October 12, 201213 yr comment_166130 Povesteste-mi-o un pic ca tare imi place cum arata. Am pus deodata vinetele si carnatii(dar numai carnea rupta cu mana asa bucatele, fara mat) in vreo 2-3 linguri de ulei ev pe foc, sare, piper rasnit, apoi aproape de final seminte de fenicul presarate si masline. Gata, mai nica . Report
October 14, 201213 yr Author comment_166246 Any, sunt nemaipomenit de bune, am pus 2 vinete care initial mi se pareau mult comparativ cu cirnatul dar apoi pina s-a fiert pasta am mai pus apa si s-au fiert acolo bine si s-au micsorat, eu masline numai de-astea am. Pe cele verzi le gasesc crapate si amestecate cu ardei iute. Report
October 14, 201213 yr comment_166261 Any, sunt nemaipomenit de bune, am pus 2 vinete care initial mi se pareau mult comparativ cu cirnatul dar apoi pina s-a fiert pasta am mai pus apa si s-au fiert acolo bine si s-au micsorat, eu masline numai de-astea am. Pe cele verzi le gasesc crapate si amestecate cu ardei iute. Woowww minunat arata !Si cele cu zucchine sunt bune, parca olecuta mai bune! Report
October 14, 201213 yr comment_166265 ulei bun, anşoale, usturoi, ardei iute din belşug, creveţi, vin alb şi pesmet Report
October 14, 201213 yr Author comment_166280 Daca mai gasesc simbata dovlecei le incerc. Dexter, de ce ai simtit nevoia sa pui pesmet? Report
October 14, 201213 yr comment_166285 făcui fusion intre spaghetti con le acciughe e il pangrattato şi gamberi al vino bianco sosuleţul este absorbit de pesmet şi e foarte gustos, plus că schimbă textura. nu mai ştiu exact de unde am moştenit reţeta asta, posibil de la un pretin calabrez, oricum alternez intre cu şi fără pesmet, de data asta a fost cu. Report
October 14, 201213 yr Author comment_166287 făcui fusion intre spaghetti con le acciughe e il pangrattato şi gamberi al vino bianco aaaam inteles Report
October 20, 201213 yr comment_166976 inghit in sec...da lasa ca m-oi apuca si eu de niscai paste Report
November 4, 201213 yr comment_168768 Eu salivez la tot ce ati pus de cand nu am intrat pe topicul acesta. Dar pastele Ioanei ma destabilizeaza ireversibil!!! Pastele raman unul din felurile preferate, mai ales ca nu mi le permit cand ma lupt cu kg ... Eu azi, in ultimul moment ezitand intre lasagna (pe are o fac aproape saptamanal - am facut raggu cu rosii de gradine si il am gata la congi,) si tagliatelle quattro formaggi, am ales in extremis sa prepar canelloni pt prima data. Umpluti cu raggù, adaugat peste ele cuburi de rosii decojite, si in loc de bechamell deasupra am pus un sosulet ca pentru quattro formaggi (4 branze + un pic de smantana de gatit si de vin alb) si un fir de parmezan ras pe deasupra. 40 min la 180 grade, acoperit cu o tava intoarsa cu baza in sus. Am avut emotii, pt ca pe ambalaj scria sa le fierb in prealabil 4 minute, operatiune pe care am sarit-o, de teama sa nu se inmoaie si sa devina umplutul anevoios si de asemenea citisem ca operatiunea de umplere este dificila, ceea ce in cazul meu (cu ele nefierte) s-a dovedit o bagatela. Contrar temerilor, s-au fiert foarte bine direct in cuptor, nu avea nici un sens sa le fierb inainte. Pozele mele nu sunt sugestive, cum stiti deja, dar deocamdata mea culpa - nu reusesc decat atat, insa canelloni au fost apreciate de toti mesenii, chiar si de tati Report
November 4, 201213 yr comment_168771 Bravo Daniela, poza-i foarte faina si important e ca au fost apreciate ! Report
