February 8, 201214 yr comment_128546 Cand am facut taitei cu varza - reteta ardeleneasca calsica - cineva m-a intrebat ce gust au.Am raspuns ca se apropie de gustul placintei cu varza.Tot atunci m-a dus gandul spre celalta placinta clasica:Placinta cu ceapa. Deci azi am facut tagliatelle alle cipolle. Dupa mintea mea, cu ingrediente putine: tagliatelle fierte al dente2 cepe ulei de masline extravirgino jumatate de pahar de vin alb sec.piper alb proaspat macinatparmezan rassare Cepele le-am taiat solzisori subtiri si le-am sotat la foc mic pana au devenit sticloase si aurii, evitand caramelizarea, le-am dat un praf de sare ca sa transpire acum sub capac si in continuare pe foc dulce-dulce. Am turnat vinul si lasat sa se evapore alcoolul, am pus piperul. Mult. Daca ceapa nu e inca moale se mai poate pune o lingura doua de supa, sau apa, dar la sfarsit sa se evapore.Am rasturnat taitetii fierti al dente si am dat fluiditate sosului cu doua linguri din apa in care au fiert pastele. Parmezanul e basta. Optionale vazute acum pe net.Anchois, pancetta, ton, etc. Ideea e ca gustul predominat sa fie cel de ceapa. De asta nu am pus (g)usturoi, dar unii pun si doi catei.Experiment reusit. Sunt foarte gustoase. Report
February 8, 201214 yr comment_128666 Azi am facut o oala de suc de rosii Si-apoi am pus peste paste. Mergea o vanata prajita si ceva busuioc, dar n-aveam nici una si nici alta. Report
February 10, 201214 yr Author comment_129248 Sedanini alla zuccaadica dovleac, Butternut of course Report
February 11, 201214 yr Author comment_129325 Orecchiette di grano arso con cimette di rapaIn Puglia, dupa ce se culege griul, se ard ciuleii (asa s-or fi numind?) care ramin, probabil pentru ca dupa aceea ara direct, habar n-am, boabele de griu care au cazut pe pamint in felul asta ard si apoi sunt culese (habar n-am cum) si din ele se face o faina de griu ars, care normal ca e mult mai scumpa si mai greu de gasit decit cea normala. Din ea se pot face orecchiette, pasta tipica Pugliei.Cimette di rapa sunt un pic amare, Puffy le maninca si congelate si gatite Eu am calit un pic de usturoi, adaugat citeva ansoa si apoi verdeata asta, un pic de vin alb, apoi apa si foc mare mereu pina ce s-au fiert bine in suc propriu. Le-am amestecat apoi cu pastele Report
February 11, 201214 yr comment_129350 Orecchiette di grano arso con cimette di rapaIn Puglia, dupa ce se culege griul, se ard ciuleii (asa s-or fi numind?) care ramin, probabil pentru ca dupa aceea ara direct, habar n-am, boabele de griu care au cazut pe pamint in felul asta ard si apoi sunt culese (habar n-am cum) si din ele se face o faina de griu ars, care normal ca e mult mai scumpa si mai greu de gasit decit cea normala. Din ea se pot face orecchiette, pasta tipica Pugliei.Cimette di rapa sunt un pic amare, Puffy le maninca si congelate si gatite Eu am calit un pic de usturoi, adaugat citeva ansoa si apoi verdeata asta, un pic de vin alb, apoi apa si foc mare mereu pina ce s-au fiert bine in suc propriu. Le-am amestecat apoi cu pastele Cu astea m-ai terminat, tre' sa fac neaparat!Superb arata ! Report
February 12, 201214 yr comment_129487 Am primit de Craciun de la prietenii nostri cadouri culinare si printre altele, era si un borcanel de fistic pentru paste. Am fiert pastele, intr-un castron am pus putin unt, paste, jumatate de borcanel de fistic si parmigiano. Bun tare, parca era facut acasa, nu zici ca-i cumparat. Report
