December 6, 20214 yr comment_267153 Mino eu fac intotdeauna 4 straturi. O singura data am facut 5, dar a fost prima si ultima data. Multumesc, Any! Report
December 6, 20214 yr comment_267159 Trebuie sa fac si eu lasagna zilele astea, ca prea mi- facut Any pofta! Report
December 11, 20214 yr comment_267180 Am avut si noi paste azi, reteta pe care a facut-o fiica-mea la scoala si care i-a placut foarte mult asa ca ne-a gatit ea azi. Nus' ce reteta adaptata de pe Tiktok, era si cu fulgi de ardei iute dar noi acasa nu folosim asa ceva. Reteta originala avea si vodca dar n-a pus (nici la scoala n-au pus ). Edited December 11, 20214 yr by adi_edi Report
December 13, 20214 yr comment_267187 Si eu paste, dar fara poze, ca am uitat: cu ceapa prajita, turmeric, boia si fulgi de chili. Tineam minte ca am mai facut si scris aici dar n-am gasit in urma poza... Le-am refacut. Mino, ce bune sunt pastele cu nuca!!! Eu de copil le stiam cu pesmet. Cu nuca sunt deja "la alt nivel" si erau rare. la noi in casa combinatia preferata era cu gem (de prune sau de macese).Eu evit sa le fac, ca nu ma pot opri . Report
December 13, 20214 yr comment_267188 Boni, noua ne făcea mama cu nuca, doar ca erau taiței sau melci sau macaroane, depinde ce tip găsea, ca nu erau așa multe. Eu am eliminat pesmetul prăjit in unt, ca sunt destule calorii de la nuca si miere. Si da si eu le fac rar din aceleasi motive ca si tine. ??? Report
January 9, 20224 yr comment_267256 Paste cu sos marinara si branza + legume la cuptor (rosii cherry si broccoli cu ulei de masline si usturoi). Eu as mai fi pus si zucchini si alte cele la cuptor, dar statea "politia dupa mine sa nu cumva sa-i contaminez reteta?. Report
January 10, 20224 yr Author comment_267263 Paste cu sos marinara si branza + legume la cuptor (rosii cherry si broccoli cu ulei de masline si usturoi). Eu as mai fi pus si zucchini si alte cele la cuptor, dar statea "politia dupa mine sa nu cumva sa-i contaminez reteta?.bravo, lasa bucatarul in pace sa-si execute retetele Report
February 12, 20224 yr comment_267384 Nu stiu daca se încadrează la paste....taitei chinezești cu legume! Report
August 15, 20233 yr comment_268702 Salata greceasca de paste, am salvat-o dintr-un calendar acum multi ani nu o mai facusem demult. Report
September 6, 20233 yr comment_268775 Si cum mi se scurgeau mie ochii pe la pastele alea orzo super cremoase puse de tine, am ajuns la o alta reteta super cremoasa si , logic, calorioasa, care se pupa cu ce aveam eu in frigider. Rezultatul: spaghetti alla chitarra in sos de branzeturi (amestecaturi frantuzesti si italiene ramase de la o masa mare) cu rosé, salvie si busuioc din gradina. Edited September 6, 20233 yr by Lapona Enigel Report
September 6, 20233 yr comment_268776 spaghetti alla chitarra in sos de branzeturi (amestecaturi frantuzesti si italiene ramase de la o masa mare) cu rosé, salvie si busuioc din gradina. Unde-i busuiocul? Vad doar salvia. Report
September 6, 20233 yr comment_268777 Mmmmm, super cremoase si super bune, precis! Nu mai conteaza caloriile ?. Ma gandeam sa fac si eu niste paste zilele astea, am o reteta de sos din ardei copti, sa vedem ce iese. Report
September 6, 20233 yr comment_268779 Mmmmm, super cremoase si super bune, precis! Nu mai conteaza caloriile ?. Ma gandeam sa fac si eu niste paste zilele astea, am o reteta de sos din ardei copti, sa vedem ce iese. Aaaaoloooo, sa nu imi spui, sos rouille? Report
September 6, 20233 yr comment_268781 spaghetti alla chitarra in sos de branzeturi (amestecaturi frantuzesti si italiene ramase de la o masa mare) cu rosé, salvie si busuioc din gradina. Unde-i busuiocul? Vad doar salvia. Era amestecat deja cu pastele, pusesem un pumn. Super aromate au iesit. Report
September 6, 20233 yr Author comment_268783 Mmmmm, super cremoase si super bune, precis! Nu mai conteaza caloriile ?. Ma gandeam sa fac si eu niste paste zilele astea, am o reteta de sos din ardei copti, sa vedem ce iese.ardei copti zici?poveste-neam copt citiva si ma duc sa-i curat acuma Report
September 6, 20233 yr comment_268784 Ziceam sa pun reteta dupa ce o fac, ca n-am incercat-o, doar am vazut-o la tv, dar e in plan zilele astea, dupa ce cumpara sotul migdale. Cica merge si ca sos pentru paste, si pus pe paine, si dip (sos pentru chips).Dar daca vrei sa o faci in premiera ?, o scriu acum. Nu stiu daca eu voi respecta intocmai cantitatile, de ex. mi se pare mult zeama de la o lamaie, dar poate ma insel.Se pun in vasul robotului toate ingredientele si se mixeaza pana se face o pasta:1/4 cana migdale prajite1 borcan de ardei copti (cred ca avea vreo 500 ml)2 catei de usturoi2 linguri rosii deshidratatePatrunjelCoaja si zeama de la o lamaie1/4 lingurita boia (afumata)3-5 linguri ulei de maslineSare, piper Mai am o reteta de sos de paste cu ardei rosii, aceia nu trebuie copti, se taie marunt si se calesc, am sa o pun si pe aceea cand o fac, e preferata fiica-mii. Report