March 23, 201115 yr comment_83149 Crema "Bimby" din cartea de baza am facut-o de cateva ori.In seara asta dupa cina, sotul meu zice ca vrea el s-o faca din nou, dar sa nu m-ating eu de nimic, face el tot .A facut crema, insa toata cu cacao. In carte e jumatate simpla (gen crema de patiserie), jumatate cu adaos de cacao.Apoi a luat biscuiti "savoiardi" si a procedat ca la tiramisu.A pus un rand de biscuiti inmuiati in cafea, un strat de crema, alt rand de biscuiti , alt strat de crema.Vom vedea maine ce a iesit.Restul de crema l-am mancat, of course cu lingurita . Report
March 23, 201115 yr Author comment_83152 Bravissimo!Si eu ador crema Bimby, o fac mereu, reteta de crema de vanilie are prea multe oua pentru gustul meu.Singura chestie pe care inca n-am facut-o este sa adaug cacao-a. Report
March 23, 201115 yr comment_83156 Bravissimo!Si eu ador crema Bimby, o fac mereu, reteta de crema de vanilie are prea multe oua pentru gustul meu.Singura chestie pe care inca n-am facut-o este sa adaug cacao-a. Da, la crema bimby trebuie numai 2 oua, iar daca o faci toata de cacao, trebuie dubla cantitate de cacao fata de cat scrie in reteta.De data asta am vrut s-o facem cu lapte de soia, a iesit foarte buna, fara nici o diferenta, nici nu se simte. Report
March 24, 201115 yr comment_83223 Dulcele bun, l-am mancat deja. Am mai facut pesto cu migdale, reteta am pus-o aici pe topic la pagina 5 postul 96 Report
March 26, 201115 yr comment_83574 Am facut pesto-ul (care este foooarte bun si a doua zi si a treia zi, in caz ca ramane, deci avantaj cand avem musafiri, putem sa-l facem de dinainte) si l-am pus deoparte.Am incalzit feliile de paine in cuptor, de obicei "pugliese".Am facut apoi tartinele si deasupra am pus cubulete de branza "tuma" cu ardei iute. Am pus in Thermomix 50 de gr de migdale(fara pielita) , 10 secunde la viteza 7. Am adaugat apoi 80 de gr de parmigiano macinat, 100 de gr de rosii uscate (eu am luat in ulei, am scurs uleiul de pe ele) si frunzle de busuioc, 10 secunde viteza 7 Am adaugat 50 de ml de ulei de masline, sare (nu multa) si piper, 1 minut viteza 4 Report
March 26, 201115 yr comment_83578 Ce-mi place ca voi il folositi, chiar vb azi cu al meu ca nu l-am mai folosit de mult, da uneori parca "mi-e lene" sa-l folosesc doar pt 2 persoane .Tb sa arunc un ochi pe retetele trimise de Adriana. Report
March 26, 201115 yr Author comment_83586 Chiar azi ma gindeam, ca acu il folosesc cam putin si eu, dupa ultimele pe care vi le-am trimis am facut budinca de cafea.Miine insa mi s-a dat comanda de lasagna asa ca o sa fac sosul bechamel. Report
March 31, 201115 yr comment_84182 Am refacut (adica l-a refacut tot el ) dulcele cu "crema bimby", de data asta savoiardi nu i-a inmuiat in cafea ci in zeama de visine trimise de mama (visine in aspirina, nu compot - delicioase).Mult mai bun a iesit ! Report
April 13, 201115 yr comment_85495 Am facut smantana de soia cu:- un pahar de lapte de soia "Valsoia"- un pahar si jumatate de ulei de floarea soarelui Am pus laptele in bocal, viteza 6, apoi uleiul in capac cu capacelul de plastic pus, ca sa curga usor usor in bocal.Dupa ce a curs tot uleiul am mai lasat 1 minut sa se amestece.Am pus-o in frigider pana diseara, vreau sa fac crema de ciuperci. Report
April 13, 201115 yr comment_85524 Asta e smantana, am facut si crema de ciuperci ca n-am mai rezistat pana diseara! Report
April 16, 201115 yr comment_85785 Am facut crema bimby, cu ciocolata, am pus o foaie de pasta brisee in tava cu tot cu hartia de copt, am intins deasupra crema, am bagat la cuptor la 200 grade, 25 de minute.Delicios la micul dejun! Report
April 17, 201115 yr comment_85858 Am pus pe pagina anterioara reteta la pesto-ul cu rosii.Te rog frumos Adriana daca vrei, s-o pui in index la pagina 1, sa fie mai usor de gasit in caz ca intereseaza pe cineva. Multumesc .E o reteta care zic eu, merita . Report
April 17, 201115 yr Author comment_85863 Ok, tre sa actualizez tot indexul acela pentru ca mi se pare ca nu mai functioneaza linkurile si pun si retetele tale Report
