August 24, 201412 yr comment_220089 Bine ai venit, Violetta - la cat mai multe postari ! Interesanta sarlota, Boni! ce reteta ai folosit pentru mousse? Mie intotdeauna mi-e teama ca nu se "leaga" dar nu-mi place gelatina, mousse-urile tale par ca nu au sau au foarte putina gelatina. Report
August 25, 201412 yr comment_220090 Vă mulţumesc pentru primire, în numele Maiei mele. Geany, mulţumesc de urări. Toate cele bune vă doresc şi vouă.Se pare că la 10 ani se merge pe mouse de fructe. Să vedem la 15 ani care e trend-ul. Poate ne potrivim din nou.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif Adi, eu folosesc gelatină pentru că nu vreau să pun făină în creme. Dar am descoperit un truc de mare ajutor. Era pe forumul vechi o reţetă de tort "pufos şi cremos", sau cam aşa ceva, parcă Micu Livia l-a postat. Crema este frişcă amestecată cu cremă de brânză. Atât. Stă destul de ţeapănă, să ştii. Aşa că folosesc ideea asta şi fac şarlota aşa: - lapte (eu folosec frişcă lichidă din cauză de monti) + ouă + zahăr (fructoză) fierte încet până se încheagă, eventual pe baie de aburi. Pun la fiert doar jumătate din frişcă, restul o păstrez pentru brânză. Când a fiert şi am stins focul adaug gelatina hidratată. Folosec puţină, 1 plic dr. Oetker (10 gr.) la 1 litru de lapte. - bat frişca şi o amestec cu o brânză de vaci foarte fină.- când s-a răcit crema fiartă ameste cele 2 compoziţii şi e gata de folosit. La ce vezi în poză am amestecat crema de mai sus, o parte cu gem de afine, o parte cu gem de caise. Am lăsat peste noapte la frigider. Report
August 25, 201412 yr comment_220092 Vă mulţumesc pentru primire, în numele Maiei mele. Geany, mulţumesc de urări. Toate cele bune vă doresc şi vouă.Se pare că la 10 ani se merge pe mouse de fructe. Să vedem la 15 ani care e trend-ul. Poate ne potrivim din nou.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif Hi hi hi! fu coincidenta ,ca,cumnatelul meu nu vrea cu crema de cioco' nu gen diplomat etc,asa ca am gasit in piata afine la kg. am luat de 4 lei o gramada si mure la tzarani 2 lei borcanelul de 400 de gr.(asta era masura),asa ca am blenduit cateva si am amestecat cu crema,am oprit cateva mai frumoase de ornat ,restul le-am amestecat cu zahar si dat pe foc,si am scazut ca o dulceata,am cladit cu fursecuri (ca nu mi-am mai batut capul cu blat)asa un strat de fursecuri insiropate,unse cu dulceata,apoi crema si tot asa si desupra am ornat cu fructe si jeleu desta roz (asta le-a placut cel mai mult la coptii'') Hi hi hi!vb. ta sa vedem la 15 ani ce mai facem (asta fu de 10 ani sorica,ca noi abea pe 5 septembrie implinim,asa ca mai e un pic) Report
August 25, 201412 yr comment_220103 Multumesc, Boni! o sa aplic cu prima ocazie.In weekend am facut tort Black Forest (pentru serviciu) si tort cu morcovi si ananas (pentru noi). Report
August 26, 201412 yr comment_220110 tare bine arata tortul, Peter! Daca nu-i prea mult, ai putea impartasi reteta, te rog?! Tort de mere cu budinca Ingrediente: 220 g faina160 g zahar2 lingurite praf de copt1 praf de sare1 ou 100 g margarina 4-6 mere mari(asta va dati seama cind puneti merele taiate marunt peste aluat)un praf de scortisoara2 pachetele de praf de budinca de vanilie40 g de zahar1/2 litru de lapte2 oua50 g de migdale feliate(fulgi? ) Mod de preparare: Din faina, zahar, praf de copt, sare, ou si margarina amestecam un aluat. Reteta spune ca diametrul formei de tort sa fie de 28 cm. Eu am luat de 26 si bine am facut. Punem aluatul in forma si il tragem pe margine vreo 3 cm in sus.Curatam merele, scoatem tot ce nu trebuie, le taiem cubulete mai mici sau feliute, ce iasa.. si le impartim pe