March 18, 201511 yr Author comment_227027 conform principiului că bacon nu e niciodată de ajuns în nici o mincare Superb principiu, total de acord Eu incep sa impart cite o bucatica cu Puffy si Perla in timp ce il tai, apoi daca il prajesc cum se intimpla de cele mai multe ori, mai fur un pic si din tigaie Gasesc acum la magazinul romanesc, ei mi se pare ca ii zic kaiser, plin de carnita cu putina grasime, tare bunut e. Ok, mersi, o pun pe lista dorintelor a lui Amazon Report
March 18, 201511 yr comment_227058 Am googalit si io razatoarea minune, sa vedem cand ma cadorisesc! Acum vreo doua saptamani am incercat o reteta de paste cu ciuperci, dovlecei si mazare, mi-a placut ideea ca se pun toate ingredientele in oala, se fierb impreuna pana scade apa, se mai pune ceva branza, si gata. Gustul insa nu prea m-a dat pe spate. Stiu ca am facut mai demult o alta reteta de paste cu ciuperci si tot asa, nu m-a impresionat. E vreun ingredient secret pe care ar trebui sa-l folosesc, sau un anumit soi de ciuperci? De data asta am folosit cremini. Eu ciuperci as putea manca de 3 ori pe zi, de orice fel, la fel si dovlecei si paste, dar nu-mi plac combinate.Weekendul trecut am gasit o alta reteta, tot asa puse toate in oala de la inceput, de data asta mi-a placut, cu carnati si rosii. Report
March 18, 201511 yr comment_227061 mi-a placut ideea ca se pun toate ingredientele in oala, se fierb impreuna pana scade apa, se mai pune ceva branza, si gata. Gustul insa nu prea m-a dat pe spate. eee, pai una-i sa le fierbi in apa - de legume vorbesc, si alta-i sa le tragi la tigaie cu niste evo sau ceva unt.si-apoi si ciupercile si dovlecelul sunt pline de apa, cand le fierbi le diluezi gustul, cand le tragi in tigaie le concentrezi gustul, ca se deshidrateaza si-n schimb absorb grasimea in care se calesc.altfel, absolut la fel! slava Domnului ca macar pastele nu-mi plac! Report
March 18, 201511 yr comment_227068 mi-a placut ideea ca se pun toate ingredientele in oala, se fierb impreuna pana scade apa, se mai pune ceva branza, si gata. Gustul insa nu prea m-a dat pe spate. eee, pai una-i sa le fierbi in apa - de legume vorbesc, si alta-i sa le tragi la tigaie cu niste evo sau ceva unt.si-apoi si ciupercile si dovlecelul sunt pline de apa, cand le fierbi le diluezi gustul, cand le tragi in tigaie le concentrezi gustul, ca se deshidrateaza si-n schimb absorb grasimea in care se calesc.altfel, absolut la fel! slava Domnului ca macar pastele nu-mi plac! Sa stii ca asa am zis si eu prima data, ca n-o sa aiba nici un gust. Dar se simtea clar gustul de ciuperci (cu dovleceii sunt de acord, eventual pusi spre sfarsit), mie combinatia ciuperci+paste nu mi-a placut. Report
March 24, 201511 yr comment_227196 Iulia, brava! esti norocoasa, la achizitiile amazon! Am googalit si io razatoarea minune, sa vedem cand ma cadorisesc! Acum vreo doua saptamani am incercat o reteta de paste cu ciuperci, dovlecei si mazare, mi-a placut ideea ca se pun toate ingredientele in oala, se fierb impreuna pana scade apa, se mai pune ceva branza, si gata. Gustul insa nu prea m-a dat pe spate. Stiu ca am facut mai demult o alta reteta de paste cu ciuperci si tot asa, nu m-a impresionat. E vreun ingredient secret pe care ar trebui sa-l folosesc, sau un anumit soi de ciuperci? De data asta am folosit cremini. Eu ciuperci as putea manca de 3 ori pe zi, de orice fel, la fel si dovlecei si paste, dar nu-mi plac combinate.Weekendul trecut am