December 15, 201411 yr comment_223433 Cand vin la tine poti sa retii toate celelalte pentru folosinta ulterioara, mie sa-mi dai doar pancakes cu visinata, da??? Report
December 15, 201411 yr comment_223435 Cand vin la tine poti sa retii toate celelalte pentru folosinta ulterioara, mie sa-mi dai doar pancakes cu visinata, da??? Vicioasooo! Report
December 15, 201411 yr comment_223440 D'apoi daca-ti ceream atata ciucalata, nu eram vicioasa ?? Report
December 15, 201411 yr comment_223444 Acu s-o mai asamblez(ca blatul nu a racit inca...) Bravo, ai fost cuminte si ai asteptat sa se raceasca blatul, nu ca mine Ai vazut ce bun e, eu ma gindeam sa refac blatul in forma de chec. phuuuui, acuma-mi dau seama ca daca scriam si-un bilet puteam sa particip la concurs, ca si-asa n-am facut-o niciodata!pacat Inventeaza alta reteta si refa paharele.Dar unde e metrul? suportul ala are un metru si e plin de pahare? Report
December 15, 201411 yr comment_223445 D'apoi daca-ti ceream atata ciucalata, nu eram vicioasa ?? parc-ar fi mai putin vinovata ciocolata decat visinata Dar unde e metrul? suportul ala are un metru si e plin de pahare? da, suportul are un metru fix, 11 pahare de 200ml si cred ca-s destinate berii, de fapt. parc=am vazut io ceva asemanator la oktoberfest. Report
December 15, 201411 yr comment_223448 Bravo, ai fost cuminte si ai asteptat sa se raceasca blatul, nu ca mine Ai vazut ce bun e, eu ma gindeam sa refac blatul in forma de chec. Vezi, la asta m-am gandit si eu. Blatul e nemaipomenit de bun. Sa-l maninci asa, nu alta. Peter Report
December 15, 201411 yr comment_223456 Vezi, la asta m-am gandit si eu. Blatul e nemaipomenit de bun. Sa-l maninci asa, nu alta. Report
December 17, 201411 yr comment_223526 Tort Pina Colada Peter Sectiune nu stiu daca apuc sa pozez... Report
December 17, 201411 yr comment_223528 Tort Pina Colada Peter Sectiune nu stiu daca apuc sa pozez... Inseamna ca prea bun a fost? De aratat, arata perfect, mama lui de tort. Eu inca mai am fursecuri... Peter Report
December 17, 201411 yr comment_223548 Lava cacke.Simplu. Bun.As fi copt-o, totusi, doar 8 min in loc de 10.E buna. Le-am copt in astea:http://www.culinar.ro/forum/uploads/monthly_10_2009/post-704-1256644310.jpg Report
December 18, 201411 yr comment_223565 Lava cacke.Simplu. Bun.As fi copt-o, totusi, doar 8 min in loc de 10.E buna. Le-am copt in astea: Super arata! Tot zic ca fac si eu si nu mai ajung! Report
December 18, 201411 yr comment_223566 Peter sa stii ca a fost apreciat tortul , a disparut rapid Zoazo...ma omori cu lava ta...uite asta e una dintre dulcegariile pe care inca nu m-am incumetat sa o fac. Bravo tie! Report
December 18, 201411 yr comment_223571 Lava cacke.Simplu. Bun.As fi copt-o, totusi, doar 8 min in loc de 10.E buna. Le-am copt in astea: Super arata! Tot zic ca fac si eu si nu mai ajung! Poate s-o faca si Alex, asa-i de simpla! Asa, in joaca! Peter sa stii ca a fost apreciat tortul , a disparut rapid Zoazo...ma omori cu lava ta...uite asta e una dintre dulcegariile pe care inca nu m-am incumetat sa o fac. Bravo tie! Tocmai tu? La cat de simpla e...M-am incumetat eu!Tu nici n-ar trebui sa clipesti!Dureaza putin topitul ciocolatei.Resul se amesteca si se pun la copt!Bine, nici eu , nu stiu de ce, nu ma-ncumet la rulade!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/blink.gif Report
December 18, 201411 yr comment_223573 Eu ma tem doar sa nu se intareasca mijlocul , in rest nu cred ca e foarte complicat. Report
December 18, 201411 yr comment_223597 Eu ma tem doar sa nu se intareasca mijlocul , in rest nu cred ca e foarte complicat. Nu se intareste.Las-o 9 minute la 200* C.Nu s-a-ntarit a mea!Dar se mananca fierbinte.Racita, e o negresa normala.O tipa care lucreaza la un restaurant imi zicea de 12 min la 180* C in cuptorul de la restaurant (electric).Dar 10 e suficient! Report
