Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce dulciuri ati facut azi?

Featured Replies

Am facut si eu amandine, dar cu crema de unt cu oua si ciocolata. Am pus o glazura simpla, apa, zahar si cacao si am insiropat blatul cu mult sirop de caramel cu rom.
  • Author

Asa da. Frumos decorat, nu ca al meu :))

Peter, ai probat tonka? Mie Alex mi-a facut cunostinta cu ea. El mi-a recomandata fasolica asta la crème brûlée. Asa cum a spus, e fenomenala :D

Eu as putea sa ma "dau" cu ea =))

Asa da. Frumos decorat, nu ca al meu :D)

Peter, ai probat tonka? Mie Alex mi-a facut cunostinta cu ea. El mi-a recomandata fasolica asta la crème brûlée. Asa cum a spus, e fenomenala :D

Eu as putea sa ma "dau" cu ea :)

Data viitoare incerc cu tonka, dar cu forma de 24 cm. Si daca tai blatul in trei..

De buna e fix pe placul meu.

(ca sa nu umble Tipsi la blatul gata-facut seara dinainte-am pus capac de Tupperware, care a unmuiat blatul putin si acela a scazut putin) =))

Peter

Inca nu am tonka, dar am tort bun. =))

Tort: ii zice Eierscheke. Provenienta: Dresden.

post-27-14116444976048_thumb.jpg

post-27-14116445056974_thumb.jpg

post-27-1411644511951_thumb.jpg

Foarte bun.

Peter

Eu doar un chec rapid (din 3 oua 1 paharut de iaurt,1 de ulei ,2 de zahar 3 de faina,1 praf de copt)am aromatizat cu lamaie si cacao nu am mai avut asa ca am amestecat putin aluat cu crema de ciocolata tartinabila furata de la bub' :)

post-405-14119091915923_thumb.jpg

Peter, Maya, arata super torturile voastre!

Eu azi, cookies cu alune, caramel si fulgi de ovaz.

post-257-14119478458391_thumb.jpg

Ria, sunt tare frumosi biscuitii tai. Poti sa pui si reteta, te rog?

Ria, sunt tare frumosi biscuitii tai. Poti sa pui si reteta, te rog?

Aura, asta e reteta de biscuiti:

- 200 gr unt moale

- 160 gr zahar brun

- 140 gr zahar alb - 2 oua

- 60 gr fulgi de ovaz dati prin robot, dar nu foarte fin

- 320 gr faina

- ½ lingurita bicarbonat

- ½ lingurita praf de copt

- ½ lingurita sare

- 114 gr ciocolata cu umplutura tofee - caramel (de preferinta Skor) taiata bucatele

- o cana de alune de padure, usor prajite si tocate nu foarte marunt

- o cana de chips de ciocolata

- vanilie (facultativ)

Cuptorul se incalzeste la 325 F (165 C)

Intr-un bol se amesteca faina, fulgii de ovaz, bicarbonatul, praful de copt si sarea.

Se mixeaza untul cu zaharul, se adauga ouale si vanilia, apoi ingredientele uscate din bol si la sfarsit alunele si ciocolata.

Se formeaza bile de marimea unei mingi de ping pong si se pun in tava pe hartie de copt. Nu se aplatizeaza, ele se vor lasa la copt, deci trebuie lasat spatiu intre ele.

Se coc timp de 15 min, se scot din cuptor si se mai lasa 5 min in tava apoi se scot si se pun la racit pe un gratar.

Reteta este a Giadei de Laurentiis. As pune link-ul aici dar nu stiu daca am voie asa ca rog un admin sa-mi confirme.

Inca nu am tonka, dar am tort bun. :hug:

Tort: ii zice Eierscheke. Provenienta: Dresden.

Foarte bun.

Peter

Tin sa spun ca am facut tortul cu mere, foarte bun, saru'mana pentru masa :floare: Cu mere, 2 pere razlete si cateva afine sa-i dea culoare.

post-90-14124556387627_thumb.jpg

Si acum ma tenteaza si aceasta, pare sa fie cu branza si seamana putin cu prajitura turnata, adica usor de facut si tare bun.. deci, o reteta, Peter, te rugam?!

in ultima vreme

post-86-14125823697327_thumb.jpg

Schwarzwälderkirschtorte - danke Peter pentru reteta!

post-86-141258242484_thumb.jpg

Triple chocolate cake

Cristinaaa, fata, tu vrei sa ne omori? https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif

Si lasa torturile, da'pufulica aia mica e mai dulce ca toate torturile din lume!

https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif Anabella si pe parintii ei!