February 13, 201214 yr comment_129795 am refacut farfalle-le, de asta data cu sos facut de mine din champignoane (porcini nu's ). Gustul a fost mai bun decat la cele cu sosul de porcini cumparat din italica. Tati in premiera a cerut bis de mancare! valeleu ! Bea? Bea si-a bagat si coatele si a mancat 2 costronele , desi e in ziua fara pofta de mancare (ii mai iese o masea!)[center][/center] Report
February 14, 201214 yr comment_129944 am refacut farfalle-le, de asta data cu sos facut de mine din champignoane (porcini nu's ). Gustul a fost mai bun decat la cele cu sosul de porcini cumparat din italica. Tati in premiera a cerut bis de mancare! valeleu ! Bea? Bea si-a bagat si coatele si a mancat 2 costronele , desi e in ziua fara pofta de mancare (ii mai iese o masea!)[center] Brava Daniella!Eu ma bucur cot la cot cu tine ca dl. Daniella a cerut bis ! Eu cred ca-l dai pe brazda! Report
February 16, 201214 yr comment_130507 Brava Daniella!Eu ma bucur cot la cot cu tine ca dl. Daniella a cerut bis ! Eu cred ca-l dai pe brazda! unde mai pui ca nu ii placeau ciupercile decat intr-o minima cantitate (2-3 felii subtiiiiri) pe pizza, sau gratinate cu branzeturi la cuptor. Am ramas si eu surprinsa ... Ma mai rog la DD ... poate incet, incet ... se "bate" cu fiica-sa pe mancare ... ...vad ca ea e un exemplu bun! cand le-am facut pe alea cu porcini ... eu am zis: ce bune sunt ... El nimic ... Dar a golit farfuria. Acum insa m-a facut sah-mat cu bis-ul vorba lui: Tine-i doamne naravul! Ioana, trimite-mi, rogu-te, si mie o portie Dar de ce stateati cu paharele goale dinainte ? Report
February 16, 201214 yr comment_130512 Brava Daniella!Eu ma bucur cot la cot cu tine ca dl. Daniella a cerut bis ! Eu cred ca-l dai pe brazda! unde mai pui ca nu ii placeau ciupercile decat intr-o minima cantitate (2-3 felii subtiiiiri) pe pizza, sau gratinate cu branzeturi la cuptor. Am ramas si eu surprinsa ... Ma mai rog la DD ... poate incet, incet ... se "bate" cu fiica-sa pe mancare ... ...vad ca ea e un exemplu bun! cand le-am facut pe alea cu porcini ... eu am zis: ce bune sunt ... El nimic ... Dar a golit farfuria. Acum insa m-a facut sah-mat cu bis-ul vorba lui: Tine-i doamne naravul! Ioana, trimite-mi, rogu-te, si mie o portie Dar de ce stateati cu paharele goale dinainte ? E vin alb bre! Report
February 18, 201214 yr comment_130810 mi se pare gol paharul ... It wasn't me! chiar azi m.am uitat si nu am luat ca nu am stiut care e diferenta intre: vermicelli si spaghetti. Erau niste vermicelli de 12 si aratau ca spaghetti de 5. Nu ma pricep, mi s-a spus ca Barilla sunt bune, ca au reteta buna (facute din grano duro) etc. Eu numai de astea am folosit pana acum, de 15-20 ani. Daca e sa iau de la alta firma, dupa ce imi dau seama daca sunt sau nu bune? sau imi enumerati cateva alte firme in care ma pot increde?Am luat din aeroport niste suggo de tartuffo. Eram pe goneta. Cand m-am uitat acs, borcanelul e din champignon si doar 3% tartuffo. Bravo! Report
February 18, 201214 yr comment_130859 asa repede...de cecco, divella , gragnano ,buitoni, chiar si granoro si sunt zeci de tipuri si marci...eu in general pe astea le am in casa, plus barilla . Report
February 18, 201214 yr comment_130867 asa repede...de cecco, divella , gragnano ,buitoni, chiar si granoro si sunt zeci de tipuri si marci...eu in general pe astea le am in casa, plus barilla . Stella merci. Iei de la orice firma? sau ai o modalitate de a verifica (compozitie, ceva ...?) ca sunt cum tb sa fie? Report
February 19, 201214 yr Author comment_131031 Paste cu resturi Aveam 2 felii de rulada de vita, un pic de cirnat si legumele aferente, am taiat tot mic mic si am lasat sa fiarba cu apa in tigaie, am pisat cu pisatorul de cartofi si am amestecat cu pasta si parmigiano Report
