July 31, 201412 yr comment_219654 Si eu ma chinui de vreo 2 saptamani sa fac o praji cu prune. Poate in wee asta, ca avem mai mult timp liber. Wow, frumoasa prajitura ta. Nu am stiut ca exista si varianta cu prune caramelizate. Report
July 31, 201412 yr comment_219655 Wow, frumoasa prajitura ta. Nu am stiut ca exista si varianta cu prune caramelizate. Eataly a pus un link la reteta de unde s-a inspirat, adica aici Report
August 2, 201412 yr comment_219702 Simplu si bun:Praji cu struguri si cioco.(multa cioco) Peter Report
August 2, 201412 yr comment_219711 reteta? Sa stii ca la praji asta merita sa pun reteta. Usor de facut si tare lecker. Peter Report
August 2, 201412 yr comment_219713 Astept si eu cu nerabdare reteta la praji cu ciocolata si struguri. Report
August 2, 201412 yr comment_219719 Nu trece vara fara sa fac cobbler (prajitura/placinta americana). De data asta am facut-o inlocuind grasimea si oul cu piure de mere. Fructele au fost nectarine si caise. Report
August 3, 201412 yr comment_219731 Pai astept Astept si eu cu nerabdare reteta la praji cu ciocolata si struguri. Prajitura de ciocolata cu struguri 250 g struguri albi350 g ciocolata de lapte175 g unt sau margarina1 pachetel de zahar vanilat1 praf de sare125 g zahar3 oua (M)300 g faina3 lingurite praf de copt4 linguri rom100 g ciocolata alba 1. Spalam strugurii, luam boabele de pe ciorchine si ii uscam.Taiem marunt 250 g de ciocolata. Topim ca. 2/3 Ca. din acea cantitate. Ptr. aluat amestecam cu mixerul untul, zaharul vanilat, sarea si zaharul pina obtinem o crema. Apoi adaugam ouale unul cite unul si amestecam incontinuare.Amestecam faina cu praful de copt. Se amesteca ciocolata topita, romul si amestecul de faina cu crema de unt/oua. Apoi incorporam ciocolata tocata marunt si strugurii(boabele de struguri care erau prea mari le-am taiat in doua. Strugurii nu aveau samburi). Ungem si infainam o forma de chec. In reteta scrie ca forma sa aiba dimensiunea de 11x30 cm si doi litri ca volum.Eu nu am avut si am luat doua forme normale de chec.Turnam aluatul in forma si lasam in cuptorul preincalzit la 175°C. Cu ventilatie la 150°C. O ora.Lasam la racit ptr. vreo 10 minute si scoatem din forma. Tocam ciocolata ramasa. Topim si ciocolata de lapte si cea alba. Dar separat. Turnam ciocolata topita peste prajitura, dupa ce se intareste putin, o putem taia. Eu nu am mai facut cu ciocolata alba, ci mi-au ajuns 100 g din cea cu lapte. Faceti neaparat testul scobitorii, sa nu lasati prea mult la cuptor, asa va ramine foarte savuroasa si buna. Spor la incercat. Peter Report
August 3, 201412 yr comment_219737 Multumesc Peter, sigur o sa o fac numai sa ma intorc din concediu , am o gramada de ciocolata pe care trebuie sa o "valorific" cumva. Nussschnecken arata lecker rau de tot. Report
August 6, 201412 yr comment_219821 Eu aseara am facut un tort de regim... Super ingenios!! Simplu si racoros, numai bun pentru sezonul calduros.Hmmm... Report
August 7, 201412 yr comment_219843 Eu aseara am facut un tort de regim... Oooff, de cand ii dau tarcoale!Dar nu ma-ncumet la combinatia pepene rosu-frisca! Ma tem de...consecinte! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif Report
August 7, 201412 yr comment_219863 Eu aseara am facut un tort de regim... Oooff, de cand ii dau tarcoale!Dar nu ma-ncumet la combinatia pepene rosu-frisca! Ma tem de...consecinte! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif La mine nu a avut nici o conseconta... negativa Ideea cred ca am vazut-o undeva pe FB, dar nu-mi mai aduc aminte exact. Report
August 7, 201412 yr comment_219870 Cred că ușor ușor mă convingeți și pe mine să trec la Fb... Îmi place ideea și am să o pun în practică ori la mama ori la soacra, sau la amândouă. Report
August 7, 201412 yr comment_219871 Eu aseara am facut un tort de regim... Oooff, de cand ii dau tarcoale!Dar nu ma-ncumet la combinatia pepene rosu-frisca! Ma tem de...consecinte! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif Asijderea. Report
August 9, 201412 yr comment_219904 Eu aseara am facut un tort de regim... Genial Maine fac un tort Piña colada. Peter Report
August 9, 201412 yr comment_219908 Tarta cu crema de migdale (frangipane) si piersici. E prima data cand fac frangipane, dar parca sunt prea multe migdale pentru gustul meu. Si trebuia sa pun mai multe piersici...In schimb, prietenii au adorat-o, nu a mai ramas nimic pe farfurie. Report
August 11, 201412 yr comment_219932 Eu am facut ceva paleo weekend-ul asta: prajitura cu nectarina si pruna- buna tare! o sa o mai fac. Report