Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Paste, fel de fel de feluri

Featured Replies

Am desfacut un borcan de aperitiv de gogosari facut cu ardei de acu 4 ani :occasion14: amestecat cu bastonase de speck, a iesit un sos demential pentru paste :love7:

post-4-127191556581_thumb.jpg

Adriana aperitiv de gogo' cu ardei de 4 ani suna asa de interesant erau la otet sau ulei sau congi sau cum?oricum pastele tale arata intr-un mare fel.. :love7:

• Author
Aperitivul cu gogosari pe care eu l-am facut cu ardei e cel in care ardeii (gogosarii) taiati feliute subtiri se fierb putin in amestecul de ulei si otet si apoi se pun in borcane si se sterilizeaza.
Aha marinati cam asa fac si eu si pun si miere de albine...buni rau chiar mai am nu m-asi fi gandit sa-i folosesc si la paste,o sa incerc si eu... :occasion14:

Am cumparat un pachet de tortellini umpluti cu ricotta si spanac, am facut un sos din:

unt 30 de gr

gorgonzola dulce (cu mascarpone) - as manca la nesfarsit - 75 de gr

30 de gr de fistic macinat

sare piper

patrunjel

peperoncino

parmigiano

2 linguri de lapte

Delicios.

post-13-127236070413_thumb.jpg

• Author

Pastele nu mai tin minte cum se numesc, aveam un rest de vinete facute in tigaie pentru garnitura, le-am amestecat cu sosul de rosii si vinete facut asta-vara cu reteta lui KikenHana si cu putine masline cu gust de plastic

Desi gustul maslinelor erau de plastic, sosul era foarte bun si la fel si pasta :-*

post-4-1272714569_thumb.jpg

• Author
O sa le incerc. Eu imi tin cite o cutie dintr-asta in casa pentru orice eventualitate. In mod normal le-as fi folosit pe cele taggiasche pe care le ador dar mai am doar citeva si am preferat sa nu le termin pina ce n-am altele de rezerva, asa ca le-am folosit pe astea :-*
  • 3 weeks later...
  • Author

Cu sosul de rosii pus la borcan as'vara fac un sosulet pentru paste, uneori topesc sunculita si adaug rosiile, alteori adaug si legumele pe care le-am facut gen ghiveci si pus la borcan, amestec totul ca sa nu vada inamicul :lol: ca au fost si legume

post-4-127434936097_thumb.jpg

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • Author

Farfalle pomodoro fresco e mozzarella = Farfalle cu rosii proaspete si mozzarella

Rosioarele le-am taiat in 4 si le-am lasat in strecuratoare un sfert de ora, am taiat brinza cuburele si am pus-o intr-un castron, am adaugat rosiile, sare si un pic de ulei si apoi cite o lingura de paste scurse, amestecind mereu inainte de a pune altra. La sfirsit am mai adaugat un pic de ulei si amestecat iar bine.

Tare bune sunt

post-4-127790967374_thumb.jpg

• 2 weeks later...
  • Author

Radiatori pomodorini e zucchine = Radiatoare cu rosii micute si dovlecei

Azi am pus un pic de ulei in wok, o mina de rosii micute taiate in sferturi si un dovlecel taiat feliute, le-am lasat la foc mare 10 minute sa ramina crocante si am adaugat niste masline negre fara simburi pe care le aveam in frigider, am pus deasupra pastele fierte al dente si scurse, am amestecat bine, pus in farfurie si presarat deasupra parmigiano ras de Thermomix impreuna cu frunze de busuioc.

post-4-127879715445_thumb.jpg

Oare(tot)de la Adriana am invatat sa prepar pastele marunte de tip "cus-cus" (asa scrie pe ambalaj) dupa metoda risotto?

Daca da, o invit la o portie. :blackeye:

Stiti ceva?

Haideti toti ca se prepara repede. :rolleyes:

Am folosit un piept de pui rotisat ramas de ieri, ceapa, usturoi, unt + ulei de masline, vin, supa de pui, parmezan si patrunjel.

[center].

post-168-127892599519_thumb.jpg

.[/center]

• 2 weeks later...
  • Author

Sunt monotona dar, le fac in 5 minute cind ajung, Marco pune deja apa la fiert, eu pun pastele si in timp ce fierb pregatesc sosul, rosii proaspete, mozzarella si cum azi a uitat sa puna sare in apa :) am adaugat niste masline verzi condimentate cu ulei si ardei iute si strivite, tare tare bun

post-4-127981655214_thumb.jpg

• Author

Spaghetti alla puttanesca

- usturoi (aglio)

- ansoa (acciughe)

- sos de rosii (salsa di pomodoro)

- masline (olive)

- capere (capperi)

post-4-128006665768_thumb.jpg

Am topit ansoa cu usturoiul in wok

post-4-128006663756_thumb.jpg

Am adaugat maslinele si sosul de rosii si am lasat sa fiarba

post-4-128006669905_thumb.jpg

Intre timp spaghetti-le fierbeau

post-4-128006672737_thumb.jpg

Si cind au fost al dente le-am scurs si aruncat peste sos. In farfurie am adaugat caperele si ardeiul iute

post-4-128006677625_thumb.jpg

• 2 weeks later...

Fusion or confusion ? :violent6:

Giuniorul (pe care am avut placerea sa-l facem) a dorit ca portia lui de mancarica din ardei copti sa o servesca derept sos pentru tortiglioni. Am tocat "putin de" busuioc-in-san-maiiii am mai pus o lingurita de untdelemn de masline si am ras parmezan.

[center].

post-168-128229517572_thumb.jpg

.

post-168-128229524879_thumb.jpg

.[/center]

Daca folosesti facaletele pe mine, te rog sa cauti un loc unde mai sunt urme :toothy9;

Sau poate incerci si tu si i dai un nume peperonat :violent1: