December 21, 201114 yr comment_117050 nu am trufa. Mi-a spus tati ca are un prieten care si-a cumaprat un caine care cauta trufe. Si ca posibil sa capete si el una. cum s-ar zice, tu ai potcoava, mai tb calu' O regula sa-i zicem e ca la ciuperci nu prea se pune rosii, ca tu faci ragu cu carne rosii si ciuperci de ex e alegerea ta dar eu in viata mea italiana inca n-am auzit de asa ceva Eu cred ca nu se potrivesc bine ciupercile cu acreala sa zic asa a rosiilor, eu nu le-as combina, mi se pare ca un pic de smintina scoate in evidenta gustul ciupercii foarte bine, in schimb cel al rosiei cred ca il acopera definitiv si iremediabil. [i]doar cu ciuperci, eu n-am facut paste niciodata. dar pe acelasi principiu, va zic ca reteta mea de zacusca de ciuperci nu prevede sos de rosii/bulion. si daca pun, e chiar o mare diferenta, da' nu in bine. pun in schimb pasta de ardei rosu, si dulce si iute si mi se pare ca se completeaza fericit.[/i] Dar depinde si cum or fi cele cultivate in Romania ca presupun ca e o activitate nou nascuta, inainte eu n-am auzit sa fi crescut trufe in Romania. [i]din cate am vazut eu -la tv - nu se cultiva. se recolteaza cele care cresc in mod natural in padure. de-asta sunt cainii, sa le caute prin frunzisul stejarilor, ca daca s-ar cultiva, cred ca pana la urma ne-am aminti unde am infiintat cultura reportajul pe care l-am vazut eu cu cautatorii de trufe era filamt in padurile din Alba [/i] aseara am facut si eu paste, la cererea omului, bineinteles. cu sunca, ciuperci, smantana cam slaba 12% si parmezan. mai trebuia ceva onctuozitate, asa ne zicea papila, drept ptr care am adaugat niste camembert. cam neortodox, cred, da' bun in final.ptr mine am facut cu paste integrale si se cunoaste bine diferenta. erau mai gustoase alelalte. Report
December 21, 201114 yr comment_117051 O regula sa-i zicem e ca la ciuperci nu prea se pune rosii, ca tu faci ragu cu carne rosii si ciuperci de ex e alegerea ta dar eu in viata mea italiana inca n-am auzit de asa ceva [b][color=#0000FF]ia uite-te pe cutia de lasagne de la Barilla [/color][/b] Eu cred ca nu se potrivesc bine ciupercile cu acreala sa zic asa a rosiilor, eu nu le-as combina, mi se pare ca un pic de smintina scoate in evidenta gustul ciupercii foarte bine, in schimb cel al rosiei cred ca il acopera definitiv si iremediabil.Asta mi se pare cel mai interesant, daaaa! eu considerandu-i pe italieni maestri in gastronomie, cred ca ei au dreptate, doar ca la noi nu se cunosc si folosesc aceste reguli (de ex. noi facem linistit tocanita de ciuperci cu sos de rosii) La ce fel de reguli te referi, gen nu se pune brinza peste paste cu peste? Da la genul asta de reguli si la ce tip de paste merg mai bine pentru un anumit sos etc Trufa alba e mult mai puternica ca gust si parfum decit cea neagra, una neagra o poti pune intreaga cind gatesti ceva, una alba mai putin. Dar depinde si cum or fi cele cultivate in Romania ca presupun ca e o activitate nou nascuta, inainte eu n-am auzit sa fi crescut trufe in Romania. Nu stiu daca e noua sau nu, ca nu ma pricep. Ceea ce stiu de la fata locului este de ex este ca un italian are de f multi ani un foarte vast domeniu in zona Sibiu (A avut inainte fabrica de ciment si altele) pe care pe langa vanatoare are si crescatorie de trufe, afacere pe care o si vinde cu tot ce trebuie (caini, know-how, lant de distributie). Deci pe langa alte ciuperci pe care le gasiti voi uscate importate din RO, sunt si trufele, chiar daca poate nu ati fost atentia la provenienta... Report
