Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Paste, fel de fel de feluri

Featured Replies

Bai, as vrea sa stiu daca isi face cineva pastele acasa si nu cumpara d-alea facute gata.

Iar acum intreb altfel. Voi cele/cei de traiti in Italia, daca va faceti acasa pastele, ce faina folositi?

Grano duro sau integrala... eu

Grazie!

Prego

Si spor la treaba daca te "loveste" pofta sa faci paste home made

• Author

Io nu m.am gandit niciodata sa fac poze la paste :(

Aveam impresia ca nu fac nic deosebit, che sciocca

Noua poate nu ni se pare nimic deosebit pentru ca suntem obisnuite, asa cum cuiva care fare des galuste din gris i se pare ceva normal de exemplu, in schimb cuiva care inca n-a facut sau nu i-au iesit poate pozele pot ajuta. Mie mi se pare ca sunt mult mai folositoare decit cuvintele.

Apoi pozele alea sunt vechi, de peste 10 anni :occasion15:

Io nu m.am gandit niciodata sa fac poze la paste :(

Aveam impresia ca nu fac nic deosebit, che sciocca

Noua poate nu ni se pare nimic deosebit pentru ca suntem obisnuite, asa cum cuiva care fare des galuste din gris i se pare ceva normal de exemplu, in schimb cuiva care inca n-a facut sau nu i-au iesit poate pozele pot ajuta. Mie mi se pare ca sunt mult mai folositoare decit cuvintele.

Apoi pozele alea sunt vechi, de peste 10 anni :occasion15:

ai dreptate, daca o sa mai fac - mai incolo, spre iarna, ca vara nu hotarat - sper sa nu

uit de poze

Creca o sa-mi iau si io "chitarra" de paste. Amuzanta rau. Si gasii si motor pentru masina mea de facut paste ca sa nu dau la manivela pana-mi sar ochii.

Mai ramane doar sa ma hotarasc sa ma pun pe facut pasta.

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • Author

Spaghetti pesto fagiolini e patate

Reteta originala din Liguria se face cu un fel de paste care se numesc trofie dar eu in seara asta am folosit spaghetti.

Am pus mai intii la fiert fasolea verde si cartofii si dupa ce au fiert citeva minute am adaugat pastele, scurs totul si amestecat cu pesto-ul facut in timp ce fierbea pasta.

spaghetti pesto fagiolini e patate.jpg

• Author

Pentru cina de aseara am facut varza rosie, dovlecei si sfecla roz in forma de spaghetti ca sa le mincam ca salata, cele ramase le-am pus in oala in care fierbeau spaghetti cind erau aproape gata, am mai lasat sa dea un clocot, scurs, amestecat cu ulei si parmigiano, foarte bune si un mod pentru a face sa manince legume celor care nu le vor dar vor paste ;)

Spaghetti con verdure spiralate (barbabietola rosa, zucchine, cavolo rosso)

spaghettiverdurespiralate.jpg

Deci m-ai spart! Recunosc onest si nici macar nu schimb formularea colocviala! Poate sa completez cu 'ai sa-mi trag una! Bine, de mine zice lumea ca eu as prefera sa pasc, sau imi zic harciog, iepure, dar oricum arata bine!
  • 3 weeks later...
  • Author

Spaghettini con zucchini, panna e prosciutto cotto

sunt ceva mai subtiri decit spaghetti normale, marca Barilla, aveau parfum de Croazia ca nu pot sa scriu localitatea :occasion14: amestecate cu dovlecei taiati felii subtiri si inmuiati in tigaie cu un strop de ulei si sare aromatizata cu ierburi, deglasati cu un pic de vin alb, un pic de prosciutto cotto cumparat de citeva zile si smintina, bune tare

spaghettini.jpg

• 1 month later...
  • 2 months later...
  • Author

Lasagna cu praz, anghinare si salata radicchio

doar poza din asamblare ca pleaca la un student deci sectiune n-am

am gatit in prealabil si separat si prazul, si anghinarea, si salata apoi am asamblat cu mozzarella si sos bechamel

IMG_20171118.jpg

in cuptor mai am si lasagna asa zis normala care va pleca si ea diseara spre alti studenti =))

• 3 weeks later...