Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

Cand vin la tine poti sa retii toate celelalte pentru folosinta ulterioara, mie sa-mi dai doar pancakes cu visinata, da??? :occasion14:

Cand vin la tine poti sa retii toate celelalte pentru folosinta ulterioara, mie sa-mi dai doar pancakes cu visinata, da??? :occasion14:

Vicioasooo!

Acu s-o mai asamblez(ca blatul nu a racit inca...)

Bravo, ai fost cuminte si ai asteptat sa se raceasca blatul, nu ca mine :occasion14:

Ai vazut ce bun e, eu ma gindeam sa refac blatul in forma de chec.

phuuuui, acuma-mi dau seama ca daca scriam si-un bilet puteam sa particip la concurs, ca si-asa n-am facut-o niciodata!

pacat :rolleyes:

Inventeaza alta reteta si refa paharele.

Dar unde e metrul? suportul ala are un metru si e plin de pahare?

D'apoi daca-ti ceream atata ciucalata, nu eram vicioasa :rolleyes: ??

parc-ar fi mai putin vinovata ciocolata decat visinata :occasion14:

Dar unde e metrul? suportul ala are un metru si e plin de pahare?

da, suportul are un metru fix, 11 :lol: pahare de 200ml si cred ca-s destinate berii, de fapt. parc=am vazut io ceva asemanator la oktoberfest.

Bravo, ai fost cuminte si ai asteptat sa se raceasca blatul, nu ca mine :rolleyes:

Ai vazut ce bun e, eu ma gindeam sa refac blatul in forma de chec.

Vezi, la asta m-am gandit si eu. Blatul e nemaipomenit de bun. Sa-l maninci asa, nu alta. :occasion14:

Peter

Tort Pina Colada Peter

post-780-14188105615251_thumb.jpg

Sectiune nu stiu daca apuc sa pozez...

Inseamna ca prea bun a fost? :tongue3: De aratat, arata perfect, mama lui de tort. Eu inca mai am fursecuri...

Peter

Lava cacke.Simplu. Bun.As fi copt-o, totusi, doar 8 min in loc de 10.E buna.

post-73-1418835882624_thumb.jpg

post-73-14188358832142_thumb.jpg

Le-am copt in astea:

http://www.culinar.ro/forum/uploads/monthly_10_2009/post-704-1256644310.jpg

Le-am copt in astea:

Super arata! Tot zic ca fac si eu si nu mai ajung!

Peter sa stii ca a fost apreciat tortul , a disparut rapid

Zoazo...ma omori cu lava ta...uite asta e una dintre dulcegariile pe care inca nu m-am incumetat sa o fac. Bravo tie! :notworthy:

Le-am copt in astea:

Super arata! Tot zic ca fac si eu si nu mai ajung!

Poate s-o faca si Alex, asa-i de simpla! Asa, in joaca!

Peter sa stii ca a fost apreciat tortul , a disparut rapid

Zoazo...ma omori cu lava ta...uite asta e una dintre dulcegariile pe care inca nu m-am incumetat sa o fac. Bravo tie! :notworthy:

Tocmai tu? La cat de simpla e...M-am incumetat eu!Tu nici n-ar trebui sa clipesti!Dureaza putin topitul ciocolatei.Resul se amesteca si se pun la copt!

Bine, nici eu , nu stiu de ce, nu ma-ncumet la rulade!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/blink.gif

Eu ma tem doar sa nu se intareasca mijlocul , in rest nu cred ca e foarte complicat.

Nu se intareste.Las-o 9 minute la 200* C.Nu s-a-ntarit a mea!Dar se mananca fierbinte.Racita, e o negresa normala.

O tipa care lucreaza la un restaurant imi zicea de 12 min la 180* C in cuptorul de la restaurant (electric).Dar 10 e suficient!

Eu ma tem doar sa nu se intareasca mijlocul , in rest nu cred ca e foarte complicat.

Nu se intareste.Las-o 9 minute la 200* C.Nu s-a-ntarit a mea!Dar se mananca fierbinte.Racita, e o negresa normala.

