Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Paste, fel de fel de feluri

Featured Replies

Multumesc, tocmai am descarcat resizeme, acum pare sa fie ok.

Super! :)

Spaghetti cu triglie ( un peste, nu stiu cum se traduce in romaneste).

E preferata soatei si recunosc ca nu o fac des.Daca imi curata pescaria pestele si mi-l fileteaza, da! =)) Remediez saptamana asta.

Multumesc, tocmai am descarcat resizeme, acum pare sa fie ok.

Super! :)

Spaghetti cu triglie ( un peste, nu stiu cum se traduce in romaneste).

E preferata soatei si recunosc ca nu o fac des.Daca imi curata pescaria pestele si mi-l fileteaza, da! =)) Remediez saptamana asta.

Da Lili ai dreptate, mie mi l-a facut file la pescarie altfel nu ma apucam.

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Azi: Lasagnette cu ragu' alla bolognese, cu foto.

Acum doua zile, strozapreti cu salsa di pomodoro, basilico e speck. F gustoase le fac și cu guanciale.

Am uitat sa le pozez dar au ieșit delicioase.

Ceva ce apreciez f mult, dar nu am disponibil in RO sa le fac pe cât am vrea de des (doar cu aprovizionare din Italia) sunt pasta con bacala', cu poza.

post-685-0-43515000-1547316556_thumb.jpg

post-685-0-87131400-1547317070_thumb.jpg

• Author

Ceva ce apreciez f mult, dar nu am disponibil in RO sa le fac pe cât am vrea de des (doar cu aprovizionare din Italia) sunt pasta con bacala', cu poza.

rosii micute, masline, capere, peste si ardei iute la sfirsit? daca el e cel verde

Pasta con bacala' o fac după rețetă napoletana de la un amic ce are aici pizzerie și nu ma abat prea mult. Iata rețetă pt 3 pers:

Aromatizez Evo cu 3 căței usturoi presat, 1 ramurica mica de rozmarin și 1 de oregano. Adaug 500 bacala (desigur deșarat și rehidratat) tăiat doar în 3 bucăți mari (se mai fărâmă pe parcursul procesului). Las sa se perpeleasca putin pe ambele părți. Sting cu vin alb sec și după evaporare adaug capere, măsline și 400 g pomodorini gustoase (sau 200g pasata făcută în casa). Sare (cu zgârcenie), piper și una măcinată di pepperoncino. Mai sta la foc câteva minute pana e gata pasta, pe care o scurgem cu 2 min mai devreme.

În ultimele 2 minute se împrietenesc sosul cu pastele f aldente, de preferință paccheri sau similar.

(Ardeiul verde iute deasupra e de decor, dar merge bine când prepar totul doar putin iute pt ca să poată manca fiecare, profit ca l prepara dl Dani la fiecare masa de când am fost în Thai a rămas cu dorul de mâncare iute.)

F imp calitatea de bacala' și roșiile. La bacala am probat o mulține. Am nimerit și bine și mai puțin bine. Sau prost. Acum am descoperit ca nu trebuie sa aibă absolut nici un miros neplăcut. La primele încercări... Mirosul ieșea doar după 3-4 zile de hidratare/spalare/desarare.

Am verificat multe rețete cu bacala și asta îmi reiese a fi chintesenta. Merge și cu merluciu sau cod. Bănuiesc și cu alți pești.

Am uitat: pătrunjel tocat fin se amesteca la sfârșit. (măslinele fără sâmburi și caperele sa fie bine deșarate).

Edited by Daniella

Ultimele doua dati când am cumparat nu a mirosit deloc, nici cel gata de gatit ( hidratat și desarat, în vid) și nici cel n sare (deshidratat). Am luat mai multe bucăți din fiecare fel de fiecare data, nu a fost doar un caz izolat. Prin urmare, am concluzionat ca primele dați când am nimerit cu miros nu era cum ar trebui sa fie. Sunt curioasa dacă ne pot spune fetele care trăiesc în tarile nordice mai multe. La cel gata de gatit nu mi s-a întâmplat de fapt niciodată sa aibă miros.
  • Author

nu stiu, mie imi miroase mereu si gatit desi e bun adica nu e nimic avariat

dar eu am simtul mirosului foarte dezvoltat, cre ca as fi buna de cane da tartufi :lol:

si miros si mereu, orice, chiar si la restaurant :lol:

Daca e spalat bine in apa rece ca gheata, desarat/hidratat 4 zile, cu schimbat apa la fiecare 4h ( pe timpul zilei) si de fiecare data spalat bine si pestele si vasul, te asigur ca nu mai miroase deloc. La restaurant, da mi s-a intamplat, dar acasa cand ma ocup temeinic de el, cum am spus mai inainte nu mai are nici un miros nici ala de te trasneste inainte de procedura. De aceea, sunt incantata sa-l fac acas pt ca-mi iese mai bun decat la restaurantul napoletan. Pregatit corect n-are voie sa aiba pic de miros. Cum spuneam, ultimele cumparaturi mi-au adus baccalà fara pic de miros din start, negatit, deci inseamna ca e ceva la mijloc... Ai luat si din cel gata de pregatit, care se vinde in vid, intr-o solutie slab salinizata si tot mirosa? In linii mari si eu am mirosul f dezvoltat, dar recunosc ca e usor slabit din cauza de fumat.Aaa, vorbesc de baccalà, nu de stocafisso, ca e diferit.

Edited by Daniella

De data asta am gasit topicul cu paste https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

Saghetti aglio olio e peperoncino, la care am adaugat un mix de seminte (dovleac, floarea soarelui si nuci), perpelite un pic in tigaie.

post-84-0-71603600-1547479563_thumb.jpg

• 2 weeks later...
  • Author

Am facut ditamai umplutura de spanac cu urda asa ca pe linga mica lasagna am umplut si paccheri pe care ar fi trebuit sa-i fierb un pic dar n-am avut chef asa ca i-am pus cruzi cu un sos bechamel mai lichid, deocamdata nu i-am degustat

riempire paccheri.jpg

• 2 weeks later...
  • Author

Gnocchi allo Stilton e Roquefort

am dizolvat o bucată de Stilton și una de Roquefort in smîntînă și apoi amestecat cu gnocchii fierti, sosul era așa de bun că l-am mîncat si cu pîine?gnocchiroquefortstiltonp.jpg

Eu iau de la lidl gorgonzola cu mascarpone. E foarte foarte buna. Deci in pachet e o bucata unica de branza, un strat de gorgonzola, unul de mascarpone si tot asa.

Obisnuieac sa o topesc cu putin unt si lapte apoi ameatec cu fistic macinat. Parca am.mai pus si pe aici reteta demult tare.

Dar recomand branza asta.

Asta

post-13-0-10193900-1549717217_thumb.jpg

La noi produsele Italiamo sunt sezonale, dar nu am vazut combinatia asta pana acum. Chiar o sa ma uit atent cand sunt la Lidl, mersi de info! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif

Sosul cu Stilton si Roquefort m-a destabilizat total...

• Author
Nu a fost premeditat, eram convinsă că aveam gorgonzola, ieri deschisesem stilton-ul și mi-am zis să îl termin făcînd sos pentru gnocchi adăugînd gorgonzola. In locul ei însă în frigider am găsit roquefort-ul et voilà ?