Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Retete realizate cu ajutorul Thermomix-ului/Bimby

Featured Replies

Pana la ideile noi cochetez cu retetele din cartea de retete, asta pana ma obisnuiesc ca lumea cu robotul.

Astazi am facut ragu bolognese, cuib de viespi(torta di rose) si risotto.

De maine incep sa fac fursecurile pentru Craciun. Am adunat niste retete de pe forumul nemtzesc. O sa le public dupa ce le incerc:)

Pana la ideile noi cochetez cu retetele din cartea de retete, asta pana ma obisnuiesc ca lumea cu robotul.

Astazi am facut ragu bolognese, cuib de viespi(torta di rose) si risotto.

De maine incep sa fac fursecurile pentru Craciun. Am adunat niste retete de pe forumul nemtzesc. O sa le public dupa ce le incerc:)

Noi te asteptam cu drag :notworthy: !

Bine ai venit in club :D , te asteptam cu retete.

Eu recunosc ca nici dupa 3 ani inca nu stiu sa-l folosesc la cote maxime :D, cred ca m-am prea obisnuit cu munca normala, il folosesc doar cand sunt in graba sau am multe de facut sau in lipsa de aragaz :notworthy:

Bine ai venit in club :notworthy: , te asteptam cu retete.

Eu recunosc ca nici dupa 3 ani inca nu stiu sa-l folosesc la cote maxime =)), cred ca m-am prea obisnuit cu munca normala, il folosesc doar cand sunt in graba sau am multe de facut sau in lipsa de aragaz :angryfire:

Ne putem lua de mana :blob8: !

Bine ai venit in club =)) , te asteptam cu retete.

Eu recunosc ca nici dupa 3 ani inca nu stiu sa-l folosesc la cote maxime :blob8:, cred ca m-am prea obisnuit cu munca normala, il folosesc doar cand sunt in graba sau am multe de facut sau in lipsa de aragaz =))

Ne putem lua de mana =)) !

:angryfire: eu abia acum am folosit Varoma.adevarul e ca pt cine are o familie mai mare e bun, da eu pt doi mai mult il curat decat il folosesc.Nu intrebati de ce l-am luat ca eu am pasarele cand e vb de electrocasnice :notworthy:

Am pus chiftelele in varoma si se face si sucul de rosii in cana, asa ca pe diseara chiftele cu sos de rosii.

Ioana eu varoma l-am folosit mult pentru fasole verde la abur, morcovi, zucchine, etc.

Eu il folosesc, dar nu atat de mult pe cat mi-as dori.

Trebuia sa fac fursecuri azi dar au intervenit alte treburi si a trebuit sa aman "operatiunea".

Am realizat, din cartea de retete nemtzesti, crema de branza cu ridichi si kresse (nu stiu cum se traduce buruiana asta in romaneste). Va pun o poza luata de pe net sa v-o arat:

http://www.marions-kochbuch.de/index-bilder/kresse.jpg

Reteta suna asa:

1 cutie de Kresse

cca. 50g ridichi

200g branza tip Philadelphia (eu am pus de la alta firma)

eventual 1 lingura smantana

1/4 linguritza sare

1/4 linguritza piper

Se taie kresse cu foarfeca si se pune in bolul robotului. Se adauga ridichiile si se mixeaza 5 secunde la viteza 5.

Se adauga restul ingredientelor si se mixeaza in continuare 10sec. la viteza 3.

Se orneaza cu kresse si se serveste.

Eu am mancat singura juma de bol deja. E sanatoasa si buna de pus la pachet copiilor.

post-369-13227527573188_thumb.jpg

Acum am vazut ca paine are o tenta roz...e de ridichiile pe care le-am taiat.

post-369-13227526969373_thumb.jpg

Ce i-ar mai placea lui socru-meu crema asta, lui ii plac ridichile.

Eu o ador deja. Tre sa fac rost de "crescione" ii zice in italiana la planta asta.

Am pus chiftelele in varoma si se face si sucul de rosii in cana, asa ca pe diseara chiftele cu sos de rosii.

Ioana eu varoma l-am folosit mult pentru fasole verde la abur, morcovi, zucchine, etc.

Eu il folosesc, dar nu atat de mult pe cat mi-as dori.

chiftele n-am incercat, poate iau si eu maine carne sa fac cu sos.eu in schimb am facut cozze in varoma cu sos de rosii.

Am facut deci chiftelele cu sos de rosii, reteta din carte. Bune.

Am lasat mult mai mult decat scrie acolo, in carte zice 20 de minute eu am lasat vreo 50, chiftelele la 20 de minute erau crude.

Mai am si chiftele si sos, maine pun sosul peste paste.

post-13-13227742963847_thumb.jpg

• Author

Frumusele, asa imi place si mie sa folosesc Varoma, adica atunci cind dedesubt se gateste altceva, ca sa pun doar apa in cana ca sa fierb la abur in Varoma n-are sens pentru mine.

