Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

eu, aseara ceva simplu si bunut: rulou si cosulet cu spuma de capsuni

post-142-14296968297225_thumb.jpg

poza naspa din motiv de pofta, graba si lumina neadecvata

Any, da ne e dor de tine ! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/love3.gif

Si sunt sigura ca inca faci bunatati si tu!

Peter, tortul ala e cu ness?

acu vazui ce bunatate facu Peter,

detalii, ceva?

Cu cirese si mousse de ciocolata. Nu mi-a iesit mousse-ul perfect, dar destul de acceptabil.

Peter eu as zice ca-i foarte artistic ce-ai facut tu acolo!

Numai bunatati ati facut toti aici!

Merci Any, dar tu cind ne mai arati din bunatatile tale? :floare:

Peter, tortul ala e cu ness?

Nu-i cu ness. Cu ciocolata razuita.

Un fel de praji cu mere. Mai tre ornamentele si se(x)iunea, cum obisnuia Poca. Ce-o mai fi facind? :floare:

post-27-14297808572607_thumb.jpg

Peter

Uite Dany' ca-ti promisesem poze cu muffinshi'(pe care bub' tot briose le numeste ca asa s-a invatat :floare: )cu picaturile de ciocolata pe care ni le-ai trimis cadou :lol:

Mereu reteta lui Any :( :( sar-na de reptzept' Anutz'

Am pus picaturi de ciocolata si in compozitie si am presarat cate 2-3 si deasupra ,la unele s-au afundat insa...

post-405-14297814312593_thumb.jpg

Din 2 oua,110 gr. zahar,110 ulei in amestec cu unt moale,140 gr. de faina 1 praf de copt,rasatura de lamaie si vanilie,12 bucati..

post-405-14297814400712_thumb.jpg

Din pacate bubuletul azi e bolnavior,varsaturi,burtica,exclus de la mancare,cred ca e un microb luat de la scoala,ca a mai patit in trecut,asa ca ne oblojim :(

P.S Numai minunatii ati prestat,nu mai nominez ca ar trebui de fapt sa enumar totul :blob8:

Mai oameni buni, eu v-as arata da' n-am ce. Serios, nu prea am mai facut bunatati in ultimul timp.

Peter, am vazut sectiunea, e excelenta. Te rog eu frumos, ai pus si reteta pe undeva :floare: ?

Mai oameni buni, eu v-as arata da' n-am ce. Serios, nu prea am mai facut bunatati in ultimul timp.

Peter, am vazut sectiunea, e excelenta. Te rog eu frumos, ai pus si reteta pe undeva :floare: ?

Any, am folosit reteta de aici, dar sincer nu m-a dat pe spate. De buna e buna. Dar sunt si mai bune. :hungry:

Peter

Crostata m-a convins si pe mine. Tre sa fac. Eu cind promit, fac.

Ieri un tort de caise cu frisca.

post-27-1430113149304_thumb.jpg

post-27-14301131563876_thumb.jpg

Peter

Peter, si eu cand promit fac, numai ca nu m-ai convins suficient, nu i-ai facut mare publicitate :thumleft: . Sectiunea e super, dar daca zici ca "sunt si mai bune" zic pas. Si asa nu ma da cheful afara din casa de-a face dulciuri (am gasit scuza).

Tortul arata minunat, dar la astea migaloase nu ma bag.

Bara brith cica se numeste

Ingrediente:

400 gr de cirese uscate (pe cutie era scris cherry dar cred ca erau visine) si stafide, dar se pot folosi si alte fructe uscate

225 gr de zahar de trestie, eu data viitoare l-as mai reduce putin

300 ml de ceai (eu am pus 3 pliculete de ceai negru cu gust de zahar ars)

275 gr faina 00

8 gr de praf de copt

Cu o zi inainte am pus la inmuiat fructele uscate si zaharul in ceaiul fierbinte, cind era rece am pus la frigider, reteta prevede sa stea o noapte la temperatura camerei dar eu n-aveam timp dimineata sa o fac asa ca le-am pus la frigider si a doua zi dupa-amiaza am adaugat 2 oua de marime medie si faina cu praful de copt si am pus compozitia intr-o forma dreptunghiulara de sticla captusita cu hirtie de copt (tre sa o masor acasa si revin cu dimensiunile exacte pentru ca a crescut numai bine exact ca un chec frumos). Am copt in cuptorul incalzit la 150°C static pentru 90 de minute.

Mie mi-a placut foarte mult, cind o refac cum am zis reduc zaharul ca e destul de dulce de la fructele uscate pentru gustul meu

barabrith.jpg

Daca tot s-au facut clatite si daca tot aveam niste resturi de branza de vaci si mascarpone prin frigider, am incropit un desert cu clatite si fructe

post-780-14304918133714_thumb.jpg