November 4, 201213 yr comment_168773 te pup, merci Any! vreau sa probez sa fac si eu pastele cu carne de carnat, ca prea mi-ai facut pofta ...sa vad cu ce sa le combin pt ca tati nu apreciaza legumele ... poate doar cateva rosii cherry si un pic de vanata sa pun (alla norma le-a mancat acolo ... , daca i-as fi facut eu aici ar fi sarit ca ars LOL).Seminte de fenicul habar nu am ce sunt si daca se gasesc aici, dar mi-e oricum frica de domnul ca imediat zice ca au ceva ciudat (ma gandesc ca au o aroma puternica precum feniculul insusi). Inca procesez ce varianta sa aleg. in orice caz maine sau poimaine fac quattro formaggi. Report
November 4, 201213 yr comment_168776 te pup, merci Any! vreau sa probez sa fac si eu pastele cu carne de carnat, ca prea mi-ai facut pofta ...sa vad cu ce sa le combin pt ca tati nu apreciaza legumele ... poate doar cateva rosii cherry si un pic de vanata sa pun (alla norma le-a mancat acolo ... , daca i-as fi facut eu aici ar fi sarit ca ars LOL).Seminte de fenicul habar nu am ce sunt si daca se gasesc aici, dar mi-e oricum frica de domnul ca imediat zice ca au ceva ciudat (ma gandesc ca au o aroma puternica precum feniculul insusi). Inca procesez ce varianta sa aleg. in orice caz maine sau poimaine fac quattro formaggi. Uite-aici, astea sigur va plac, cu carnati si ciuperci https://forum.artaculinara.ro/topic/2820-pappardelle-cu-ciuperci-si-carnati/ Report
November 4, 201213 yr comment_168782 Any, merci! ma gandisem si eu la ciuperci (pt ca eu le ador in orice pozitie), dar si aici sunt nazuri (le accepta doar gratnate cu mozza, sau 2-3 feliute pe pizza), insa am sa fac incercarea si vad eu reactiile ... Oricum profit ca nu am cantar si ma rasfat cu paste inca o saptamana pana imi ajunge bateria ... Merci ca mi-ai adus in atentie reteta ta savuroasa! Report
November 4, 201213 yr comment_168786 Any, merci! ma gandisem si eu la ciuperci (pt ca eu le ador in orice pozitie), dar si aici sunt nazuri (le accepta doar gratnate cu mozza, sau 2-3 feliute pe pizza), insa am sa fac incercarea si vad eu reactiile ... Oricum profit ca nu am cantar si ma rasfat cu paste inca o saptamana pana imi ajunge bateria ... Merci ca mi-ai adus in atentie reteta ta savuroasa! Hai ca ceva ceva faci tu, o scoti la capat cu brio sunt convinsa ! Report
November 5, 201213 yr comment_168857 Adica fusesi la pescuit ?Arata super! Dap, pescuit din congelator .Mai aveam de 2 portii aduse din Toscana si trebuia sa le fac. Bavette cu ce-a dat marea Superb arata!! Zilele astea: Quatro formaggi si cu cozze Report
December 5, 201213 yr comment_173341 Conchiglie alla carbonara Am prajit sunca de casa si am pus pastele fierbinti in tigaie peste sunca si s`au inchis putin la culoare de la grasimea care a lasat`o sunca dar, sunt foarte bune si cremoase. Report
December 5, 201213 yr comment_173345 Dar ou ai pus? Da, am pus 3 oua crude si piper. Sare numai trebuia ptr ca am pus putin la fiert apoi avea destula sunca de casa si pecorino romanesc fara zgarcenie am pus (ca romano nu am ) Poi fara ou crud numai este carbonara. Mie imi plac mult pastele astea si sa fie cremoase. Alta lume pune si smantana atunci numai este carbonara. Am folosit paste fara ou in ele si mai negrute putin ca sa poata papa si sotul meu cu ceva peste ele deseara. Cand folosesc paste cu ou in compozitie si prajesc bacon atunci au in farfurie o culoare frumoasa. Nu conteza m`am ospatat bine cu ele chiar adca`s mai negrutze. Report
December 5, 201213 yr Author comment_173349 Ti-au iesit foarte bine, cremoase asa cum tre sa fie, chiar daca tu zici ca-s negrute Report
December 5, 201213 yr comment_173351 Ti-au iesit foarte bine, cremoase asa cum tre sa fie, chiar daca tu zici ca-s negrute Multumesc frumos! daca tu zici ca au iesit bine inseamna ca asa este. Report