Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Paste, fel de fel de feluri

Featured Replies

• 2 weeks later...

Acu 2 zile facut niste paste in forma de orez cu sos alb si shrimpsi.

post-591-0-59481900-1601143518_thumb.jpg

Iar azi am pus la treaba ajutorul din dotare si am facut ravioli facuti in casa, am cumparat masina acu vre 1 luna si daca tot suntem intepeniti in casa am incercat-o, bun bun

post-591-0-50176600-1601143612_thumb.jpg

post-591-0-93922500-1601143639_thumb.jpg

post-591-0-00969600-1601143670_thumb.jpg

post-591-0-32939300-1601143733_thumb.jpg

Clau, te invidiez pentru ajutorul tau cel frumos! Sa va fie de bine, masa! Arata foarte bine raviolii!
Clau, sa-ti traiasca ajutorul, sa fie sanatoasa si norocoasa, ca frumoasa tare mai e! :iamwithstupid:
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
Spirale cu nucă și miere pentru cine dorește! Ale mele sunt fără miere!

post-343-0-63275300-1606317959_thumb.jpg

• 1 month later...

Tot la lumina artificiala, poza pe ultima suta de metri inainte de ingurgitare: spaghetti cu ciuperci, usturoi si sos de smantana + pecorino ras.

post-84-0-19123200-1611211699_thumb.jpg

• 3 weeks later...
  • Author

Dupa ideea lui Dexter de aici

ta-dam .. nu postez la pesti ca daca nu sunteți atenți nici nu-i vedeti

pasta e patate con provola e baccala - același Chef Max, reteta pe youtube - salata numita escarola, un cartof, rosioare, usturoi, ceva iute, paste, pește si brânza numita provola - super buna, de iarna, de pandemie, de neieșit din casa. am mâncat un hectolitru icon_biggrin.gif

am facut asa:

putin ulei in wok cu un catel de usturoi, 3 cartofi cu coaja roz taiati bucatele aruncati in wok impreuna cu o salata indivia scarola care e asta, si ea taiata dupa ce a fost spalata

indivia scarola.jpg

adaugat apa fierbinte si lasat la foc citeva minute dupa care adaugata pasta si continuata fierberea amestecind mereu si adaugind apa fierbinte, spre final adaugat doua bucati de baccalà taiate marunt, stins focul si adaugat provola afumata care e asta

treccia affumicata.jpg

fata de reteta lui Max eu n-am pus rosii ca la ora asta sint straine si de plastic deci n-avea rost

a lui e mai lichida, a mea mai putin lichida dar foarte buna, pestele se simte putin pentru ca bucatile mele erau micute, cartoful se face crema si per total e delicioasa

pastapatatebaccalaprovolascarola.jpg

am imbunatatit reteta de la pastele cu romanesco si a iesit asta - carne de vaca din supa, broccoli, citeva rosioare, paste tip creste de cocoș, supa, putina apa si parmigiano. Crestele le mănânc in premieră, mi-au plăcut mult.

post-1215-0-14263100-1613050393_thumb.jpg

din nou, de data asta cu peștele pe nume orange roughy (persico) din oceanul pacific. aia albă e provola affumicata

post-1215-0-80260300-1613271507_thumb.jpg

• 4 weeks later...
Imitatie de pasta bolognese, ca habar nu am care e reteta originala. Sotul a vrut sa faca dupa ce a vazut o emisiune la TV. Carnea aia apare roz dar nu era asa... Si am uitat sa pun parmezan pe deasupra inainte sa fac poza. Avem undeva reteta autentica?

post-192-0-11802900-1615611010_thumb.jpg

• Author

Avem undeva reteta autentica?

ceea ce in lume e cunoscut ca fiind spaghetti bolognese nu exista in Italia asa cum nu exista sugo Alfredo, sint inventiile restaurantelor italiene din afara Italiei :D

intorcindu-ne la ragù fiecare il face in felul lui si zice ca e autentic, la fel ca sarmalele :)

demult de tot si nu aici pusesem o varianta care se face la Napoli unde pe linga carnea macinata si sosul de rosii se mai puneau si costite de purcelus

unii pun lapte altii vin rosu

eu de exemplu il fac simplu:

- baza ori doar de ceapa, ori de ceapa morcov telina

- carne macinata ori doar de vita ori amestecata

- suc de rosii si ce arome vrei

fiert fiert si iar fiert la foc mic, l-am facut si in slowcooker si in Thermomix

ieri aveam niste carne macinata pe care nasul sensibil al Perlei n-a aprobat-o asa ca am aruncat-o in tigaie, lasat-o sa se prajeasca in suc propriu dupa care am adaugat un borcan de suc de rosii facut asta vara si lasat sa fiarba mult si bine

asa ca azi la prinz vom avea "paste alla bolognese" :) inca n-am decis ce fel de paste voi folosi :P

Da, am cautat si eu pe internet si gasisem tot felul de sosuri "autentice". La TV zicea de o reteta inregistrata la La Camera di Commercio di Bologna, asta m-ar fi interesat, mai mult de curiozitate ca la urma urmei fiecare gateste dupa cum ii place. Sotul s-a uitat la TV la tot episodul si nu stiu cat a retinut si cat nu, asa ca l-a facut aproximativ. Eu m-am uitat pe fuga dar am retinut ca in varianta din zona aceea se pune pasta din aceea de rosii dar nu in cantitate mare, sa predomine gustul de carne, nu de rosii, si faza cu fiertul in nestire :), asa a facut si bucatarul meu. Mie mi-ar fi placut cu mai mult sos, dar n-a fost rau nici asa.
  • Author

asta zice ca o respecta

https://www.tavolartegusto.it/ricetta/ragu-alla-bolognese-la-ricetta-originale-come-fare-il-ragu/

iti traduc cantitatile, daca mai ai nevoie de ceva ce nu intelegi spune-mi si traduc

Pentru 6 persoane

600 gr carne macinata de vitel ( nu foarte slaba)

250 gr carne macinata de porc ( nu foarte slaba)

700 ml de suc de rosii dens + apa

1 ceapa alba mica

70 gr de tija de telina

70 gr de morcov

3 linguri de ulei de masline extravergine

100 ml vin rosu (merge si alb)

50 ml lapte

o crenguta de rozmarin (optional)

sare

piper

:floare: Mutumesc!!! Dau reteta bucatarului, sa stie pentru data viitoare! Si-i spun si de costita ;) ...
  • Author

nu gasesc nici un mesaj, o sa mai caut, dar am gasit poza, e vorba de costita de porc nu bacon, nu's daca am tradus eu bine, si vazind si poza mi-am amintit ca e si cirnat in ragu-ul ala napoletan

01_salsiccie.jpg

• Author

prinzu domnului student ca din cauza lectiilor on-line una dupa alta uneori nici nu ne mai asezam la masa :floare:

frastagliatteoliveragu_piatto.jpg

si din tigaie

frastagliatteoliveragu.jpg

ar fi tagliatelle dar cum le-au taiat cu rotita cu zimti producatorul le-a numit frastagliate = franjuite, ca franjurile ;) punctele negre de pe dinsele ;) sint masline

• 2 weeks later...