Any reteta e in cartea de retete verde?

Frumusele, asa imi place si mie sa folosesc Varoma, adica atunci cind dedesubt se gateste altceva, ca sa pun doar apa in cana ca sa fierb la abur in Varoma n-are sens pentru mine.

Any reteta e in cartea de retete verde?

Da, e la pagina 87.

Acum am facut-o si eu prima data, ne-a placut.

Eu am terminat in jur de ora 17.00, am pus chiftelele cu sosul intr-o oala cu capac si in seara asta numai le-am incalzit.

Sosul de rosii si-a mai tras astfel din aroma chiftelelor si a devenit asa mai bun decat era cand am terminat de gatit.

Eu am pasta e linte acum in "oala"....vroiam pasta e fagioli dar am uitat sa cumpar asa ca am adaptat cu ce aveam pri casa.

In plus am facut torta alla crema di limone de la pagina 139 din cartea verde si tot de acolo am facut dado vegetale. Toate azi

In plus am facut torta alla crema di limone de la pagina 139 din cartea verde

Foarte buna, am facut-o si eu de cateva ori.

Tie ti-a iesit bine aluatul in robot? Eu m-am cam chinuit cu el. Crema a iesit super faina numai ca data viitoare o sa dublez cantitatile ca sa iasa mai multa. Si tot aici o intrebare atunci cand se dubleaza cantitatile se dubleaza si timpul de coacere?
  • Author

Daca nu dublezi cel putin maresti un pic timpul, eu de dublat nu stiu daca am dublat ceva dar reduc mereu la mamaliga sau la besciamella si atunci reduc putin si timpul.

Azi am facut ma intii aluatul cu vin, apoi compozitia si am facut tarta sarata aceea cu frunze de conopida (frunze de conopida fierte, telemea si oua)

post-4-13230192590377_thumb.jpg

apoi am facut sosul in bol si in Varoma conopida romanesco

post-4-13230192957265_thumb.jpg

si chiftelele

post-4-13230193531485_thumb.jpg

final

post-4-13230193699298_thumb.jpg

Am gasit reteta Supa crema de broccoli pe siteul nemtesc chefkoch.de si am pregatit-o pentru cina din aceasta seara.

Supa crema de broccoli

1 ceapa

40 g unt

500 g Broccoli

700 g apa (eu data viitoare as pune mai putin cu 100 g)

30 g faina sau faina de orez

1 1/2 TL dado bimby

1 linguritza sare

un pic de piper

un pic de nuca muscata

50 g smanatana lichida

2 linguri Creme fraiche

1.

Se pune o ceapa in mixer si toaca 3 secunde / viteza 5 .

Se adauga apoi untul si se caleste 3 Min / 100° / viteza 2.

Se adauga apoi buchetzelele de broccoli cu coada si se maruntesc 3 secunde la viteza 5 .

Apoi se calesc 3 Min / 100° / la viteza 2 .

Dupa aceea punem apa,faina, , dado bimby, sarea, piperul si nuca muscata si le lasam toate sa fiarba

15 Min / 100° / viteza 4 .

La sfarsit se mixeaza totul 30 sec / viteza 7 .

Mai ramane numai smantana lichida si crem fraiche de adauga si se mai lasa totul inca

5 Min / 90° / viteza 1.

Intre timp am facut si niste crutoane de paine in ulei de masline. Am mai adaugat niste seminte de floarea soarelui si gata supa.

Dupa parerea este super buna!

Poate aveti si voi chef sa o incercati. :rolleyes:

post-369-13232791065994_thumb.jpg

• 2 weeks later...

Trebuia sa fac fursecuri azi dar au intervenit alte treburi si a trebuit sa aman "operatiunea".

Am realizat, din cartea de retete nemtzesti, crema de branza cu ridichi si kresse (nu stiu cum se traduce buruiana asta in romaneste). Va pun o poza luata de pe net sa v-o arat:

Reteta suna asa:

1 cutie de Kresse

cca. 50g ridichi

200g branza tip Philadelphia (eu am pus de la alta firma)

eventual 1 lingura smantana

1/4 linguritza sare

1/4 linguritza piper

Se taie kresse cu foarfeca si se pune in bolul robotului. Se adauga ridichiile si se mixeaza 5 secunde la viteza 5.

Se adauga restul ingredientelor si se mixeaza in continuare 10sec. la viteza 3.

Se orneaza cu kresse si se serveste.

Eu am mancat singura juma de bol deja. E sanatoasa si buna de pus la pachet copiilor.

Acum am vazut ca paine are o tenta roz...e de ridichiile pe care le-am taiat.

Am luat ridichi, cu ce as putea sa inlocuiesc "kresse"?