Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

Cand vad ce bezea chipesa faci,Cerra,mai ca m-as apuca sa-ncerc,caci am tot renuntat la idee dupa vreo 2 ori de nereusita.Dar acum nu,caci mai avem un pic din tortul cu blat de cacao si ananas.

Bezeaua mea e floare la ureche pe linga cata treaba ai avut tu la decorat mindretea de tort. Stiu eu ce inseamna asta.

Imi faci pofte de torturi acum. Eu dupa cum se vede am incercat sa fac dulciuri asa mai simple si mai usurele si tu vi acum sa ma intorci din drum si sa ma pui la treaba.

Elutza cum poate sa arate tortul tau :) nu ma mai satur sa-l privesc! :)

Multumesc si tie,Geany! :)

Si eu care nu vroiam sa ma afisez cu el pe-aici,pe langa torturile profi ale fetelor.Cum ziceam si mai sus,nu ramasem multumita pe deplin de el,dupa ce l-am impopotzonat.L-am pozat,zic las' sa fie pentru arhiva personala si cand il aud pe omuletul meu: 'da' poza-i pusa deja pe artaculinara?'.Acum i-am aratat si lui c-a ajuns pe tapet,s-a linistit,deci mission complete. :)

Bezeaua mea e floare la ureche pe linga cata treaba ai avut tu la decorat mindretea de tort. Stiu eu ce inseamna asta.

Imi faci pofte de torturi acum. Eu dupa cum se vede am incercat sa fac dulciuri asa mai simple si mai usurele si tu vi acum sa ma intorci din drum si sa ma pui la treaba.

Apoi nu vreau sa fiu rea,da' ce,numa' matale sa ne pui pe jar papilele gustative cu bunataturi pe-aici? :) :)

Nu cred ca stii,caci eu am avut impresia ca mai neindemanatica 'cofetareasa' decat mine, nu-i.Frisca nu am nimerit-o la batut,duiuri potrivite n-am,masa de cacao fugea din posh la vale,ce mai,o aventura intreaga,de-am zis Bogdaproste ca l-am scos la capat. :)

Nu cred ca stii,caci eu am avut impresia ca mai neindemanatica 'cofetareasa' decat mine, nu-i.Frisca nu am nimerit-o la batut,duiuri potrivite n-am,masa de cacao fugea din posh la vale,ce mai,o aventura intreaga,de-am zis Bogdaproste ca l-am scos la capat. :)

Nu esti ''neindemanatica'' esti grabita doar:)) astea se intampla cand facem repede, repede cate ceva.Eu cand ma grabesc nu vad nici castronul care este in fata mea si il caut de parca l`am pus la vecini in dulap.

Cerra spune-mi daca doresc sa fac budinca de tapioca cu lapte de cocos mai e nevoie de frisca?

La 4 linguri de tapioca cati ml de lapte de cocos e necesar sa folosesc in cazul in care nu mai e nevoie de frisca si cati ml de lapte daca folosesc frisca?

Cerra spune-mi daca doresc sa fac budinca de tapioca cu lapte de cocos mai e nevoie de frisca?

La 4 linguri de tapioca cati ml de lapte de cocos e necesar sa folosesc in cazul in care nu mai e nevoie de frisca si cati ml de lapte daca folosesc frisca?

La 4 linguri de tapioca, trebuie 750 ml lichid. Imparteala cat lapte de vaca si cat de cocos pui o faci tu dupa bunul plac. Daca doresti sa faci si cu frisca si cu cocos pui juamatate lapte cocos +jumatate l frisca, sau cate 250ml din fiecare(lapte de vaca, lapte cocos, frisca).

Am o mare rugaminte la admini sau moderatori: la reteta cheesecake vanilla&lemon Un plic de budinca, are 37 gr eu am rotunjit la 40 gr dar din repezeala vad ca am scris 140 gr in loc de 40gr de amidon.

Multumesc frumos.

Am o mare rugaminte la admini sau moderatori: la reteta cheesecake vanilla&lemon Un plic de budinca, are 37 gr eu am rotunjit la 40 gr dar din repezeala vad ca am scris 140 gr in loc de 40gr de amidon.

Multumesc frumos.

ok, corectat

Merci Cerra. :occasion15:

Felicitari tuturor fetelor pentru toate dulciurile care le faceti.

Eu ma pregatesc maine-poimaine sa o fac :rolleyes:

Corectez si eu la mine in reteta,ca am bagat-o intr-un fisier pe calc.

Cera, lapte condensat Pilos probabil ca iei de la Lidl, dar Tatra de unde cumperi?

Exact asta era si intrebarea mea :biggrin:

lapte condensat dulce a aparut si la Auchan, marca proprie. Il gasiti la raionul de cafea, 7 lei si ceva conserva de 370 ml parca.

Singura chestie pe care eu am gasit-o la Auchan care sa semene cu ce zici tu a fost ce se vede in poza de mai jos . Am cumparat doua conserve (erau asezate prin zona unde este si Finetti/Nutella) insa tare cred ca este doar o simpla crema de vanilie (erau si de cioco) si nu lapte condensat.E de Auchan si are 510g.