O tipa care lucreaza la un restaurant imi zicea de 12 min la 180* C in cuptorul de la restaurant (electric).Dar 10 e suficient!

Pai e corect ce faci matale??? a si unde pui ca esti taman la Braila sa nu ajunga careva si sa fi nevoita sa imparti bunatate de praji....las ca te intorci acasa si discutam noi...asa ca intre fete.

Daca tot am avut 2 zile libere, am mai "dulcegarit" si eu un pic;

- crinklesii Lui Any

post-639-14192296315921_thumb.jpg

- vanillekipferl (tare buni, multumesc Petu)

post-639-14192296394945_thumb.jpg

- fursecuri cu migdale

post-639-14192297630788_thumb.jpg

-polos (in premiera pentru mine, minunati)

post-639-14192296461826_thumb.jpg

si asa, de amorul artei, o coronita cu nutella

post-639-14192296237974_thumb.jpg

f spectaculoasa ti-a iesit coronita! da si tu amanunte!

E mai simplu decat pare;un aluat aproape ca de cozonac din 500g faina, impartit in 2 si intins rotund, aproape cat tava de aragaz, uns sanatos cu nutella, un cerc in mijloc, apoi taiat in 16 si rasucita de 2-3 ori fiecare fasie si gata, la cuptor (reteta e de la Poca, mi-a placut mult aspectul).

Au fost incantate si fetele mele.

Eu clar n-am spirit artistic.

Imi poate si mie explica cineva cum se face impletitura??

Eu clar n-am spirit artistic.

Imi poate si mie explica cineva cum se face impletitura??

nu mi se pare usor de explicat, dar incerc: imparti aluatul in 2, 3 sau 4 bucati (depinde cat aluat ai si cat de mare vrei sa faci), intinzi prima foaie cat mai rotund posibil, ungi cu nutella, intinzi a doua foaie tot rotunda, o asezi peste prima si tot asa cu cate straturi vrei sa faci, apesi usor peste fiecare foaie sa se lipeasca de umplutura. iei un paharel sau o forma rotunda de 2-4 cm diametru, o asezi in mijloc, nu tai doar ca sa ai idee cat trebuie sa lasi netaiat, apoi incepi - de la pahar/forma - sa tai pana la margine in 4, toate foile impreuna, deci trebuie sa fie taiate pana la baza inclusiv, apoi fiecare sfert il tai in 3 (eu cel putin asa am taiat) sau in 4 (repet, depinde de marimea discului) , dupa ce ai taiat toate sferturile in felii (mijlocul trebuie sa ramana netaiat) incepi rasucitul: cu fiecare mana iei o petala si le rasuesti una in dreapta, una in stanga, treci la urmatoarele doua, una in dreapta alta in stanga si tot asa pana termini de rasucit toate petalele. se pot indoi colturile externe sau le poti lasa asa. in functie de marimea discului de aluat se pot rasuci si de doua ori fiecare petala.

nu stiu daca ai inteles sau daca am reusit eu sa explic cat de cat, dar pe net sunt multe exemple foarte explicite sau iti trimit pm cu linkuri

nu stiu daca ai inteles sau daca am reusit eu sa explic cat de cat, dar pe net sunt multe exemple foarte explicite sau iti trimit pm cu linkuri

daca sunt linkuri la siteuri neromanesti poti sa le pui si aici

Bristena, multumesc, ai explicat foarte clar, e mai greu de explicat decat de facut propriu-zis.

O sa ma invrednicesc si eu daca am primit explicatii inclusiv pe pm!! :-*

Dar nu stiu cand!

Sa va arat cate o mostra din ce-am facut eu .Furseccurile-cadou ale lui Ariel (care, conform Postei Romane, au ajuns cam...ciufulite.dar le pot zice fursecuri-fluturas, nu?), turta dulce dupa o reteta data de Zerda, si prajitura cu foi si magiun a lui Foxyy.I-am dat cu glazura-caramel de la plic, fiindca era cam...cufulita.Dealtfel buuunaaaa!

post-73-14195775607359_thumb.jpg