December 27, 201213 yr comment_177112 Gelutza arata bine estonian kringel, ne dai si o reteta ceva.Am luat si eu o aschie din aschie, merci Report
December 27, 201213 yr comment_177113 Koral, super tortul. Vrem si o feliuta sa vedem, nu ai ? Eu vin cu o bucata de praji Parlament: http://img441.imageshack.us/img441/1245/dsc0188az.jpg Report
December 27, 201213 yr comment_177116 Așteptăm să vină tati de la serviciu, ca să putem aprinde lumânările... apoi punem și secțiunea ... Report
December 27, 201213 yr comment_177125 Gelutza arata bine estonian kringel, ne dai si o reteta ceva.Am luat si eu o aschie din aschie, merci Bine ca ai reusit sa iei, stiu ca e tare bun! Pun reteta de indata ce se rezolva cu tehnica, abia pot sa intru pe forum, dar iau prin alte parti ca sa pot ajunge aici! Report
December 27, 201213 yr comment_177127 Koral, super tortul. Vrem si o feliuta sa vedem, nu ai ? Eu vin cu o bucata de praji Parlament: Am si eu reteta asta si nu am facut-o inca...acum, vazand ce bine arata la tine, poate ma invrednicesc! Report
December 27, 201213 yr comment_177128 O prajitura cu bezea si glazura de ciocolata Eu comentasem aici inca de aseara, dar nu m-a lasat sa-l trimit..revin, spunandu-ti ca mi s-a pus pata pe prajitura cu bezea si te rog sa detaliezi putin. Report
December 27, 201213 yr comment_177140 Koral, super tortul. Vrem si o feliuta sa vedem, nu ai ? Eu vin cu o bucata de praji Parlament: Am si eu reteta asta si nu am facut-o inca...acum, vazand ce bine arata la tine, poate ma invrednicesc! Si eu am facut-o acum pt. prima oara. Mi-a fost extra-mega laudata si am zis sa o fac de Craciun. E buna insa...eu ma asteptam la altceva. Adica am mancat prajituri si mai bune . Daca o faci sunt curioasa de parerea ta. Report
December 27, 201213 yr comment_177143 Cerra, asa cum ne-am obisnuit cu tine, o maestra !!!! Oho, tinerica tare fata mea! Nu sunt maiastra, ci incerc sa ajung pe aproape pina atunci muncesc. UFF , nu sunt hotarata ce dulce sa fac de revelion:( sotul vrea tiramisu, copila ar vrea macarons si tortul de branza cu portocale ma iau de cap. Mai putin si plec din nou la lucru mai 3 pe ziua de azi +2 de dimineata si sa incheiat ziua.Am fost si la cumparaturi si m am suparat tare ca nu am cumparat poshul ala mareee cu duiuri mariii atunci cand l am vazut, ptr ca azi numai erau la lidl. Report
December 27, 201213 yr comment_177159 O prajitura cu bezea si glazura de ciocolata Eu comentasem aici inca de aseara, dar nu m-a lasat sa-l trimit..revin, spunandu-ti ca mi s-a pus pata pe prajitura cu bezea si te rog sa detaliezi putin.Gelutza, ma bucur ca ti s-a pus pata Prajitura e din caietul mamei si se numeste prajitura Mihaela si era una din preferatele mele cand eram copil. Blat: 200 g unt, 100 g zahar, 2 linguri cacao, 4 galbenusuri, 200 g faina, 100 g lapte, 1 lingurita praf de copt. Se freaca untul cu zaharul si se adauga pe rand galbenusurile. Cacaoa, faina si praful de copt se amesteca si se adauga peste unt. La sfarsit se adauga si laptele.Se pune in tava si se coace la foc mediu. Se lasa sa se raceasca si se aseaza bezeaua facuta din albusurile ramase (se face o bezea, cu 200 g zahar si lamaie). Se da la cuptor la foc mic pana se usuca bezeaua. Se lasa sa se raceasca. Se pune glazura din ciocolata, zahar, unt si lapte. Report
December 27, 201213 yr comment_177160 O prajitura cu bezea si glazura de ciocolata Eu comentasem aici inca de aseara, dar nu m-a lasat sa-l trimit..revin, spunandu-ti ca mi s-a pus pata pe prajitura cu bezea si te rog sa detaliezi putin.Gelutza, ma bucur ca ti s-a pus pata Prajitura e din caietul mamei si se numeste prajitura Mihaela si era una din preferatele mele cand eram copil. Blat: 200 g unt, 100 g zahar, 2 linguri cacao, 4 galbenusuri, 200 g faina, 100 g lapte, 1 lingurita praf de copt. Se freaca untul cu zaharul si se adauga pe rand galbenusurile. Cacaoa, faina si praful de copt se amesteca si se adauga peste unt. La sfarsit se adauga si laptele.Se pune in tava si se coace la foc mediu. Se lasa sa se raceasca si se aseaza bezeaua facuta din albusurile ramase (se face o bezea, cu 200 g zahar si lamaie). Se da la cuptor la foc mic pana se usuca bezeaua. Se lasa sa se raceasca. Se pune glazura din ciocolata, zahar, unt si lapte.Multumesc ,o printez si studiez! Si eu am in caietul cu retete chestii de genul"Chec Vetuta" Prajitura Lilica etc...pe asta am s-o numesc "Prajitura Aura" Report
