December 1, 200916 yr comment_3738 Mai zi odata cum scoti ciucalata intarita de pe "fustitele crete", ca mi-s batraioara si-am uitat! Daca mi se permite:-pe o hartiuta creata intinzi cu un penson nici subtire, nici gros ciocolata topita si ai grija sa se acopere bine cretii, adica, cu cat stratul de ciocolata e mai gros cu atat risti mai putin sa ti se rupa cand se racesc.Te avertizez ca e un pic de migala.. si neaparat trebuie tinuti la rece ca se inmoaie.Uite si o tentativa de-a mea, daca nu se supara Boni. La mine e "rochita de briosa"(imi pare rau ca la spartul targului mi-a venit ideea ca le-as fi putut umple cu ceva budinca de vanilie ) Report
December 2, 200916 yr comment_4033 Bonicelli, or fi bune bombonelele alea, da' faci neshte poze de mai mare dragul! Mandibula mea pare sa aiba o viata a ei, proprie si se manifesta total necontrolat prin caderi repetate Report
December 2, 200916 yr comment_4319 Bonicelli, or fi bune bombonelele alea, da' faci neshte poze de mai mare dragul! Mandibula mea pare sa aiba o viata a ei, proprie si se manifesta total necontrolat prin caderi repetate Subscriu Report
December 2, 200916 yr comment_4324 Faine bomboanele cu ganache , o sa le fac si eu. ...dar am o intrebare pt tine...cum de ai cerut sa-ti fie colorat nick-ul cu rosu si nu verde? Asta de cheama tradare Report
December 2, 200916 yr comment_4330 Boni, daca le trageai capac si le intorceai erau mascote!Asa faceau la laborator: in chese de minimascota se trage ciocolata fierbinte, si se lasa la racit. Se pun stafide sau alune, se umplu cu ganache si s elasa iara la racit. Apoi se trage capac, si iara se lasa la racit. La sfirsit se scoata chesa, si gata!Chesele de mascota sint din hirtie mai groasa, si au si o margine de care sa poti apuca cind scoti hirtia. Report
December 2, 200916 yr comment_4331 Faine bomboanele cu ganache , o sa le fac si eu. ...dar am o intrebare pt tine...cum de ai cerut sa-ti fie colorat nick-ul cu rosu si nu verde? Asta de cheama tradare Doamna e mai altfel ca noi.... nu vezi ce bomboane face??? :mrgreen: Normal ca are nick-ul ros'! Report
December 2, 200916 yr Author comment_4342 He, he, rosu-i culoarea mea preferata. Minimascote, deci. Si mai am idei, cu timpul am stat cam prost, sper sa apuc sa fac cateva bomboane pana de Craciun, ca am de facut vreo 20 si ceva de cadouri si nu ma duce capul ce sa pun in pachetele.Anul trecut am avut o tona de musafiri de Craciun si fiecare a gasit sub pom cadou cu numaele lui, cadou personalizat, fiindca stiam cam ce-i place fiecaruia, dar anul asta-i mai greu, merg in 2 vizite, unde stiu oamenii, dar nu asa de bine incat sa le stiu si preferintele, deci vreau sa fac niste pachetele care sa placa oricui si parca nu le-as lua de la Leonidas sau de la Venchi.Daca reusesc ceva pana atunci, promit sa le pun aici. Daca nu... Report
December 2, 200916 yr comment_4344 Mai zi odata cum scoti ciucalata intarita de pe "fustitele crete", ca mi-s batraioara si-am uitat! Daca mi se permite:-pe o hartiuta creata intinzi cu un penson nici subtire, nici gros ciocolata topita si ai grija sa se acopere bine cretii, adica, cu cat stratul de ciocolata e mai gros cu atat risti mai putin sa ti se rupa cand se racesc.Te avertizez ca e un pic de migala.. si neaparat trebuie tinuti la rece ca se inmoaie.Uite si o tentativa de-a mea, daca nu se supara Boni. La mine e "rochita de briosa"(imi pare rau ca la spartul targului mi-a venit ideea ca le-as fi putut umple cu ceva budinca de vanilie ) Aci ti se permite orice (raspund io in numele lu' Bonicica! Stiu ca nu se supara!) Multam de raspuns!Ce faina e sectiunea! Detaliaza! Report