gasit o alta reteta, tot asa puse toate in oala de la inceput, de data asta mi-a placut, cu carnati si rosii. cred ca motivul e al'de zicea si moatza. Respectiv, fiertura. Noua ne plac maxim pastele cu ciuperci, dar ciupercile taiate feliute (eventual la mandolina) le trag rapid in tigaie (la foc mare) cu ulei de masline, usuturoi si o crenguta de rozmarin. Cand sting focul adaug smantana lichida si parmezan ca sa se ingroase sosul, apoi amestec cu pastele (f al-dente, le mancam noi). Parmezan proaspat ras mai adaugam in farfurie dupa gust. Gustul e divin, incearca si asa (fara alte legume si fara fierturi). Dupa preferinta se mai poate adauga patrunjel tocat marunt de tot (din cutit)... pt un gust fresh si culoare, dar ai mei nu vor verdeturi. Se pot face cu orice ciuperci (insipidele chamignons/pleurotus, pana la porcini, si cu trufe razalite deasupra ...cine are noroc de asa minunatii ... )....eu pun (cateodata) doar oleak de ulei aromatizat cu trufa.+Seful, Paparotti, zicea pe undeva ... ca la acest sos din ciuperci taiate la mandolina, pt un plus de gust, o ciuperca o da pe razatoare si/sau adauga la calire 1 praf de ciuperci uscate (blenduite uscat). Si da, confirm: are dreptate! A propos, a aflat cineva vesti de la Seful? cristina, cum ai hidratat asa de bine rosiile uscate? Report
April 25, 201511 yr comment_228209 Agnolotti "my way" Reteta pentru foaie e clasica: 3 oua300 gr faina Framantam bine si lasam aluatul la temperatura camerei acoperit. Pentru umplutura am folosit spanac proaspat , tras la tigaie. Friptura de vitel tocata marunt, un ou si parmigiano ras. Le amestecam bine pana obtinem o pasta. Intindem o foaie subtire, taiem fasii, asezam movilute de umplutura. Acoperim cu o parte din foaie. Umezim usor partea de lipit si ciupim dupa fiecare movilita. Taiem agnolotti incercand sa nu ne ramna aer in interior. Pisicei Mai greu de explicat, se intelege mai bine din imagini. Aceeasi umplutura. I-am congelat cruzi in monoportii pentru Manu.Ies destui din 3 oua.Se congeleaza unul langa altul, intr-o prima faza, dupa care se pot conserva in pungi inchise in congelator. Resturile de la foaie sau ce ramne din decupajul Pisiceilor, le-am taiat bucatele asimetrice pentru supa(pastina, maltagliatti). Ma desclar satisfacuta, nu mai cumpar ravioli/tortellini sau alta pasta umpluta de ceva timp.Urmeaza sa cumpar o masina de intins pasta si voi reveni cu alte umpluturi si/sau forme diverse. Report
April 25, 201511 yr Author comment_228216 Agnolotti "my way"agnolotti del plinoja asortata cu umpluturaesti perfecta Report
April 27, 201511 yr comment_228245 Perfecta nu stiu, dar ma straduiesc! Lili, ai tot respectul meu ptr. rabdarea si maiestria asta. Eu nu asi reusi... Peter Report
April 27, 201511 yr comment_228253 Peter, iti multumesc desi sunt sigura ca la capitolul rabdare, ma bati! Incercam sa mancam sanatos si tortellini/ravioli industriali i-am taiat de pe lista. Report
April 27, 201511 yr comment_228258 M-ai terminat complet cu pisiceii!! :love7: Poate daca fac pisicei sa manance si omul, ca are in prezent alergie la preparate din paste, inclusiv ca nu mai merge nici macar in restaurante care servesc si paste Intr-un fel il inteleg, ca la munca nu mai suporta ca peste tot la catering sunt paste si pizza si mi-a trantit-o scurt ca daca toata lumea mananca acelasi lucru, el nu vrea! Dar pun pariu ca pisiceii il fac KO! Report
