January 12, 201115 yr comment_71611 Eu le-am luat cu puncte(fidelity card) de la un supermercato(Simply, ex Sma) dar le gasesti si pe rafturi.Trebuie sa aibe pe ele sigla aia cu freezer, microunde, cuptor, masina de spalat vase.Au si capac. Mai tin supa congelata pentru risotti, arosti si le bag din congelator in microunde fara probleme. Adriana, din congelator direct in microunde am incercat, fara probleme.Eu cred ca si in cuptor.Adica eu nu mi-am pus problema si asa as proceda si cu, cuptorul normal.Daca nu mi-au pocnit in MO, sper sa nu-mi plesneasca in cuptor. Am o lasagne intr-un vas micut, poate-l arun in cuptor si va spun ce se intampla. Aici scrie ca sunt resistente la socuri termice. Report
January 12, 201115 yr Author comment_71613 Pai la socul termic ma gindeam eu cind ziceam ca n-as pune un vas din pyrex luat din congelator direct in cuptorul incalzit la 200°C. In cuptorul rece pe care il aprinzi in acel moment sau in microunde da. Desi zic ei ca rezista eu n-as risca Report
January 17, 201115 yr comment_72517 Pasta al forno.Suc de rosii cu carnati proaspeti, mozzarella si la cuptor.Deasupra parmigiano. Report
January 17, 201115 yr comment_72537 Pasta al forno.Suc de rosii cu carnati proaspeti, mozzarella si la cuptor.Deasupra parmigiano. Yammmy!Si vasele sunt superbe! Report
February 19, 201115 yr Author comment_78076 E meritul soarelui de azi Da' erau si bune, trofie si pesto fior fiore de la Coop. Report
February 20, 201115 yr comment_78168 Vad ca-s la moda vasele astea.Oare la noi in RO unde se gasesc? Report
February 27, 201115 yr Author comment_79282 Aveam tagliatelle al Barolosi carne macinata pe care am fiert-o inabusit cu 2 echalote, apoi am adaugat Barbera si am lasat-o sa fiarba cit a fiert pastavoilà Rigatoni con finocchi e salsiccia di BraAm facut ca felul II inabusit in tigaie, cirnati din carne de vitel cu fenel taiat felii, am luat un pic de fenel si l-am facut piure in mixer, cirnatii i-am taiat bucatele mici, incalzit impreuna si pus pastele deasupra, foarte bune. Report
March 2, 201115 yr Author comment_79780 [b]Mafalde con asparagi, pomodorini e gorgonzola = Mafalde cu sparanghel, rosioare si gorgonzola[/b]In timp ce apa de paste fierbea am aruncat in wok un pumn de rosioare, 2 pumni de sparanghel bucatele pe care il aveam congelat si am lasat sa fiarba adaugind cind era necesar un pic de apa fiebinte din oala de paste. Cind pastele erau fierte am stins focul la wok, am adaugat o bucata de gorgonzola, am amestecat si apoi adaugat pastele. Report
March 5, 201115 yr Author comment_80101 Spätzle con salsa di gorgonzolaAm topit o bucata de gorgonzola in putina smintina si am amestecat cu spätzle din spanac Report
March 13, 201115 yr Author comment_81495 Cu ce mi-a ramas din caracatita de aicihttps://forum.artaculinara.ro/topic/2559-caracatita-cu-masline/page__gopid__81494entry81494si din supa de peste https://forum.artaculinara.ro/topic/2561-zuppa-di-pesce/page__pid__81504__st__0entry81504am facut mafalde cu peste Report
March 13, 201115 yr comment_81556 Cu ce mi-a ramas din caracatita .................am facut mafalde cu peste Imi place teribil! Report
March 20, 201115 yr Author comment_82646 Pasta e ceci risottataIngrediente:- paste fainoase, mici, cele mai des folosite aici pentru chestia asta sunt ditalini- naut fiert cu apa in care a fiert, in lipsa naut la cutie (se poate inlocui foarte bine cu fasole de orice fel)- o jumatate de ardei rosu, total optional- sunculita afumata- baza de soffritto clasic: ceapa, morcov, tije de telina- rozmarin si usturoi- putin suc de rosii.M-am orientat la ceea ce aveam in frigider, adica naut fiert si apa in care a fiert in slowcooker, o jumatate de ardei, la ce aveam in borcanele de pasta adica ditalini si la ce aveam in congelator, sunculita afumata taiata bucatele, rozmarin si usturoi, soffritto congelat in tava de cuburi de gheata si am facut astfel:Am prajit in sos propriu sunculita afumata, am dat-o deoparte si am prajit citeva cuburele de soffritto, am repus in tigaie sunculita, ardeiul, nautul cu apa sa, sosul de rosii si un pic de apa cu care am clatit borcanul in care era sosul si pasta, am lasat sa fiarba la foc mare cu capacul pus, amestecind foarte des, ideea e ca la risotto, sa se fiarba pasta si sa se evapore apa raminind o pastasciutta adica nu o supa La sfirsit am stins focul, adaugat abundent parmigiano ras si asta va fi prinzul nostru de miine si poimiine Report
April 4, 201115 yr Author comment_84464 Mi-a ramas o mina de somon cu ricottahttps://forum.artaculinara.ro/topic/2607-ou-cu-somon-si-ricotta-la-cuptor/pe care am amestecat-o cu mozzarella taiata cuburele si rosii micute taiate in sferturisi obisnuitele paste cu pesto genovese Report
