Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

Mama, ce de bunatati sunt iar pe aici! :)

Aura, sa-ti traiasca fata si sigur s-a bucurat de asa un tort!

Eu daca am stat o saptamana acasa am facut doi cozonaci, niste gogosi si ieri un Tort Musuroi de cartitza la cererea publicului (de la Dr.Oetker), de fapt am implinit 16 ani de cand am zis "DA".

Maine vin si cu dovezile.

Aura, sa iti traiasca fetita multi ani fericiti si sa aiba parte de o viata frumoasa! Tortul e imediat indentificabil :) nici o grija!

Georgi, multi ani luminosi si lini impreuna si de acum inainte!

Gela, te rog mult sa imi dai si mie reteta de la placinte cu dovleac. Multumesc anticipat!

Vai fetele, mi-ati facut o pofta cu ce am vazut pe aici...

Minciunele (n-am mai mancat de secole), prajiura cu mere (arata demential) , prajituri ciocolatoase, torturi castel..nebunii de dulciuri pe aici.

Nu stiu de care sa-mi fie pofta mai mult!

Eu am facut ieri in graba un chec de ciocolata cu nuca, in masina de paine. E prima oara cand fac asa ceva,pot spune ca acum am testat, dar vad ca a iesit. E acelasi lucru ca si cel facut la cuptor , singurul avantaj e ca pui toate ingredientele la un loc, bagi cuva in masina si nu mai ai treaba pana cand te anunta ea https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif

Pui si ceva ingrediente si timpul de coacere?Daca tot am masina de paine si sta degeaba,macar poate o pun in functiune cu un chec :)

Mama, ce de bunatati sunt iar pe aici! :)

Eu daca am stat o saptamana acasa am facut doi cozonaci, niste gogosi si ieri un Tort Musuroi de cartitza la cererea publicului (de la Dr.Oetker), de fapt am implinit 16 ani de cand am zis "DA".

Si-nca de 10 ori pe-atatia! Sa fiti sanatosi, fericiti si sa va iubiti ca-n prima zi! :blink: :sm2: :)

Vai fetele, mi-ati facut o pofta cu ce am vazut pe aici...

Minciunele (n-am mai mancat de secole), prajiura cu mere (arata demential) , prajituri ciocolatoase, torturi castel..nebunii de dulciuri pe aici.

Nu stiu de care sa-mi fie pofta mai mult!

Eu am facut ieri in graba un chec de ciocolata cu nuca, in masina de paine. E prima oara cand fac asa ceva,pot spune ca acum am testat, dar vad ca a iesit. E acelasi lucru ca si cel facut la cuptor , singurul avantaj e ca pui toate ingredientele la un loc, bagi cuva in masina si nu mai ai treaba pana cand te anunta ea https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif

Pui si ceva ingrediente si timpul de coacere?Daca tot am masina de paine si sta degeaba,macar poate o pun in functiune cu un chec :blink:

Sigur ca da !

Am folosit 200 g margarina Rama pt prajituri (se poate pune si unt) , 250 g zahar, 1 plic zahar vaniliat , 4 oua, 180 gr faina, 1 plic de budinca de ciocolata de la Dr.Oetker, 2 lg de cacao , 1 plic praf de copt, 125 ml lapte, 100 nuci tocate.

Am pus in cuva mai intai ingredientele lichide :laptele,ouale, margarina topita. Faina am amestecat-o cu praful de budinca si cacaua. Peste lichide am pus zaharul si zaharul vaniliat, o parte din faina, nucile tocate mediu (se vor mai sparge la amestecare) , a doua parte de faina iar deasupra praful de copt. Se inchide masina si se da pe programul de prajituri. Eu nu am lasat programul pana la sfarsit, l-am lasat pana am vazut eu ca a omogenizat compozitia (adica max 3-5 min) , am oprit masina , am scos paletutzele si am dat pe programul de copt (la mine e de aprox. 1 ora) Trebuie sa mentionez ca operatiunea cu paletete nu e strict necesara, pot ramane acolo unde sunt desi nu e mare oboseala treaba asta.

Cam asta a fost checul la masina de paine.

