Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Paste, fel de fel de feluri

Featured Replies

Ieri, paste cu cartofi. Foarte bun, noi facem iarna de obiei reteta asta, cand da frigul. E si de post, deci aviz amatorilor.

Sper sa reusesc sa pun poza.

Pana atunci, va povestesc cum am facut. Totul la ochi.

Am curatat 2 cartofi mari si i-am taiat bucatele.

I-am pus intr-o olicica cu un catel de usturoi si ulei ev de masline. Am ameatecat bine si am lasat un pic pe foc asa. Apoi am stins cu vin alb sec, iar cand s-a evaporat alcoolul am pus sare si suc de rosii dar nu mult, cat sa cuprinda cartofii.

Am lasat la fiert (am adaugat un varf de cutit de bicarbonat ca sa stinga din aciditatea rosiilor)si am mai adaugat apa pe parcurs.

La final cand cartofii au fost fierti, jumatate i-am zdrobit cu furculita.

Am fiert paste scurte care aici se cheama "ditali".

• 2 weeks later...
  • Author

Tagliolini cu sos de rosii, hamsii si masline

am pus sa dea un clocot sucul de rosii cu hamsiile si cu maslinele si apoi am adaugat pastele fierte si scurse si am amestecat iar foarte bine

tagliolini.jpeg

Tagliolini cu sos de rosii, hamsii si masline

am pus sa dea un clocot sucul de rosii cu hamsiile si cu maslinele si apoi am adaugat pastele fierte si scurse si am amestecat iar foarte bine

post-4-0-76322800-1540203658_thumb.jpeg

Nu cred ca iesit altceva decat o bunatate.

Si ca tot veni vorba de paste si ceva ce iese din mare... io sunt mort dupa "spaghetti alle vongole".

Edited by dragos

• Author

Alt motiv ține de dietă, cică le scade drastic indicele glicemic dacă le faci așa cum zic eu și le mănînci și reci. Știu că vi se pare ciudat, dar mie îmi plac foarte tare așa :occasion14:

am citit chestia asta ieri mi se pare intr-un articol

o sa fac o incercare, clatite reci se pot minca apoi in salata de paste dar o fac vara cind e extrem de cald

o sa incerc de curiozitate sa le clatesc si apoi sa le arunc iar in tigaie peste condiment si sa le incalzesc, sa vedem ce va iesi

azi

Mafalde cu dovlecei si cirnat afumat

IMG_20181027_125449.jpg

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Nu știu dacă există și la acest subiect ”rețeta” pastelor mele preferate, aglio, olio e peperoncino. Eu mi le fac măcar o dată, de 2 ori pe săptămînă, pentru cei care au deschis mai tîrziu televizoarele se fac așa: ulei de măsline aromatizat cu usturoi tăiat feliuțe subțiri, ardei iute uscat măsunțit în acest ulei, apoi paste fierte și scurse. (bine, nu mai zic să le clătiți :sad3: ). Mie-mi plac mult de tot pastele integrale dsub orice formă, fusilli astea din poză au fost deosebit de bune.

pasteaop.jpg

Mor dupa ele!!! Si eu le -as manca in fiecare zi, dar, cum am alergie la amidon de orice fel (lucru pe care dupa multi ani l-am descoperit), ma multumesc cu ele cel mult o data pe luna...Paste, bere, mamaligi, orice are cereale , grrrrr.

Acum cateva zile ma impiedicai de o foto a unui amic din Fremont, cacio e pepe, zice el, acum nush cate corect, dau si eu cu copy paste la ce a scris el. Aici reteta:

Ashwin V Velapanur Lots of chopped garlic , crushed black pepper in about 1/4th cup of olive oil, let the oil cook till it gets the pepper / garlic flavor infused. Add a bit of chilli flakes, crushed thyme (optional). Add cooked pasta and some pasta water.Add parmesean , pecorino romano cheese and some lemon juice and mix it with a knob of butter.

Si-asa am facut. Am zis ca pocnesc, zau! Daca iti place aglio e olio, indraznesc sa afirm ca iti place si reteta de mai sus. Asa au aratat ale mele:

20181104_122613.jpg

Eu le-am rafinat cu o branza lituaniana descoperita recent. Minezaule mare, iti vine s-o mananci ca pe mere, va jur! Daca va pica in gherute, sa n-o iertati. Si am mai turnat si doua pahare de Primitivo...crima si pedeapsa!