December 21, 201114 yr Author comment_117053 Daniella, eu ma refer strict la ragu-ul traditional cu carne, in ala nu se pune ciuperci, orice ar scrie Barilla pe cutie.Daca vorbim despre trufe trebuie sa specificam si de care sunt ca nu le putem amesteca pe cele albe cu cele negre, pentru mine problema nu exista ca oricum nu le cumpar, astept sa le primesc cadou, dar numai pe cele albe Report
December 21, 201114 yr comment_117136 Daniella, eu ma refer strict la ragu-ul traditional cu carne, in ala nu se pune ciuperci, orice ar scrie Barilla pe cutie.Daca vorbim despre trufe trebuie sa specificam si de care sunt ca nu le putem amesteca pe cele albe cu cele negre, pentru mine problema nu exista ca oricum nu le cumpar, astept sa le primesc cadou, dar numai pe cele albe te cred, doar ca eu nestiutoare, pana acum fara acces direct la cultura gastronomica italiana prin voi, fac sosuri cum zic ei pe cutie, de multe ori m-au inspirat + am si doua cartulii mici cu retete de la Barilla cu trufele: ma si miram eu si vroiam sa intreb: cumpara lumea trufe (la pretul ala?)? pe prietenele mele nu le.am auzit. Ma gandeam ca doar restaurantele ...deci alea albe sunt mai bune si mai scumpe, ca nu mai stiu? trufe rosii nu exista, da ? apai cand primesti te rog sa exemplifici preparatele, daca o sa ai vreme si chef ... ...sa incep sa ma familiarizez macar cu conceptul Report
December 21, 201114 yr comment_117139 Any imi plac busiatele! Doar acum in Napoli am descoperit cat de bune sunt pastele mai mari facute foarte al dente si eu 2 seri la rand (si mai am o portie) tagliatele cu pestele ramas de la gratarel, facut asa: Am calit usturoi+peperoncino si patrunjel tocat, am pus pestele bucatit (a fost destul de mult, o farfurie plina) cu tot cu caperele si putinul sos pe care il aveau, am stins cu vin si dupa evaporarea acestuia din urma am turnat o cutie de decojite peste si ceva busuioc si oregano, piper negru proaspat rasnit: Report
December 21, 201114 yr Author comment_117141 Cumpara lumea "normala", binenteles pe cele mai mici.Sora mea e una.uite aici un exemplu de menu intreg pe care ti l-am mai aratat o data Ai cumparat sa pregatesti acasa vreodata?Nu pentru ca nu ma omor dupa el, in schimb sora-mea e innebunita si in fiecare an cind e tirgul la Alba se duce si il cumpara, asa ca n-am incotro si cind ma invita la cina il maninc , ca aici http://adriananicoleta.wordpress.com/2009/10/11/menu-a-base-di-tartufo-bianco_meniu-cu-trufe-albe/Si l-am mincat si la restaurant cind am avut ocazia.Pe vol-au-vent cu fonduta, la sora meahttp://i17.photobucket.com/albums/b89/Adisor1/Fonduta/voauvent.jpg Asta-vara, trufe negre pe paste, la restauranthttp://adriananicoleta.files.wordpress.com/2011/07/hostcecc7.jpg sau pe bruschetta, tot la restaurant si tot negrehttp://adriananicoleta.files.wordpress.com/2011/05/06menutartufo.jpg Vazute asa felii in poze pot parea la fel dar jur pe o bucata de tartufo bianco ca sunt diferite. Report
