December 22, 201213 yr comment_176585 Fursecurile de astazi, maine mai fac cate ceva, in functie de timp. Carmen, cum ti se pare reteta lui Floricris - e turta ei de vin, nu? Report
December 22, 201213 yr comment_176639 Carmen, cum ti se pare reteta lui Floricris - e turta ei de vin, nu? Da e turta ei cu vin. E fosrte buna. Imi era frica ca se intareste, am fugit acum sa o gust sa stiu ca sa-ti zic. Le-am facut aseara, erau crocantele dar placute la rontait,le-ampus intr-o cutie de tabla, azi sunt molute, placute la muscat, mai vedem zilele viitoare cum vor fi.Sti cum sunt ca textura azi, ca turta dulce clasica moale nu cea in care iti spargi portelanul Daca vrei sa o faci da-i bataie sunt gustoase. Report
December 22, 201213 yr comment_176640 Chiar acum nu demult scoase din cuptor Spritate (reteta Mayei ) http://img526.imageshack.us/img526/8066/dsc0098xw.jpg http://img94.imageshack.us/img94/7365/dsc0086ny.jpg Report
December 22, 201213 yr comment_176642 Carmen, cum ti se pare reteta lui Floricris - e turta ei de vin, nu? Da e turta ei cu vin. E fosrte buna. Imi era frica ca se intareste, am fugit acum sa o gust sa stiu ca sa-ti zic. Le-am facut aseara, erau crocantele dar placute la rontait,le-ampus intr-o cutie de tabla, azi sunt molute, placute la muscat, mai vedem zilele viitoare cum vor fi.Sti cum sunt ca textura azi, ca turta dulce clasica moale nu cea in care iti spargi portelanul Daca vrei sa o faci da-i bataie sunt gustoase. le aman nitel. maine ma pune omu' sa-i fac cozonac. Report
December 22, 201213 yr comment_176650 le aman nitel. maine ma pune omu' sa-i fac cozonac. Si pe mineeeeeeeeeee de ala cu mac doreste.Da eu fac ce pot maine si las cozonacul pe Luni dimineata cand fac si painica si colacii. Report
December 22, 201213 yr comment_176651 Chiar acum nu demult scoase din cuptor Spritate (reteta Mayei ) Foarte dragutze spritatele tale si ale Mayei Report
December 22, 201213 yr comment_176674 Chiar acum nu demult scoase din cuptor Spritate (reteta Mayei ) Foarte dragutze spritatele tale si ale Mayei Multumesc Cerra Report
December 23, 201213 yr comment_176703 Rulouri cu pecmez ale Cerrei.Nu am avut o untura de calitate cerra, aluatul nu a fost asa eleasticsi le-am intins cam greu si cam grosut dar excelente la gust.Sper sa gasesc o untura mai fina si le refac. Report
December 23, 201213 yr comment_176711 Am mai pus la "odihna" inca o portie de turta dulce marca Gella.Din prima am cam gustat si...https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/blush.gif nu prea mai e! Asa ca mai fac o tura.Iar i-am adus imbunatatiri:o lingura de cacao, dupa metoda Piscotel.Maine le fac! Report
December 23, 201213 yr comment_176713 Rulouri cu pecmez ale Cerrei.Nu am avut o untura de calitate cerra, aluatul nu a fost asa eleasticsi le-am intins cam greu si cam grosut dar excelente la gust.Sper sa gasesc o untura mai fina si le refac. Gustul conteaza. Mie imi plac cum arata si asa. La magazinele Unicarm sau la kaufland la linia de mezeluri este untura buna firma diana scrie pe ea. Sa iese aluatul elastic trebuie pik framantat mai mult. Multumesc ca ai incercat reteta si ca iti palc ma bucur mult. Eu sunt rupta` n creieras: am framantat saratelele din 9oogr de faina, biscuitii lu any, am facut salamul de biscuiti umplut +bilutele invartite prin cocos alb, facut crema de la joffre ptr umplut polosii, facut crema de vanilie(de la praji cerulia) ptr salamul de biscuiti, facut crema de nuca cu coffe si lapte condensat ptr rulourile de napolitane pe care le am si facut. Pus crema la rece sa se intareasca sa umplu deseara polosii, sa fac sarmalele si sa ornez polosii cu cioco si sa coc saratelele si biscuitii. Cred ca atata ptr azi, iar maine incepe o noua zi : facem painea, colacii, cozonac, friptura, ciorba, rulada de spanac si punem sarmalele la cuptor. Report