December 20, 201411 yr comment_223694 Eu ma tem doar sa nu se intareasca mijlocul , in rest nu cred ca e foarte complicat. Nu se intareste.Las-o 9 minute la 200* C.Nu s-a-ntarit a mea!Dar se mananca fierbinte.Racita, e o negresa normala.O tipa care lucreaza la un restaurant imi zicea de 12 min la 180* C in cuptorul de la restaurant (electric).Dar 10 e suficient! Pai e corect ce faci matale??? a si unde pui ca esti taman la Braila sa nu ajunga careva si sa fi nevoita sa imparti bunatate de praji....las ca te intorci acasa si discutam noi...asa ca intre fete. Report
December 22, 201411 yr comment_223714 Daca tot am avut 2 zile libere, am mai "dulcegarit" si eu un pic; - crinklesii Lui Any - vanillekipferl (tare buni, multumesc Petu) - fursecuri cu migdale -polos (in premiera pentru mine, minunati) si asa, de amorul artei, o coronita cu nutella Report
December 22, 201411 yr comment_223727 f spectaculoasa ti-a iesit coronita! da si tu amanunte! E mai simplu decat pare;un aluat aproape ca de cozonac din 500g faina, impartit in 2 si intins rotund, aproape cat tava de aragaz, uns sanatos cu nutella, un cerc in mijloc, apoi taiat in 16 si rasucita de 2-3 ori fiecare fasie si gata, la cuptor (reteta e de la Poca, mi-a placut mult aspectul).Au fost incantate si fetele mele. Report
December 22, 201411 yr comment_223744 Eu clar n-am spirit artistic. Imi poate si mie explica cineva cum se face impletitura?? Report
December 22, 201411 yr comment_223745 Eu clar n-am spirit artistic. Imi poate si mie explica cineva cum se face impletitura?? nu mi se pare usor de explicat, dar incerc: imparti aluatul in 2, 3 sau 4 bucati (depinde cat aluat ai si cat de mare vrei sa faci), intinzi prima foaie cat mai rotund posibil, ungi cu nutella, intinzi a doua foaie tot rotunda, o asezi peste prima si tot asa cu cate straturi vrei sa faci, apesi usor peste fiecare foaie sa se lipeasca de umplutura. iei un paharel sau o forma rotunda de 2-4 cm diametru, o asezi in mijloc, nu tai doar ca sa ai idee cat trebuie sa lasi netaiat, apoi incepi - de la pahar/forma - sa tai pana la margine in 4, toate foile impreuna, deci trebuie sa fie taiate pana la baza inclusiv, apoi fiecare sfert il tai in 3 (eu cel putin asa am taiat) sau in 4 (repet, depinde de marimea discului) , dupa ce ai taiat toate sferturile in felii (mijlocul trebuie sa ramana netaiat) incepi rasucitul: cu fiecare mana iei o petala si le rasuesti una in dreapta, una in stanga, treci la urmatoarele doua, una in dreapta alta in stanga si tot asa pana termini de rasucit toate petalele. se pot indoi colturile externe sau le poti lasa asa. in functie de marimea discului de aluat se pot rasuci si de doua ori fiecare petala.nu stiu daca ai inteles sau daca am reusit eu sa explic cat de cat, dar pe net sunt multe exemple foarte explicite sau iti trimit pm cu linkuri Report
December 22, 201411 yr comment_223760 nu stiu daca ai inteles sau daca am reusit eu sa explic cat de cat, dar pe net sunt multe exemple foarte explicite sau iti trimit pm cu linkuridaca sunt linkuri la siteuri neromanesti poti sa le pui si aici Report
December 23, 201411 yr comment_223774 Bristena, multumesc, ai explicat foarte clar, e mai greu de explicat decat de facut propriu-zis. Report
December 23, 201411 yr comment_223775 O sa ma invrednicesc si eu daca am primit explicatii inclusiv pe pm!! Dar nu stiu cand! Report
December 26, 201411 yr comment_223867 Sa va arat cate o mostra din ce-am facut eu .Furseccurile-cadou ale lui Ariel (care, conform Postei Romane, au ajuns cam...ciufulite.dar le pot zice fursecuri-fluturas, nu?), turta dulce dupa o reteta data de Zerda, si prajitura cu foi si magiun a lui Foxyy.I-am dat cu glazura-caramel de la plic, fiindca era cam...cufulita.Dealtfel buuunaaaa! Report