Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Paste, fel de fel de feluri

Featured Replies

am luat si moale, feliat, pe ala l-am terminat cu chiu cu vai, dar domnului nu-i place mirosul

si am mai mult de ala tare, ca aprmezanul. Cum la arrabbiata? in loc de parmezan? sau cum?

cu nuca si pesmet + zahar, dulci, asa le face mama

am luat si moale, feliat, pe ala l-am terminat cu chiu cu vai, dar domnului nu-i place mirosul

si am mai mult de ala tare, ca aprmezanul. Cum la arrabbiata? in loc de parmezan? sau cum?

Eu ziceam cu nuca in varianta sarata. Asa dulci imi plac.

Da, il folosesti dat la razatoare fin fin de tot, in loc de parmigiano.

Eu ziceam cu nuca in varianta sarata. Asa dulci imi plac.

De douazeci de ani incoace ne-am urcat si noi in kokotier :love3:

Asa ca in pastele cu nuca si zahar scap si o cantitate (cam o treime) de nuca de cocos rasa.

A placut pana si traditionalistelor din familie.

De douazeci de ani incoace ne-am urcat si noi in kokotier :wub:

Asa ca in pastele cu nuca si zahar scap si o cantitate 9cam o treime) de nuca de cocos rasa.

A placut pana si traditionalistelor din familie.

O idee buna, pentru cei carora le plac pastele dulci! :love3:

Any, ce bine arata si ce bine suna combinatia cu fistic.tb sa incerc si eu neaparat.

Eu paste la cuptor cu somon afumat

post-479-13306166768949_thumb.jpg

Merci Ioana, daca vrei iti dau cantitatile exacte, apoi tu poti varia in functie de cat de cremoase le vrei.

Fistic se pune din ala natural, macinat, deci nu din ala sarat de care se rontaie.

Merci Ioana, daca vrei iti dau cantitatile exacte, apoi tu poti varia in functie de cat de cremoase le vrei.

Fistic se pune din ala natural, macinat, deci nu din ala sarat de care se rontaie.

normal ca vreau reteta :occasion15: .Da stiu de care fistic, cel de folosit la prajituri, am in casa, e nelipsit :thumleft:

Paste cu broccoli si ansoa

post-4-1331501160641_thumb.jpg

cat de bine arata! Yumiiiii! Pusesem ochii pe un gulas, dar parca as face si niste paste :D

Bine ai venit Aniela!

Bucatini facuti cu KA-ul, cu unt, coaja de lamaie si piper proaspat macinat.

Experiment reusit :D !

Da, stiu, e putin pe farfurie..e portia mea ca doar nu trisez tot timpul :D !

post-13-13317454121348_thumb.jpg

Bine ai venit Aniela!

Bucatini facuti cu KA-ul, cu unt, coaja de lamaie si piper proaspat macinat.

Experiment reusit :icon_fessee: !

Da, stiu, e putin pe farfurie..e portia mea ca doar nu trisez tot timpul :rolleyes: !

Bine v-am gasit! Ghiciti ce fac acum! Paste, evident... Cu pozele astea ale voastre m-am transformat intr-o pofticioasa :violent6:

Pentru ca prea repede s-a terminat timballo lui Any(am avut doar pentru un pranz)dar nici vinete nu mai aveam,am facut doar paste 'tricollore' la cuptor cu ragu si branza feta.

post-1267-13320651990914_thumb.jpg

• Author

Spaghetti alla puttanesca

- usturoi (aglio)

- ansoa (acciughe)

- sos de rosii (salsa di pomodoro)

- masline (olive)

- capere (capperi)

Am topit ansoa cu usturoiul in wok

Am adaugat maslinele si sosul de rosii si am lasat sa fiarba

Intre timp spaghetti-le fierbeau

Si cind au fost al dente le-am scurs si aruncat peste sos. In farfurie am adaugat caperele si ardeiul iute

din nou

post-4-13320846819109_thumb.jpg

Spaghetti alla puttanesca

- usturoi (aglio)

- ansoa (acciughe)

- sos de rosii (salsa di pomodoro)

- masline (olive)

- capere (capperi)

Am topit ansoa cu usturoiul in wok

Am adaugat maslinele si sosul de rosii si am lasat sa fiarba

Intre timp spaghetti-le fierbeau

Si cind au fost al dente le-am scurs si aruncat peste sos. In farfurie am adaugat caperele si ardeiul iute

din nou

post-4-13320846819109_thumb.jpg

ce bine arata, noi aproape saptamanal le facem.singura chestie e ca nu gasesc acciughe si atunci pun sardina.Da le ador.

• Author

Dex, buna idee, abia am desfacut azi pentru puttanesca un borcan de ardei iute asa ca tre sa gasesc idei, asta-mi place :blush:

Ioana nu gasesti la raionul de conserve acciughe dintr-alea in borcanel mic in ulei? Sau la raionul de etnice italiene?

• 2 weeks later...

Dex, buna idee, abia am desfacut azi pentru puttanesca un borcan de ardei iute asa ca tre sa gasesc idei, asta-mi place :toothy6:

Ioana nu gasesti la raionul de conserve acciughe dintr-alea in borcanel mic in ulei? Sau la raionul de etnice italiene?

m-am tot uitat,dar n-am gasit.dar las ca-mi fac stoc acusic cand plec :occasion14:

Cu gandul la vacanta,la mancarurile minunate pe care le voi savura am comis niste paste cu negru de sepie, sos de gorgonzola si pere caramelizate.

Daca pastele erau negre s-ar fi vazut sosul,dar asa s-a inegrit de la cerneala.Au fost delicioase

post-479-13328475907975_thumb.jpg

• Author

Cu gandul la vacanta,la mancarurile minunate pe care le voi savura am comis niste paste cu negru de sepie, sos de gorgonzola si pere caramelizate.

Daca pastele erau negre s-ar fi vazut sosul,dar asa s-a inegrit de la cerneala.Au fost delicioase

Vii in Italia?

Dar pastele nu erau negre din nastere?

Vii in Italia?

Dar pastele nu erau negre din nastere?

Ee, abia peste 2 luni :) .

Nu, pastele au fost normale, am luat odata negre,da parca nu ma incanta.Data viitoare cand mai vreau sa fac, am sa fac paste eu si le fac negre,astea cumparate nu ma dau deloc pe spate.

Mie imi plac foarte mult pastele cu negru de sepie si abia astept sa merg in It sa-mi faca sora mea unele bune, bune :floare:

• Author
Pai s-au colorat atit de perfect ca par dintr-alea negre din nastere, de aceea te-am intrebat. Pastele cu negru de sepie si risotto-urile (imi amintesc si acum unul mincat acum vreo 20 de ani la Cinque Terre) sunt printre cele mai bune, parerea mea :floare:

Pai s-au colorat atit de perfect ca par dintr-alea negre din nastere, de aceea te-am intrebat. Pastele cu negru de sepie si risotto-urile (imi amintesc si acum unul mincat acum vreo 20 de ani la Cinque Terre) sunt printre cele mai bune, parerea mea :)

Da, sunt foarte bune, stiu pe multi ii intriga culoare fara sa le dea o sansa.Mama de exemplu pur si simplu nu vrea sa mananace.

Ma buseste rasu de o faza de acum vre-o doi ani.Al meu a vrut paste cu negru de sepie,dar si sepia,cele cu sos de rosii.Toti la masa, ii zic mamei: " tu nu mananci paste?" stiind-o deschisa la multe mancaruri.Si vine raspunsul ei " sa mananci tu cu mama ta" :floare: .Bine haios a fost dialogul care nu suna bine scris, dar n-am sa o uit.