Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Paste, fel de fel de feluri

Featured Replies

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

bravos!

am aflat finalmente ca cime di rape sunt frunze de ridichi de luna. sa-mi dai si mie retetele de mai sus. merci

Daniela din cate am citit eu cime di rape sau rapini este un tip de broccoli (Brassica rapa var. ruvo sau italica). Are frunze verzi, zimtate si spre deosebire de broccoli nu are acele capatani verzi (si mari) ci tulpinile sale produc niste mici boboci care seamana cu broccoli si care se deschid ulterior in flori de culoare galbena.. Frunzele in special cele tinere, bobocii mici si bverzi care seamana cu broccoli dar si florile sunt comestibile.. chiar si tulpinile sunt comestibile dar cum sunt mai fibroase si deci au un timp de fierbere mai lung in general sunt eliminate. Cine vrea insa poate sa le fiarba separat si sa le mixeze, o sa obtina un piure foarte bun desi cam amarui. Gustul sau este intre amarui si picant.

Zice lumea web-ului ca planta asta este ideala pentru orice deranj la burta , te dezumfla daca esti umflat, iti trece aciditatea/arsurile daca suferi de asa ceva, meteorism, reflux si inca multe alte .. curata bine de tot si in plus este foarte satioasa, iti astampara foamea .

https://en.wikipedia.org/wiki/Rapini

In lb. germana broccoli rabe e wildbrokkoli, ceea ce ma face sa cred ca e broccoli salbatic.

bok choy e un subgrup al grupului rapiță (alte plante din grup sunt napul turcesc, cel alb cu mov, varza Nappa, salata mizuna și planta din care se extrage uleiul de ... rapiță :icon_fessee: )
am făcut rețeta pe care o fac de obicei, un ou la 300g de ricotta și făina ar trebui să fie jumătate din cantitatea de ricotta și parmigiano un sfert. dar am făcut din ochi și cred că am scăpat prea multă făină, au ieșit ca găluștele de gulaș :rolleyes:
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • Author

Spaghetti cu ardei si masline

Am prajit in putin ulei o ceapa rosie si citeva ansoa, apoi am adaugat ardeii taiati fisii si am lasat sa se inmoaie adaugind cite un pic de apa. Am fiert spaghetti si le-am scurs foarte al dente, adaugindu-le peste ardei si termind coacerea in tigaie, adaugind un pic de apa in care au fiert. Inainte de a le servi am adaugat maslinele si in farfurie parmigiano ras. Foarte bune :icon_fessee:

spaghettipeperoniolive.jpg

felul ăsta de paste este foarte popular in america de nord, Sirio Maccioni a servit-o prima oară prin anii '70 in renumitul său restaurant "le cirque" din New York. rețeta originală are unt și panna.

legumele se călesc ușor in ulei de măsline iar la sfîrșit se unesc cu pastele, untul, panna și parmigiano

• 3 weeks later...
  • Author

Salata De Paste Tricolora

Se fierb al dente pastele fainoase de orice fel ne plac, se scurg si se amesteca cu rosii mici taiate in sferturi, sarate si lasate sa li se scurga apa, o mozzarella taiata cuburele mici, parmigiano ras si frunze de busuioc proaspat impreuna cu ulei de masline extravirgin

inspastatricolore.jpg

• 2 weeks later...

Azi am facut paste cu bottarga de mugine macinata (n-am apucat sa fac poze ca eram pe viteza max/intarziere). Asteptau randul de mult, dar nu-mi luam curaj. Beutzei i-au placut mult, mie asa si asa, domnului deloc (a zis ca miros a balta... Adevarul e ca miroase naspa cand dechizi borcanul. Se mai atenueaza putin cu usturoiul si patrunjelul, dar tot ramane un iz).

Am pus intr-un castronel 2 linguri rase de bottarga, la inmuiat 10 min in ulei de masline cat sa le acopere bine si un catel de usturoi taiat in 4, + 1 lingura de patrunjel tocat fin. Chestia asta rece am amestecat-o cu 250 g cavatelli fierte foarte al dente si am mai amestecat pe foc 1 minute Cu un pic de apa de la fiertul pastelor.

Am stins focul si am mai adaugat la final 1 rosioara taiata cubulete si presarata cu sare sa lase apa. Ornat cu putin patrunjel (la cum mirosea nu am indraznit sa ornez cu bottarga).

Cred ca mai am unul sau doua borcanele.... Trebuie sa le fac cand gatesc doar pt mine si Bea...si pe astea...

Ei, au un miros de peste statut...nu stiu cum sa-l descriu... Cand si daca mai apuc sa deschid un alt borcan (alta marca, alt peste, alte icre) am sa vad daca miroase la fel. Voi ati folosit bottarga macinata, sau din cea "proaspata"-bucaata pe care o razi tu acasa?

Ca sa Mai detaliez, ca de aia imi lipsea curajul, mie nu-mi plac icrele (albe) din cauza mirosului... . In schimb domnul meu consuma icre, rarisim dar ii plac. El a mancat in Italia, parca la Bologna, pasta cu bottarga si i-a placut..., parca am gustat si eu...dar nu mi aduc aminte nimic...

• 1 month later...

Trofie cu sos de rosii proaspete, sare, busuioc si mozzarella cuburi mici mici mici

post-4-14716187332914_thumb.jpg

Super bun, as manca asa ceva tot la doua zile!