February 3, 201511 yr comment_225688 Asa e, Alpha , eu ziceam doar sa le punem pe toate la un loc.Adriana, si eu mai fac muffins, pun deasupra decoratii si zic ca-s cupcakes .Iulia, sa pui neaparat reteta ta cu nuci si cafea , cand ai timp. Report
February 3, 201511 yr comment_225701 Am facut acum cateva zile o prajitura cu iaurt si stafide, si pentru ca mi-a placut cum a iesit am refacut-o cu stafide, cranberries si ciocolata . Report
February 4, 201511 yr comment_225721 Eu le-am numit briose pentru ca mi-a sunat mai romaneste..https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif dar se pare ca ce am fcut eu ar fi cupcake Azi incerc sa pun reteta la cele cu nuca si cafea si cele cu portocale pe care le-am facut si merita postate. Mai am in cap vreo doua retete, sa vedem cum stau cu timpul...S-a deschis topic nou ? Report
February 4, 201511 yr comment_225723 Iulia, am facut un blat din:200 grame unt170 grame zahar200 grame miez de nuca macinat mai grosier70 grame faina2 linguri cacaovanilie6 albusuri batute spuma tareL-am copt 15 minute si apoi am pus deasupra o glazura facuta din 6 galbenusuri mixate cu 130 grame de zahar.Am copt inca 25 de minute.Se face destul de repede si e foarte buna. Deci glazura e din galbenusuri?Si albusurile sunt in aluat?Scuza-mi nedumerirea dar ma interesa si pe mine reteta. Doamne ce-ati mai gatit, eu am resuscitat dupa o saptamana si mi-am revenit uitandu-ma la minunatiile voastre! Report
February 4, 201511 yr comment_225727 S-a deschis topic nou ?Da https://forum.artaculinara.ro/topic/4946-muffins-cupcakes/ Report
February 4, 201511 yr comment_225732 Iulia, am facut un blat din:200 grame unt170 grame zahar200 grame miez de nuca macinat mai grosier70 grame faina2 linguri cacaovanilie6 albusuri batute spuma tareL-am copt 15 minute si apoi am pus deasupra o glazura facuta din 6 galbenusuri mixate cu 130 grame de zahar.Am copt inca 25 de minute.Se face destul de repede si e foarte buna. Deci glazura e din galbenusuri?Si albusurile sunt in aluat?Scuza-mi nedumerirea dar ma interesa si pe mine reteta. Doamne ce-ati mai gatit, eu am resuscitat dupa o saptamana si mi-am revenit uitandu-ma la minunatiile voastre! Da, Eataly, ai inteles bine, in blat sunt albusurile batute spuma tare, iar grazura este din galbenusurile mixate cu zahar.Trebuie un pic de atentie la taiat prajitura pentru ca se crapa foarte usor glazura, dar cu un cutit bine ascutit sau cu un cutter merge perfect. Report
February 5, 201511 yr comment_225766 așa ca fapt divers, eu gustul de brioșe, alea din copilărie, cumpărate din comerț, nu l-am mai regăsit nicăieri. nu se apropie de nici o culoare de muffins, cupcake, etc. chiar mă și intreb dacă mai există? Report
February 6, 201511 yr comment_225790 eu nu mi le amintescatunci confirmi ca pe romaneste la muffins le zice briose? Report
February 7, 201511 yr comment_225859 nu confirm că in copilărie nu am văzut și brioșe și muffins, numai brioșe dar alea nu aveau nimic de a face cu muffins Report
February 7, 201511 yr comment_225862 Definitia din DEX: BRIÓȘĂ, brioșe, s. f. Produs de patiserie, preparat prin coacerea în forme mici, rotunde și ondulate, a unui aluat de cozonac. [Pr.: bri-o-] – Din fr. brioche. muffin=A small, cup-shaped quick bread, often sweetened. Eu tot nu-nteleg care-i diferenta!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_scratch.gif Report
February 7, 201511 yr comment_225885 Și rețeta la biscuiții ăștia frumoși unde se poate studia?! Report
February 7, 201511 yr comment_225897 Definitia din DEX: BRIÓȘĂ, brioșe, s. f. Produs de patiserie, preparat prin coacerea în forme mici, rotunde și ondulate, a unui aluat de cozonac. [Pr.: bri-o-] – Din fr. brioche. muffin=A small, cup-shaped quick bread, often sweetened. Eu tot nu-nteleg care-i diferenta!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_scratch.gif la urma-urmei, ce importanta are cum le cheama? Soacra-mea zicea briose la branzoaice (facute cu aluat de cozonac); eu le ziceam cupcakes la muffins (ahhh, ce greseala )...Briosa e cu drojdie, muffinul e cu praf de copt si/sau bicarbonat. Daca ai vreo reteta buna numa' pune-o la subiectul respectiv ca dupa aia ne dam noi cu parerea ce-o fi ! Report
February 7, 201511 yr comment_225902 Și rețeta la biscuiții ăștia frumoși unde se poate studia?! Gata biscuitii Report
February 8, 201511 yr comment_225920 Ce frumos arata candy canes.Azi un tort ciocolatos, ca nu am mai avut demult. Peter Report
February 8, 201511 yr comment_225924 Ce frumos arata candy canes.Azi un tort ciocolatos, ca nu am mai avut demult. PeterOh la la...... Salivez, inghit in sec si-ncerc sa ma consolez cu gandul ca tartinele cu somon sunt grozave! Nu ca n-ar fi, dar felia asta ma destabilizeaza complet. Arata extraordinar de bine!Gata, ma duc sa iau micul dejun, tartinele ma asteapta! Report
February 8, 201511 yr comment_225936 Adi, frumoase rau acadelele tale !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/love7.gifEu, se pare ca m-am sincronizat cu Peter. E cel mai ciocolatos tortulet pe care l-am facut vreodata. De fapt e un fel de flan si e fara faina. Voila: Am avut neispirata idee sa torn peste glazura niste praf de zane si nu-mi palce deloc cum se vede...zici ca-i murdara glazura Report
February 9, 201511 yr comment_225960 Iulia, daca nu ne spui reteta ma arunc in tepusa aia de caramel! Report
February 9, 201511 yr comment_225962 nu de azi, ci de alaltaieri si de ieri crostoli (numai doua ingrediente, Lilli, te-am intrecut? ) gogosi "gauriti" (aluat cu branza) o saptamana dulce va urez! Report