February 21, 201214 yr comment_131433 Ioana, trimite-mi, rogu-te, si mie o portie Dar de ce stateati cu paharele goale dinainte ? E vin alb bre! Any a ghicit bine,defapt se si vede diferenta dintre pahar si fundal. Report
February 26, 201214 yr comment_132218 Spaghetti cu sos de gorgonzola, unt si fistic.O bunatate. Report
February 26, 201214 yr comment_132269 asa repede...de cecco, divella , gragnano ,buitoni, chiar si granoro si sunt zeci de tipuri si marci...eu in general pe astea le am in casa, plus barilla . Stella merci. Iei de la orice firma? sau ai o modalitate de a verifica (compozitie, ceva ...?) ca sunt cum tb sa fie? Daniella, noua astea ne plac cel mai mult....gragnano si divella pe primele locuri, apoi barilla , de cecco .Adriana, am facut si eu in seara asta aceleasi paste ca ale tale all'amatriciana.Anutza, arata wow pastele tale. Report
February 26, 201214 yr comment_132355 Spaghetti cu sos de gorgonzola, unt si fistic.O bunatate. woaw! arata super! imi place gorgonzola la disperare. Fistic nu am mancat pana acum in paste ... nu stiu daca mi-ar placea. Ceea ce e cert e ca imi place prezentarea! cum faci sa aranjezi pastele asa? Ma faci sa-mi iau si eu farfurii negre Report
February 26, 201214 yr comment_132358 Spaghetti cu sos de gorgonzola, unt si fistic.O bunatate. woaw! arata super! imi place gorgonzola la disperare. Fistic nu am mancat pana acum in paste ... nu stiu daca mi-ar placea. Ceea ce e cert e ca imi place prezentarea! cum faci sa aranjezi pastele asa? Ma faci sa-mi iau si eu farfurii negre Cu polonicul. Adica iei spaghetti cu o furculita din aia mare si le rotesti in polonic, apoi le pui usor pe farfurie. Fisticul nu trebuie sa fie sarat, e fistic macinat si atat. Nu e din ala care se rontaie, sarat. Report
February 26, 201214 yr comment_132362 Inteleg, mie imi plac pastele cam cu orice (in afara de dulci, si de cele clasice cu telemea). La noi se faceau alea cu nuci, pesmet si zahar, nici alea nu imi placeau. De fapt imi plac cele cu inspiratie din mare, fie cu carne, fie cu ciuperci, sau creme de branza gen gorgonzolla. De aia zic ca nu stiu daca mi-ar placea ... , insa in combinatie cu zolla cred ca imi place orice... Dar anyeay nu gasesc zolla aici. Am luat niste pecorino cand am fost incolo si nu stiu la ce sa il folosesc. Ma ajuti cu niste sugestii? Report
February 26, 201214 yr comment_132363 Daniella, noua astea ne plac cel mai mult....gragnano si divella pe primele locuri, apoi barilla , de cecco .Adriana, am facut si eu in seara asta aceleasi paste ca ale tale all'amatriciana.Anutza, arata wow pastele tale.Stella, merci la noi nu am vazut gragnano o sa ma uit dupa ele. Divella parca ...erau ... dar nu sunt sigura. De cecco sunt, dar putine variatii... Report
February 27, 201214 yr comment_132510 Inteleg, mie imi plac pastele cam cu orice (in afara de dulci, si de cele clasice cu telemea). La noi se faceau alea cu nuci, pesmet si zahar, nici alea nu imi placeau. De fapt imi plac cele cu inspiratie din mare, fie cu carne, fie cu ciuperci, sau creme de branza gen gorgonzolla. De aia zic ca nu stiu daca mi-ar placea ... , insa in combinatie cu zolla cred ca imi place orice... Dar anyeay nu gasesc zolla aici. Am luat niste pecorino cand am fost incolo si nu stiu la ce sa il folosesc. Ma ajuti cu niste sugestii? Cu nuca nu imi plac in varianta sarata.Cu fistic le ador. De care pecorino ai luat? Din ala tare ca parmigiano?Eu il folosesc la pasta all'arrabbiata. Report