Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Topic bonicellian culinar

Featured Replies

Curioaso care esti, oricum mi le da mie :D

Nu conteaza, ca nu atentez la bunurile tale :D , da' tre' sa stiu si eu ce sunt cubuletele colorate, ca daca aflu, imi pot imagina ce gust au. :lol:

Zoazorico, nu sunt de acord, u sunt sigura ca sunt si bune , nu doar ca arata bine, si cine stie, poate intr-o zi ma loveste si pe mine inspiratia s-o copiez pe Bonicelli. :D

• Author

Adriana, ma bucur ca-ti plac. %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif:P<" title="arms" />

Pe-astea i le dedic lui Adriana, ca mi-a pus litera mare la Bonicelli. :D

Daca nu spui ce-ai pus in ele, eu nu mai vorbesc cu tine. :P

Zorzo stieeeeee.... :laughing7:

Neah, nu-s prospaturi, dar n-am mai avut timp sa le pun si pe-astea inainte de Craciun, asa ca nu pastrati nimic, toate au fost date si infulecate. :D

Nici nu pot sa va spun reactiile, au fost doar suparati ca n-au fost mai multe, unii mi-au zis ca asa bomboane bune n-au mancat niciodata, dar sigur mancasera, eu cred ca au fost doar politicosi. Dar asa politicosi le-au mancat si s-au mai laudat si la prieteni cu ele.

Pe unele le-am pus in cosulete si apoi in pungi de celofan cu fundite, pe altele pe cate un disc de sticla, pe care tot asa l-am bagat in punguta de celofan.

Problema e ca m-am procopsit cu o rugaminte ferma din partea nepoatei mele care vrea sa-i fac bomboane la nunta in iulie. :D

Daca n-am inspiratie atunci? Si sigur nu pot eu face atatea bomboane, dar a zis ca nici nu vrea sa auda ca nu-i fac. Ce ma faaaac? :lol:

58_8087c2a87b05ed58c7ef8e289990eca3_thumb.jpg

58_78dee52b6c1bdbd412948937bc2c42d9_thumb.jpg

58_d262ac08036305a40f9f3e998c7fb23c_thumb.jpg

58_574959da83dfa8a6019a88d6fbd62f8e_thumb.jpg

Daca n-am inspiratie atunci? Si sigur nu pot eu face atatea bomboane, dar a zis ca nici nu vrea sa auda ca nu-i fac. Ce ma faaaac? :D

Cred ca ai nevoie musai de un ajutor sau doua. Ca nu cred ca ai inima sa-i spui nu nepoatei la nunta ei. :lol: De imaginatie nu duci lipsa, asa ca eu cred ca o sa te descurci cu inspiratia, macar ca iti scrii ideile pana atunci, sa nu le uiti. Cu timpul si executia cred ca o sa fie mai dificil.

Edit: superbe cosuletele, si am asa un sentiment ca prietenii nu au fost politicosi cand au spus ca nu au mai mancat asa bomboane, sunt convinsa ca sunt grozave.

BonBon,nici nu ma-ndoiesc de posibilitatile tale! Venim si noi cu ajutoare la tine! (Daca ne primeste Matisse) :lol:

Nici eu nu cred c-au fost DOAR politicosi! "Chez Paul" mai exista? N-a dat inca faliment? Dar GODIVA? :D

Serios vorbind, fa-le p-alea pictate cu aur.Acu' depinde si cate-si doreste copilul! Si fiindca-i vara, fa-le cu fructe!

Nu-i bai, suntem si noi p-aici si-om vedea!

Ce ma faaaac? :scratch:

Asa-ti trebuie, ai vrut sa faci bomboane ;)

Eu cred ca virgula cu putina organizare le faci fara probleme, ai numarat de exemplu asa in mare cam cite ai facut cu experimentele astea? Te ajuta sa-ti dai seama cam cit timp o sa-ti trebuiasca, va fi cald tare in iulie probabil, dar le poti face cu citeva zile inainte fara probleme, iti trebuie numai o camera rece in care sa le pastrezi.

• Author

Narnia, io cu notatul stau prost, de-aia nu pot face nimic dupa retete. Daca am inspiratie de moment fac, daca trebuie sa fac dupa reteta, e obligatie si nu mai pot. :laughing7:

Zorzo, :scratch: Matisse va fi fericit!

Godiva si Paul nu se simt prea bine, ;) cred ca o sa le duc niste bomboane sa-i intremez un pic.

Adriana, n-am numarat, dar au fost multe. Cred ca au fost vreo 35 de pungute si ai vazut cam cate erau in ele.

Temperatura din iulie imi va da de furca, dar am un subsol unde am tinut si nebunelele de la ziua mea si unde nu-i frig, e foarte frig.