December 2, 200916 yr comment_4351 He, he, rosu-i culoarea mea preferata. Minimascote, deci. Si mai am idei, cu timpul am stat cam prost, sper sa apuc sa fac cateva bomboane pana de Craciun, ca am de facut vreo 20 si ceva de cadouri si nu ma duce capul ce sa pun in pachetele.Anul trecut am avut o tona de musafiri de Craciun si fiecare a gasit sub pom cadou cu numaele lui, cadou personalizat, fiindca stiam cam ce-i place fiecaruia, dar anul asta-i mai greu, merg in 2 vizite, unde stiu oamenii, dar nu asa de bine incat sa le stiu si preferintele, deci vreau sa fac niste pachetele care sa placa oricui si parca nu le-as lua de la Leonidas sau de la Venchi.Daca reusesc ceva pana atunci, promit sa le pun aici. Daca nu... Cred ca ar merge sa pui bombonele in cosulete de ciocolata facute tot de tine!Da' tre' sa ai nerv! Io n-am! PS:eventual poti face si Bounty(reteta postata de Maya) cu interioare colorate ca am vazut ca esti " in tema" Report
December 2, 200916 yr Author comment_4355 Deci Zorzo stie ce spune, aici nu-i nimic off topic, sau in plus. Cred ca ar merge sa pui bombonele in cosulete de ciocolata facute tot de tine!Da' tre' sa ai nerv! Io n-am! PS:eventual poti face si Bounty(reteta postata de Maya) cu interioare colorate ca am vazut ca esti " in tema" Nici io. Eu vreau sa inventez bomboane, ma rog, sau aproximativ. :laughing7: Alea ale lui Maya sunt grozave, dar mie sigur nu-mi ies la fel, stiu eu bine. Report
December 2, 200916 yr comment_4360 Deci Zorzo stie ce spune, aici nu-i nimic off topic, sau in plus. Cred ca ar merge sa pui bombonele in cosulete de ciocolata facute tot de tine!Da' tre' sa ai nerv! Io n-am! PS:eventual poti face si Bounty(reteta postata de Maya) cu interioare colorate ca am vazut ca esti " in tema" Nici io. Eu vreau sa inventez bomboane, ma rog, sau aproximativ. :laughing7: Alea ale lui Maya sunt grozave, dar mie sigur nu-mi ies la fel, stiu eu bine. Multam! N-ai fi tu daca ti-ar iesi reteta ca originalul! Asta-i fain,ca s-a "luat" si la mine! Report
December 2, 200916 yr comment_4363 Io am o tavita de silicon, teoretic pt cuburi de gheata cu forma de inimioare...cumparata de mult de la un TCM, uitata prin camara, nefolosita pana acum.Ma gandeam sa torn ciocolata topita in ea si sa le umplu cu compozitia de la Bounty( tre' sa iasa! ) si sa fac bumboane home made. Acu sa vaz cum stau cu nervu', cu timpu' si cu chefu'...PS: imi place ca esti perspicace si ai inceput din timp cu pregatirile. Io frec menta. Report
December 2, 200916 yr comment_4364 Boni, stii bomboanele carpati? alea cu fructe si nuca si forma neregulata?Uite reteta: canttitai egale de stafide, nuca tocata grob, si ciocolata de foarte buna calitate. topesti ciocolata, pui stafidele sau alte fructe, nuca, amesteci - ciocolata e doar liant. iei cu lingurita si pui pe hirtie cerata la uscat. Nu te chinui nici la forma, nici la continut! Si sint atit de buneeeeeeee.... mai poti incerca sa faci bomboane cu visine:eu fac asa: visinele, neaparat din visinata, si neparat tari, cu simburele in ele. Ideal ar fi sa faci rost de fondant, dar daca nu poti cumpara un fondant de la cofetarie, exista o glazura de-a gata de la dr oetker, de cioclata sau ness, parca.... sau faci tu din albus cu zahar...dai visina prin fondant, dupa ce se usuca o dai prin ciocolata, si o pui la uscat pe perlute de ciocolata. Am o pza sigur in calculatorul celalalt, o caut si o pun. La astea e mai mult de munca, dar sint crima si pedeapsa! Report
