Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

doar ca am gresit punind de la inceput 40 de gr de cacao si era lichida asa ca am intarit-o adaugind in plus inca 30 de gr de amidon din cartofi

sa inteleg ca daca adaugi din start cacao intr-o crema pe care urmeaza s-o fierbi, amidonul care o inchega in mod normal devine insuficient?

si daca ai fi adaugat cacao tocmai la sfarsit nu ar fi influentat consistenta cremei?

eu fac destul de des blaturi doar din albus. si daca-l fac maro, adica cu cacao, se schimba consistenta aluatului. doar cu faina ies mai bine blaturile din albus.

Praful de cacao inmoaie si compozitia de blat si crema. Reteta pe care am facut-o spunea ca trebuia pusa la sfirsit. Dupa ce era fiarta si intarita. Si practica mi-a demonstrat-o pentru ca fac mereu acea crema farà cacao si se intareste mereu.

Odata demult la tortul cu decoratie impletita am avut probleme cu o crema cu cacao la fel. Probabil la astfel de creme trebuie folosit doar un anumit fel de amidon care leaga mai tare. Probabil e indicat cel din cartofi pentru ca mi-a intarit-o imediat acum si tot in aceleasi conditii mi-a intarit o crema de brinza care tot lichida imi iesise.

Ieri tort cu Quark si piersici:

post-27-14161134093516_thumb.jpg

post-27-14161134161673_thumb.jpg

Peter

ce pofta mi-ai facut.....

Eu in ultimul timp mai slab cu gatitul , dar am facut totusi un mousse de ciocolata alba cu glazura de cioco neagra.

post-479-1416221383148_thumb.jpg

post-479-14162213919663_thumb.jpg

Eu ceva dulce, adica blatul de aici si crema e un chantilly de mascarpone:

post-9-14163162108405_thumb.jpg

200 ml frisca lichida rece

30 gr zahar

100 gr mascarpone

Le bateti bine cu mixerul intr-un bol bine congelat.Eu am bagat bolul de inox de la KA in congelator o ora.

post-9-14163161915285_thumb.jpg

Lili, blatul asta se preteaza ptr insiropat din belsug, ce zici?

cubuletele de deasupra ce sunt? motzul blatului pudrat?

bravo, esti o harnica, mereu faci cate-un dulce si pe tine nu se vede nimic.

Lili, blatul asta se preteaza ptr insiropat din belsug, ce zici?

cubuletele de deasupra ce sunt? motzul blatului pudrat?

bravo, esti o harnica, mereu faci cate-un dulce si pe tine nu se vede nimic.

Se presteaza, zic eu, Motzulina!

Exact, cubuletele sunt calota aia nesuferita, care dsi am pus cu lingura blatul de jur in prejur si in ciuda altor masuri anti-calota se formeaza mereu.Le-am taiat cuburele si am pudrat cu cacao.

Se vad si pe mine kilele in plus, de cand nu m-ai mai vazut?! :scratch:

Inevitabil, iarna acumulez si eu cate ceva si cu varsta le dai din ce in ce mai greu jos.

Inevitabil, iarna acumulez si eu cate ceva si cu varsta le dai din ce in ce mai greu jos.

Pe asta dau o bere. :scratch:

Testat pentru lista fursecurilor de craciun - Triunghiuri cu alune de padure. Bune, poate cam dulci pentru gustul meu insa cand le voi face de craciun, voi reduce din cantitatea de zahar.

Taiate si glazurate dar inca in tava:

post-729-14166745118497_thumb.jpg

Fursecuri de craciun. Tre sa fac si eu acusi, acusi. Kiva, arata tare lecker! Un fel de "Nussecken".

Eu azi tort Latte macchiato.

post-27-14167244150956_thumb.jpg

Peter

Fursecuri de craciun. Tre sa fac si eu acusi, acusi. Kiva, arata tare lecker! Un fel de "Nussecken".

Peter

Peter, exact Nußecken sunt. Reteta de pe chefkoch.

Si tortul tau arata bine. In parenteza adaug, am facut cateva din prajiturile postate de tine dar nu am pozat: Prajitura cu mere si budinca, Sahne-Käse Torte, Pina Colada, Tortul cu mousse de piersici si cocos. Toate bune bune. Acum ma gandeam sa fac tortul cu nugat si de craciun Schwarzwälder Kirschtorte (prajitura mea preferata din cofetaria nemteasca) dar nu imi amintesc sa fi vazut reteta postata de tine. Ai vreun link de la ea?

Peter

Si tortul tau arata bine. In parenteza adaug, am facut cateva din prajiturile postate de tine dar nu am pozat: Prajitura cu mere si budinca, Sahne-Käse Torte, Pina Colada, Tortul cu mousse de piersici si cocos. Toate bune bune. Acum ma gandeam sa fac tortul cu nugat si de craciun Schwarzwälder Kirschtorte (prajitura mea preferata din cofetaria nemteasca) dar nu imi amintesc sa fi vazut reteta postata de tine. Ai vreun link de la ea?

Cum ar spune Adriana; "Mai Kiva, mai". Te bat. Pai tu faci torturi si nu ne arati si noua?

Se poate?

Eu Schwarzwälder Kirsch il fac numai dupa cartea mea desteapta. Vezi poza de profil. :wacko:

post-27-14167246550824_thumb.jpg

post-27-14168914315173_thumb.jpg

Peter

Peter

Cum ar spune Adriana; "Mai Kiva, mai". Te bat. Pai tu faci torturi si nu ne arati si noua?

Se poate?

Eu Schwarzwälder Kirsch il fac numai dupa cartea mea desteapta. Vezi poza de profil. :occasion14:

Peter

Merci frumos, Peter, O voi incerca de Craciun.

Fetelor, imi cer scuze. Uita-i ca reteta continua pe pagina cealalta...

Am pus poza(continuarea) mai sus. :icon_fessee:

Peter