September 4, 201412 yr comment_220282 FFF FRUMOS, ti-am zis si pe Fb, dar aici te rog sa pui si tu niste link-uri, de ajutor uneia ca mine.Sa traiti fericiti si sanatosi pana in ultima zi! Report
September 4, 201412 yr comment_220286 Foarte frumos tortul si cu siguranta delicios. Ciocolatoasa din mine o sa-l viseze la noapte. Report
September 4, 201412 yr comment_220291 Ioana, e superb,iar aromele sunt minunate. Eu azi am fact fursecuri: de cicolata Eataly si de vanilie. Report
September 5, 201412 yr comment_220305 Dorina, Aura, multam, chiar a fost f bun, bine perfect pe gustul meu care mananci cioco cu % mare de cacao FFF FRUMOS, ti-am zis si pe Fb, dar aici te rog sa pui si tu niste link-uri, de ajutor uneia ca mine.Sa traiti fericiti si sanatosi pana in ultima zi! reteta de mousse, uite-o aici, postul 252, iar reteta de mousse de pere aici Si daca tot am dat-o pe mousseuri, de data asta unul vegan:Mousse de avocado Report
September 5, 201412 yr comment_220309 Ioana la asta raw cu avocado ai reteta? Eu cald, cald inca. Fara briz briz-uri dar bun "cu draci": nume fancy: Roasted Plum Kaisershmarnn nume paesan: omleta dulce cu prune coapte Report
September 5, 201412 yr comment_220310 Ioana la asta raw cu avocado ai reteta? Eu cald, cald inca. Fara briz briz-uri dar bun "cu draci": nume fancy: Roasted Plum Kaisershmarnn nume paesan: omleta dulce cu prune coapte Bun Kaiserschmarrn-ul.Desi fac zilnic la munca de-mi iese uneori pe nas, tot as servi o portie acum. Mousse e tare simplu de facut 1 avocado bine copt se face piure 1/4 cup cacao se amesteca cu 1/4 lapte cocos sau migdale( eu am folosit migdale), apoi se adauga peste avocadoSe amesteca bine apoi se adauga 1 lingurita extract de vanilie(se poate ev si alcool cine vrea) si 2 lingurite indulcitor natural( eu am folosit praf de agave) Se pot adauga fulgi, alune sau chiar fructe in mousse, eu am optat pt migdale prajite si macinate.Se da la rece , eu am lasat max 2 h. Report
September 11, 201412 yr comment_220480 Azi un tort cu crema de brinza Philadelphia, mascarpone si nougat. neornat, dar e bun si asa... Peter Report
September 11, 201412 yr comment_220487 Uai Peter cum arata Crema, crema cum e, lamureste-ma ca sunt confuza de pofta. Report
September 12, 201412 yr comment_220512 S-a dus vara, asa ca pregatim dulciuri cu prune si mere inclusiv multe ceaiuri Report
September 12, 201412 yr comment_220515 Uai Peter cum arata Crema, crema cum e, lamureste-ma ca sunt confuza de pofta. Crema este buna, daca nu uiti aia 3 linguri de zahar pudra. Cum am facut eu... 9 foi gelatina 150 g Nougat, eu am avut 200 g350 g Philadelphia 250 g mascarpone 400 g frisca lichida-batuta 3 lg de zahar pudra. Peter Report
September 12, 201412 yr comment_220519 Crema este buna, daca nu uiti aia 3 linguri de zahar pudra. Cum am facut eu... Peter Danke! Dar oricum si fara 3 lg de zahar e destul de dulce, nu?De la nougat, frisca si sigur n-ai aruncat-o. Ioana, faina prajitura.Vad ca ai gasit canite emailate.Si ceainic. Report
September 13, 201412 yr comment_220528 Nu e de azi , e de zilele trecute - kasutera/castella ( un pandispan cu miere). Prima incercare , nu sunt tocmai multumita , cred ca trebuia sa iasa mai batut. Report
September 15, 201412 yr comment_220557 Eu dupa mine... Azi , impreuna cu boboaca mea ,"crapaciosi" a la Any Report
September 16, 201412 yr comment_220596 Ultima mea dulcegarie cico-cafeloasa Waw, or inceput sa-ti placa? Report
