March 16, 201511 yr comment_226886 Mi-ai facut si mie pofta de salam de biscuiti, nici eu n-am facut demult tare.Kiva, tare faini sunt, sa va fie de bine.La noi, de weekend, pariziene cu nutella (reteta Pocai), fetele le adora si tot ceva dulce, un latte machiato (p-asta l-a facut aparatul, da e nou si ne bucuram de el cu totii) Report
March 28, 201511 yr comment_227360 Helou! aveam in gand sa incerc aluatul de tarta de la tartele cu caramel pe care le-a facut Maya (acu nu le gasesc), pofteam la o prajitura cu mere si stafide si imi era fixata idea pe prajitura frageda cu nuca de cocos a lui Any. A iesit asa: prajitura cu baza de tarta (aluat Maya), mere caramelizate cu stafide si deasupra prajitura lui Any. si tot azi am glasat si cateva viorele: pupicei, miha Report
March 28, 201511 yr comment_227362 si tot azi am glasat si cateva viorele:pupicei, miha Nu-s cumva toporasi? Ori poate panselute? Din unghiul asta, mie nu mi se par a fi viorele. Report
March 29, 201511 yr comment_227363 Nu-s cumva toporasi? Ori poate panselute? Din unghiul asta, mie nu mi se par a fi viorele. Da, ai dreptate, eu credeam ca-s tot aia dar se pare ca ce am glasat eu sunt toporasi:) pupicei, miha Report
April 4, 201511 yr comment_227507 Lili , daca-i vede Iza... Am facut o tarta cu smochine si migdale care mie imi place muuult Report
April 4, 201511 yr comment_227508 Salut Phoenix, Arata grozav tarta ta ! Te rog , poti posta reteta ? Multumesc mult, Report
April 4, 201511 yr comment_227509 Este reteta Licutei Marin , o gasesti pe blogul ei. Daca nu gasesti o sa dau eu copy/paste aici. Report
April 6, 201511 yr comment_227525 Tin sa multumesc prima data fetelor care au facut prajituri si torturi. Frumoase si precis bune.Le multumesc ca nu m-au chinuit prea mult, ca nu au copt chiar asa multe dulciuri..e greu sa vezi si sa nu fie voie sa le maninci...Dar acum am voie. Am facut un tort de amandine la cererea sefei. Si ptr. copii un tort de mere rusesc. In forma de 18. Tin sa multumesc Olgutei care tot face torturi de 18 cm. Nu mai tre sa maninc atit , totodata imi pare rau de colegul de lucru care nu prea mai o sa primeasca dulce. Peter Report
April 6, 201511 yr comment_227526 Peter, arata excelent torturile tale.Ce sa zic de torturile de 18 - pe primul l-am facut pentru ca vroiam un tort inalt, dar mi-am dat seama ca un tort de 18 e numai bun pentru ca nu ne plictisim de acelasi gust repede si asa pot sa fac torturi mai des Report
April 11, 201511 yr comment_227724 Olguta, mi-am luat doua forme de 18. Acu o sa ma pun sa fac retetele tale. Azi pe scurt: Peter Report
April 11, 201511 yr comment_227727 cine nu se știe la torturi, înțelege ce poate... adică eu. tort in formă de 18 adică arată ca cifra 18, logic, nu PS optișperiurile voastre rulz! Report
April 11, 201511 yr comment_227730 Olguta, mi-am luat doua forme de 18. Acu o sa ma pun sa fac retetele tale. Azi pe scurt: Peter O sa vezi cat de utile sunt, eu mai mult pe alea le folosesc in ultimul timp.. eu care faceam numai torturi uriase in trecut, de la 24cm in sus )) Report
April 12, 201511 yr comment_227739 @ Dex..de 18 cm diametru Si cum de ieri avem oaspeti foarte dragi noua, Andreea si Marius de langa Lugoj, la intrebarea cum facem maine cu mancarea, raspunseAndreea ca din pusca, pai am vrea sa mancam aici la pranz(deci micul dejun deja taiat de pe lista)ca asa imi place sa maninc la tine, cafaci mancare asa buna... Nu a fost in intentia mea sa ma laud, asa a spus ea. Si si-a dorit o zama, asa se spune pe plaiurile natale. Ciorba de perisoare. Dar ca sa fie masa cumva completa am mai facut si altele. Dar mai ales scoverzi ca la "Ana Lugojana" dupa reteta Laurei Si pe langa, mai asa la joaca(fiind vorba de 18 cm ) un tort de lamiie "intepat" Sarbatori fericite. Peter Report
April 12, 201511 yr comment_227741 Lugojenii mei stiu ei ce stiu Si voi sunteti niste gazde minunate cu siguranta. Cum e tortul intepat? Report
April 12, 201511 yr comment_227756 Am plecat de la o reteta de pasca fara aluat de la Edith (Frincu), am inlocuit complet faina+budinca cu nuca de cocos si am redus zaharul la jumatate: Are multe stafide, nu stiu cum de nu s-au nimerit in sectiunea din poza.Excelenta a iesit, o s-o repet. Report
April 14, 201511 yr comment_227797 Lugojenii mei stiu ei ce stiu Si voi sunteti niste gazde minunate cu siguranta. Cum e tortul intepat? Tortul e simplu si bun. Eu ma joc acum cu din astea ca am forma mica de 18 cm diametru.Intepat am spus fiindca dupa ce ai scos din cuptor il intepi cu o scobitoare din aia mare ca ptr. frigarui si torni/pensulezi o zeama de lamiie si zahar pudra in gauricele alea asa.Dar tu esti Lugojanca? N-am stiut pina acum. Peter Report
April 14, 201511 yr comment_227805 Si la noi ultima bucatica de pasca fara aluat,cu mac, stafide si caise uscate.In locul untului topit prevazut de reteta, am pus frisca. Si nu mi-a parut rau deloc! Adevarat, si o leac' de coloranti pe ciocolata,dar din Pasti in Pasti....... Report
April 14, 201511 yr comment_227806 cine nu se știe la torturi, înțelege ce poate... adică eu. tort in formă de 18 adică arată ca cifra 18, logic, nu PS optișperiurile voastre rulz! Pai incearca sa faci si sa vezi ce te prinde microbul. Eu mi-as lua toate chestiile legate de cofetarit posibile si imposibile,chiar daca n-am timp de ele(inclusiv si seturi de farfurii,pahare si tacimuri).Dar,ma opresc la timp inainte sa ma ia valul. Report
April 14, 201511 yr comment_227814 Multumesc Peter pentru explicatii ( sii...da , sunt lugojanca ) Ellani foarte fain arata pasca ta . Cum ai facut florile pe ciocolata, ceva hartie de transfer? Report
April 16, 201511 yr comment_227903 Exact,e foaie de transfer,altfel nu pictam veci asa ceva,din lipsa de talent!Am zis ca daca tot e primavara,sa merg pe ceva mai colorat. Plus ca e si prima oara de-ncercare si merita si alte incercari,chiar daca vezi, efectiv,cum se dizolva colorantii pe farfurie. Report