April 17, 201115 yr Author comment_85870 Tubicini con pesce spada e salmoriglioAm avut o felie frumoasa de peste spada. Am taiat-o bucatele si am prajit-o in putin ulei in wok, l-am scos din wok si pus deoparte, in uleiul din wok am facut sosul salmoriglio cu coaja di sucul unei lamii, patrunjel proaspat si origano uscat, am lasat sa fiarba 2 minute dupa care am adaugat cuburelele de peste si am mai lasat putin la fiert. Si am amestecat cu pastele fierte. Report
May 1, 201115 yr Author comment_87331 Timballo di pastao sa deschid un subiect separat pentru ca merita Report
May 13, 201115 yr comment_88726 Taitei cu varza.Nu stiu daca in Italia se foloseste combinatia, dar in Ardeal cu siguranta.Radu Anton Roman, consemneaza o reteta ce mai contine, ceapa, chimen, paprica. Nu am incercat. Eu o fac cum o facea mama si bunica din partea tatalui. Varza se toaca fideluta si se amesteca cu sare intr-un castron mare. Dupa o jumatate de ora se stoarce in pumni de excesul de apa, se incinge untdelemnul si se caleste. Se amesteca cu taitetii (din cei lati) fierti dupa indicatiile de pe pachet. Un singur condiment folosea mama: piper proaspat macinat din belsug ca sa ceara si un phar de vin alb ce merge de minune cu aceste mancare taraneasca. Eu am facut azi o derogare. Cand am macinat in mojar boabele de piper verde am pus si doua flori de cimbru uscat(moţurile) si un varf de lingurita de oregano uscat.Cred ca se pupa si cu marar proapat tocat. Buni - Soacra-roatta - care sta acum cu noi - face mofturi la asa bunatate. Zice ca e "jingasa la mancare" . Tot taitei i-am dat, dar cu nuca macinata, nuca de cocos, cacao si zahar. A venit sa spuna bogdaproste. Report
May 13, 201115 yr comment_88735 Taitei cu varza.Nu stiu daca in Italia se foloseste combinatia, dar in Ardeal cu siguranta. Da, da cu o anchoa in ulei topita deasupra.... Report
June 20, 201115 yr comment_93394 N-am poza finala ca am avut capul intre doi iceberguri(durere de cap) . Pasta(eu, schiaffoni Garofalo) umpluta cu conopida. Fierte "al dente". Umplutura: conopida fiarta "al dente" (eu, vapore), zdrobita cu furca, un ou, ricotta, parmigiano si sunca (eu,usor afumata) taiata cubulete. Umpleti cu poshul(punga), le asezati in picioare intr-o forma unsa, deasupra parmezan si turnati deasupra lapte.Nu trebuie sa le acopere, doua treimi e suficient.Mie nu mi-a intrat mult ca erau indesate bine. Acoperiti cu aluminiu sau capac.bagati la cuptor pana nu mai rezistati.(30 de minute)Eventual 3-4 minute sub grill. Daca le lasati sa se raceasca un pic, dezlipiti cu lama unui cutit pe margini si rasturnati pe un platou.Taiati torta felii. Report
June 20, 201115 yr comment_93419 Paparotti, varza cu taitei e mancarea ardeleneasca pe care o ador...si cu muuuuuuuult piper macinat.este ceva wow....demult tare n-am mai mancat. acum ceva ani in urma, mai venea o vara a soacrei in vizita , si ea imi facea taiteii cu varza calita...un deliciu. Report
June 21, 201115 yr comment_93494 Taitei cu varza. [color=#0000FF]Sunt pastele mele fravorite! [/color] Eu o fac cum o facea mama si bunica din partea tatalui. Asa o face si buni si mama si eu. Buni - Soacra-roatta - care sta acum cu noi - face mofturi la asa bunatate. Zice ca e "jingasa la mancare" . [color=#0000FF]Io nu-s deloc jingasa si sigur nu refuz minim 2 portii (la felul asta n-am limita ). Si daca mai ramane varza introduc furca in varza atat cat sa nu uit gustul dulceeeeee. Gata azi stiu ce avem la cina .[/color] Report
June 24, 201115 yr comment_93920 paste cu anşoa, mozzarella proaspătă şi busuioc 500g de fusili, ai mei au fost integrali (orecchiette ar fi fost mai bune din cauză de parte concavă unde se poate aciua mozzarella topită)40 de grame de anşoale din conservă (o anşoa, doo anşoale, logic, nu?) sau cît vă lasă inima, cu cît mai multe cu atît mai bine150 g de moţarelă proaspătă, de ghiboliţă ar fi cea mai indicată dar mege şi de joianăneşte busuioc proaspătusturoiiuţică, cît vă ţin balamalele, în cazul meu bird's eye sau ardeiaşi văleu muicăulei de măsline Am topit anşoalele în tigaie cu uleiul, usturoiul şi iuţica am tăiat moţarela in cuburi paralelipipedice, busuiocul l-am rupt manual, le-am pus pe toate peste paste şi le-am amestecat bine, idea e ca moţarela să devină curgătoare secţiune cu moţarela topită Report
June 26, 201115 yr comment_94139 Radiatori con cime di rapa e speckInteresanta forma pastelor. Adriana, probabil la voi se gasesc toate si pentru toti in materie de paste, pe aici, doar cele tipic-plictisitoare: spaghete, fundite si alte cateva... Report