix l-am bagat in primul an de facultate si primul mobil l-am primit dupa facultate in interes de serviciu.dar pierdeam si eu timpul cu multa gratie. citeam foarte mult, ieseam afara cu prietenele, ma uitam la televizor, daca aveam la ce, nu prea invatam. Report
March 13, 20197 yr comment_250966 In Franta nu se permit telefoanele movil in scoli, de anul trecut. Edited March 13, 20197 yr by yandira Report
March 13, 20197 yr comment_250967 Ale' e in clasa a sasea ,la ei pune doamna pe catedra o cutie si toti copii la inceputul orei pun telefoanele inauntru,au voie sa si le ia doar pe perioada pauzelor,dar Ale' nu-si ia niciodata telefonul la scoala,si cand vine acasa la ora 14,intai se schimba, face temele, invata,isi face geanta pe a doua zi singur,apoi mananca si abea apoi are voie la calculator,si el joaca un anumit joc in care vb. cu copii,are microfon si casti,iar cand nu are copii la joc,sta pe youtube,urmareste si el vlogari ii plac mult filmuletele nostime cu catei pisici si alte animalute (gen ridiculosnes) ,daca se ridica de la calculator atunci sta pe telefonul sau tot pe aceleasi chestii doar ca mai sta si el tolanit in pat Nu ca il laud dar e un copil f.f. intelegator si ascultator,si daca i-asi propune eu,daca e obosit sa stea intai la calculator si sa faca temele mai tarziu nu ar vrea ,iar duminica dimineata primul lucru cand se trezeste isi face temele invata si face geanta singur pt. luni,fara sa-i spuna nimeni,fara sa-i atraga nimeni atentia ! Report
March 13, 20197 yr Author comment_250969 Nu, nici macar nu se trec in catalog notele.Vor sa-i obisnuiasca cu atmosfera de examen, sa le testeze un pic cunostintele in speranta ca mai invata ceva pana la examen, eventual sa vada si parintii nivelul progeniturilor...de-astea. Simulare. Si in Germania avem asa ceva. Se numeste tradus mot-à-mot evaluarea stadiului de cunostinte si competente si cuprinde trei materii, toate din clasa celor principale: germana, matematica si engleza si dureaza cam 2 ore jumate. La engleza au si parte de listening comprehension, reading comprehension etc. Se fac apoi statistici pentru a se compara nivelele pe scoli si pe landuri. La fel se intampla si cu rezultatele la bac, pe fiecare materie , ca sa se poate evalua statutul liceului, al orasului si al landului. Report
March 14, 20197 yr Author comment_250987 E pur si muove!!!Stire la Digi 24 despre taman ce discutam pe paginile anterioare! VICTORIEEEEEEEEEEEEEE!!!!A aparut codul etic al profilor si se face referire SI la parinti care insista sa faca aceste cadouri pentru ca "asa trebuie"! Si , culmea, ca in stire se face referire si la cazul acelei profe din Germania despre care va spuneam. Asa ca dragelor si dragilor, sper sa va fie acum mai clar putin ce impact cu bataie lunga poate avea ce scriem noi aici Asadar, pentru toate mamicile de aici cu copilasi la gradi ori la scoala, daca mai apare cate o propunere de genul din partea celorlalti, le bagati codul sub nas!Hai ca se poate, hai ca se poate, tara mea de glorii, tara mea de dor! Report
March 14, 20197 yr comment_250991 Ale' e in clasa a sasea ,,si cand vine acasa la ora 14, asta-i f misto, ca invata dimineata! Nu, nici macar nu se trec in catalog notele.Vor sa-i obisnuiasca cu atmosfera de examen, sa le testeze un pic cunostintele in speranta ca mai invata ceva pana la examen, eventual sa vada si parintii nivelul progeniturilor...de-astea. Simulare. Si in Germania avem asa ceva. Se numeste tradus mot-à-mot evaluarea stadiului de cunostinte si competente si cuprinde trei materii, toate din clasa celor principale: germana, matematica si engleza si dureaza cam 2 ore jumate. La engleza au si parte de listening comprehension, reading comprehension etc. Se fac apoi statistici pentru a se compara nivelele pe scoli si pe landuri. La fel se intampla si cu rezultatele la bac, pe fiecare materie , ca sa se poate evalua statutul liceului, al orasului si al landului. da, asa se face si aici, statistici fel de fel. mai putin partea cu lb engleza si asta chiar ar fi necesar, fie ca va ramane sau nu in Romania. altfel, de ieri, românii îşi pot retrage contribuţia lunară de la Pilonul II nu stiu cum o fi mai bine, avand in vedere randamentul f mic al fondurilor private. Report
March 14, 20197 yr comment_251002 abia acum când scriu toate astea imi dau seama ce polivalent e telefonul asta mobilpai ultimul lucru pe care il face e sa telefoneze mai poate sa faca poze la notite, explicatii, carti si sa le trimita sau primeasca unui/de la un colegpoa' sa se auda pe skype sau video si sa invete impreuna, sa se intrebe si sa isi raspunda unul altuia despre temepoa' sa caute in internet idei, notite, chestii care sa o ajute sa-si faca temele, o mare de informatii pe care noi nu le aveam la dispozitiesint si o multime de profi care fac lectii on line, siteuri care ajuta in rezolvarea unor probleme de matematica, asta de ex https://www.wolframalpha.com/examples/mathematics/da' oricum ne pierdeam si noi in carti muzica uitat pe pereti la cai verzi, nu? eu nu zic sa nu ii "controlati" (foarte discret evident ) dar aveti si incredere in ei si mai ales aratati-le ca o aveti, amintiti-va ce faceati voi , si mai ales nu interziceti prea mult ca doar stiti ca virgula cu cit interziceti o chestie cu atit o faceti sa devina mai dorita, parerea mea daca intereseaza pe cineva si daca nu, deacu tot am zis-o Decît sau doar? ambele si amindoua ca sa subliniez ideea Report
March 14, 20197 yr comment_251004 După școală mergeam împreună spre casă și întîrziam pentru că... stăteam de vorbă. Ajungeam, ne sunam, dimineața ne sunam iarăși că erau părinții și frații plecați și noi puteam să vorbim cît voiam. Mama mai avea prostul obicei și mai dădea o tură pe-acasă, normal că mă prindea vorbind la telefon și urma un scandal. mi-am amintit o chestie pe care am facut-o erau ai mei plecati cre ca pe la vreo inmormintare departesi eu am scos toate cuiele care tineau firul de telefon care ducea in sufragerie si am trecut frumos prin alta parte firul ca sa il duc in camera mea ca si asa eu eram cea care il folosea cel mai mult si cind s-au intors au gasit surpriza Report
March 14, 20197 yr comment_251008 eu nu zic sa nu ii "controlati" (foarte discret evident ) discret??? ce fel de copil ai tu? io eram geana pe el, tot timpul, si ma asiguram ca stie asta. Report
March 14, 20197 yr comment_251014 discret cind ii controlati telefonul si computerul vroiam sa zic discret??? ce fel de copil ai tu?unul dintre cei mai buni copii din lume Report
March 14, 20197 yr comment_251017 discret cind ii controlati telefonul si computerul vroiam sa zic discret??? ce fel de copil ai tu?unul dintre cei mai buni copii din lume si-al meu la fel dar nu reactioneaza la subtilitati Edited March 14, 20197 yr by moatza Report
March 14, 20197 yr comment_251047 La Manu telefonul a ramas singurul mod de a socializa.Ma explic, sa nu fiu inteleasa gresit. De doi ani face gimnastica ritmica de performanta,antrenamente de 6 ori pe saptamana, uneori duminica daca punem in cont si concursurile. Imi veti spune pai socializeaza cu gimnastele.Da, daca va inchipuiti ca stau de vorba in loc sa se antreneze. Daca nu e la scoala, e in sala de antrenament, daca nu e la sala e in pat ca doarme. Viata de sportiv, cu multe sacrificii dar cu multa pasiune ca altfel nu faci nimic. Aud mereu: "vai saracul copil"!!M-am obisnuit. Concluzia: cand o vad cu telefonul in mana ca "chatteaza", ma bucur. Report