20181104_122645.jpg20181104_122632.jpg

Hait, nush de ce s-a introdus de doua ori poza cu pastele, si nu stiu de ce sunt imense poezele...au mama, nu mai stiu sa postez...

Adriana, da, am vazut si eu abia dupa ce am incarcat...sunt direct din telefon. O sa le micsorez de acum inainte.

Mersi mult si o zi cu succes!

Ieri, paste cu cartofi. Foarte bun, noi facem iarna de obiei reteta asta, cand da frigul. E si de post, deci aviz amatorilor.

Suna bine.Eu de obicei le faceam in bianco, cartofi si pezmet.Dar parca mai interesanta e varianta ta cu rosii.

De vreo 10 zile, de duminica, lasagna clasica.

post-13-0-14765900-1543409628_thumb.jpg

Scuzati-ma, deci pozele intra total aiurea https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/crying.gif cu fundu-n sushttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/sad1.gif

Fete, vad ca si voua vi se afiseaza pozele intr-o rana. Asadar nu e de la mua? https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/unsure.gif Posibil sa aiba de-a face cu reglementarile tehnice care sunt in desfasurare.

Any, de cand nu am mai mancat o lasagna...nu stiu de ce, insa eu nu sunt fan de sosuri rosii/respectiv cu sos de rosii...stomacul meu nu prea le agreaza. Insa cand ma uit la lasagna asta...https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/happy4.gif

Suna bine.Eu de obicei le faceam in bianco, cartofi si pezmet.Dar parca mai interesanta e varianta ta cu rosii.

Pai si nu vreti si voi sa le impartasiti cu noi? In bianco, in rosso? Eu una m-as bucura tare!

Daca problema e dimensiunea pozelor(si eu le incarc tot din telefon), descarcati o aplicatie care se chiama ResizeMe.Am incercat aici mai multe dimensiuni.

Tot cu aplicatia respectiva le si suciti sau/si taiati.

Lory, crusta respectiva nu este decat cartofi facuti pireu, eu aromatizez cu patrunjel, usturoi, ulei de masline.Deasupra presar parmigiano.Atat.

Eu pasta cu cartofi o faceam asa: taiam cartofii cubulete mici, de prajeam lejer cu un pic de ulei.Adaugam la sfarsit pezmet sa se rumeneasca cu cartofii si amestecam cu pastele fierte.Daca vrei adaugi anchoa in ulei si/sau parmigiano.

Lilly, nu am facut niciodata paste cu cartofi, o sa le incerc.

Mersi de pontul cu Resizeme!

Adriana, cred ca Paul e solutia cea mai buna :rolleyes:)

• Author

Reusesc sa pun o poza, apoi daca vreau sa postez din nou (cu telefonul) nu mai pot pune poze. Iluminati-ma voi.

Fete, vad ca si voua vi se afiseaza pozele intr-o rana. Asadar nu e de la mua? https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/unsure.gif Posibil sa aiba de-a face cu reglementarile tehnice care sunt in desfasurare.

Paul va raspunde aici

https://forum.artaculinara.ro/topic/37-probleme-tehnice/page__view__findpost__p__244358

Daca problema e dimensiunea pozelor(si eu le incarc tot din telefon), descarcati o aplicatie care se chiama ResizeMe.Am incercat aici mai multe dimensiuni.

Tot cu aplicatia respectiva le si suciti sau/si taiati.

Lory, crusta respectiva nu este decat cartofi facuti pireu, eu aromatizez cu patrunjel, usturoi, ulei de masline.Deasupra presar parmigiano.Atat.

Eu pasta cu cartofi o faceam asa: taiam cartofii cubulete mici, de prajeam lejer cu un pic de ulei.Adaugam la sfarsit pezmet sa se rumeneasca cu cartofii si amestecam cu pastele fierte.Daca vrei adaugi anchoa in ulei si/sau parmigiano.

Multumesc, tocmai am descarcat resizeme, acum pare sa fie ok.