December 16, 201213 yr comment_175329 Mai ca ma faceti sa mai trag o tura de fursecuri,ca si-asa din cele ce le-am facut nu mai am multe ca am dat si cadou.Exceptional arata toate si ma bucur sa vad ca si din retetele postate de mine apar in platourile voastre ( )Eu am primit ieri o reteta de fursecuri cu cartofi si nuci in aluat.Sunt excelente;a adus ieri prietena mea cateva si le-am topit pe toate(nu singura );sper sa apuc sa le fac Report
December 16, 201213 yr comment_175334 Serios am vb iacata`ma la raport:) Am un pecmez asa de bunnnnnnn sunt la copt acum. Report
December 16, 201213 yr comment_175337 Na, acusi vreau pecmez! Finutzo, sari cu ploconu'la nashica-ta! Pecmez, nu cornulete,da? Gellutza, reteta e la dulciurile de dincolo, nu stiu daca o pot pune aici fara acordul proprietarei.In asta n-am schimbat nimic, asa ca n-o pt declara a mea! Imi pare asa de rau... Report
December 16, 201213 yr comment_175344 Na, acusi vreau pecmez! Finutzo, sari cu ploconu'la nashica-ta! Pecmez, nu cornulete,da? Gellutza, reteta e la dulciurile de dincolo, nu stiu daca o pot pune aici fara acordul proprietarei.In asta n-am schimbat nimic, asa ca n-o pt declara a mea! Imi pare asa de rau...Multumesc mult, oricum! Report
December 16, 201213 yr comment_175345 Vai ce de bunatati pe aici , sper sa apuc sa fac si eu ceva macar de Craciun , o sa am liber cateva zile bune. Report
December 16, 201213 yr comment_175346 Eu am ramas datoare cu reteta de turta dulce si daca tot mi s-a cerut, poate cineva chiar vrea sa o faca.Am sperat sa o pot posta si cu pozele din dotare, dar fursecaiala nu mi-a dat pace. E cea mai buna turta din cate am incercat, frageda si pufoasa,stiu toate retetele pe care le-am facut anii trecuti aveau scortisoara, cuisoare, nucsoara...asta e buna rau Ingrediente:1 kg. faina 300 grame zahar3 oua250 gr. miere de albine300 gr. unt sau margarina2 lingurite scortisoaraghimbir ras, dupa gustcoaja rasa de portocalaun plic praf de copt, sau 2 lingurite bicarbonatun praf sare pentru o portie de glazura: un albus de la un ou mare 220-250 gr. zahar pudra cu amidon, din comerto lingurita zeama de lamaiecoloranti alimentari,daca aveti nevoie... Mod de preparare: Faina cernuta cu praful de copt, ghimbirul, scortisoara, coaja de portocala si un praf de sare se pun intr-un castron. In alt castron se vor pune ouale cu zaharul si in cel de-al treilea castron se vor pune untul si mierea de albine.Picture 441 Se mixeaza bine ouale cu zaharul si se toarna peste faina, dupa ce in prealabil am facut un micut crater in castronul cu pricina…Se amesteca cu lingura de lemn, dupa care se adauga si compozitia de unt si miere topite la microunde, sau tinute intr-un loc cald si amestecate cu un tel, eu asa am facut , fiindca nu-mi place sa topesc mierea la Mw. si nici sa o fierb deoarece-si pierde calitatile. Se amesteca la inceput cu lingura si apoi cu mana pana incepe sa se ia coca de pe maini. Daca e lipicios aluatul, mai adaugati cate putina faina pana se intampla sa se dezlipeasca, deoarece difera calitatea fainii si e posibil sa mai trebuie putina. La final aluatul se strange intr-o bila.Se imparte in doua/trei bile mai mici, se acopera cu folie alimentara bilutele de coca dulce si se dau la rece 12 ore, eu am lasat de seara pana dimineata sa se odihneasca aluatul.Se va scoate coca din frigider cu o jumatate de ora inainte de ase coace. Se intinde pe hartie de copt foaie groasa cam de 3/4 mm si se taie cu formele.Se aseaza distantate in tava pregatita cu hartie de copt si se coc aproximativ 10 minute la 170 de grade, cuptor preincalzit. Atentie, ca dupa ce ati copt vreo tei ture se incinge cuptorul si se ard foarte repede! Cand se scot din cuptor se mai lasa in tava cateva minute si apoi se pun pe gratar la racit. Ies foarte multe! Glazura se pregatesteastfel: se bate bine albusul dupa care se incepe incorporarea zaharului lingura cu lingura, se adauga zeama de lamaie si se continua mixarea pana sta teapana glazura si nu cade de pe tel pret de veo 15 secunde. Eu am colorat rosu cu sirop de afine, verde cu gel de la wilton Sa aveti spor, indiferent ce reteta veti face! Report