April 17, 201115 yr comment_85864 Ok, tre sa actualizez tot indexul acela pentru ca mi se pare ca nu mai functioneaza linkurile si pun si retetele tale Multumesc frumos , o sa-l fac si pe celalalt si o sa pun poze, da' de-acuma dupa Pasti! Report
April 27, 201115 yr comment_86842 Pentru crema de vanilie am facut reteta din carte, dar din 4 galbenusuri.Am adaugat toate ingredientele in bocal si am pus si 100 de gr de fistic macinat fin.Eu l-am cumparat gata macinat, insa nu era chiar fin, asa ca l-am mai invartit de cateva ori in termomix. Din pacate zahar am pus cat pentru 5 oua si mi-a iesit crema fooooarte dulce.Nu faceti ca mine ..... am baut la apaaaa!!! Report
April 29, 201115 yr Author comment_87142 Crema de ciuperciIdeea lui any de aicihttps://forum.artaculinara.ro/topic/2681-supa-crema-de-ciuperci/eu aveam o punga de ciuperci mixte congelate de 600 de gr.Am taiat o ceapa si am prajit-o in Thermomix, 3 min, 100°C, viteza 1.Apoi am adaugat ciupercile congelate si un pahar de apa si am pus sa fiarba 15 min, 100°C, viteza 2.Apoi am deschis si am controlat, adaugat un pahar de sos lasat de cartofii pe care ii gateam a parte intr-o tigaie, sare, piper si un cub mic de unt cu aroma de usturoi si verdeata. Am mai lasat alte 15 minute la fiert dupa care am amestecat 40 de sec, viteza 8.Servita cu crutoane de piine uscata prajita in ulei. Excelent de buna Report
April 29, 201115 yr comment_87146 Crema de ciuperciIdeea lui any de aicihttps://forum.artaculinara.ro/topic/2681-supa-crema-de-ciuperci/eu aveam o punga de ciuperci mixte congelate de 600 de gr.Am taiat o ceapa si am prajit-o in Thermomix, 3 min, 100°C, viteza 1.Apoi am adaugat ciupercile congelate si un pahar de apa si am pus sa fiarba 15 min, 100°C, viteza 2.Apoi am deschis si am controlat, adaugat un pahar de sos lasat de cartofii pe care ii gateam a parte intr-o tigaie, sare, piper si un cub mic de unt cu aroma de usturoi si verdeata. Am mai lasat alte 15 minute la fiert dupa care am amestecat 40 de sec, viteza 8.Servita cu crutoane de piine uscata prajita in ulei. Excelent de buna Data viitoare o fac cu Termomixul, macar asa nu mai murdaresc tigaia !Eu ciuperci de astea am tot timpul in congelator, ma salveaza cand n-am garnitura la carne (salata sau altceva) .Nu mai mancasem niciodata crema de ciuperci, pana anul trecut pe nava cu "Costa C.", mi-a placut enorm de mult si am zis ca trebuie neaparat s-o fac.I-a venit randul abia acum. Report
April 29, 201115 yr comment_87147 Ce fain arata si crutoanele, eu le fac in tigaie cu putin unt si la urma cand sunt gata adaug putin parmigiano peste ele, delicioase! Report
April 29, 201115 yr Author comment_87150 Si eu initial vroiam sa le fac in unt dar era tirziu si am optat pentru ulei ca era mai rapid, le-am prajit in timp ce puneam masa, asa ca din cind in cind ma duceam sa le amestec, unele s-au prajit tare altele mai putin.Stefano si-a pus parmigiano peste, in farfurie, eu am preferat natur Report
April 29, 201115 yr comment_87151 Si eu initial vroiam sa le fac in unt dar era tirziu si am optat pentru ulei ca era mai rapid, le-am prajit in timp ce puneam masa, asa ca din cind in cind ma duceam sa le amestec, unele s-au prajit tare altele mai putin.Stefano si-a pus parmigiano peste, in farfurie, eu am preferat natur Neaparat iau iar ciuperci saptamana viitoare ! Report
April 30, 201115 yr Author comment_87250 Am dat in boala cremelor.In seara asta de sparanghel alb si cartofi.Aveam sparanghel deja fiert, in rest am procedat ca la precedenta, ceapa prajita, sparanghel fiert, cartof cuburele si apa cit sa le cuprinda, 18 minute la 100°C, dupa care am controlat sa vad daca erau fierti cartofii si cum erau fierti am adaugat cuburelul de unt si amestecat, foarte buna si astaIn curind cea de mazare Report
April 30, 201115 yr Author comment_87254 Mie mi-a venit ideea uitindu-ma la sparanghelul pe care il aveam in frigider amintindu-mi cit de simplu a fost sa o fac pe cea de aseara Iar pentru cea de mazare e reteta in carte Report
April 30, 201115 yr comment_87255 Mie mi-a venit ideea uitindu-ma la sparanghelul pe care il aveam in frigider amintindu-mi cit de simplu a fost sa o fac pe cea de aseara Iar pentru cea de mazare e reteta in carte Ia sa ma duc eu sa iau cartea la rasfoit ! Report