aluat.Peste ele presaram scortisora(dupa plac) Amestecam praful de budinca si vreo 40 g de zahar cu ceva lapte din acel jumatate de litru. Restul de lapte il punem la fiert.Cind incepe a fierbe, tragem de pe foc si amestecam budinca.Mai dam un clocot si lasam putin sa raceasca. Acum punem ouale si amestecam bine. Turnam/punem peste mere si nivelam. Presaram si fulgii de migdale peste budinca.La cuptor eu am lasat 45 de minute la temp. de 175 ° C.De obicei dupa ce migdalele au o oarecare culoare atunci si tortul este gata. Spor la copt va doresc. Peter Report
August 26, 201412 yr comment_220115 Nu-i de azi, e dinainte de concediu, dar n-am apucat pana azi să postez. Anul acesta am împlinit 10 ani de căsătorie și am sărbătorit cu un fel de șarlotă: - ruladă de pandișpan cu gem de caise, cu care am tapetat un castron- șarlotă/mouse de afine- șarlotă/mouse de caise Poza o va pune Maia mea, care și-a făcut cont și își dorește tare mult să posteze și ea ceva.Maia (Violetta), ai legătura! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/director.gif LA multi ani fericiti Boni.Sarlota arata tare bine.Cum ai facut mousul de caise?As face si eu ceva pentru sambata , nu stiu ce ca lucrez , dar parca n-as lasa ziua noastra fara ceva dulce (noi facem 17 ani ).La 10 ani mi-am adus aminte ca am facut tortul cu 3 tipuri de mouse de cioco. Bine ai venit Violetta.Se pare ca cineva e fan Report
August 26, 201412 yr comment_220116 Mulţumesc frumos, Ioana. La fel vă doresc şi vouă. Nu trebuie lăsaţi nesărbătoriţi anii frumoşi. Şarlota am făcut-o cu gem de caise. Vezi că i-am explicat lui adi_edi (mai sus - aici). Bine ai venit Violetta.Se pare ca cineva e fan Ooo, daaa!!! Am ajuns eu să cunosc aproape toate melodiile din serial. Nu-s toate rele. Da' serialul... mda... mă abţin. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif Report
August 26, 201412 yr comment_220120 Bine ai venit Violetta.Se pare ca cineva e fan Ooo, daaa!!! Am ajuns eu să cunosc aproape toate melodiile din serial. Nu-s toate rele. Da' serialul... mda... mă abţin. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif acu doua saptamani m-am dus la Galati cu masina de la serviciu si cat am fost noi in sedinta, soferul a facut cumparaturi ptr nevasta si fata. si-mi arata un tricou roz cu floricele si-un Violetta mare, scris cu mov va place mda (ce sa zic ) asa o cheama pe fata?nuuu, cum nu stiti, e-un personaj dintr-un serial aa, scuze, eu am baiat. maaare! revenind, sa fiti sanatosi si sa tot sarbatoriti ani multi impreuna! Maia, bine-ai venit si mai asteptam postari de la tine! Report
August 26, 201412 yr comment_220121 nuuu, cum nu stiti, e-un personaj dintr-un serial aa, scuze, eu am baiat. maaare! revenind, sa fiti sanatosi si sa tot sarbatoriti ani multi impreuna!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif Eşti în urmă cu "cultura generală". Las' că noi avem şi penar şi jurnal. Pe lângă tricou. Iar tricoul e cu "mutră", nu doar cu nume. Cel mai tare mă distrează când face nişte cute. să vezi ce "mutră" apare pe el. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/tongue3.gif Şi gata cu personajul că stricăm subiectul de dulciuri. Mulţumim de urări. La fel să fie pentru toată lumea. Report
August 27, 201412 yr comment_220144 cica mai gatesc si eu o reteta Tiroleza, un fel de clatita sfaramitzata cu branza sau mai simplu Topfenkaiserschmarrn servit cu un fel de compot de prune Report
August 27, 201412 yr comment_220147 cica mai gatesc si eu o reteta Tiroleza, un fel de clatita sfaramitzata cu branza sau mai simplu Topfenkaiserschmarrn servit cu un fel de compot de prune Lecker! Report
