Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Paste, fel de fel de feluri

Featured Replies

Mino eu fac intotdeauna 4 straturi. O singura data am facut 5, dar a fost prima si ultima data.

Multumesc, Any!

Am avut si noi paste azi, reteta pe care a facut-o fiica-mea la scoala si care i-a placut foarte mult asa ca ne-a gatit ea azi. Nus' ce reteta adaptata de pe Tiktok, era si cu fulgi de ardei iute dar noi acasa nu folosim asa ceva. Reteta originala avea si vodca dar n-a pus (nici la scoala n-au pus ).

post-192-0-94609000-1639254590_thumb.jpg

Edited by adi_edi

Si eu paste, dar fara poze, ca am uitat: cu ceapa prajita, turmeric, boia si fulgi de chili.

Tineam minte ca am mai facut si scris aici dar n-am gasit in urma poza... icon_scratch.gif

Le-am refacut.

post-84-0-22755500-1639394594_thumb.jpg

Mino, ce bune sunt pastele cu nuca!!! Eu de copil le stiam cu pesmet. Cu nuca sunt deja "la alt nivel" si erau rare. la noi in casa combinatia preferata era cu gem (de prune sau de macese).

Eu evit sa le fac, ca nu ma pot opri icon_porc.gif.

Boni, noua ne făcea mama cu nuca, doar ca erau taiței sau melci sau macaroane, depinde ce tip găsea, ca nu erau așa multe. Eu am eliminat pesmetul prăjit in unt, ca sunt destule calorii de la nuca si miere. Si da si eu le fac rar din aceleasi motive ca si tine. ???
  • 4 weeks later...
Paste cu sos marinara si branza + legume la cuptor (rosii cherry si broccoli cu ulei de masline si usturoi). Eu as mai fi pus si zucchini si alte cele la cuptor, dar statea "politia dupa mine sa nu cumva sa-i contaminez reteta?.

post-192-0-82262500-1641770217_thumb.jpg

• Author

Paste cu sos marinara si branza + legume la cuptor (rosii cherry si broccoli cu ulei de masline si usturoi). Eu as mai fi pus si zucchini si alte cele la cuptor, dar statea "politia dupa mine sa nu cumva sa-i contaminez reteta?.

bravo, lasa bucatarul in pace sa-si execute retetele

• 4 weeks later...
Nu stiu daca se încadrează la paste....taitei chinezești cu legume!

post-343-0-89639100-1644661685_thumb.jpg

• 1 year later...
Salata greceasca de paste, am salvat-o dintr-un calendar acum multi ani nu o mai facusem demult.

post-192-0-06887400-1692133838.jpg

• 3 weeks later...

Si cum mi se scurgeau mie ochii pe la pastele alea orzo super cremoase puse de tine, am ajuns la o alta reteta super cremoasa si , logic, calorioasa, care se pupa cu ce aveam eu in frigider. Rezultatul: spaghetti alla chitarra in sos de branzeturi (amestecaturi frantuzesti si italiene ramase de la o masa mare) cu rosé, salvie si busuioc din gradina.

paste.jpg

Edited by Lapona Enigel

spaghetti alla chitarra in sos de branzeturi (amestecaturi frantuzesti si italiene ramase de la o masa mare) cu rosé, salvie si busuioc din gradina.

Unde-i busuiocul? Vad doar salvia. :rolleyes:

Mmmmm, super cremoase si super bune, precis! Nu mai conteaza caloriile ?.

Ma gandeam sa fac si eu niste paste zilele astea, am o reteta de sos din ardei copti, sa vedem ce iese.

Ma gandeam sa fac si eu niste paste zilele astea, am o reteta de sos din ardei copti, sa vedem ce iese.

Aaaaoloooo, sa nu imi spui, sos rouille?

spaghetti alla chitarra in sos de branzeturi (amestecaturi frantuzesti si italiene ramase de la o masa mare) cu rosé, salvie si busuioc din gradina.

Unde-i busuiocul? Vad doar salvia. :rolleyes:

Era amestecat deja cu pastele, pusesem un pumn. Super aromate au iesit.

• Author

ardei copti zici?

poveste-ne

am copt citiva si ma duc sa-i curat acuma

Ziceam sa pun reteta dupa ce o fac, ca n-am incercat-o, doar am vazut-o la tv, dar e in plan zilele astea, dupa ce cumpara sotul migdale. Cica merge si ca sos pentru paste, si pus pe paine, si dip (sos pentru chips).

Dar daca vrei sa o faci in premiera ?, o scriu acum. Nu stiu daca eu voi respecta intocmai cantitatile, de ex. mi se pare mult zeama de la o lamaie, dar poate ma insel.

Se pun in vasul robotului toate ingredientele si se mixeaza pana se face o pasta:

1/4 cana migdale prajite

1 borcan de ardei copti (cred ca avea vreo 500 ml)

2 catei de usturoi

2 linguri rosii deshidratate

Patrunjel

Coaja si zeama de la o lamaie

1/4 lingurita boia (afumata)

3-5 linguri ulei de masline

Sare, piper

Mai am o reteta de sos de paste cu ardei rosii, aceia nu trebuie copti, se taie marunt si se calesc, am sa o pun si pe aceea cand o fac, e preferata fiica-mii.