Cum ziceam , nu iasa ceva foarte diferit fata de cel facut la cuptor.

Sa nu te miri de compozitia usor umeda.Numai putin de tot. Eu o gasesc chiar placuta, nu e inecacios. :sm2:

Aura, sa-ti traiasca fata si sa te bucuri de ea, frumos tort i-ai facut!

Giorgi, multi ani de convietuire fericita si de acum inainte!

Reteta placintei cu dovleac e simpla, fiindca e cu foi cumparate, iat-o:

Se curata dovleacul de coaja, se rade si se pune intr-o cratita cu doua linguri de ulei. Deasupra se presara zaharul si scortisoara.

Se aseaza cratita pe foc moderat si se caleste continutul pana se evapora apa din dovleac, al meu a fost tare malaios, dar aromat si dulce! Cand operatia aceasta este gata, se ia cratita de pe foc si se da la rece. Se pregatesc foile. Se intind pe o planseta si se pensuleaza cu putin ulei fiecare foaie. Se lucreaza in strat de cate doua, ar fi prea fragila placinta facuta cu o singura foaie, nu am incercat asa niciodata!

Dupa pensulare se intinde strat subtire de dovleac pe toata suprafata foii si se ruleaza de la un capat.

Rulourile formate se aseaza in tava pregatita cu hartie de copt.

Se pensuleaza placinta cu ulei pe deasupra si se da la cuptor preincalzit, la 160 de grade, 30/35 de minute. Se scoate din cuptor cand este usor rumenita, sa nu o lasati mult pentru ca foile acestea sunt foarte fragile!

Pofta buna la placinta!

post-1400-13539534705683_thumb.jpg

Eu pentru week. si zilele astea am facut o reteta veche la cererea fiicei mele, foi fragede, asa se numeste reteta in caietul meu.

post-1400-13539536955314_thumb.jpg

post-1400-13539537555831_thumb.jpg

post-1400-13539538177228_thumb.jpg

Si prajitura cu mere, gutui, afine si nuca am mai facut dar n-am sectiune.

post-1400-13539540180712_thumb.jpg

Si iertati-ma ca am pus multe poze...

Dragele mele, va multumesc la toate. Este emotionant! Am incercat sa pun un emoticon cu o floare in dreptul fiecaruia, dar imi da eroare, cica ar fi prea multe :D Asa ca aceasta este pentru voi :) :)

Aura, La multi ani Stefaniei, sa fie fericita! Frumos tortuletul, cred ca a fost incantata.

A fost super incantata. Multumesc frumos 2ut .

Tort, ca a fost ziua Stefaniei :)

La mulţi ani, Stefania! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion15.gif

Aura, eu credeam că e mai mare de 5 ani. Dă ea impresia mai de serioasă :)

Merci Boni. :D Nuuuu, Stefania abia are 5 ani, dar si mie imi pare maaaare. Cand ma gandesc ca au trecut deja 5 ani de cand am nascut-o....si era o bobita de fata...

Merci Giorgi! Felicitari si tie si multi ani fericiti si de acum inainte. Si astept dovezile!

Aura, sa iti traiasca fetita multi ani fericiti si sa aiba parte de o viata frumoasa! Tortul e imediat indentificabil :D nici o grija!

Ma bucur ca mesajul meu "artistic" :D a fost inteles. Multumesc pentru urari!

La multi ani, Stefania! :D :D

Multumim frumos Maya.

Aura, sa va traiasca printzesa

Merci Stella

Aura, sa-ti traiasca fata si sa te bucuri de ea, frumos tort i-ai facut!

Multumesc Gelutza pentru urari si pentru aprecieri.

Eu pentru week. si zilele astea am facut o reteta veche la cererea fiicei mele, foi fragede, asa se numeste reteta in

Te iertam daca ne dai reteta. :occasion15:

Lui Manu i-ar placea mult o prajiturica roz bombon. :D

Aura, sa-ti traiasca fata! s-a facut mare!

Giorgi, multi inainte!

Gela, cel mai tare imi place ca ai farfurie asortata prajiturii roz, nici n-as fi gustat-o daca nu era si farfuria asortata! :occasion15: Iar nu esti cuminte si-acuma dai vina pe fata!

