March 21, 20197 yr comment_251322 cum l-a folosit Blackie, merge si/siShifonez, cum a zis Adriana am vrut sa scriu, ca hainele, dar nu am diacritice. Expresia a sifona folosita cu sensul de a turna, a para pe cineva stiam si eu, de cel cu deturnat bani nu.Si apropo se sensul de a te agita, auzisem o data o expresie "te .... ceva ca Pepsiul" dar sa dea naiba daca stiu cum era, nu era te agiti, altceva mai plastic era.... Report
March 28, 20197 yr comment_251594 De trei zile-ncoace, mintea nu-mi mai tace Lamuriti-ma si pe mine cu ceva, va rog: cum se conjuga verbul a se oua la a I-a si a II-a singular, indicativ prezent? E intreb la modul cel mai serios. Report
March 28, 20197 yr comment_251596 eu depun un outu depui un ou P.S. acum serios, nu cred că există altă persoană decât a 3-a. Edited March 28, 20197 yr by boni Report
March 28, 20197 yr comment_251597 Sau ”eu fac un ou”, ”tu faci un ou”. Nu se conjugă. OUÁ, pers. 3 óuă, vb. I. Intranz., refl. și tranz. (Despre păsări, insecte) A face ouă. [Pr.: o-ua] – Din ou. sursa: DEX '09 (2009) Report
March 29, 20197 yr comment_251598 De trei zile-ncoace, mintea nu-mi mai tace Lamuriti-ma si pe mine cu ceva, va rog: cum se conjuga verbul a se oua la a I-a si a II-a singular, indicativ prezent? E intreb la modul cel mai serios. La a I-a te conjugi tu ? Ar fi ceva... Eu ma ouTu te oiEl/ea se oăNoi ne oămVoi vă oațiEi/ele se oă Report
March 30, 20197 yr comment_251640 Sau ”eu fac un ou”, ”tu faci un ou”. Nu se conjugă. OUÁ, pers. 3 óuă, vb. I. Intranz., refl. și tranz. (Despre păsări, insecte) A face ouă. [Pr.: o-ua] – Din ou. sursa: DEX '09 (2009) Multumesc, Carmella! Asadar are forma doar la persoana a III-a, aha! Report
April 10, 20197 yr comment_252040 creativii-s baieti destepti, gramatica cu savana Iubesc reclama asta mai mult decat pe cealalta, cu tatuajul! Report
April 10, 20197 yr comment_252057 creativii-s baieti destepti, gramatica cu savanaReclama asta mi-a mers la casa sufletului! Report
January 19, 20206 yr comment_259188 hoáspă (oa dift.) f., pl. e (din forma maĭ veche voaspă, d. vsl. rus. vosk, ceară. Întîĭ s’a zis despre ceara rămasă de la storsu fagurilor, apoĭ și despre alte resturĭ. V. boască). Trans. Rămășiță de poame (strugurĭ, prune), stoarse, tescovină: hoaspe de strugurĭ. Surcele de la rîndea: hoaspe de gealăŭ. Est. Col. Pojghița boabelor de grîne saŭ de legume: hoaspă de grîŭ. Spuma de deasupra borșuluĭ în putină: hoaspă de borș. V. huște. Report
May 3, 20206 yr comment_261768 O precizare la "mi-e":Exista partea de vorbire "mie" , scrisa legat asadar, care este un pronume si indeplineste functia de complement direct in dativ. Exemplu:"Mie mi-e sete.". Cui? - intrebarea dativului - mie. Ca sa verificati , inlocuiti cele doua pronume "mie mi-" cu pronumele "îmi": "Îmi este sete." Pronumele "mie" nu poate axista fara accentuarea "mi-" sau "îmi", pe cand invers, da!"Mie mi-e sete!" sau "Mie îmi este sete!" - "Mi-e sete!" - verificare "Imi este sete!""Mie mi-e cald/frig/rau/bine s.a.m.d." - "Mi-e cald/rau/frig, etc. " - "Îmi este...!""Mie cald/sete/etc." NU exista. Edited May 3, 20206 yr by Lapona Enigel Report