December 21, 201114 yr comment_117144 am uitat ...si nu-s decat 9 luni de atunci! e clar, ma bantuie roza, ca pe o baba deja!insa eu zic, ca atunci cand mai primesti si sa mai primesti!, sa ne mai introduci in tainele trufelor deci se pot manca si pe o felie de paine stropite cu ulei ..., negatite in nici un fel ?! Acu ma dumiresc mai bine: la fel de negatite se preasara si pe paste, sau pe vol-au -vent, ori pe carpacio!eu am mancat si un sosulet cu tagliatele prin zona Modena, sau tortelon cum zic ei ... cu sos tartufato. Report
December 21, 201114 yr Author comment_117206 Nu se gatesc, se taie lamele fine si se adauga crude peste respectivul fel de mincare. Report
December 21, 201114 yr comment_117220 si in omleta sunt bune...am vazut odata o tanti , navasta de *culegator de trufe* ca punea oua intr-un borcan, si punea si cateva trufe. ouale se impregnau de odorul trufelor, si facea tanti omleta, peste care radea cateva lamele de trufa....eu am mancat doar pe paine prajita si risotto...yammmmmmmi rau di tàt . de facut n-am avut ocazia. Report
December 29, 201114 yr comment_118393 Ulei ev, ceapa, zucchine, pancetta coppata, putin concentrat de rosiiLa final parmigiano. Report
December 29, 201114 yr comment_118395 tii Any! iar ai inceput sa misuni pe aici sa ne umpli de pofte! arata de le-as manca si cu ochii! brava! Report
December 29, 201114 yr comment_118397 tii Any! iar ai inceput sa misuni pe aici sa ne umpli de pofte! arata de le-as manca si cu ochii! brava! Sincer daca ar fi dupa mine, n-as mai face de mancare pana la anu', dar n-am incotro. Report
January 4, 201214 yr comment_119519 2 linguri de ulei ev, ceapa taiata julienne, zucchine si philadelphia, sare, piper, peperoncino. Plus ceva apa in care fierbeau pastele. DelicioaseMaine tot de astea fac , dar o sa adaug niste pancetta. Report
January 5, 201214 yr comment_119784 [center]Any, ai si tu interdictie la topicul de paste ! m-ai facut sa prestez si eu aseara millerighe (13 minute ....woai ce bune!) con sugo alla napoletana si mozzarella [/center] Report
January 5, 201214 yr comment_119811 [center]Any, ai si tu interdictie la topicul de paste ! m-ai facut sa prestez si eu aseara millerighe (13 minute ....woai ce bune!) con sugo alla napoletana si mozzarella [/center] Eu am facut exact aceleasi paste ca si ieri ca sa termin cutia cu philadelphia .Dupa, am servit numai eu pecorino cu dulceata de smochine. Report
January 8, 201214 yr comment_120503 Paste la cuptor ca aici https://forum.artaculinara.ro/topic/3485-paste-la-cuptor-reteta-duminicala/page__pid__120496__st__0entry120496 Report
January 8, 201214 yr comment_120615 Ravioli umpluti cu somon afumat si gamberetii in sos de rosii Report
January 8, 201214 yr comment_120616 Ravioli umpluti cu somon afumat si gamberetii in sos de rosii De ce nu pui matale poze pas cu pas, ca sa mai invete si astia ca mine care n-au facut niciodata ravioli!Super combinatie! Report
January 9, 201214 yr comment_120653 Ravioli umpluti cu somon afumat si gamberetii in sos de rosii De ce nu pui matale poze pas cu pas, ca sa mai invete si astia ca mine care n-au facut niciodata ravioli!Super combinatie! din pacate poze pas cu pas nu am,decat cu ei deja umpluti.adevarul e ca nici nu mi-a trecut prin cap.Da nu-s greu de facut oricum;) Report
January 13, 201214 yr comment_121840 penne cu somon afumat şi vodkă ... ciudata combinatie, cum e la gust ? Report
January 16, 201214 yr comment_122629 Cu sosul care mi-a ramas de la iepure (legumele mixate). Delicios. Report