Nu stiu, nu i-am promis nimic mi-e frica sa-mi iau asa o raspundere, la cat ma stiu de imprevizibila. ;)

Dar va multumesc mult de incurajari si de incredere. %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif:D<" title="arms" />

Nu stiu, nu i-am promis nimic mi-e frica sa-mi iau asa o raspundere, la cat ma stiu de imprevizibila. ;)

Eu as accepta, e o provocare cu tine insati si cu creativitatea care nu-ti lipseste, si eu cred ca tu ii faci fata fara probleme! ;)

Si noi te incurajam si-ti facem galerie. :scratch:

Si eu sustin cele zise de Adriana! Si, de ce nu, poate nu doar galerie! parca mi-as baga "gherutele" in neste ciucalate! :scratch:
  • Author

Voi tineti cu nepoata-mea. :scratch: Recunoasteti ca v-a promis bumbuoni. ;)

Da' va multumesc mult de tot de incredere, va tin la curent si poate va cer si ajutorul. %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif;)<" title="arms" />

Boni, intradevar , temperaturile din iulie nu vor fi cele ideale pentru bomboneala.

eu cred ca va trebui sa muti tot materialul la subsol, si sa le faci acolo :scratch:

asa ca nu pune bine afacerile de ski , lasa-le la subsol...iti vor folosi.

Brava , complimente, si bafta la vara.

Voi tineti cu nepoata-mea. ;) Recunoasteti ca v-a promis bumbuoni. ;)

Da' va multumesc mult de tot de incredere, va tin la curent si poate va cer si ajutorul. %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif:D<" title="arms" />

Si eu te sustin si te pot ajuta,daca vrei;eu le numar :laughing7:

Gluma-negluma,dar mi-ai dat o idee cu ce as mai putea sa-mi fac ocupatie cu copiii :scratch:

Aci-s! :lol: Normal ca tin cu copilu' doar nu te-oi priva taman io de bucuria de-a bombonai! :)

Boni , iubita. mie mi se pare super faina. cred ca trebuie s-o lasi 24h inainte de a o ataca, asa scria acolo ca a2a zi e muuuult mai buna.

mie imi place cand arata asa cremoasa in interior.

si aspectul se poate "aranja" cu o glazureala, sau o pictura cu pensula bagata in aur si cioco :pupic: , ca doar esti experta.

si stii cum zic frantzujii......

"Qu'importe le flacon pourvu qu'on ait l'ivresse"....

• Author

Stella, :love3: cred ca partea cu a doua zi am sarit-o. =))

Deci io calda am ridicat-o din tava cu hartia, copilul se baga in sufletul meu cu lingurita-n mana =)) calda am taiat-o...

Stii ca ursitoarea care avea rabdarea pentru mine a intarziat la ceremonie si a ajuns cand deja se aruncasera zarurile, a mai facut ea o vraja doua, acolo, dar nu s-au prins. :D

Plus, ca sa-mi ceri mie sa stau cu prajitura-n frigider 24 de ore, este peste puterea mea de abtinere. Copilul a zis ca in afara de faptul ca era fierbinte, a fost excelenta. :pupic:

Maine repetir. =))

Boni, ai doar o solutie. sa faci cantitate dubla, si macar una sa ramana pana a2a zi .

ps si s-o faci can jr nu e acasa, ca sa aiba surpriza :pupic:

Io-s chioara rau (Stefan imi zice Homer Beethoven!) ! Ce zici tu ca-i najpa la prejetura asta? :headbang: Poate ca-i prea putina, d-aia-i urata! :hungry:

Ia mai fa-o de f'o doo ori (Ca normal ca n-o sa-ti mai iasa ca prima!) si sa vezi ce frumoasa e! Incearca si varianta verde bonicellian! :D :D

• Author

Iata si varianta verde bonicellian. =)) Light.

Cum m-am hotarat sa dau jos kg acumulate bombonind :-* (urat, Bonicelli, urat)mi-am facut salata din: andive, brocoli crud, valeriana, iaurt, ulei de dovleac verde (mi-am luat din Austria 8 sticle, nu-s normala :D dar n-am mancat ulei mai gustos, n-are nicio legatura cu alt ulei de dovleac) germeni de lucerna si bucatele de parmezan pentru care-am facut brusc o pasiune. Pana de curand nici nu ma uitam la el ca nu-mi placea. Acum am grija sa-l vad zilnic in frigider. Ma mai alina si ma linisteste. =)) .

Bunut rau de tot.

post-8-126519630008_thumb.jpg

post-8-126519641398_thumb.jpg

Iata si varianta verde bonicellian. =)) Light.

