January 11, 201511 yr comment_224703 De sarbatori am facut tort dupa reteta Aurei postata la un concurs mai demult, blaturile sunt cu ciocolata iar umplutura e frisca+nuca - deasupra ganache - am sa-l fac si cu alta ocazie, fiu-meu care nu mananca nuca in prajituri/cozonaci a cerut supliment (l-am pacalit cu capsunile, cred).Aura, un deliciu ! Report
January 11, 201511 yr comment_224707 A iesit. Cu umplutura de Quark si zmeura. Peter Eu deja te invidiez! Pot sa vin repede pana la voi? Doar o feliuta! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/snorting.gif De sarbatori am facut tort dupa reteta Aurei postata la un concurs mai demult, blaturile sunt cu ciocolata iar umplutura e frisca+nuca - deasupra ganache - am sa-l fac si cu alta ocazie, fiu-meu care nu mananca nuca in prajituri/cozonaci a cerut supliment (l-am pacalit cu capsunile, cred).Aura, un deliciu ! Pacaleste-ma si pe mine! Ca stau! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/snorting.gif Report
January 11, 201511 yr comment_224709 Mamaaa, Peter greu tin pasul cu tine la dulciuri... , desi salivez de fiecare data cand postezi cate ceva. Totusi vreau niste detalii de la crema cu zmeura, ca mai am si eu in congelator cateva de asta-vara. Adi, tortul ala arata intr-un mare fel ! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion15.gif Eu azi pentru ca aveam niste portocale prin casa, muffin cu portocale si orange curd : Report
January 12, 201511 yr comment_224742 Problema ar fi rezolvata din start daca cine posteaza poza explica si ce a facut. Ca doar subiectul nu e "poza la ce am gatit azi" dar na, fiecare face cum vrea ca doar e un forum democratic asta S-ar putea desprinde cite un mesaj cu reteta dar cred ca ramine un balamuc pentru ca mesajele ulterioare se pot referi fie la reteta pe care eu as muta-o fie la alte argumente ramase aici. Poate ca ar fi mai bine sa creez eu cite un subiect separat copiind pur si simplu reteta cu poza (sau cine vrea sa o faca cu propriile retete e liber sa o faca), asa ar ramine aici si ar exista si un subiect care devine de sine statator. Nu's, veniti si voi cu alte idei, eu execut Report
January 12, 201511 yr comment_224745 Ioana , detaliezi putin te rog sufleul? Sunt tare curioasa , budica de tapioca am tot facut. Ioana , detaliezi putin te rog sufleul? Sunt tare curioasa , budica de tapioca am tot facut. Si eu vreau, ca mai am tapioca desfacuta! Peter, torul arata super. Dau poftele pedte mine la 11 noaptea . Offf Ioana, suna interesant . Ceva detalii si impresii? Am sa incerc sa scriu reteta, o scriam de vineri da sunt putin cu cpul in nori. Peter arata super rulada, chiar as vrea si eu reteta ca eu pana acum n-am incercat sa fac rulade dulci. Kiva, suna interesant crema ta. Report
January 12, 201511 yr comment_224757 Problema ar fi rezolvata din start daca cine posteaza poza explica si ce a facut. Ca doar subiectul nu e "poza la ce am gatit azi" dar na, fiecare face cum vrea ca doar e un forum democratic asta S-ar putea desprinde cite un mesaj cu reteta dar cred ca ramine un balamuc pentru ca mesajele ulterioare se pot referi fie la reteta pe care eu as muta-o fie la alte argumente ramase aici. Poate ca ar fi mai bine sa creez eu cite un subiect separat copiind pur si simplu reteta cu poza (sau cine vrea sa o faca cu propriile retete e liber sa o faca), asa ar ramine aici si ar exista si un subiect care devine de sine statator. Nu's, veniti si voi cu alte idei, eu execut Da, copiate am vrut sa zic. Intr-adevar "vina" e doar a utilizatorilor, ca doar putem din start cand scriem reteta sa o punem direct la Retete (am pus vina intre ghilimele ca intr-adevar punem fiecare cum vrem la urma urmei). Adriana, nu e cazul sa faci acuma o "razie" a subiectului, ar fi prea mult (eventual de acum inainte, daca utilizatorul nu o face?), probabil ca multi ne-am salvat deja retetele dar nu intotdeauna se intampla, zic las' ca revin si pe urma uit. Uneori gasesc reteta cu "cautarea", dar uneori nici nu stiu dupa ce sa ma uit.. Report