Azi o prajitura de "sarbatoare". :hug:

post-27-14123293862316_thumb.jpg

post-27-14123535390048_thumb.jpg

Peter

deci asta merge si cu fructe din compot?

Cristina, sa pup si eu printesa frumoasa!

Facut pe weekend cand mi-a mai dat bebe un ragaz. Poza, la fel pe fuga, ca deh, invatam sa traim din bucatele de timp liber de la Edi :)

Cheesecake cu mac

De felul meu iubesc macul iar prajitura a fost buna si o variatiune interesanta de la clasicul cheesecake. Insa nu e o prajitura pe care sa o fac la fiecare sfarsit de saptamana. Ma gandesc ca in loc de mac pot inlocui cu dulceata de capsuni sau piure de diverse fructe.

post-729-14131363917318_thumb.jpg

Placinta cu mere

post-341-14133006270141_thumb.jpg

Prajitura cu pere in sirop si merisoare.

post-341-14133006375843_thumb.jpg

post-341-14133006453774_thumb.jpg

Facut pe weekend cand mi-a mai dat bebe un ragaz. Poza, la fel pe fuga, ca deh, invatam sa traim din bucatele de timp liber de la Edi :crying:

Cheesecake cu mac

De felul meu iubesc macul iar prajitura a fost buna si o variatiune interesanta de la clasicul cheesecake. Insa nu e o prajitura pe care sa o fac la fiecare sfarsit de saptamana. Ma gandesc ca in loc de mac pot inlocui cu dulceata de capsuni sau piure de diverse fructe.

Kiva, vreeeau si eeeu retetaaa! te rog mult

Kiva, vreeeau si eeeu retetaaa! te rog mult

Redivivus, abia acum am avut o clipa sa traduc si sa o scriu. E simpla dar interesanta datorita alternarii partii simple cu cea cu mac.

Pentru blat:

250g faina

1 lingurtia praf de copt

50g zahar

1 pachet zahar vanilat

1 praf de sare

125g unt moale

1 ou

Se face un aluat care se tine la rece jumatate de ora. Se intinde intre doua folii alimentare si se aseaza in tava (diametru 28cm) tapetata cu faina. (Eu nu am mai tapetat si a iesit OK)

Umplutura:

125g mac

3 linguri zahar

Se macina impreuna.

1Kg Quark sau o crema de branza moale

200 ml smantana dulce

4 oua

150g zahar

1 pachet zahar vanilat

1 pachet budinca de vanilie

1 lingura suc de lamaie si coaja rasa

optional o lingura de rom

Se amesteca toate ingredientle si se separa in 2 castroane. In unul dintre ele adaugam amestecul de mac si zahar. In tava cu blatul, incepand de la margini spre centru, circular, punem cate o lingura de umplutura simpla alternand cu una de umplutura cu mac.

Se coace la 185C, in cuptorul incins, pentru aprox 50 min.

Eu am intrat doar sa va salut, ca nu am mai fost de mult pe la voi. Nu am venit cu nimic bun. :rolleyes:

Scriu aici, ca aici am ''activat'' mai mult.

Nu am putut sa nu trag cu ochiul in urma sa vad ce ati mai facut bun si am ramas ''WOW''.

Cate retete minunate, cate maini dibace !

Felicitari tuturor din partea mea!

Sper sa revin in curand si eu cu ceva :)

Eu un fel de 2 feluri alla Geany' :( doar din resturi ..am facut un aluat fraged din niste smantana ramasa intr-un borcanel ,1 ou,margarina,ca si agent de crestere am pus olea' de bicarbonat si o farama de drojdie ,ca si aroma rasatura de lamaie...trecand la umplutura aveam vreo 2 mere prapadita pe care le-am ras si le-am calit cu niste zahar, dar abea am reusit sa ung aluatul cu ele,asa ca am mai pus din loc in loc cu lingurita cuiburi de dulceata de caise tot dintr-un borcan inceput de mult si tot din loc in loc lingurite de crema cioco tip nutella tot rest...

In fine asa arata 1 fel de 2 feluri alla Geany' :(

post-405-14138962400992_thumb.jpg

Am taiat fierbinte din cauza de huni hamesiti,asta cu dulceata parca scoate limba :(

post-405-14138962469583_thumb.jpg

Moo!! si daca vreau s-o mai refac nu-mi mai iese asa :(

post-405-14138962537168_thumb.jpg

Zau ca tare buna a mai iesit...