Cum m-am hotarat sa dau jos kg acumulate bombonind :D (urat, Bonicelli, urat)mi-am facut salata din: andive, brocoli crud, valeriana, iaurt, ulei de dovleac verde (mi-am luat din Austria 8 sticle, nu-s normala :D dar n-am mancat ulei mai gustos, n-are nicio legatura cu alt ulei de dovleac) germeni de lucerna si bucatele de parmezan pentru care-am facut brusc o pasiune. Pana de curand nici nu ma uitam la el ca nu-mi placea. Acum am grija sa-l vad zilnic in frigider. Ma mai alina si ma linisteste. :D .

Bunut rau de tot.

Doamne, cum poate sa arate salata asta!!!! :D

Auzi, dar ce gust are cu valeriana sau mai bine zis, ce gust are valeriana si cu germeni de lucerna, pai vrei sa ajungi ca acele fiinte care ies la pascut, eu stiu ca numai cele care fac muuuuumuuuu, mananca lucerna, ajuta la ceva si atunci ce gust are?!?! Acum chiar m-ai facut curioasa!!! :-*

I-ai dat si lui Jimmy, il ajuta la musculatura si ii face abdomenul plat!!! =))

• Author

Georgiana, germenii astia i-am luat de la Billa. Au si de grau si de lucerna si de secara, parca. Scrie ca au tot felul de vitamine si cum eu de obicei vitaminele mi le iau doar din ciocolata =)) am zis sa incerc sa mai adaug si alte vitamine in alimentatie.

Valeriana nu-i valeriana din aceea medicala, e o salata. Asta pe care o am acum e tot de la Billa si-i cam mare. La Mega Image au una mai mica, arata mai bine si parca-i si mai gustoasa.

Gustul mi-e greu sa ti-l descriu, dar combinatia cu iaurt si ulei de dovleac si mai ales cu parmezan, ma face sa uit ca mananc salata (pe care o urasc profund) :-*

Brocoli crud e de 10 ori mai acceptabil decat cel fiert, care este ceva ce eu nu pot atinge :D ca si conopida de altfel, cruda o mananc, fiarta, doar asaaaa in mod exceptional, daca-i invelita in cascaval si pesmet si daca o fierbe altcineva.

Mda, am intrat intr-o perioada verde (numai Stella-i de vina cu prajitura ei =)) )asa ca o sa va mai pun combinatii proprii naucitoare.

post-8-126520234478_thumb.jpg

post-8-126520240119_thumb.jpg

Ooo, iti multumesc, chiar nu stiam de toate astea. Asa ca ma faci si pe mine sa incerc, dar eventual cu ulei de masline, cred ca nu i-ar strica gustul la salata.

Vezi, omul cat traieste, tot invata si tot nu le stie pe toate!!! =))

• Author

Cu placere Georgiana. :D

Ia sa va mai arat io niste salate. Prima are avocado, papaya, valeriana, parmezan, ardei rosu, rodie, germeni de linte. :D

Urmatoarea are valeriana, papaya, ardei rosu, parmezan, struguri, germeni de lucerna si linte, niste fistic si cam atat.

Evident ambele au fost ulterior imbaiate in iaurt si ulei de dovleac verde, ceea ce nu le-a conferit un aspect demn de poza :) asa ca voi puteti sa nu le puneti.

O sa va mai arat o supa de ratzoi, supa la care am realizat ca n-am taietei, de unde si balaurii din supa facuti de mine, evident (stiti ca-s tare la orice implica faina in compozitie) :) observati ca are si sterliotzi din aia, ca am uitat cum le zice Puiu, :) si o frpturenzis de porcutz cu niste carnati intromisionati dibaci si usturoi bagat prin fibra lui, cu sos de praz.

post-8-126540155371_thumb.jpg

post-8-126540157932_thumb.jpg

post-8-126540161892_thumb.jpg

post-8-126540192776_thumb.jpg

post-8-126540195281_thumb.jpg

post-8-126540197023_thumb.jpg

post-8-126540224486_thumb.jpg

post-8-126540227859_thumb.jpg

post-8-126540231021_thumb.jpg

• Author

Le-am pus si la topicul lui Eataly, dar sunt mandra de ele, asa ca mi le pun si aici. :floare:

Am mai facut si niste bomboni noi, cu crema din ciocolata, unt, marsmallow si umplute cu nuci verzi (ma rog, or fi fost verzi, dar in dulceata erau maro) :pupic: si imbracate-n ciocolata. Si evident cu putin verde, niste fistic bucatzit.

post-8-126546759676_thumb.jpg

post-8-126546764697_thumb.jpg

post-8-126546769088_thumb.jpg

post-8-126546771566_thumb.jpg

post-8-126546779977_thumb.jpg

post-8-126546783377_thumb.jpg

post-8-126546788087_thumb.jpg

post-8-126546790475_thumb.jpg