Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

Chiar nustiu ce ai cu prajiturica? arata foarte bine este detul de inalta (ca doar nu vrei s afie cat un tort) si sunt siguuuuura ca este si foarte gustoasa.

Eu simplu si bun azi

Mere umplute cu merisor, nuci, scortisoara, zahar , coapte apoi racite si glazurate cu cioco fara lapte.

si ptr mine bonus niste dulceata de afine acrisoara

Astazi a iesit mai inalta pentru ca am facut-o in alta tava, mai micuta.

Si am indragit-o, gata, se trece la catastif!

Imi place ca ti-a mai trebuit si bonus...eu nu prea am papat dulce,am obosit cu gatitul pentru Ioana mea bolnava...

Imi place ca ti-a mai trebuit si bonus...eu nu prea am papat dulce,am obosit cu gatitul pentru Ioana mea bolnava...

DA, bonus ptr ca este acrisoara dulceata si imi place. Nu m`am rupt azi cu mincatul.

Sanatate la Ioana ta.

Cerra, sunt minunate merele tale, dar mie imi par destul de complicat de facut... adica partea cu ciocolata mi se pare dificila...

Geluta, turta dulce reinventata arata foarte bine :pupic:

Cerra, sunt minunate merele tale, dar mie imi par destul de complicat de facut... adica partea cu ciocolata mi se pare dificila...

Poi nu`i dificil, doar ca trebuiesc glazurate de 3 ori cam la 5 min distanta si la ultima glazura trebuie incalzita putin. Sti dc? ptr ca merele sunt cu coaja si aluneca glazura. Daca le curatam, numai aveau forma asa frumoasa si cred ca se si fleosteau. Oricum nu se tin mult in cuptor vreo 20 de min cred ca au stat sa ramana mai crocante (am mai vb la tel si nustiu exact).Mi au placut asa cu cioco. De obicei le las asa cum le scot din cuptor ele se caramelizeaza putin de la zahar dar eu le am scos din tava si le am pus pe gratar la racit ptr ca stiam ca vor fi glazurite.

Edit: gratarul cu merele coapte l`am pus deasupra chiuvetei si un castron sub el sa curga glazura. Aceiasi glazura se foloseste .

S/a prins foarte bine glazura de ele. Cum ai procedat? Ai urnat de sus si s/a prelins peste tot?

S/a prins foarte bine glazura de ele. Cum ai procedat? Ai urnat de sus si s/a prelins peste tot?

Da, de sus in jos si de aia zic ca trebuie de 3 ori, ptr ca primul strat este asa numa de

priza.

Am inteles. Multumesc! Asa ma gandeam si eu, dar am crezut ca/i vreun tips :-* la mijloc :-*

Daca ai altceva de glazurat care are codita ei poti sa faci chestia prin scufundare in galzura. Eu cu merele nu am putut ptr ca au codita lor, invelita`n staniol dar este infipta dupa ce am umplut merele cu nuci si apoi am facut loc cu o scobitoare si am pus coditele(asa de aspect nu sa apuc sa trag de ele ca ramaneam cu codita in mana.

În minivacanţa asta am făcut dulce "de dulce". Un fel de soufle de ciocolată după ureche în care am pus şi nişte pudră de migdale de frică să nu se pleoştească de tot. Mi-am inaugurat noile forme ceramice de care sunt foaaaarte bucuroasă https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/105.gif

post-84-13546171942095_thumb.jpg

am focusat total aiurea https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/crying.gif

Boni, forme din acelea am si eu, de la Ikea, am facut si soufle de ciocolata si ar mai trebui sa mai fac, a iesit tare bun.

Asa ca sigur si al tau este delicios!

Boni, forme din acelea am si eu, de la Ikea...

ale mele sunt de la Lidl, a fost ceva ofertă. Am avut noroc cu soţul https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/wub.gif

M-am lăudat cu formele pe la subiectul dedicat.

Eu cu merele nu am putut ptr ca au codita lor, invelita`n staniol dar este infipta dupa ce am umplut merele cu nuci si apoi am facut loc cu o scobitoare si am pus coditele(asa de aspect nu sa apuc sa trag de ele ca ramaneam cu codita in mana.

Pe langa aspect ,imi place si ca ai tinut neaparat sa pastrezi si codita!Cred c-ar da bine pe o masa cu specificul sarbatorilor de iarna :)

Pe langa aspect ,imi place si ca ai tinut neaparat sa pastrezi si codita!Cred c-ar da bine pe o masa cu specificul sarbatorilor de iarna :bounce:

Si eu zic la fel ca ar merge. Uite care le`am dat adica 2 mere le am pus asa

poza facuta`n graba mare si dupa ce se intareste bine ciocolata chiar il poti tine de codita lui.

post-1316-13546302501379_thumb.jpg

În minivacanţa asta am făcut dulce "de dulce". Un fel de soufle de ciocolată după ureche în care am pus şi nişte pudră de migdale de frică să nu se pleoştească de tot. Mi-am inaugurat noile forme ceramice de care sunt foaaaarte bucuroasă https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/105.gif

am focusat total aiurea https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/crying.gif

Boni, am si eu forme din astea. Mai mari si mai micute. Cred ca o sa fac si eu un sufleu de cioco in weekend; mi-ai dat idei :bounce: Foarte pufos ti-a iesit!

Cerrulina, arata intr-un mare fel merele tale! Am o pofta nebuna de mar din asta :bounce:

:hug: Multumesc!

Se fac usor si sunt bune. Un desert minunat :lol:

Prajitura cuburi cu cocos (tavalita)

Mandra si apetisanta tavalita :unsure:

Prajitura cuburi cu cocos (tavalita)

Frumoasa rau tavalita ta!

De cate ori ma uit la borcanul cu miere zic sa o fac si eu!

Budinca de tapioca cu vanilie,coaja de portocala, lamaie si afine

post-1316-13549698172443_thumb.jpg

Multumesc Geluta :thumleft:

Cerra, mor de curioasa cum ii budinca asta... Nu am mancat niciodata ceva cu tapioca. Trebuie sa ma documentez :D si sa pun si eu ceva in practica. Arata tare bine! :notworthy: