Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Topic bonicellian culinar

Featured Replies

Daca vrei retete de bomboane, mai am! Cere si ti se va da!

Io pot sa cer? http://yoursmiles.org/tsmile/religion/t0806.gif

Da' sa nu ma pui sa le fac! Vreau sa vaz daca se egzista (reteta) la cineva. (Si s-o pun pe Lena, vecina mea, la treaba http://yoursmiles.org/tsmile/eat/t1903.gif

Ashea...

Io vreau reteta de bomboane fondante. Alea de erau prin cofetarii pana pe la inceputurile anilor '80.

Si le aminteste careva? Aveau o glazura in culori ...pastelate sa zicem (verzulii, roz, alb) si erau "umplute" cu ceva de care acum as zice ca era martipan si nuca macinata fin. Dar nu sunt sigura. Nu stiu daca acum ar fi pe gustul meu, tot ce stiu e ca eram lesinata dupa ele. La un moment dat au disparut si nu tin minte sa le mai fi vazut dupa aia. Tata, Dumnezeu sa-l odihneasca, mituia toti cofetarii din centru numai sa-i opreasca bonboni pentru mine. :pupic:

Aaaaa, nici nu stiu sigur daca asa se numeau oficial :floare: insa memoria mea asa le-a inregistrat.

Daca vrei retete de bomboane, mai am! Cere si ti se va da!

Io vreau reteta de bomboane fondante. Alea de erau prin cofetarii pana pe la inceputurile anilor '80.

Si le aminteste careva? Aveau o glazura in culori ...pastelate sa zicem (verzulii, roz, alb) si erau "umplute" cu ceva de care acum as zice ca era martipan si nuca macinata fin. Dar nu sunt sigura.

Da, eu mi le amintesc, si ma ia cu lesin de la lingurica, nuca cred ca aveau inauntru, ce BUNE erau!

Vaaai implor mila cat de bine arata bomboanele :floare:

Hazel ai un ticker adorabil , imi place cum imi plac bomboanele de mai sus , poti sa-mi dai retzeta pls? Pls? nu-mi dezlipesc ochii de pe el .

Fusai la cumpi si cand intrai in magazin ma izbii de legume si fructe. Ghicitzi ce-mi iesi in cale? Smochine!!!

Dar ma abtzinui :pupic:

:drool: nuu , nu la asta ma referam , ci la faptul ca ai slabit enorm , nu stiu de ce am crezut ca e evident . :drool:

Reformulez/ Vreau reteta de slabit care a facut sa arate atat de bine tickerul .

:drool: nuu , nu la asta ma referam , ci la faptul ca ai slabit enorm , nu stiu de ce am crezut ca e evident . =))

Reformulez/ Vreau reteta de slabit care a facut sa arate atat de bine tickerul .

Aaaa , multumesc, dar ia du-te pe la fundamentaliste si sa vezi ce de chestii interesante inveti acolo, daca puneam mai multe in practica, eram deja la capatul tickerului acum :drool:

viewtopic.php?f=10&t=111

Deci nu doare acolo la fundamentaliste ? Sigur ?

Sa citesti nu doare sigur :pupic:

Si apoi alegi ce iti convine si ce ti se potriveste de acolo :pupic:

Io vreau reteta de bomboane fondante. .

Mi le amintesc, colorate, cu glazura aceea superba de zahar si inauntru cu ceva cu nuci, erau tare dulci dar una tot as minca.

Mama le comanda la o doamna care le facea pe ascuns evident, am trecut anul trecut in vara pe straduta ei si inca mai era casa acolo, ea nu mai e. SI pentru ca tot se implinesc in curind 20 de ani de atunci din decembrie 89, in ziua discursului care s-a terminat cu fuga lor, mama cind a venit de la serviciu cu tot orasul care fierbea, ce face? Ma trimite dupa bomboane ca era ziua in care trebuia sa le ia de la doamna respectiva. Tara ardea si ei ii era gindul la bomboanele fondante :pupic: Eu pe drum m-am intilnit cu fostii mei colegi si am planificat sa ne intilnim sa facem sa dregem dar apoi nu m-a lasat tata sa ies din casa. :roll:

Boni, iarta-ma de off topic dar mi-a trezit Motana amintirile :pupic:

• Author

Adriana, aici e off topic, :laughing7: deci nimic nu poate fi off topic (cu exceptia smochinelor mele) :)

Si eu mi-aduc aminte de fondante, imi placeau, dar si mie mi se pareau foarte dulci. N-as fi refuzat insa niciuna, la o adica. :)

E in Salajan o cofetarie, Zodiac, in piata.Acolo are mereu bomboane fondante si fursecuri cu stafide, ca are laborator propriu! Deja doamnele m-au invatat: 250 d-alea si 250 d-alea! Is mortale! Au exact gustul de care vorbiti! :)

Si fac si niste torturi...Io nu mai cumpar, ca mi-e mila sa le tai! Sunt divine!

Fusai la cumpi si cand intrai in magazin ma izbii de legume si fructe. Ghicitzi ce-mi iesi in cale? Smochine!!!

Dar ma abtzinui :pupic:

De ce? :scratch:

Nu mai pot de cand salivez...vai vai...Bonicelli o sa iti fur si eu ideea de a face cadou de Craciun cutii cu bomboane personalizate...am zis sa fac pt Mos Nicolae dar nu mai am cand...ca o sa fiu tare ocupata weekendul asta..oricum nu am prea multe de facut...4-6.. abia astept :headbang:
  • Author

Asa, azi am facut alte bomboane, parca am dat in bombonita :D Unele simple in formele pe care mi le-am achizitionat de mos 4 decembrie, cateva smochine umplute, ca a vrut si Bonicelul sa vada ce minune am creat eu si am mai facut unele. :D

Nu le-am mai pozat pas cu pas, vi le povestesc doar. Am umplut prune uscate cu felie de mandarina (jumatate) si crema ganache si le-am invelit in ciocolata. :-*

58_792507a66e1503f4f6e2d7dd6cc12d5a_thumb.jpg

58_435c46757f5d4b337c01387b4beb4c27_thumb.jpg

58_2577aec073c4b003d584ae9bf5f8f428_thumb.jpg

58_91ad7ea48b8a75d0ca9861376556d17a_thumb.jpg

Asa, azi am facut alte bomboane, parca am dat in bombonita :-* Unele simple in formele pe care mi le-am achizitionat de mos 4 decembrie, cateva smochine umplute, ca a vrut si Bonicelul sa vada ce minune am creat eu si am mai facut unele. :D

Nu le-am mai pozat pas cu pas, vi le povestesc doar. Am umplut prune uscate cu felie de mandarina (jumatate) si crema ganache si le-am invelit in ciocolata. :D

Auzi, da' tu numa' bunbuane di astea stii sa faci? Adica de alea care ma fac sa balesc si-n somn????? :D :D :D

• Author

Sunteti voi prea dragute, %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif:D<" title="arms" /> din fericire am idei cu tona, indemanarea imi lipseste. :((

Azi am mai facut ceva, va ucid, :tongue3: o minunaciune de sta Jimmy-n coada, dar nu cred ca am acum timp sa le pun, ca am musafiri. Va tin in suspans. =))

Sunteti voi prea dragute, %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif:D<" title="arms" /> din fericire am idei cu tona, indemanarea imi lipseste. :D

Azi am mai facut ceva, va ucid, :tongue3: o minunaciune de sta Jimmy-n coada, dar nu cred ca am acum timp sa le pun, ca am musafiri. Va tin in suspans. :D

Io astept gura-cascata!!!! :(( Precis iar imi curg balute vreo 3 ore.... =))

Fata, Boniceao, poi ciocolatierii belgieni isi pot baga li-nis-titi unghia-n gat ca pitigoii daca vad minunile tale!

Vorba lu' foxyy, tu numa'ase stii sa prestezi? Dau in diabet hiopglocemic, sau ma mut la tine? Care varianta o alegi? :D

Deci, m-ai boulversat ! :(( :D :D :D =)) :tongue3:

Fata, Boniceao, poi ciocolatierii belgieni isi pot baga li-nis-titi unghia-n gat ca pitigoii daca vad minunile tale!

Vorba lu' foxyy, tu numa'ase stii sa prestezi? Dau in diabet hiopglocemic, sau ma mut la tine? Care varianta o alegi? :D

Deci, m-ai boulversat ! :D :D :D :D :D :D

Io stau si ma gandesc (vorba lu' Geoana: ma gandeam cat pot sa ma gandesc.... :geek: )..... zicea pe undeva ca-i nepriceputa, da' ca are bafta si-i ies cateodata bonbonurile... Pai, scuzati pardon, da' cu-asa nepricepere io crez ca nu mai ai nevoie de indemanare!!!!!! :D