December 16, 201213 yr comment_175352 Na, acusi vreau pecmez! Finutzo, sari cu ploconu'la nashica-ta! Pecmez, nu cornulete,da? . Dam pecmez cu tot cu cornuletz:)) Report
December 16, 201213 yr comment_175361 Na, acusi vreau pecmez! Finutzo, sari cu ploconu'la nashica-ta! Pecmez, nu cornulete,da? . Dam pecmez cu tot cu cornuletz:))La o cautare rapida pe google, am gasit pekmez ca fiind un sirop gros obtinut din struguri. Eu ce vad la Cerra e un magiun Lamuriti-ma si pe mine va rog Report
December 16, 201213 yr comment_175366 La o cautare rapida pe google, am gasit pekmez ca fiind un sirop gros obtinut din struguri. Eu ce vad la Cerra e un magiun Lamuriti-ma si pe mine va rog Pecmez (denumire dupa vremea turcilor pe aici desi al lor este cum zici tu ) MAGIÚN s. (reg.) dulceață, (Transilv.) lictar, (Transilv. și Ban.) miere, pecmez, (Mold. și Bucov.) povidlă, (Transilv.) silvoiz. Un gem de prune bistrite fara zahar fiert multe ore la foc de lemne in cazan pina iese gros de nu cade din lingura. Pecmez, este cel din prune. Se maninca pe paine si merge cel mai bine la copturi nu curge. rulourile mele cu pecmez coapte si spritatele Report
December 16, 201213 yr comment_175367 Multumesc Cerra, eram curioasa cu ce ai umplut cornuletele. Imi place si cum ai facut cornuletele, adica cum ai facut rulourile alea umplute. Super! Ai pus si reteta de pecmez undeva? Report
December 17, 201213 yr comment_175408 Multumesc Cerra, eram curioasa cu ce ai umplut cornuletele. Imi place si cum ai facut cornuletele, adica cum ai facut rulourile alea umplute. Super! Ai pus si reteta de pecmez undeva? Cu placere!Este metoda cea mai simpla sa faci rulouri decat cornulete si imi plac mai mult asa. Se pot umple cu mac, nuca, pecmez. Eu cu alt gem nu fac ptr ca iese afara din ele. Nu am pus, dar este simplu: pui prunele curatate si macinate(eu le macin la atra se rupeau un doua si atata) intr`un cazan uns cu otet si la foc mic sa fiarba si amesteci in ele. Cand incepe sa se ingroase trebuie sa amesteci cu grija ptr ca sare si frige. Se pune in borcane si pus la plapuma (nu ii trebuie nici un fel de conservant). Report
December 17, 201213 yr comment_175415 Ce fete harnice pe aici! Si ce de bunatati! Eu nu am facut nimic dulce cam demultisor, rusine sa-mi fie! Report
December 17, 201213 yr comment_175429 Serios am vb iacata`ma la raport:)Am un pecmez asa de bunnnnnnnsunt la copt acum. cerra arata minunat rulourile, ce reteta de aluat ai facut te rog? Report
December 17, 201213 yr comment_175440 Serios am vb iacata`ma la raport:)Am un pecmez asa de bunnnnnnnsunt la copt acum. cerra arata minunat rulourile, ce reteta de aluat ai facut te rog? Aluatul este cu untura. Rulouri fragede cu pecmez 600 gr faina250 gr untura alba de porc 125 gr zahar1 plic zahar vaniliat2 galbenusuri1 varf de cutit de sare1 lingura otet+100ml apa1/2 plic praf de copt pecmez de prune Se freaca ingredientele uscate cu untura, se adauga galbenusurile, apa si otetul si se framanta un aluat elastic. Se intinde asa cum ai vazut in imaginile de mai sus si se pune pecmezul sir cu o punga gaurita si se ruleaza 1 si jumatate (cat