December 2, 200916 yr comment_4384 Boni, stii bomboanele carpati? alea cu fructe si nuca si forma neregulata?Uite reteta: canttitai egale de stafide, nuca tocata grob, si ciocolata de foarte buna calitate. topesti ciocolata, pui stafidele sau alte fructe, nuca, amesteci - ciocolata e doar liant. iei cu lingurita si pui pe hirtie cerata la uscat. Nu te chinui nici la forma, nici la continut! Si sint atit de buneeeeeeee.... mai poti incerca sa faci bomboane cu visine:eu fac asa: visinele, neaparat din visinata, si neparat tari, cu simburele in ele. Ideal ar fi sa faci rost de fondant, dar daca nu poti cumpara un fondant de la cofetarie, exista o glazura de-a gata de la dr oetker, de cioclata sau ness, parca.... sau faci tu din albus cu zahar...dai visina prin fondant, dupa ce se usuca o dai prin ciocolata, si o pui la uscat pe perlute de ciocolata. Am o pza sigur in calculatorul celalalt, o caut si o pun. La astea e mai mult de munca, dar sint crima si pedeapsa!Fata, vrei sa mor aci? Deja Bonicica m-a bagat la hipoglicemie! Tre' sa dau iama p-an boambele ei! :laughing7: Report
December 2, 200916 yr Author comment_4385 Raluca :laughing7: tu incerci sa ma atragi spre retete concrete de bomboane. Normal ca le stiu, mi-au indulcit copilaria, le luam de la blocul turn de la Sala Palatului si de la Athenee Palace. Si trufe la fel si mai erau alune rotunde imbracate in zahar ars si ciocolata.De mica se intrezarea capacitatea mea maxima de creatie culinara, luam trufe, le amestecam cu faina (nu ma intrebati de ce) le tavaleam prin cacao din nou si le mancam cu prietena mea si evident ni se facea rau. Mai faceam eu un fel de halva nu stiu cum cu ulei, zahar si faina, ceva oribil, ii ardeam mamei toate oalele si le piteam la loc in dulap. Report
December 2, 200916 yr comment_4390 Boni, de la Turn ma aprovizionam si eu, cind eram copil Daca vrei retete de bomboane, mai am! Cere si ti se va da! Report
December 2, 200916 yr comment_4391 Boni, stii bomboanele carpati? alea cu fructe si nuca si forma neregulata?Uite reteta: canttitai egale de stafide, nuca tocata grob, si ciocolata de foarte buna calitate. topesti ciocolata, pui stafidele sau alte fructe, nuca, amesteci - ciocolata e doar liant. iei cu lingurita si pui pe hirtie cerata la uscat. Nu te chinui nici la forma, nici la continut! Si sint atit de buneeeeeeee....mamma mia ce idee misto rapida si bunaevident nucile se pot inlocui cu alune, migdale, nu? Report
December 2, 200916 yr comment_4399 ovcors! si ciocolata poate fi si alba, cu cirese uscate, sau merisor, puteti sa puneti si ceva cereale...the sky is the limit! Report
December 2, 200916 yr comment_4405 Boni, de la Turn ma aprovizionam si eu, cind eram copil Daca vrei retete de bomboane, mai am! Cere si ti se va da! Io-s foxyy, nu Boni, da' cer si io niste retepturi pentru bonbonuri. Se poate??? Report