Orice ar fi in final, ii voi gasi eu locul prin vreo prajitura sau desert. :)

post-1184-13523882088068_thumb.jpg

Eu ma pregatesc maine-poimaine sa o fac ^_^

Imi cer sz ptr greseala.

Ce ai tu in cutie este crema de vanilie cum bine scrie pe cutie. Laptele condensat de regula ar trebuii sa fie pe raionul unde este si laptele ptr cafea (cel la cutiute mici)frisca la cutie, smantana la cutie , laptele la cutie cel cu termen lung de garantie.

La auchan nustiu modelul pe raioane ca merg rar, dar acolo ar fi locul lui pe acel raion.

vika, stiu si crema aia de vanilie..

dar sigur ai cautat la raionul de cafea si nu ai gasit lapte condensat?

in iasi acolo e.. langa laptele condensat pt cafea si alte acareturi. e in cutie de conserva, asa arata:

post-115-1352455402387_thumb.jpg

[center]Any sper să nu te superi pe mine :scratch: . Checul tău la mine în bucătărie s-a transformat în muffin cu ciocolată și cafea. Am folosit ciocolată fondentă și cafea în loc de cacao iar sosul s-a transformat în cremă de ciocolată cu lichior de gutui, bună rău. Ăsta-i rezultatul, pot spune numai că a trebuit să ascund câtiva muffin pentru pozat altfel nu i-aș mai fi găsit. :71:

Am să fac checul tău, pas cu pas în cursul săptămânii care va veni.

Las câteva poze acum, iar mai târziu am să pun și rețeta.

post-1714-13524709411795_thumb.jpg

post-1714-13524709522572_thumb.jpg

[/center]

Ce ai tu in cutie este crema de vanilie cum bine scrie pe cutie. Laptele condensat de regula ar trebuii sa fie pe raionul unde este si laptele ptr cafea (cel la cutiute mici)frisca la cutie, smantana la cutie , laptele la cutie cel cu termen lung de garantie.

La auchan nustiu modelul pe raioane ca merg rar, dar acolo ar fi locul lui pe acel raion.

vika, stiu si crema aia de vanilie..

dar sigur ai cautat la raionul de cafea si nu ai gasit lapte condensat?

in iasi acolo e.. langa laptele condensat pt cafea si alte acareturi. e in cutie de conserva, asa arata:

M-am uitat si acolo si acolo , peste tot. Nu am gasit. Era doar acela lichid pt. cafea in sticlute. Poate nu au adus peste tot in Auchan-uri.

Sau poate mi-a scapat mie, desi mi-am pierdut ceva vreme cu ochii mari , cascati la raioanele alea :scratch:

[center]Any sper să nu te superi pe mine :scratch: . Checul tău la mine în bucătărie s-a transformat în muffin cu ciocolată și cafea. Am folosit ciocolată fondentă și cafea în loc de cacao iar sosul s-a transformat în cremă de ciocolată cu lichior de gutui, bună rău. Ăsta-i rezultatul, pot spune numai că a trebuit să ascund câtiva muffin pentru pozat altfel nu i-aș mai fi găsit. :lol:

Am să fac checul tău, pas cu pas în cursul săptămânii care va veni.

Las câteva poze acum, iar mai târziu am să pun și rețeta.

Nu vai, cum sa ma supar, asteptam retetele :71: !

[quote name='Ioana' date='09 November 2012 - 05:10 PM' timestamp='1352481008'

Multumim ptr feliutza! arata fenomenala :tongue3:

Eu ma pregatesc maine-poimaine sa o fac :tongue3:

Imi cer sz ptr greseala.

Hei, cu totii gresim. No problem.

Iata si tentativa mea. Mie mi-a iesit putin cam moale, posibil sa nu o fi tinut cat trebuia in cuptor fiindca deasupra mi s-a ars, inauntru aveam impresia ca nu prea era facuta (am resptectat temperatura insa cred ca al meu cuptor in ultima vreme necesita inca o tura rapida numai pe siguranta de jos ). Bezeaua e facuta din mai putine albuse asa ca stratul nu e asa gros si nu am avut chef sa mai stau sa o aranjez.

Oricum e aerata si aromata.

http://img824.imageshack.us/img824/9181/p1130754s.jpg

Iata si tentativa mea. Mie mi-a iesit putin cam moale, posibil sa nu o fi tinut cat trebuia in cuptor fiindca deasupra mi s-a ars, inauntru aveam impresia ca nu prea era facuta (am resptectat temperatura insa cred ca al meu cuptor in ultima vreme necesita inca o tura rapida numai pe siguranta de jos ). Bezeaua e facuta din mai putine albuse asa ca stratul nu e asa gros si nu am avut chef sa mai stau sa o aranjez.

Oricum e aerata si aromata.

Sa sti ca arata foarte bine ! tu coci la cuptor electric da? eu pe gaz. Am zis temperatura la care coc eu pe gaz altadata, pui gratarul mai jos sau mai pe mijloc asa mut si eu la prietena mea pe electric.Partea de jos cred ca te`a nemultumit.

Mijlocul cheescake`ului este bun. Asa tre sa fie consistenta care o vad si la tine.

Daca a fost pe gustul tau este k si ma bucur.