November 4, 201213 yr comment_168720 Cerra spune-mi pls diferenta intre budinca de tapioca simpla si cea cu ou.E mai cremoasa cea cu ou? E buna cea simpla fiarta in lapte si frisca doar? Report
November 4, 201213 yr comment_168724 Cerra spune-mi pls diferenta intre budinca de tapioca simpla si cea cu ou.E mai cremoasa cea cu ou? E buna cea simpla fiarta in lapte si frisca doar? Cu ou este mai cremoasa si mai buna duce asa spre o crema de vanilie cu aroma de la coaja de lamaie se asorteaza bine si in plus are si alta consistenta decat cea simpla. Simpla mie nu imi place este asa parca prea fada.Incearca primadata o portioara mica simpla poate ca tie iti place sti cum e gusturile nu se discuta. Eu fac cea cu ou. Daca imi amintesc scria aici pe topice numai retin cine, ca a facut cum scria pe pachetul de tapioca si nu chiar ia placut.Era o varianta simpla. Azi: [b]Cheesecake vanilla & lemon si bezea[/b] O felie ptr voi Report
November 4, 201213 yr comment_168730 Oau Cerraaaa!! =)) =)) Vrem reteta....sunt convinsa ca nu voi fi singura ce o vrea Report
November 4, 201213 yr comment_168737 Oau Cerraaaa!! =)) Vrem reteta....sunt convinsa ca nu voi fi singura ce o vrea +1 ! Report
November 4, 201213 yr comment_168748 [b] Cheesecake vanilla & lemon Ingrediente: 1kg branza fina de vaci (trebuie sa fie asa ca si o smantana groasa ) 5 linguri de faina 1 plic budinca de vanilie sau 40gr amidon 2 fiole esenta de vanilie 15 linguri de zahar + 5 linguri ptr bezea 1 lamaie zeama + coaja rasa coaja rasa de portocala 5 oua + 4 albusuri ptr bezea 1 plic praf de copt 1 forma de copt rotunda de 30cm Mod de preparare bezea: 4 albusuri se bat spuma tare cu 5 linguri de zahar si se adauga 1 fiola de vanilie. Mod de preparare crema de branza: Separam cele 5 oua Branza se amesteca cu galbenusurile, 1 fiola de vanilie, coaja de lamaie si de portocala, faina, budinca praf (amidon), praful de copt. Albusurile se bat separat spuma cu 15 linguri de zahar , iar cand spuma este tare, se adauga zeama de lamaie , se amesteca apoi se incorporeaza spuma in crema de branza si se foloseste telul para. Crema tre sa fie pufoasa. Se pune hartie de copt in forma de tort si se toarna compozitia, se pune la copt ptr 60 min la 170 grade.Dupa timpul expirat se scoate incet cheesecake`ul din cuptor si se pune bezeaua cu un pos sau cu lingura , apoi se introduce inapoi in cuptor pe aceiasi temperatura ptr 15 min. Se opreste focul dupa timpul expirat si se lasa forma cu cheesecake in cuptorul stins cu usa intredeschisa inca 10 min, apoi se scoate afara incet si desfacem inelul si lasam la racit. Se portioneaza rece. [/b] Branza fina se gaseste la lidl si arata asa: Report
November 4, 201213 yr comment_168750 Azi: [b]Cheesecake vanilla & lemon si bezea[/b] O felie ptr voi E superbissima, cerra si la cat e de buna nici nu ma mai gandesc...vanilla & lemon si bezea, ce combinatie poate fi mai buna ca asta?Brava! Report
November 4, 201213 yr comment_168752 E superbissima, cerra si la cat e de buna nici nu ma mai gandesc...vanilla & lemon si bezea, ce combinatie poate fi mai buna ca asta?Brava! Multumesc frumos! Se face foarte usor, este foarte gustoasa,usoara, aromele se imbina perfect . Cat este calda se umbla usor cu ea sa nu se lase. Musafirii mei au fost foarte incantati seara asta.Sunt foarte fericita ca le`a placut. Report
November 4, 201213 yr comment_168756 Eu nu vad poza cu felia, de ceee??? Tre sa o vezi. Am editat si am pus`o linga celelalte poze. Report
November 4, 201213 yr comment_168758 Aha,era vorba de cursor Arata demential Poftesc la ora asta Report
November 4, 201213 yr comment_168763 Aha,era vorba de cursor Arata demential Poftesc la ora asta Ma gandesc al tine acum (tocmai mi`am pus o felie ). Maine dimineata fugutza dupa branza si cand ai timp tot maine o executi. Merge repede mai mult astepti sa se raceasca:)). Report
November 5, 201213 yr comment_168818 Sarut-mana de retzeta! Este chiar simplu si economic. Cu placere! dar sa sti ca asta nu este cel economic. Ala cred ca l`ai facut parca nu? Da, pe acela l-am facut eu, dar asta este cu totul alta retzeta.Am facut-o aseara, foarte buna a iesit si intr-adevar pufoasa. Dupa amiaza o trag si intr-o poza. Si in loc de lapte am avut lapte batut, dar sigur nu i-a schimbat gustul. Multumesc pt.reteta! Report
