Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Paste, fel de fel de feluri

Featured Replies

• Author

2kg 7,50€ pe siteul ala

ma duc la un supermarket de unde iau de obicei peste si ma uit in seara asta la preturi

oricum am remarcat si eu si n-am inteles niciodata de ce cozzele costa mai putin decit vongolele

• Author

Vongolele erau 14.90 si cozzele 2,49 si 2,99 da' n-as sti daca e pretul la sac si cit cintareste fiecare

teoretic ala ar trebui sa fie pretul la kg

da nu's daca sacul are un kg, poate, nu-mi amintesc

Aici e 14 euro 1 saculet de 1kg. Cat e la voi?

parca nu mi se mai par asa de scumpe - sunt cam 13 Euro/kg, cele proaspete din Florida. Erau mai ieftine acum citiva ani.

Cozze sunt jumate de pret, locale, ori de la atlantic ori de la pacific. Asa e pretul si la voi, cozzele sunt mult mai ieftine?

Si eu tot de scoici proaspete vorbesc.

Cozzele sunt parca 2 euro un saculet de 1 kg, dar sincer nu am luat de ceva vreme. Dar cam pe-acolo e pretul.

Eu atata rad la midii cu cutitul ca sa le curat ca ma doare spatele. Eu nu le pot vedea cu mizeria aia pe ele. Si le iau una cate una asa frumos la curatat. Aata chiar daca le curata ei la masinaria aia, tot trebuie curatate acasa.

la fel si eu

dar eu iau si vongolele una cite una la curatat :Demon:

Eu le pun in apa intr-un castron mare, cateodata numai apa, cateodata adau o lingura de sare mare daca am si lasa tot nisipul.

ce curatati la cozze "barba" ai mataoasa? ale noastre nu au altceva pe ele. si eu pun vongolele in apa cu sare.
  • Author

pe linga barba uneori au pe carapace niste depozite albe calcaroase, o data erau chiar mari cu gauri inauntru mi se pare, mi-am imaginat niste paraziti care isi fac casuta acolo

nu's de la ce se formeaza si oricum nu afecteaza cu nimic fructul dinauntru

de aia nu prea mai am chef mereu sa le iau proaspete si chiar daca le curata asa zis ei cu masinaria aia tot le mai iau eu la curatat una cite una

sau prefer sa iau jumatati congelate, alea cel putin sint toate curate

ce curatati la cozze "barba" ai mataoasa? ale noastre nu au altceva pe ele. si eu pun vongolele in apa cu sare.

Barba plus ca au ca un fel de nisip pe ele pins nu stiu cum sa zic.

pe linga barba uneori au pe carapace niste depozite albe calcaroase, o data erau chiar mari cu gauri inauntru mi se pare, mi-am imaginat niste paraziti care isi fac casuta acolo

nu's de la ce se formeaza si oricum nu afecteaza cu nimic fructul dinauntru

de aia nu prea mai am chef mereu sa le iau proaspete si chiar daca le curata asa zis ei cu masinaria aia tot le mai iau eu la curatat una cite una

sau prefer sa iau jumatati congelate, alea cel putin sint toate curate

Se formeaza de la supracidifierea oceanelor si marilor din cauza de incalzire globala si poluare acuta a atmosferei Terrei :headbang:

Azi la pranz

20191105_140413.jpg

Imi faci o pofta crunta...ma uit si eu dupa vongole.

Edited by Lapona Enigel

Am tot dat tarcoale pe aici si de saptamana trecuta salivam la niste paste - cu sos picant de tomate si fasii de piept de pui:

74271815_1267466126772174_5594330387783352320_n.jpg

• 3 weeks later...
  • 1 month later...

Ieri spaghetti cu vongole, azi penne cu panceta, salota, suc de rosii si pecorino sicilian razuit proaspat direct in tigaie si amestecat.

post-13-0-50038900-1580054575_thumb.jpg

post-13-0-95727700-1580054562_thumb.jpg

• 3 weeks later...

Cand te loveste foamea crunt si nu stii ce sa faci mai repede...aglio et olio la care am pus si niste rosii ca asa au cerut papilele.

86984359_1132794590386239_6765265423316287488_n.jpg

Trebuie neaparat sa fac si eu cu vongole.

• Author

Cand te loveste foamea crunt si nu stii ce sa faci mai repede...aglio et olio la care am pus si niste rosii ca asa au cerut papilele.

Trebuie neaparat sa fac si eu cu vongole.

pai atunci zi-i pe numele ei aglio olio peperoncino e pomodorini :D

sau o pielita de pe rosioare? :D

Bai, nu sunt sigura, dar sigur ma tinea ceva! Ori mi-o fi crescut par pe dinti si nu am vazut, ma duc sa ma uit in oglinda laugh.gif

• 2 weeks later...

Eu in ultimele zile am mai facut: paste cu scoici (fac cam o data pe saptamana sau la doua saptamani), paste cu ragù ca aveam ragù la congelator, paste cu ricotta, bobi si pecorino, paste cu sus de rosii simplu, paste olio aglio, crema di acciughe si pecorino.

Azi am luat guanciale 2 felii babane sa fac carbonara si amatriciana.

Cu ton, un catel de usturoi, o salota si cateva linguri de suc de rosii (nu crud din sticla ci din ala facut cu ceapa si morcov apoi mixat).

post-13-0-94100700-1584035264_thumb.jpg

• Author

Azi am facut paste cu fasole verde, cartofi si pesto, reteta din Liguria

Aveam fasole verde congelata de asta vara, am pus-o in apa, am adaugat cartofii taiati cuburi si cind a inceput sa fiarba am pus pasta si am lasat sa fiarba totul pina cind pasta era gata, in momentul ala am scurs-o si amestecat-o cu pesto.

IMG_20200317_130553.jpg