December 27, 201213 yr comment_177210 Cerra, ce posh, avea Lidl asa ceva, ceva ca lumea?? Pinzate si cred ca firma scria ernesto cred. Da, bine zis ca avea numai are. M`am dus azi si numai erau deloc. Mare si poshul si duiurile iarasi mariiii. Aveam nevoie de unul d eala mare ca al meu nu este chiar mare dar.... am mai vazut pe la kaufland dar nu asa duiuri mari. Report
December 28, 201213 yr comment_177221 Aura, ce bine arata toate...Eu anul asta am apucat numai 2 felii de cozonac si parca nu mi-a ajuns... Report
December 28, 201213 yr comment_177261 Eu olea' de dulceata de mandarine . o sa radeti de mine dar aveam 4 mandarine,sau clementine nush' ce or fi fost,mai frumusele asa,asa ca le-am curatat facut cuburele,am pus si oleaca de coaja cuburele si oleaca rasa,dar nu mult ca sa nu-mi amarasca,am cantarit (cu cantarul electronic de la Zoaza si Anne16)aveam ezact 250 de gr. asa ca am pus si 250 de gr. de zahar ,am lasat un pic sa se topeasca zaharul si am dat intr-o craticioara pe foc,a fiert bine de a scazut ''aparaia'' (zeama) cand scoteam lingura se vedea ca nu mai curge tare de pe ea si se incleia imediat,am mai pus la sf. un strop de esenta de rom.(mi-au iesit 284 de grame de dulceata) Vreau sa folosesc la tortul de revelion,de fapt o prajitura rapida alla je' o sa fac,am copt rapid un blat dreptunghiular pe care il tai in 3 fasii pe care o sa le suprapun cu vreo crema,poate pun niste ciocolata topita deasupra si gata..Fiecare fasie o sa o insiropez cu sirop de zahar si suc de portocale,intind un stratulet de dulceata de mandarine,pun frisca,crema nu stiu de care ,apoi un strat cu oleaca de ganache ceva''nu stiu ceva de genu' il crosetez eu maine ca trebuie sa-l catapultez la maica-mea Report
December 28, 201213 yr comment_177263 Cerra, ce posh, avea Lidl asa ceva, ceva ca lumea?? Pinzate si cred ca firma scria ernesto cred. Da, bine zis ca avea numai are. M`am dus azi si numai erau deloc. Mare si poshul si duiurile iarasi mariiii. Aveam nevoie de unul d eala mare ca al meu nu este chiar mare dar.... am mai vazut pe la kaufland dar nu asa duiuri mari. Eu nu stiu cum ratez mereu '' chestiile'' faine de la Lidl. Eu nici macar nu ajung sa le vad, dar mai sa le si cumpar. Report
December 28, 201213 yr comment_177273 Aura, ce bine arata toate...Eu anul asta am apucat numai 2 felii de cozonac si parca nu mi-a ajuns...pai treci la treaba si mai fa o tura de dulciuri Cum au fost sarmalele? Report
December 29, 201213 yr comment_177489 Uitai sa pun felia de la foret noire. Cam in graba taiata, dar sper sa se vada si straturile de jeleu de visine, nu doar frisca. Daca nu, sa ma credeti pe cuvant Geany, buna idee cu clementinele. eu cred ca o sa fac doar salata de clementine de revelion, ca ne-au ajuns dulciurile pana peste cap >< Report
December 29, 201213 yr comment_177507 Ia uite cine vorbeste ! Tocmai ce mi-am starnit invidia urmarind pregatirile tale de Craciun Felicitari si tie, si multumesc frumos de aprecieri. Report
December 29, 201213 yr comment_177561 Dupa 3 ture fara picioare a 4 tura m`am rugat frumos de ei sa le creasca macar putin picioarele si iaca m`au ascultat putin. Nu sunt foarte multumita ptr ca nu sunt perfecti, dar am interdictie la facut macaronsi ptr o vreme. Asa ca va servesc si pe voi cu macaronsi umpluti cu orange curd (reteta Laurei Laurentiu). Macaronsi model nou se numesc esuati umpluti cu orange curd muscatura azidimineata Macaronsi bulbuciti esuati umpluti cu ganache de cioco alba , zeama si coaja de lamaie si vanilie. Muscatura cand se vor inmuia putin ca i am umplut azidimineata. Report
December 30, 201213 yr comment_177645 Eu , una, imi rezerv dreptul de a ma duce direct la DEX, ca mi se pare ca sensul cuvantului " esuat" este, pentru mine, diferit de al tau. Asa ca ne batem cu dexul, ca eu nu vad decat o gramada de tentatii frumoase si dulci , pe care eu inca n-am avut curajul sa le incerc... dar cand o sa le fac, o sa ma rog sa-mi iasa ca alea din ultimele 2 poze, asta-i tot ce indraznesc sa cer. :* Report
December 30, 201213 yr comment_177646 Eu , una, imi rezerv dreptul de a ma duce direct la DEX, ca mi se pare ca sensul cuvantului " esuat" este, pentru mine, diferit de al tau. Asa ca ne batem cu dexul, ca eu nu vad decat o gramada de tentatii frumoase si dulci , pe care eu inca n-am avut curajul sa le incerc... dar cand o sa le fac, o sa ma rog sa-mi iasa ca alea din ultimele 2 poze, asta-i tot ce indraznesc sa cer. :* Sunt sigura ca daca o sa incerci, sigur iti ies mult mai bine ca cei din poze. Aaaaa, stai ca mai am un model de esuati astia primii care i am facut si care cica trebuiau sa iese roz bomboon. Sclipitori pacat de ei ca sunt faca picioare si anorexici ptr ca la gust sunt foarte buni. Ptr astia zau ca nu garantez ca o sa iti iasa ) Report