September 16, 201412 yr comment_220599 Ultima mea dulcegarie cico-cafeloasa Kaffee-Kuchen. Arata lecker. Avem pe undeva reteta? Peter Report
September 17, 201412 yr Author comment_220624 AIIII HEIT IUUUUUUU! de minim doua-trei bucati!Asa este, chiat si pentru mine, eu, aia care comentam la ciocolata Cînd e cafeaua în joc, o iau razna Ultima mea dulcegarie cico-cafeloasa Waw, or inceput sa-ti placa? Sorella, eu sînt dovada vie ca lupu' îsi mai schimba si naravul, nu numai parul :) Ultima mea dulcegarie cico-cafeloasa Kaffee-Kuchen. Arata lecker. Avem pe undeva reteta? PeterO avem pe blog Report
September 18, 201412 yr comment_220632 Kaffee-Kuchen. Arata lecker. Avem pe undeva reteta? PeterO avem pe blog Alaltaieri seara i-am spus la Brigitte ca vei raspunde asa. Nu seamana la gust cu amandina? Peter Report
September 18, 201412 yr Author comment_220634 Kaffee-Kuchen. Arata lecker. Avem pe undeva reteta? PeterO avem pe blog Alaltaieri seara i-am spus la Brigitte ca vei raspunde asa. Nu seamana la gust cu amandina? PeterCa sa semene mai bine cu amandina, faci sirop usor fiert - din apa, zahar si ceva coaja de portocala, strecori, racesti si însiropezi. Crema ganache merge bone, sau faci o creme de unt/cioco (dar e mai grea), iar deasupra glazurezi cu o glazura din sirop de apa cu zahar în care topesti cocolata amaruie. Crema de unt: 400 g unt moale/la temperatura camerei 200 g zahar pudra 1 lingura de cacao(sau dupa gust) 50 g ciocolata topita Glazura de cico cu sirop de apa + zahar, este excelenta. E dupa reteta Carlei Sacher, sotia nepotului lui Franz Sacher(creatorul tortului Sacher).Are o textura deosebita...ceva între fondant si glazura de cioco. Se taie perfect si e super la Biss 250 g ciocolata amaruie maruntita250 g zahar sau fondant125 ml apa30 g cacao Reteta e pentru doua torturi, zice Carla Sacher... dar torturile ei erau mai mici Oricum depinde cum vrei sa glazurezi amandina. Pe bucati, toata deodata... Se fierbe apa cu zaharul pîna se leaga usor, se adauga cacao se amesteca bine cu telul/Schneebesen. Se trage vasul de pe foc, se adauga ciocolata amaruie si se amesteca din nou bine. Se toarna peste tort. Nu se lasa la racit! Eu am facut-o si sarind peste cacao sau adaugînd doar jumatate din cantitate. Pentru amadina eu zic s-o reduci sau chiar s-o sari Report
September 18, 201412 yr comment_220641 O DATA, ADICA O DATA ma trezesc si eu sa intru la dulciuri si ce vad, asa ceeeeva nu e corect, e imoral, ingrasa si in mod clar e ilegal ca-ti vine sa dai cu ceva in capul oamenilor sa le iei prajitura! O sa fac si eu ilegalitatea astea ii zic lui mama ca e pentru ....??????? gasesc eu ceva, nu mai intru pe aici, ca doar n-am baut gaz! Report
September 19, 201412 yr comment_220657 O DATA, ADICA O DATA ma trezesc si eu sa intru la dulciuri si ce vad, asa ceeeeva nu e corect, e imoral, ingrasa si in mod clar e ilegal ca-ti vine sa dai cu ceva in capul oamenilor sa le iei prajitura! O sa fac si eu ilegalitatea astea ii zic lui mama ca e pentru ....??????? gasesc eu ceva, nu mai intru pe aici, ca doar n-am baut gaz! Pai nu-i mare lucru sa-ti faci tortul(daca despre asta es vorba). Sa iei o forma de tort de 26 Ø, neaparat. Maya nu a specificat.(sau am fost chior) Peter Report
September 21, 201412 yr comment_220671 Facut si imi place. Tonka si lichior de cafea nu am avut. Am facut cu Baileys. In rest totul original Peter Report
September 21, 201412 yr comment_220672 Bun , eu ieri am umblat hai-hui , nu am facut nimic dulce , iar azi ma pune naiba sa intru aic Report