December 23, 201213 yr comment_176716 Cerra merci de ponturi incerc la kaufland.De framantat sa sti ca am dat coca si la KA, dar tot nu a iesit elastica se rupea usor.De asta am facut rulourile mai mari, da sunt excelente se topesc in gura. Ai insirat o gramada harnicut-o spor la treaba. Report
December 23, 201213 yr comment_176734 Si tura a doua de turta dulce.Cu cacao de data asta.Superba la gust.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif Gellutza! Report
December 23, 201213 yr comment_176744 Turta dulce reteta Gelutzei, careia-i multumesc, este de departe cea mai buna reteta pe care am incercat-o pana acum :* Si fursecurile fine cu nuci ale Laurei Laurentiu, eu de data asta le-am facut cu migdale si cirese confiate.Am mai facut praji cu crema de lamaie, praji cu crema caramel si Bounty reteta Giorgianei. Poze inca n-am de la ele, abia le-am asamblat. Report
December 23, 201213 yr comment_176758 Harnicutele mamii sunteti voi. Sa va arat si eu ce am mosmondit azi. biscuitii cu fistic any saratelele mele facute biscuiti palete de dames umplute cu o crema de nuca, lapte condensat si cafea (au in compozitia de aluat si nuca macinata polosi si alte casute de vietati umplute cu crema joffre si glazurate salam de biscuiti umplut cu crema de vanilie 2 batoane bilute din biscuiti tavalite prin cocos foi de napolitana rol umplute cu crema din lapte condensat, cafea nuca rom sa zicem niste trufe (ce mi`a ramas crema de joffre am facut truffele si le am dat prin cacao Si in plus am umplut rulada din albusuri tot cu crema joffre. Maine cozonac cu mac si eu cred ca ajunge cu prajitureala Report
December 23, 201213 yr comment_176768 Cerra merci de ponturi incerc la kaufland.De framantat sa sti ca am dat coca si la KA, dar tot nu a iesit elastica se rupea usor.De asta am facut rulourile mai mari, da sunt excelente se topesc in gura. Ai insirat o gramada harnicut-o spor la treaba. Linistita! gasesti untura ca si cea facuta acasa. Multumesc! Numai pot sa fac si sarmalele acum dar maine , ma trezesc de dimineata sa fac fugutza cozonacul pina plec la lucru si ma intorc acasa si fac painica si colacii iar sotul meu mi`a zis sa las pe maine ptr ca ma ajuta si el sa facem sarmalele. Ma mira ptr ca nu a impletit niciodata sarmale (cel putin in casa noastra dar mai sti...). Report
December 23, 201213 yr comment_176769 Ma uit la sectiunea aia si vad ca are un miez foarte frumos. Sunt sigura ca si cozonacul are la fel ce a ce inseamna ca este un cozonac de nota 20. Report
December 23, 201213 yr comment_176776 Numai minunatii aici si prevad ca zilele ce urmeaza vor fi si mai si . Asta dovedeste cat ne place noua romanilor, oriunde am fi, sa mancam bine. Dar...macar de sarbatori se ne rasfatam cu atatea feluri care mai de care.Cred ca acum e momentul cel mai potrivit sa inaugurez o noua agenda pt. retete caci va fi , cred, cel putin una pe zi de scris Numai chef si timp sa am. Cerra bafta pt, maine. Ai multe de facut, din cate am vazut, iti doresc sa te descurci cu timpul. Aceeasi urare e valabila si pt.mine ca si eu mi-am propus destul de multe.Eu am trisat insa, sarmalele le-am facut de acum, le dau la rece si maine le bag la cuptor (eu asa le fac, la cuptor). Spor la bucatarit tuturor in continuare! Edit : Acum am citit mai bine si am vazut ca si tu Cerra faci sarmalele tot la cuptor.Asta inseamna vas de lut,nu ? Report