January 12, 201511 yr comment_224765 Am reusit sa scriu reteta de la sufflé tapioca.Am intarziat putin ca voiam sa il scriu la topicul adecvat.Cine nu are Thermomix il poate face pe foc timpul de fierbere e acelas, doar ca trebuie amestecat continuu. Report
January 16, 201511 yr comment_225020 De sarbatori am facut tort dupa reteta Aurei postata la un concurs mai demult, blaturile sunt cu ciocolata iar umplutura e frisca+nuca - deasupra ganache - am sa-l fac si cu alta ocazie, fiu-meu care nu mananca nuca in prajituri/cozonaci a cerut supliment (l-am pacalit cu capsunile, cred).Aura, un deliciu !Aaaa, deci de mine era vorba Am citit mai intai postarea de la concursuri si nu eram sigura daca te referi la mine. Adi, ca deobicei, ai niste idei minunate. Capsunele deasupra ii dau o nota fresh, am sa le adaug si eu data viitoare. Report
January 17, 201511 yr comment_225075 Peter Azi impreuna cu pitica red velvet cupcakes, care nu-s chiar red cum vroiam eu , da' ... Report
January 18, 201511 yr comment_225120 Buna tuturor,Am facut si eu un tort pentru nasaGata de servit Report
January 18, 201511 yr comment_225129 Ok desprindToate mesajele ruladei lui Peter sunt acum un subiect de sine statator la Dulciuri in imaginihttps://forum.artaculinara.ro/topic/4940-rulada-cu-umplutura-de-quark-si-zmeura/Au ramas dou trei replici care par aiurea, sa ma iertati dar un mesaj al unui user nu pot sa-l rup in doua. Report
January 18, 201511 yr comment_225136 Am facut si eu un tort pentru nasaGata de servit Mimosa, florile-s comestibile? f frumoase-s! Report
January 19, 201511 yr comment_225148 Azi, whoopie pies, bune, bune! Astea-s un fel de Oreo homemade? Oare e pe undeva reteta? Weekendul trecut am facut un tort cu portocale si crema de branza - reteta fara faina, de pe blogul Laurei Laurentiu, dar mi se pare ca am mai vazut-o si aici pe forum. Report
January 19, 201511 yr comment_225155 Am facut si eu un tort pentru nasaGata de servit Mimosa, florile-s comestibile? f frumoase-s da, pasta de zahar a adrianei Report
January 19, 201511 yr comment_225158 Bravo Mimosa pentru tort ! |E foarte frumos si s vede ca ai muncit la el ! PLus ca ai talent, intr-adevar florile ti-au iesit foarte frumoase ! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif Adi, e bun blatatul ala din portocale fiarte? Am vazut si eu reteta si ma bate un gand pe week-endul viitor....https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/snorting.gif Report
January 19, 201511 yr comment_225159 da, pasta de zahar a adrianeiBravo, ma bucur ca ti-a placut, rezultatul e splendid. Report
January 19, 201511 yr comment_225164 Adi, e bun blatatul ala din portocale fiarte? Am vazut si eu reteta si ma bate un gand pe week-endul viitor.... Mie si sotului ne-a placut (la serviciu unii mi-au si cerut reteta), copiilor nu. E un blat foarte umed, dar e o prajitura foarte aromata. In cuptor mi-a crescut pana la marginea de sus a formei, dar s-a lasat cand l-am scos, ma asteptam sa fie asa deoarece compozitia era foarte pufoasa, dar avand atata piure de portocale... Eu nici nu am avut atatea migdale cate zice in reteta, am pus jumatate nuca. Report