sa fie pecmezul acoperit) se taie pe linga ruloul format cu cutitul, apoi se face alt rulou. La sfarsit se masoara lungimea mini ruloului si se taie dupa aceiasi dimensiune si se pun la copt pina se coloreaza putin dedesupt. Fierbinti se dau prin zahar pudra cu vanilie.Se pot umple si cu nuca sau mac. Eu acum am facut palete de dames ale ralucai elena, doar ca am schimbat putin pe la nuca (am pus`o in aluat macinata. M`am orientat dupa cantitatile ei 70gr/60 gr zahar la ceasca ei si am inmultit la cate cani trebuia din fiecare. Asa am facut eu 120 gr zahar pudra 200gr unt 2 oua150 gr faina 100 gr nuca macinata vanile si rom putina sare cred ca nu am uitat nimik. o sa le umplu luni cu ceva si o sa le trag dungi de ciocolata deasupra. La gust sunt foarte bune. Report
December 17, 201213 yr comment_175474 Aluatul este cu untura. Iti multumesc! Cu multa placere! Imediat vin cu Polosii lui sissi:) Report
December 17, 201213 yr comment_175475 Chocolate crinkles Mama ce crinkle`si mandrii ai facut!!!!!!!!!!! Report
December 17, 201213 yr comment_175488 Multumesc Cerra! Am terminat si Polosii mai trebuie umpluti dar nu azi. Report
December 17, 201213 yr comment_175501 Cerra, minunat ce-ai facut! Tare mi-ar placea rulourile alea. Mai ales ca am si untura facuta de mine.As putea face cornulete din aluatul de rulouri? parca asa am inteles. Lenias, f frumosi crincklesii tai! Deci mai las-o cu scortisoara, Giorgi, tu nu faci dulciuri d-aia te mentii la 45 de kile, eeee! Report
December 17, 201213 yr comment_175522 Cerra, minunat ce-ai facut! Tare mi-ar placea rulourile alea. Mai ales ca am si untura facuta de mine.As putea face cornulete din aluatul de rulouri? parca asa am inteles. Multumesc! Da, poti face cornulete. Eu nu am vrut sa stau sa tot tai triunghiuri si le am facut rulouri (asta mi s etrage de anul trecut de pasti cand a plecat fata si ma grabeam tare si atunci le am facut rulouri si asa a ramas). Dupa cum bine vezi ies multeeee. Report
December 18, 201213 yr comment_175583 Deci mai las-o cu scortisoara, Giorgi, tu nu faci dulciuri d-aia te mentii la 45 de kile, eeee! Eu fac dulciuri, dar nu le mananc, fac pentru restul familionului. Report
December 18, 201213 yr comment_175643 Deci mai las-o cu scortisoara, Giorgi, tu nu faci dulciuri d-aia te mentii la 45 de kile, eeee! Adevarat, daca consumi in fiecare dimineata o lingurita de scortisoara cu miere pe stomacul gol sa sti ca te mentii si chiar si slabesti. Unde mai pui ca ajuta si organismul. Report
December 18, 201213 yr comment_175678 ]Productia de azi : Inca o tura de Polos , o paine, o tava de praji de post, o rulada din 4 albusuri pe acre o sa o umplu luni cu o crema facuta din lapte condensat si nuca. Mai o sa fac 2 rulade de astea din albusuri sapt asta si am incheiat cu prajiturelele. Sora`mea face niste baigli si nustiu ce prajitura cu crema si binenteles ca o sa faca si ea ceva cornuletze. In prima zi mergem la ea si combinam prajiturile,iar prietena mea nustiu ce prajitureste ca nu am avut vreme de trancaneli va fi surpriza. Nu va uitati ca polosii mei is mai strambi ca sunt foarte buni. Se vor indrepta ei daca vor in cuptor daca nu, asta este raman asa nu trebuie intodeauna perfectiunea intruchipata. trebuie sa termin pina plec la lucru. Am fost pocita la gura: daca vroiam sa fac cochilii de melc sau de scoici sigur ieseau polosi. Am vrut sa fac polosi si a iesit asta si stiu si dc (am pus 2 linguri de cacao cu varf in loc de 25 gr). Nu`i bai sunt frumoase casele vietatilor mele si iaca s`au si potrivit una cu alta In poza gata imperecheate ziceti numa ca nu`s frumoase sa vedeti numa. Report