Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Paste, fel de fel de feluri

Featured Replies

• Author

Spaghetti Lilli e il Vagabondo

Am gasit bilutele astea de salam si n-am rezistat sa nu le iau cu mine :) si mi-a venit in minte desenul animat.

Asa ca azi am perpelit bilutele in tigaie fara nimic pina ce s-au rumenit bine, adaugat vin alb si apoi sucul meu de rosii facut as'vara, amestecat cu spaghetii-le si papat de toata lumea, credeam ca imi ramine o portie dar sperante desarte :P

spaghettipolpette.jpg

Spaghetti alla carbonara

Daca mi-ai facut pofta ,azi am facut si eu , dar in lipsa de spaghetti, au iesit penne ala carbonara

post-780-14212385074045_thumb.jpg

cum adica bilute de salam?

mmm.... stiti ca pastele sunt favoritele mele :thumleft: si ale picei, asa ca agonizez mereu pe pagina asta si-mi gasesc inspiratie! :lol:

Desi mancam paste destul de des, n-am mai dat pe aici de mult.

Azi la repezeala vrand initial sa -mi fac spaghetti in bianco, mi-am adus aminte ca ieri cumparasem niste mangold, asa ca am jumulti cateva frunze le-am aruncat peste niste unt care se topea in tigaia, pus putina sare apoi stins cu smantana lichida, amestecat totul cu paste a rezultat o masa delicioasa.

post-479-14213247252474_thumb.jpg

• Author

aha! merci! n-am vazut niciodata

Nici eu, de-aia le-am luat :-* E un supermarket care vinde si celor care au activitati ca bar/restaurant, poate de aceea.

Desi mancam paste destul de des, n-am mai dat pe aici de mult.

Azi la repezeala vrand initial sa -mi fac spaghetti in bianco, mi-am adus aminte ca ieri cumparasem niste mangold, asa ca am jumulti cateva frunze le-am aruncat peste niste unt care se topea in tigaia, pus putina sare apoi stins cu smantana lichida, amestecat totul cu paste a rezultat o masa delicioasa.

te cred

• 3 weeks later...
Iulia, sincer ,nu stiu ce sa spun, poate pentru ca sunt racita ,nu am simtit decat un gust care aduce usor,dar usor cu ... nuca :occasion14: Interesanta consistenta lor.

ardei iute en gross

nici mie nu imi plăceau pînă am inceput să le fac la microunde unde ies dulci și croncante. dacă le mai pui și peste paste, sunt super

Varzucile Ies bune (fara amareala) si grillate taiate in 2, cu sos de rodie (e dulce si ia amareala) si balsamico pus pe centru, pensulate cu evo. Sosul de rodie poate fi in locuit cu zahar brun sau miere.

Nu-s de azi, dar ca sa fiu on topic, ca eu paste fac aproape in fiecare zi pt Picea:

Tortelloni cu fistic, cu sosul lor cel mai simplu/clasic: unt si salvie. Timp de preparare, cu tot cu servire: 4 minute. :tongue3

Penne ai funghi freschi

Spaghetti allo scoglio

post-685-14234204629385_thumb.jpg

• Author

Gnocchi din cartofi cu sos de rosii si parmigiano

gnocchipomodoro.jpg

Agnolotti del plin umpluti cu carne de iepure

plinconiglio.jpg

Ravioli umpluti cu masline verzi si parmigiano amestecati cu masline taggiasche

agnolottioliveparmigiano.jpg

Pansotti cu urda si spanac

pansottiricottaspinacci.jpg

Mafalde integrali corte carote zucchine e stracchino

Pasta integrala cu morcov, dovlecel si stracchino(o branzica moale, prospata), folositi philadelphia daca nu aveti acces la stacchino.

Un morcov ras, un dovlecel ras calite usor cu o jumatate de ceapa, adaugam un pic de apa unde fierb pastele.Un pic de concentrat de rosii.

Le blenduim cand sunt gata, adaugam branzica.

post-9-14247089277045_thumb.jpg

Din seria ce am mancat pregatit de prieteni....orecchiette con cime di rapa doc, paste cu carciofi si paste cu "goanje" si creveti

post-16-14252439177047_thumb.jpg

post-16-14252439318501_thumb.jpg

post-16-14252439454682_thumb.jpg

Stella, sa-ti fie de bine! Apetisant tare de tot!

Deci, ai tras o tura si in Puglia. Pan la urma, imi puteti va rog spune ce sunt cu adevarat cime di rapa? Gasesc cele mai diverse traduceri:

- frunze si tulpini de nap

- frunze de rapita

- brocoletti

- frunze de gulii

Deci, ce sunt? Anul asta promit sa le incerc si eu...., chiar daca cele cu oratanii raman preferatele mele ... intr-o repetitie infinita, care nu ma plictiseste ever... , visto che sono sempre diverse... :(

De la pugliezi ce fac des, sunt orecchietele cu cacciocavalo (clasic, sau picant-invechit in pestera)... Yummy! De asemenea, am luat condimentul pugliez uscat: pepperoncino-patrunjel-usturoi si-l folosesc pentru a conferi un zvac usor picant multor preparate...