Giorgi, multi inainte!

Gela, cel mai tare imi place ca ai farfurie asortata prajiturii roz, nici n-as fi gustat-o daca nu era si farfuria asortata! :occasion15: Iar nu esti cuminte si-acuma dai vina pe fata!

Eeee, nu dau vina pentru ca am facut-o cu tot dragul, dar pentru ea, altfel, zau ca nu faceam atatea prajituri.Si ca sa fie tacamul complet, i-am facut azi si rulada cu dulceata de coaja de pepene verde, dar am taiat doar un coltisor,sa vedem cum a iesit, restul se transporta mai bine netaiata! :D

Si daca stau cuminte mor putin cate putin, mai bine "leu" stii tu cum zice poezia aia...daca pleaca fata diseara ma cumintesc, promit!

POza cu rulada, esuata,cred ca se aburise aparatul, dar e dovada a ceea ce-am facut azi!

post-1400-13540188389545_thumb.jpg

Eu pentru week. si zilele astea am facut o reteta veche la cererea fiicei mele, foi fragede, asa se numeste reteta in

Te iertam daca ne dai reteta. :occasion15:

Lui Manu i-ar placea mult o prajiturica roz bombon. :D

Sigur i-ar place, fiindca e foarte buna, nu cunosc pe cineva care sa o fi gustat si sa nu ii fi placut!

O scriu putin cate putin si pana diseara postarea-i gata, promit!

stii ca eu spun ca sa-ti amintesc ce tb sa faci si nu faci.

harnica mai esti, ar tb sa fac si eu o rulada, ca nu-i greu.

edit: poate pune un moderator postul asta la dulciurile de azi, dupa postarea Gelei, cea cu prajitura roz. is ametita rau, nu stiu cum a ajuns aici!

Multumesc Moatza. :occasion15:

Gelutza, cand poti.Nu-i graba! :D

Gata, mi-am indeplinit promisul!

Manu isi poate exersa veleitatile de bucatar foarte bine in timpul prepararii acestei prajituri.

Fataaa! Ti-o iei! Jur!:D Ti-l trimit pe dl Zoazorel! Vrei? Se joaca si cu Bub!

Gellutzoooo! Da'multa rabdare ai!:D Am citit reteta.Se va presta! Acum stau trandafirii la rand! Tot cumpar mere rosii si tot n-ajung, saracele, prajitura!

Fataaa! Ti-o iei! Jur!:o Ti-l trimit pe dl Zoazorel! Vrei? Se joaca si cu Bub!

Gellutzoooo! Da'multa rabdare ai!=)) Am citit reteta.Se va presta! Acum stau trandafirii la rand! Tot cumpar mere rosii si tot n-ajung, saracele, prajitura!

Rabdare am fiindca si cantitatea-i pe masura! Am indeplinit dorinta fetei de a manca prajituri cu gust "de acasa", am indulcit tot cartierul si tot mai sunt! :o Si-atunci merita sa-ntind noua foi!

TRandafirii sunt si pe lista mea cam de multisor, ca mi-e pofta de ei, dar poftele mele coboara mereu de pe lista in favoarea celor formulate de cei dragi,ma sacrific,mno, am inceput sa pun si pe mine de atata stat!

Multumim fetelor pentru urari!!! Sa dea DD la toata lumea intelegere, sanatate, dragoste si viata imbelsugata!

Am venit cu dovezile, cum am promis.

Cozonac cu nuca (reteta ca la gogosi :o )

post-88-13541063338812_thumb.jpg

Budinca de macaroane cu branza dulce

post-88-13541063918123_thumb.jpg

Si dovada ca este buna :o

post-88-13541064246639_thumb.jpg

Si tortul Musuroi de cartitza (Dr.Oetker)

post-88-13541064656858_thumb.jpg

post-88-13541064747981_thumb.jpg

Si dovada ca a fost bun =))

post-88-13541065233795_thumb.jpg

Giorgi, curat dezmat dulce la voi, cred sincer ca totul a fost bun, sa va fie de bine si sa fiti sanatosi, sa mai faceti!