Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Retete realizate cu ajutorul Thermomix-ului/Bimby

Featured Replies

• Author

Crema di pecorino

Aseara am refacut o reteta pe care o faceam mai demult, in Thermomix, a iesit foarte bine.

Ingredientul de baza e o brinza numita pecorino toscano fresco, pentru cine nu e familiarizat cu brinzeturile italiane e asa

http://www.toscanaitalia.it/img-sito/illustrative/pecorino-toscano.jpg

poza luata de aici http://www.toscanaitalia.it/cosa-vedere/cucina-tipica-toscana/prodotti-tipici-toscani.html

Ar fi ca un cas (evident din lapte de oaie) dar nu asa de proaspat cum se comercializa in Romania din cite imi amintesc eu ci un pic mai invechit, dar nu mult, cit sa se intareasca coaja dar interiorul sa ramina inca "proaspat".

Am taiat cuburele circa 200 de gr de brinza pecorino toscano neinvechit, am pus totul in Thermomix impreuna cu un smoc de erba cipollina si vreo 10 frunze de busuioc, am amestecat citeva secunde la viteza maxima, am adaugat un galbenus de ou fiert si putin ulei de masline extravirgin.

post-4-13046638471988_thumb.jpg

Am inceput din nou sa amestec pina cind a devenit o crema splendida

post-4-13046638597098_thumb.jpg

• Author

Ieri dupa-amiaza in cana am fiert un minestrone pe care la sfirsit l-am mixat, am observat ca virgula crema o maninca poporul fara sa zic pis, daca il lasam minestrone faceau nazuri, iar deasupra in Varoma am avut in tava mare legume taiate (morcov, dovlecel, cartof, ardei rosu si mazare congelata) si in tava mica pirjolute micute (un morcov si un dovlecel dati pe razatoarea fina, o echalota, un catel de usturoi, pesmet, parmigiano, 2 oua si cam 500 de gr de carne macinata de vita si de vitel).

Duminica insa cum aveam un litru de lapte care expirase am facut gnocchi alla romana iar.

• 4 weeks later...
  • Author

Azi am facut alta chestie noua care-mi place.

Am facut ragu respectind cantitatile din reteta din carte adica o ceapa, 400 gr carne macinata si 400 gr de suc de rosii, imi place cum a iesit, pentru ca e macinat fin, nu ramin blocuri ca de obicei cind il fac in oala. Deasupra daca tot vinea abur fierbinte am pus o rulada facuta din carnea ramasa adica 600 de gr, 2 oua, pesmet, usturoi, parmigiano, sare, piper si o cutie de mazare, iar deasupra sparanghelul pentru seara asta. Dupa juma de ora ragu-ul e gata dar nu sunt gata cele de deasupra asa ca am adaugat un pic de apa si am mai pus la copt juma de ora.

• Author

Am facut ragu respectind cantitatile din reteta din carte adica o ceapa, 400 gr carne macinata si 400 gr de suc de rosii, imi place cum a iesit, pentru ca e macinat fin, nu ramin blocuri ca de obicei cind il fac in oala.

post-4-13070320148584_thumb.jpg

• Author

Mazare garnitura

Am taiat o ceapa, am maruntit-o viteza 7 5 secunde, am adaugat un pic de ulei si am copt-o 5 minute 100°C viteza1, am pus fluturele si pus pe viteza 2, adaugat un pic de vin, selectionat temperatura 100°C si am varsat mazarea in timp ce robotul mergea pentru ca era congelata, apoi am selectiona timpul 20 de minute. Foarte buna si asta

post-4-13070364708026_thumb.jpg

• 3 weeks later...
  • Author

[b]Crema de dovlecei si cartofi

[/b]

Cind am un dovlecel mare de tot il tai bucatele, il amestec cu citiva cartofi mici si fac aceasta crema, in acest caz am facut-o in Thermomix dar se poate foarte bine folosi o olcica normala si gati pe aragaz. Am taiat o ceapa, am maruntit-o 5 secunde la viteza 7, am adaugat o lingura de ulei si am copt 3 minute, viteza lingura, 100°C. Am adaugat dovlecelul si cartofii bucati impreuna cu 2 catei de usturoi, circa jumatate de litru de apa si am copt la 100°C, viteza lingura pentru 15 minute, cu citeva minute inainte am scos dopul capacului si am adaugat sare, piper si o mina buna de frunze proaspete de busuioc. Cind a terminat l-am mixat, servit cu crutoane din piine veche incalzite intr-un strop de ulei in tigaie si parmigiano reggiano ras.

post-4-13089169496845_thumb.jpg

• 3 weeks later...

Sorbet de piersici

4 piersici mari

50 gr zahar(daca nu-s prea dulci mariti cantitatea pana la 100),dar mie mi s-a parut mult prea dulce asa

4 cuburi de gheata

Piersicile se spala si se taie bucati apoi se congeleaza(eu pt o zi).Zaharul se poate folosi pudra sau daca nu se macina 20 secunde pe varianta turbo.

Se adauga piersicile si se amesteca cca 1 min pe viteza 4/turbo dupa care se adauga gheata si se amesteca la viteza 7.

Devine un continut asa de cremos care v-a ramane asa si dupa congelare daca va mai ramane :)

post-479-13104156499779_thumb.jpg

am fructe congelate de anul trecut in scopul asta, cre ca ar fi vremea sa le folosesc :rolleyes:

la noi ba e soare, ba da cu ploaie ca azi de zicei ca-i sfarsitul lumii, ca altfel as face non stop.Am in plan si inghetata cu vin,acum mi-a sarit in ochi cea de ness a lui Foxy,da sa vad cum o transpun pt Thermomix

• 4 weeks later...
  • Author

Dovlecei acri dulci

reteta de aici

http://www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=195882&page=1

foarte buni

Ingrediente

[u]2 catei de usturoi si o ceapa rosie

50 gr ulei de masline extravirgin

800 gr dovlecei

5 gr sare

40 gr zahar

30 gr otet de miere

40 gr vino bianco secco[/u]

Se caleste usturoiul si ceapa taiate felii 3 min 100°C viteza 1. Se adauga dovleceii taiati felii si restul ingredientelor si se lasa la fiert pentru 30 de minute la temperatura Varoma viteza lingurita sens antiorar

post-4-13129788250064_thumb.jpg

• 2 weeks later...
  • Author

Dovlecei acri dulci

Azi am refacut dovleceii astia plus marmelada de smochine.

E foarte util pe caldurile astea, noi ne topim, eu care sunt destul de rabdatoare simt ca nu mai pot.

Asa ca bag totul in Thermomix si el lucreaza :(

• 4 weeks later...

Am incercat ieri o prajitura cu lichior si mere,super buna,doar 2 bucati am mai salvat din ea.

3 oua intregi

500 gr faina

300 gr zahar

1 plic praf de copt

250 gr unt moale

60 ml lichior amaretto(eu Disaronno)

Pt decor:

2 mere

zahar pudra

Ouale se amesteca cu zaharul timp de 3 min la treapta 4.

Se adauga faina putin cate putin, untul ,praful de copt si lichiorul pe treapta 4 pana devine compozitia omogena.daca pare prea tare se mai adauga putin lapte sau tot lichior.

Se pune intr-o tava unsa(de 26 cm) si se pun merele felii deasupra si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 60 minute.

O poza cu produsul finit n-am,fiinca era prea tarziu sa fac poze si dimineata i-am dat sotului la el si mi-am pastrat si eu 2 feliute.

Atat am reusit sa pozez

post-479-13160957176306_thumb.jpg

• 3 weeks later...

din pacate il pun in functiune mai mult cand sunt fara aragaz/cuptor.Asa ca ziele astea am facut peste in varoma cu legume pe langa

post-479-13179763080504_thumb.jpg

post-479-13179763291799_thumb.jpg

scoci facute tot in varoma pe care le-am servit cu paste(astea sunt fierte separat pe plita) si sos de rosii facut tot in thermomix

post-479-13179764071978_thumb.jpg

post-479-13179764297542_thumb.jpg

si supa a la greq

am sa revin cu retetele,imediat ce o sa reusesc sa am o viteza mai buna

• Author

E cutia asta de plastic, se pot coace 2 lucruri in acelasi timp, se aseaza peste bocalul in care trebuie sa fiarba ceva sau apa ca sa creeze aburul cu care se coc lucrurile in Varoma, bocalul il vezi in prima pagina

post-4-13180091300582_thumb.jpg

• 2 weeks later...

Am facut in vara "tortul mimosa din cartea de baza (pt fetele din Italia) si vreau sa zic ca e foarte bun, chiar neasteptat de bun, estiv.

La fel, "torta alla crema di limone" tot din cartea de baza. Aici secretul sunt lamaile, neaparat sa fie bune.

Poze din pacate nu am, tot ce am facut la mare in 4 luni am pierdut, mi s-a ars hard disk-ul si am pierdut toate pozele cu tot ce-am bucatarit toata vara :-* .

• Author

Iaurt

Incalzesc laptele la 90°, se face in vreo 8 minute, il las sa se raceasca pina la 50°,n-am cronometrat cit dureaza pentru ca am facut altele intre timp, vars un borcanel de iaurt simplu, facut doar cu lapte si fermenti si amestec citeva secunde pe viteza 5-6, pun in borcanele

post-4-13192166013222_thumb.jpg

si pun in iaurtiera, minim 10 ore, ea mentine temperatura constanta si dupa numarul de ore stabilit se stinge, in acel moment le pun in frigider. Sunt 6 borcanele in ea deci ma tin 6 zile.

post-4-13192167414249_thumb.jpg

Dupa ce am varsat amestecul in borcanele ramine o spuma groasa pe fundul thermomixului cu care ii fac un capuccino lui Marco :occasion14:

• 1 month later...

Buna tuturor,

Ma alatur si eu posesoarelor de Thermomix si nu numai.

L-am primit acum o saptamana de la sotul meu. Stiam de existenta lui de mai multi ani, de la prietenele mele din Italia. Pe mine nu m-a atras niciodata. sotul meu este prieten foarte buna cu reprezentatul Thermomix de la mine din "sat" ca sa zic asa si s-a gandit ca mi-ar fi de ajutor. Am fost destul de sceptica la inceput, dar dupa ce am fost la prezentarea unui meniu de Craciun (in viziunea reprezentantelor) am inceput sa am incredere in capacitatile acestui robot.

Pana acum am facut cu el paine, o salata de sfecla, ragu bolognese, involitini de carne cu sos de rosii si acum am in cuptor torta de rose. Toate retetele incercate le am din cartea de retete primite o data cu robotul. Am atat retete in lb germana cat si in lb italiana.

O sa incerc sa particip si eu pe cat pot cu retete noi.

Intre timp va urmaresc cu interes.