Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

Facute ieri, 3 feluri de fursecuri de mancat in decembrie. Prima tura, inainte de Craciun o sa repet, sper sa am timp...

Cornulete cu vanilie (Vanillekipferl), Islere (cu mai putina ciocolata) si sarutari de zane (Feenküsse) - un piscot format dintr-o baza de biscuite peste care se aseaza o bomboana toffifee si se sigileaza bine cu bezea.

post-729-14174548969681_thumb.jpg

Prajitura cu nuci , stafide si whisky

post-780-14175094650833_thumb.jpg

Aici am "buctat" blatul , trebuia sa folosesc o tava mai mare pentru ca blatul sa iasa mai subtire ...asta este...data viitoare.

Facute ieri, 3 feluri de fursecuri de mancat in decembrie. Prima tura, inainte de Craciun o sa repet, sper sa am timp...

Cornulete cu vanilie (Vanillekipferl), Islere (cu mai putina ciocolata) si sarutari de zane (Feenküsse) - un piscot format dintr-o baza de biscuite peste care se aseaza o bomboana toffifee si se sigileaza bine cu bezea.

post-729-14174548969681_thumb.jpg

Sant dragute sarutarile zanelor...

Tare bine arata tarta aia, e o combinatie care mie-mi place tare.

La mine, proba pentru Craciun

post-639-14180272589063_thumb.jpg

post-639-14180272708233_thumb.jpg

mereu imi iese macul pe-afara, noroc ca fetele nu se plang.

2ut, ti-a crescut foarte frumos cozonacul ! Mama mea fierbe in lapte nuca si macul inainte de a le pune in umplutura. Nu-mi dau seama din poza, macul e macinat sau nu?

Eu ieri am prestat un tort de dat cu mousse de afine si mousse de ciocolata alba, decor plastilina de ciocolata si praf de zane:

post-115-14180352218312_thumb.jpg

sectiune urata ca eram in deplasare:

post-115-14180352607383_thumb.jpg

Era macinat macul si l-am oparit cu lapte.

Foarte fain tortul tau si imi suna tare bine combinatia.

Arata senzational, felicitari. Ce reteta ai folosit, te rog?

Arata senzational, felicitari. Ce reteta ai folosit, te rog?

Ma bucur ca-ti place (intotdeauna am emotii cu cozonacul). Reteta e a Laurei Laurentiu, de cozonac impletit

500 de grame de faina

180 de ml lapte

100 de grame de zahar

3 galbenusuri

1 ou intreg

100 de grame de unt topit

1 praf de sare

20 de grame de drojdie proaspata

2ut, arata tare bine cozonacul si a crescut frumos-pufos!

Si mamitza mea fierbe macul, dat prin rasnitza de 2 ori, in lapte, nu il opareste, il fierbe pana macul trage tot laptele si se umfla bine. Il lasa la racit si ii pune arome. Zaharul il pune la sfarsitul fierberii. La noi cozonacul cu mac a devenit deja o traditzie, mama fiind nascuta si crescuta in Ardeal.

2ut, arata tare bine cozonacul si a crescut frumos-pufos!

Si mamitza mea fierbe macul, dat prin rasnitza de 2 ori, in lapte, nu il opareste, il fierbe pana macul trage tot laptele si se umfla bine. Il lasa la racit si ii pune arome. Zaharul il pune la sfarsitul fierberii. La noi cozonacul cu mac a devenit deja o traditzie, mama fiind nascuta si crescuta in Ardeal.

Si noua ne place mult, fetele mele nici nu mananca nici un fel de cozonac in afara de cel cu mac.

Wow , 2Ut ce frumos cozonac. Chiar vorbeam zilele trecute cu mama ca tare as manca o felie de cozonac buuun , pufos si aromat. Si-am primit niste branzoaice :floare: Dar tot ma gandesc la cozonac...

Wow , 2Ut ce frumos cozonac. Chiar vorbeam zilele trecute cu mama ca tare as manca o felie de cozonac buuun , pufos si aromat. Si-am primit niste branzoaice :floare: Dar tot ma gandesc la cozonac...

Da ce bune sunt si branzoaicele...Da ce nu-i bun?!

Mi-am facut pentru ziua mea tortul Olgutei

http://pastry-workshop.com/carrot-cake-tort-cu-morcovi/

Merci Adriana ptr. idee, merci Olguta ptr. reteta.

Acu s-o mai asamblez(ca blatul nu a racit inca...) A iesit totul super pina acum.

post-27-14184604069764_thumb.jpg

Peter

Edit:

post-27-14184639769173_thumb.jpg

Ornatul, nah....stie Olguta mai bine(si asa am fost prea lenes sa mai fac spiralele de morcovi..) Dar gustul :hug: , gustul cred ca este o

minune. :hug:

Dupa cum arata, nu ma indoiesc ca e foarte bun. Si mie imi place tortul de morcovi, poate am sa-l refac dupa Craciun. Am sa incerc si reteta Olgutei.

easy peasy, cand nu stii cum sa te scoti, da' trebuie: crema la pahar!

3 budinci, 1 l lapte, 300 gr frisca, 200 gr nutella, o cutie de ananas, 3 pancakes, 44 visine din visinata :hug: si 11 bomboane cu lichior. restul, va dati voi seama cum devine treaba.

post-100-14185734053293_thumb.jpg

post-100-1418573427802_thumb.jpg

cea mai mare bucurie i-am facut-o omului ptr ca in sfarsit, dupa 5 ani, i-am folosit paharele la metru ptr care i-am facut un scandal pe cinste cand le-a luat. Ca-i voluminos suportul si n-am unde sa-l pun :hug:

phuuuui, acuma-mi dau seama ca daca scriam si-un bilet puteam sa particip la concurs, ca si-asa n-am facut-o niciodata!

Eu nu pricep ce-ai facut cu pancakes!!

stropite cu visinata, taiate patratele mici si puse la jumatea paharului drept blat, o alta textura, gust, aroma.

plus ca le-am facut cu praf de copt ptr turta dulce si-aveau un iz de iarna.