December 23, 201213 yr comment_176781 Cerra bafta pt, maine. Ai multe de facut, din cate am vazut, iti doresc sa te descurci cu timpul. Aceeasi urare e valabila si pt.mine ca si eu mi-am propus destul de multe.Eu am trisat insa, sarmalele le-am facut de acum, le dau la rece si maine le bag la cuptor (eu asa le fac, la cuptor). Spor la bucatarit tuturor in continuare! Edit : Acum am citit mai bine si am vazut ca si tu Cerra faci sarmalele tot la cuptor.Asta inseamna vas de lut,nu ? Multumesc la fel! Da, in cuptor in oala de lut si las sa fiarba la foc mic vreo 5 ore. Am facut pregatelile cum se cuvine ca in fiecare an. La noi este obiceiul de Sarbatori sa amintim si pe cei care numai sunt printre noi si atunci numim si ptr ei din bucatele pregatite, inclusiv mancare nu doar dulciuri si le impartim. Asa este obiceiul. Eu dau la prieteni, frati si la ceva oameni mai nevoiasi. Sa facem bine tot timpul dar cand sunt Sarbatori sa fim mult mai milostivi si Dumnezeu ne va ajuta in tot ce facem.impartelile se fac prima data apoi mancam noi. Report
December 23, 201213 yr comment_176796 [center]Bună tuturor, revin și eu prin preajmă și vă arăt ce am mai pregătit în ultimul timp. Stollen spirals Steluțe roz (nu am folosit coloranți alimentari ci sfeclă roșie) Biluțe roz cu prune uscate Iar di ziua mea mi-am făcut curaj și în loc de tort am făcut două prăjituri suuuuuper ciocolatoase, au fost un succes enorm. Andalousie, biscuit ciocolatos-cremă de ciocolată-cremă de lămâie-sos de ciocolată Bacchus, biscuit ciocolatos-stafide albe imbibate în rum-cremă de ciocolată-sos de ciocolată [/center] Report
December 24, 201213 yr comment_176803 [center]Bună tuturor, revin și eu prin preajmă și vă arăt ce am mai pregătit în ultimul timp. Stollen spirals Steluțe roz (nu am folosit coloranți alimentari ci sfeclă roșie) Biluțe roz cu prune uscate Iar di ziua mea mi-am făcut curaj și în loc de tort am făcut două prăjituri suuuuuper ciocolatoase, au fost un succes enorm. Andalousie, biscuit ciocolatos-cremă de ciocolată-cremă de lămâie-sos de ciocolată Bacchus, biscuit ciocolatos-stafide albe imbibate în rum-cremă de ciocolată-sos de ciocolată [/center] desi meriti toate felicitarile, nu-i cinstit asa, fara reteta!sper sa te amendeze careva, ca esti obraznica rau dar...poate te iarta daca pui si retetele Report
December 24, 201213 yr comment_176825 Frumos obicei Cerra! Legat de sarmale, eu nu reusesc sa le tin atat. Mai mult de 3 ore nu cred ca le-am tinut vreodata. Dar candva ma incumet si las focul mai domol si le tin si eu atat. Mon'em Cuisine, arata delicios tot ce ai acolo! Report
December 24, 201213 yr comment_176846 Frumos obicei Cerra! Legat de sarmale, eu nu reusesc sa le tin atat. Mai mult de 3 ore nu cred ca le-am tinut vreodata. Dar candva ma incumet si las focul mai domol si le tin si eu atat. Poi sa incerci sa vezi ce bune ies. Mamuca le baga seara in cuptor si le scotea la pranz cand erau inca fierbinti. Asta la cuptorul cu lemne acasa aici la aragaz , asa nu se poate dar le las 4-5 ore la mic mic si imi plac mult cum ies asa. Iarasi o chestie de gust: mie nu imi palc daca au zeama dar asta zic eu am vazut la cumnata mea care este din caras, sarmaloaie si cu zama multaaaaaa. Am mincat, nu am zis nimik (fiecare cu obiceiul lui) dar la acsa mea nu fac asa ceva. Nepotul meu nu manica la mine sarmale ca nu`s mari ca lu maica`sa si inca un motiv ca au legume ale mele. Am zis o sA vad cand te insori cum mananci (si`a luat tot o fatutza carasanca (Caras Severin banatul de munte) asa ca am pierdut eu:)))))) Report
December 25, 201213 yr comment_176938 Bravo doamnelor in corpore. aveti manutze de aur.Felicitari maxime la tulemond Report