March 14, 20197 yr comment_251062 bravo Manu! Lilly, sa ne spui cind sa o urmarim la Olimpiadav-am spus-o pe asta? la Starbucks un nene bea cafea si se uita pe geam, nu avea nici telefon, nici tableta, nici laptop, nimic. doi tinerei susoteau la alta masa, uite-l pe ala, cred ca e psihopat Report
March 14, 20197 yr Author comment_251076 bravo Manu! Lilly, sa ne spui cind sa o urmarim la Olimpiadav-am spus-o pe asta? la Starbucks un nene bea cafea si se uita pe geam, nu avea nici telefon, nici tableta, nici laptop, nimic. doi tinerei susoteau la alta masa, uite-l pe ala, cred ca e psihopat Cred ca jumate din populatia Bucurestiului care calatoreste cu metroul m-a catalogat de psihopata Cred ca aici e si mai grava treaba decat in alte parti. In Germania vezi multi care au o carte dupa ei si chiar citesc, ei, aici, cred ca 8 din 10 sunt ocupati cu ecranul telefonului. Am o colega care NU are smartphone ori orice alt fel de telefon mobil. Si nici masina. Report
March 14, 20197 yr comment_251079 Am o colega care NU are smartphone ori orice alt fel de telefon mobil. Si nici masina. e defecta, nu mai sta pe langa ea sa nu se ia. Report
March 14, 20197 yr comment_251080 Am o colega care NU are smartphone ori orice alt fel de telefon mobil. Si nici masina. e defecta, nu mai sta pe langa ea sa nu se ia. ?? Eu nu as reusi sa citesc in autobuz, metrou sau in oricare alt mijloc de transport. Mai bine butonez. Report
March 14, 20197 yr comment_251083 Eu as vrea sa limitez timpul petrecut pe el. Imi da un raport saptamanal si se pare ca zilnic petrec cam 2.5h la ecran Fii-miu nu umbla inca nici cu telefon si nici cu tableta. Se mai uita la desene la televizor, dar noi nu avem cablu-tv si se uita la ce ii dam noi de pe Amazon sau PBS kids (public broadcast station). DAR- acum vreo cateva zile a zis ca vrea si el telefon ca sa "practice reading"... Report
March 15, 20197 yr comment_251095 Pentru că uneori uităm ce e mai important în evoluția omenirii, și anume omul. Datele astea mă bucură tare mult. Fiecare minut investit în a-i învăța pe oameni să își respecte semenii, indiferent de cît de diferiți sînt ei, este cel mai frumos cadou pe care îl poate face cineva umanității. https://platformarespect.ro/2019/03/14/tendinte-romanii-au-o-mentalitate-europeana-fata-de-minoritati-mai-putina-discriminare-mai-multa-acceptare/ Report
March 15, 20197 yr comment_251099 De doi ani face gimnastica ritmica de performanta,antrenamente de 6 ori pe saptamana, uneori duminica daca punem in cont si concursurile.Wow, bravo Manu! Și bravo Lili, că și tu ai participarea ta la toate astea. Report
March 15, 20197 yr Author comment_251103 Shî io! Asta ca sa-i raspund Moatzei la postul de la han Hai cu autostrada neamule, hai cu autostradaaaaa! Hai sa putem ajunge si noi, fiii ratacitori la muma si la tata intr-o singura bucata! Si sa se bucure in tihna si fârtatu' din tara de codana asta frumoasa careia ii zice Romania! Pauza de 15 minute! Pauza de gandit analitic si logic. Tu, shi vrei? Report
March 15, 20197 yr comment_251104 Pentru că uneori uităm ce e mai important în evoluția omenirii, și anume omul. Datele astea mă bucură tare mult. Fiecare minut investit în a-i învăța pe oameni să își respecte semenii, indiferent de cît de diferiți sînt ei, este cel mai frumos cadou pe care îl poate face cineva umanității. https://platformares...ulta-acceptare/ "În 2005 doar 1% dintre români s-ar fi căsătorit cu o persoană LGBT" - asta-i tare! ) Report