August 27, 201412 yr comment_220152 Ioana Foarte fain desertul asta , am mancat intr-un restaurant si tare mi-a placut si de atunci tot spun ca fac si tot poftesc , dar nu stiu cand ma si apuc de facut.Eu azi am petrecere, am facut prajitura , cakepops si tort , dovada mai tarziu cand am chef de pozat, acu-s prea obosita. Report
August 27, 201412 yr comment_220155 cica mai gatesc si eu o reteta Tiroleza, un fel de clatita sfaramitzata cu branza sau mai simplu Topfenkaiserschmarrn servit cu un fel de compot de prune Lecker! da, da Ioana Foarte fain desertul asta , am mancat intr-un restaurant si tare mi-a placut si de atunci tot spun ca fac si tot poftesc , dar nu stiu cand ma si apuc de facut.Eu azi am petrecere, am facut prajitura , cakepops si tort , dovada mai tarziu cand am chef de pozat, acu-s prea obosita. Dorina, e foarte bun, desi recunosc ca prefer varianta klasica de Kaiserschmarnn nu Topfen. Report
August 27, 201412 yr comment_220170 Ioana sa stii ca eu varianta clasica am mancat...acum citind mai atenta am vazut ca a ta e imbunatatita. Report
August 28, 201412 yr comment_220196 tare bine arata tortul, Peter! Daca nu-i prea mult, ai putea impartasi reteta, te rog?! Tort de mere cu budinca Ingrediente: 220 g faina160 g zahar2 lingurite praf de copt1 praf de sare1 ou 100 g margarina 4-6 mere mari(asta va dati seama cind puneti merele taiate marunt peste aluat)un praf de scortisoara2 pachetele de praf de budinca de vanilie40 g de zahar1/2 litru de lapte2 oua50 g de migdale feliate(fulgi? ) Mod de preparare: Din faina, zahar, praf de copt, sare, ou si margarina amestecam un aluat. Reteta spune ca diametrul formei de tort sa fie de 28 cm. Eu am luat de 26 si bine am facut. Punem aluatul in forma si il tragem pe margine vreo 3 cm in sus.Curatam merele, scoatem tot ce nu trebuie, le taiem cubulete mai mici sau feliute, ce iasa.. si le impartim pe aluat.Peste ele presaram scortisora(dupa plac) Amestecam praful de budinca si vreo 40 g de zahar cu ceva lapte din acel jumatate de litru. Restul de lapte il punem la fiert.Cind incepe a fierbe, tragem de pe foc si amestecam budinca.Mai dam un clocot si lasam putin sa raceasca. Acum punem ouale si amestecam bine. Turnam/punem peste mere si nivelam. Presaram si fulgii de migdale peste budinca.La cuptor eu am lasat 45 de minute la temp. de 175 ° C.De obicei dupa ce migdalele au o oarecare culoare atunci si tortul este gata. Spor la copt va doresc. Peter Peter, multumesc! Termin dulcele pe care il avem acum si il comit ca prea bine arata! Report
August 29, 201412 yr comment_220208 Eu azi am petrecere, am facut prajitura , cakepops si tort , dovada mai tarziu cand am chef de pozat, acu-s prea obosita. Revin abia astazi cu "dovada" - prajitura cu banane si glazura de ciocolata - cakepops - tort Report
August 29, 201412 yr comment_220211 Revin abia astazi cu "dovada"...- tort Să-ți trăiască Iza, să fie sănătoasă și fericită și să vă bucurați împreună de o viață frumoasă.De dulciuri nu pot să zic decât că îmi lasă gura apă.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif Report
August 29, 201412 yr comment_220212 Revin abia astazi cu "dovada" - prajitura cu banane si glazura de ciocolata Exista reteta pe undeva pe forum? Arata intr-un mare fel! La multi ani Izabelei si sa va fie de bine! Report
August 30, 201412 yr comment_220220 Multumesc Boni,Wowerful pentru urari. Reteta prajiturii cu banane nu e pe forum, dar daca vrei o scriu dupa amiaza , acum fug la servici ca azi sunt pe front , la datorie. Report
August 30, 201412 yr comment_220222 La multi ani Izei! Desi tortul (si nu numai) arata ...mmmm..., tot Iza-i mai dulce! Si mamica ei o frumoasa si-o talentata!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif Report