December 2, 200916 yr comment_4415 Bonboneao, Tu te tii de shotii !La ce talet ai poti deschide ciocolaterie !Vreau si eu cadou sub bradul tau !Acuma ii scriu scrisore la Mos,sa stie un sa-mi lase cadourile . Iulia, Tare buna ideea cu formele de silicon.Am si eu cateva cu forma de mere,lamaie,zmeura.Acum tre sa ne gandim care-i umplutua perfecta...deja avem prea multe variante !VREM RETZEPTURI !!!! Report
December 2, 200916 yr comment_4417 Ok, hai ca o sa le scriu pe toate si le postez la Dulciuri. dar de-acu miine, ca sint guvernata de lene Report
December 2, 200916 yr comment_4424 Aha,e frumoasa,desteapta si...harnica. Hai ca iar ma tin de glume ! De multe ori as vrea sa-mi dau o palma peste gura ( sunt shugubeatza azi),dar nu pot sa ma abtiu.Un emoticon cu leucoplast pe gura nu aveti ?Daca are cineva va rog sa mi-l trimiteti ! Report
December 3, 200916 yr Author comment_4632 Moaaaaama, geniala sunt. Stiu, si modesta. Ce-am facut azi it's a must pentru pachetele. Am fost ieri sa ma aprovizionez cu una alta, diferite ingrediente, poate, poate imi vine vreo idee. si mi-a venit. Si m-am dus glont la provizii, care erau bine pitite intr-o punga de frica balaurilor halitori de dulciuri si unde aveam si-o cutie cu smochine mari frumoase, bine gogonate, nu stafidite si pipernicite cum sunt majoritatea. Cand deschid punga mai erau doar 3 smochine, dar punga bine inchisa la loc. Pe cine sa iau de gat, ca nu era niciunul acasa.Ei, asta e, am facut doar 3.Am luat smochinoaicele le-am intors cu popoul in sus le-am gaurit si le-am umplut cu ganache proaspat preparat. Mi-am confectionat o sticluta cu dop smecher unde am bagat ganache-ul, ca sa-l introduc mai usor in gauricile smochinelor.Le-am bagat la rece. Pe urma le-am tras in ciocolata, asa cum m-am priceput eu, adica groaznic. Dar sunt probe, da? :laughing7: Nu pot sa va descriu gustul, sunt nepermis de bune. Consistenta este ...mai bine incercati. Oricum se fac rapid, sau eu le-am facut rapid, ca de-aia imi ies ca vai mama lor, ca mereu sunt pe graba si n-am rabdare. Report
December 3, 200916 yr comment_4641 Moaaaaama, geniala sunt. Stiu, si modesta. Ce-am facut azi it's a must pentru pachetele. Am fost ieri sa ma aprovizionez cu una alta, diferite ingrediente, poate, poate imi vine vreo idee. si mi-a venit. Si m-am dus glont la provizii, care erau bine pitite intr-o punga de frica balaurilor halitori de dulciuri si unde aveam si-o cutie cu smochine mari frumoase, bine gogonate, nu stafidite si pipernicite cum sunt majoritatea. Cand deschid punga mai erau doar 3 smochine, dar punga bine inchisa la loc. Pe cine sa iau de gat, ca nu era niciunul acasa.Ei, asta e, am facut doar 3.Am luat smochinoaicele le-am intors cu popoul in sus le-am gaurit si le-am umplut cu ganache proaspat preparat. Mi-am confectionat o sticluta cu dop smecher unde am bagat ganache-ul, ca sa-l introduc mai usor in gauricile smochinelor.Le-am bagat la rece. Pe urma le-am tras in ciocolata, asa cum m-am priceput eu, adica groaznic. Dar sunt probe, da? :laughing7: Nu pot sa va descriu gustul, sunt nepermis de bune. Consistenta este ...mai bine incercati. Oricum se fac rapid, sau eu le-am facut rapid, ca de-aia imi ies ca vai mama lor, ca mereu sunt pe graba si n-am rabdare. Eu nu pot sa incerc asa ceva ca au un milion de calorii dar pot strica tastatura balind, ca doar e de la serviciu Report