January 19, 201511 yr comment_225165 Bravo Mimosa pentru tort ! |E foarte frumos si s vede ca ai muncit la el ! PLus ca ai talent, intr-adevar florile ti-au iesit foarte frumoase ! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif Adi, e bun blatatul ala din portocale fiarte? Am vazut si eu reteta si ma bate un gand pe week-endul viitor....https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/snorting.gif nu stiu ce gand te bate, dar are si Lilly o reteta aci https://forum.artaculinara.ro/topic/4359-orangina-cake/page__p__180641__hl__orangina__fromsearch__1entry180641 poate se potriveste la ce vrei sa faci Report
January 20, 201511 yr comment_225194 Azi, whoopie pies, bune, bune! Astea-s un fel de Oreo homemade? Oare e pe undeva reteta? Weekendul trecut am facut un tort cu portocale si crema de branza - reteta fara faina, de pe blogul Laurei Laurentiu, dar mi se pare ca am mai vazut-o si aici pe forum. Adi, eu n-am mancat niciodata Oreo, deci nu am cum sa fac o comparatie.Reteta de whoopies am luat-o de pe un blog dar crema pe care am folosit-o sa-i umplu a fost crema de la carrot cake de pe blogul Olgutei. Pentru reteta de la whoopies o sa fac un topic separat la retete de dulciuri. Si carrot cake de pe blogul Olgutei, facut sub forma de prajitura: Multumesc, Olguta! Report
January 20, 201511 yr comment_225210 ooups editez....eram convinsa ca sunt la ce dulciuri am facut. pardon Cristina, poate un admin sau moderator poate schimba mesajul ..... Am facut si eu semilune cu nuca, luate tot de pe un blog romanesc."200 gr unt se mixeaza cu 200 gr zahar pudra un praf de sare si un pic de zahar vaniliat ( eu il fac asa ca am luat din borcan cca 1/2 de lingurita).se adauga apoi unul dupa altul 4 galbenusuri , coaja de lamaie si 200 gr faina ; 4 albusuri se bat bine si se amesteca cu compozitia care apoi se intinde in tava ( doamna da ca dimensiuni 30/40; eu am facut intr-o tava mai ingusta si mai mica decat cea de la aragaz. 100 gr nuci se tosteaza usor ( eu in tigaie) apoi se taie din cutit scrie doamna , eu le-am mixat mai grosolan. se presara peste aluatul nivelat din tava, se da 20 min la 180 grade, apoi se scade la 170 de grade si se mai lasa 10 min.( ultimele 10 min se acopera cu o foaie de copt tava, sa nu se arda nucile.sw lasa la racit si se taie cu un pahar sau alta ustensila ( doamna folosea un disc de taiat pasta) in forma de semilune, si se pudreaza cu zahar pudra. eu cred ca si taiata romburi e ok Report
January 20, 201511 yr comment_225212 ooups editez....eram convinsa ca sunt la ce dulciuri am facut. pardon Cristina, poate un admin sau moderator poate schimba mesajul ..... Am facut si eu semilune cu nuca, luate tot de pe un blog romanesc.Gata, am mutat. Si-am inceput sa plang.... m-au napadit amintirile vazand semilunile. Report
January 22, 201511 yr comment_225260 Stella ce consistenta au?De fursecuri? de prajitura? ca nu-mi dau seama Eu Chec Tiramisù 250 gr mascarpone300 gr zahar6 oua350 gr faina100 gr amidon150 ml lapte50 ml espresso1 plic praf de copt Mixam mascarpone cu zahar.Adaugam ouale pe rand.Alternati laptele amestecat cu cafea si faina, amidonul, praful de copt cernute.Eu am turnat intr-o forma de guguluf.Am copt la 180 grade 40-50 minute.Faceti proba cu scobitoarea. Consistenta e umeda, gen bundt. Report
January 22, 201511 yr comment_225268 Lili , mai mult de prajitura. foarte fina zic eu. bune la cafea, sau la ora ceaiului pentru copiii mari si mici.Ps , totusi trubinchii tai sunt mai deosebiti . Si unele si altele s-au "ras" rapid. Report