November 5, 201213 yr comment_168831 Cerra cat de buna e budinca de tapioca!! Deliciu . E atat de cremoasa si asa fina. Nu am mai amestecat-o cu ou. Noua ne-a placut foarte mult. Mai bine ai face un topic cu retete de dulciuri si nu numai cu produse luate de la magazine naturiste. Report
November 5, 201213 yr comment_168835 Da, pe acela l-am facut eu, dar asta este cu totul alta retzeta.Am facut-o aseara, foarte buna a iesit si intr-adevar pufoasa. Dupa amiaza o trag si intr-o poza. Si in loc de lapte am avut lapte batut, dar sigur nu i-a schimbat gustul. Multumesc pt.reteta! Sa va fie de bine! Report
November 5, 201213 yr comment_168922 Cand vad ce bezea chipesa faci,Cerra,mai ca m-as apuca sa-ncerc,caci am tot renuntat la idee dupa vreo 2 ori de nereusita.Dar acum nu,caci mai avem un pic din tortul cu blat de cacao si ananas. Report
November 5, 201213 yr comment_168946 Cand vad ce bezea chipesa faci,Cerra,mai ca m-as apuca sa-ncerc,caci am tot renuntat la idee dupa vreo 2 ori de nereusita.Dar acum nu,caci mai avem un pic din tortul cu blat de cacao si ananas. Nu pot sa cred cum ti-a iesit ! Cum Dumnezeu ai facut frunzulitele alea de pe margine?? Report
November 5, 201213 yr comment_168947 Aha,era vorba de cursor Arata demential :) Poftesc la ora asta Ma gandesc al tine acum (tocmai mi`am pus o felie ). Maine dimineata fugutza dupa branza si cand ai timp tot maine o executi. Merge repede mai mult astepti sa se raceasca:)). Asa planuiam si eu, dar ...lenea e cucoana mare. O las pe zilele urmatoare sau weekend.Dar poftesc. Si-am mai vazut la '' han'' ceva cu din ciocolata ,o poza pusa de Geany putin mai demult:https://forum.artaculinara.ro/topic/2266-la-hanul-arta-culinara/page__st__22900 Geany, ai facut-o tu? Astea doua dulcinetzi imi dau stare de lesin, trebuie facute! Report
November 5, 201213 yr comment_168957 Nu nimik! Draga Vika e poza de pe net ,asa ne mai servim noi virtual la han,daca era facut de mine specificam (vezi ca tot acolo prima poza e cu o ceasca de cafea ) Report
November 5, 201213 yr comment_168958 Nu nimik! Draga Vika e poza de pe net ,asa ne mai servim noi virtual la han,daca era facut de mine specificam (vezi ca tot acolo prima poza e cu o ceasca de cafea ) In cazul asta mai bine, scade lista cu prajiturile la care poftesc si trebuiesc facute Am un motiv: nu este reteta Report
November 5, 201213 yr comment_168959 Hi hi! Sory! Iti dau totusi un pm. de unde am mai luat eu poze frumoase cu prajituri pt. han si poate gasesti acolo ca sunt si retetele si faci o lista mare mare (pt. specificare nu este nici un blog si nici un forum dar stiu ca nu e voie link,ca e in romaneste) eu l-am gasit intamplator de pe situl stirilor protv,ma rog detalii nesimnificative P.S Daca mai vrea cineva linkul sa-mi spuna.. Report
November 5, 201213 yr comment_168967 Hi hi! Sory! Iti dau totusi un pm. de unde am mai luat eu poze frumoase cu prajituri pt. han si poate gasesti acolo ca sunt si retetele si faci o lista mare mare (pt. specificare nu este nici un blog si nici un forum dar stiu ca nu e voie link,ca e in romaneste) eu l-am gasit intamplator de pe situl stirilor protv,ma rog detalii nesimnificative P.S Daca mai vrea cineva linkul sa-mi spuna.. Ma duc sa vad ce e acolo!! Se anunta o seara lunga Report
November 5, 201213 yr comment_168969 Cu placere ,sper sa-ti placa si sa te inspire! Elutza cum poate sa arate tortul tau nu ma mai satur sa-l privesc! Report
November 5, 201213 yr comment_168980 Ellani, tort de nota 20 ! Saru' mana,pentru aprecieri,Any! De fapt,sotul e de vina ca l-am facut public,tot intrebandu-ma dac-am pus poza sau inca nu.Eu dupa ca l-am gatit,parca nu prea am ramas enchante Report
November 5, 201213 yr comment_168982 Nu pot sa cred cum ti-a iesit ! Cum Dumnezeu ai facut frunzulitele alea de pe margine?? Merci frumos Pentru margine am facut foaie aparte de blat dintre care am luat vreo 2 linguri si-am amestecat cu, cacao.Apoi am trasat cu posh-ul linii pe compozitia de blat alb din tava,pe care le-am 'tras' in diferite directii cu o scobitoare.Intre 'patratelele' rezultate am pus cate-un punct,in care-am 'tras' cate-o linie mai mica,tot cu scobitoarea. N-au iesit perfect,se vede si in poza,dar sper ca la a doua incercare sa-mi iasa mai bine. Report