April 27, 201511 yr comment_228278 Ioana, eu iti inteleg omul.Acum nu stiu cum e pasta si pizza in Romania(adica eu o vaga idee am), dar de pasta facuta in casa nu ai cum sa te saturi. Pisiceii s-au nacut din dorinta de a lipi bine colturile "raviolilor".Atata le-am presat ca le-am facut urechi, restul e "decupaj". Umplutura se simte perfect, carnea e carne, spanacul e spanac, fara lipiciuri industriale si alte substante "chimicoase". Si-apoi daca lui Manu ii place, musai si obligatoriu trebuiesc facute! Si-mi mai place de ea ca a dezvoltat un miros fin, daca e ceva ce nu-i miroase bine, nu pune limba nici cum.Si crede-ma Manu nu face mofturi, ce i se pune pe masa aia mananca.Ca-i Romania, ca-i Italia, etc. Numa ficat sa nu fie.Da pateu mananca. Report
April 28, 201511 yr comment_228284 Pai nu, ca-l pacalesc eu cu pisiceii, numai sa am timp de tricotat si decupat!Cred ca numai ce-i vede il apuca rasul! Ai dreptate cu pastele si pizza aici, nu prea seamana cu ce ar trebui in mare parte si cred ca l-am stricat destul ca sa nu mai accepte orice citez"mantzocarie" drept paste sau pizza!!! Foarte bine face Manu cu mirosul, eu intr-o tabara n-am vrut sa mananc neam niste chestii, toti cei care au mancat au facut enterocolita, sa vezi ce bine era dupa la masa, ca ne dadeam in stamba, ce vroiam, aia ne dadeau, ca mai eram 1/4 din tabara la masa, restul zaceau! Si sigur s-a lasat cu sanctiuni, ca pe urma mergeau pe sarma aia la bucatarie! Mda, nu e bine pentru parinti sa auda asa ceva, dar ca se intampla, se intampla! Daca e copilul obisnuit cu mancare buna, cel mult mananca biscuiti, dar nu zace! Report
August 9, 201511 yr Author comment_230653 Agnolotti clasici adica umpluti cu carne, cumparati, amestecati cu unt cu mirodenii Report
August 11, 201511 yr comment_230664 soba noodles (tăiței/spagettini din hrișcă/grano saraceno) in stil japonez tip dexter-san, varianta rece. tăițeii reci, nu dexter. nu sunt nuzi cum ar vrea să pară în foto ci-s acoperiti cu un maclavais din tamari, ginger, ulei de susan și mirin plus ceapă verde. fe fe buni. mai fac. Report
August 15, 201511 yr Author comment_230777 Vine Marco dupa o saptamina la mare cu cortul si zice: Cumperi sos de paste Barilla cu nuci si urda?Io: never in my life Asa ca azi m-am inspirat de la sosul de nuci de aici https://forum.artaculinara.ro/topic/616-retete-realizate-cu-ajutorul-thermomix-uluibimby/page__view__findpost__p__31347 si l-am facut modificind nitel acea reteta, ma duc s-o scriu acolo, deci:Farfalle con pesto di noci e ricottaPe urma m-am dus sa ma uit la ingredientele din Barilla si pe primul loc e uleiul Report
September 20, 201511 yr comment_231132 Am cumparat mitarci: Taiate lamele, trase la tigaie cu ulei si usturoi.Am adaugat o cana de supa facuta din doua cozi de ciuperci si legume. Adaugat tagliatellele si patrunjel. Report
October 25, 201510 yr comment_231835 orecchiette cu cime di rappa ca in Puglia penne rigatte cu champinions și varză de Bruxelles Report
October 27, 201510 yr comment_231914 bravos!am aflat finalmente ca cime di rape sunt frunze de ridichi de luna. sa-mi dai si mie retetele de mai sus. merci Report
December 6, 201510 yr Author comment_232950 Tagliatelle fierte ca un risotto cu cirnat din carne de vita si ardei, foarte bune Report
February 15, 201610 yr Author comment_234754 Cavatelli al peperoncino cu sos de vinete, rosii si maslinesi pentru cei care fac nazuri am mixat sosul asa nu vad ce e inauntru si maninca, cu cavatelli "normali" Report