August 30, 201412 yr comment_220226 Multumim Zoaza. Reteta prajiturii cu banane Ingrediente- pt. blat: 5 oua , 5 linguri zahar, 5 linguri faina, 2 linguri ulei, un praf de sare- pt. crema: 3 oua , 5 linguri de zahar , 3 linguri amidon ,450 ml lapte , esenta de vanilie- pt. glazura: 150 g zahar , 50 g cacao neagra, 120 g apa , 100 g smantana lichida, 5 g gelatina, 50 ml apa rece- 3 banane Ouale se separa. Albusurile se bat cu un praf de sare , se adauga treptat cate o lingura de zahar si se bat pana spuma se tine bat. Se adauga pe rand galbenusurile , uleiul si treptat faina cernuta. Se omogenizeaza , se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara si se coace in cuptorul preincalzit la 170 grade, cca. 25-30 de minute.Se lasa la racit blatul , apoi se taie in doua pe orizontala, obtinand doua foi.Pentru crema se freaca ouale intregi cu zahar pana devin spuma , apoi se adauga amidonul. Laptele se pune la fiert cu esenta de vanilie , apoi se toarna cate putin , treptat , peste crema de oua. Amestecul se readuce pe foc , amestecand mereu , pana se ingroasa crema. Se lasa la racit.Pentru glazura se cerne zaharul cu cacao , se adauga apa si smantana lichida si se pun pe foc , amestecand continuu pana incepe sa fiarba. Se lasa la fiert 10 minute , amestecand continuu. Se strecoara si se lasa la racit pana la cca. 50 de grade. Gelatina se hidrateaza cu apa rece si se topeste pe baie de aburi. Se adauga la glazura si se amesteca bine. Glazura se lasa la racit pana la cca. 40 de grade.Pana cand glazura se raceste se ansambleaza prajitura.Se aseaza intr-o tava prima foaie de blat , se pune 1/2 din crema. Bananele se curata si se taie felii pe lung.Se aseaza felii de banana una langa alta deasupra cremei , se acopera cu restul de crema si cu cea de-a doua foaie de blat. Se apasa usor pentru a se lipi.Glazura de ciocolata racita usor se toarna deasupra prajiturii. Se da la rece cateva ore, apoi se feliaza. Daca esti in criza e timp , glazura de ciocolata poate fi inlocuita cu glazura cumparata. Cand am facut prima data prajitura asta am facut-o cu glazura de la plic , dar de cand am gasit glazura Adrianei , o folosesc destul de des la prajituri/torturi. Report
August 31, 201412 yr comment_220233 Desi imi notasem initail reteta de pina colada pentru ca mi-a adus tata mere de la gradina, Peter am executat: saru-mana pentru masa ! Cat de curand fac si pna colada ! Report
September 1, 201412 yr comment_220251 Desi imi notasem initail reteta de pina colada pentru ca mi-a adus tata mere de la gradina, Peter am executat: saru-mana pentru masa ! Cat de curand fac si pna colada !Iulia, a iesit minunata. Am facut si eu, dar cu prune in loc de mere. Report
September 3, 201412 yr comment_220267 La multi ani Iza!Foarte frumoase pregatiri Dorina si sunt sigura ca mega delicioase.Cakepops de mult vreau sa fac si niciodata nu apuc. Pentru aniversarea de 17 ani de casnicie am reusit, desi ca de fiecare data pe fuga, sa fac un tort.Facut cate putin, in pauze de munca, sau la ore tarzii in noapte.Etapa finala glazura voia sa fie glazura lucioasa a Adrianei, dar cand am ajuns acasa in pauza am constatat ca n-am cacao, asa ca am facut glazura din cioco topita cu putin unt si frisca lichida. Tortul a fost unul cu mousse de cioco neagra(fara zahar)in care am pus si o smochina maruntita(proaspata), reteta am scris acum ceva timp la subiectul cu Thermomix, apoi mousde de pere, reteta Ralesu si la finanal glazura de ciocolata.Al meru care nu e cu dulciurile pana am venit eu acasa am mai halit o felie. Report